Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

jolajola81 napisał(a):
madalena20 napisał(a):
Jola zobacz:
http://www.babyclub.pl/product-pol-10130-DIANATAL-Zel-Polozniczy-33-ml-3-strzyk-aplik-.html?gclid=CJSipMOB5agCFRSVzAodFgUoCA

o boze madziu widze masakra 😮

I niestety jest to jednorazowy dobrobyt 😞

Oooo kurcze ale się objadłam frytkami. A wszystko przez awarię i brak wody w całym mieście. 😞
Dobrze, że wczoraj się wykąpałam bo coś mówią, że nie wiadomo jak długo nie będzie tej wody.

Oj ale napisałyście prawie 30stron a o 11 jeszcze Was czytałam 😁 😁 😁
Kornelka ja jak się przekręcam z boku na bok to też stękam, ciężko mi znaleźć dobrą pozycję do spania, często mi się nos zatyka jak śpię na prawym boku 🤢 na plecach mogę poleżeć tylko chwilkę bo jak dłużej to brzuch zaczyna boleć. A najgorzej wstawać mi w nocy siusiu tak mi ciężko, niedługo to męża chyba będę musiała budzić 😁 😁 😁

Co do glukozy ja robiłam 75 i bez cytryny dałam radę ale przez 1godz tylko się modliłam żeby nie zwymiotować tak mi niedobrze było.

KAROLCIA super że wszystko dobrze, leż wypoczywaj i dbaj o Was 🙂 Przesyłamy dobre fluidy 🙂

Andżelika śliczne foto 🙂
I jaka Ty Młodziutka jesteś 😆

jolajola81
trzymam kciuki za wyniki badań i przyjemną wizytę 🙂

Diviana
to leż ile tylko możesz 😉

Uciekam na pierogi do mojego Kuby 🙂 Jakoś krem z brokuł mnie nie zaspokoił, potrzebuję czegoś innego hehe 😁 😁
Miłego popołudnia 😘 🙂 🙂
Zajrzę wieczorkiem 🙂 🙂

Dziewczyny Wy tu o takich pysznościach piszecie a ja nie mogę sobie na to pozwolić bo wody nie mamy w całym mieście i jestem zmuszona frytkami się opychać 😞

Ja też zmykam powoli...
Podglądałam Was cały czas, ale zupełnie nie miałam czasu pisać.. 😞 I jakoś sie kiepsko dzisiaj czuję - ale wydaje mi się, że to przez pogodę!
Za to szkrabek kopie, aż miło! 😁
Andżelika - wyglądasz REWELACYJNIE! A o takich nogach to ja mogę tylko pomarzyć... 🤪
Buziaczki, Brzuszki! 😘

agusiakowalczyk odpoczywaj dziś 😘

Pisąłyście przedtem o spaniu i na naszym brzuszku w opisie 26tc też o tym:

Spanie na plecach nie jest dobre dla Twojego organizmu; twój kręgosłup uciskany jest przez macicę i rosnące w niej dziecko. Nie tylko kręgosłup jest obciążany, ale również żyła podłużna dolna, która zaopatruje w krew Twoje nogi. Ściskane są również inne organy; płuca i jelita. Konsekwencjami takiej pozycji podczas snu mogą być kłopoty z oddychaniem, bóle pleców, bóle nóg.
Jak zatem najlepiej spać podczas ciąży?
Przede wszystkim śpij na lewym boku, aby brzuch nie uciskał żyły dolnej i górnej, zagnij w kolanie prawą nogę i podłóż ją pod brzuch. Wygodnie jest również zamiast nogi, podłożyć pod brzuch poduszkę lub kilka mniejszych poduszek.

Zastanawiam się tylko jak można sobie dać prawą nogę pod brzuch 🙃

• Mamusia
witam mamusie 🙂
widzę że ja nie mam czasu nawet na chwilkę przy kompie usiąść ,a wy wczoraj 80 stron,a dziś od rana już 47 😮 😮 😮 przepraszam ale nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić 🥴 🥴 zaraz przysiądę i poczytam ,co zdążę to zdążę,bo wieczorkiem wyruszamy na weekend na działkę i pewnie tu nie zajrzę 🤨 fakt że pogody ma nie być,ale chociaż wiejskiego powietrza z Franiem powdychamy,bo to nie to samo co wdychanie miastowych spalin 😠 😠
ach powiem wam że marzę o tym żeby mieszkać na starość na wsi,na razie musi mi wystarczyć tam działka i spędzanie na niej weekendów 🙂

malstep miłego działkowania!!! My też planowaliśmy w sobotę jechać do moich teściów na ranczo z dala od miasta i zgiełku. Ale jeśli pogoda się nie poprawi i będzie tak jak dzisiaj zimno, brak słońca i silny wiatr to nici z naszych planów 😞