Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Bo jeżeli tylko tetry to w zależności jak często chcesz prać. Ja miałam trzydzieści i to jest na 15 zmian, bo zakładasz dwie naraz - tzw. szerokie pieluszkowanie. Więc musiałam prać codziennie 2 razy. A jak mi brakło zakładać pampersa.
Jeżeli zamierzasz używać pampersów to myślę, że 10 spokojnie wystarczy. 5 białych i 5 kolorowych na wyjście. Flaneli nie używałam.

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

ann5353 napisał(a):
Bo jeżeli tylko tetry to w zależności jak często chcesz prać. Ja miałam trzydzieści i to jest na 15 zmian, bo zakładasz dwie naraz - tzw. szerokie pieluszkowanie. Więc musiałam prać codziennie 2 razy. A jak mi brakło zakładać pampersa.
Jeżeli zamierzasz używać pampersów to myślę, że 10 spokojnie wystarczy. 5 białych i 5 kolorowych na wyjście. Flaneli nie używałam.

ooo, dziękuję bardzo 🙂

siehankowa napisał(a):
brzuszki, a ja mam pytanie: ile powinnam na początek kupić pieluszek tetrowych białych? tetrowych kolorowych? i flanelowych?

Ja mam 10 tetrowych, 3 flanelowe i zamierzam dokupić jeszcze 5 tetrowych i jakieś 2-3 flanelowe. A kolorowe myślę z 3-4. Mam nadzieję, że starczy 🤨 🤨

to może jeszcze pomoc przy wyborze kosmetyków dla dzieciaczka? tzn. jaką firmę polecacie? bo pieluszki i husteczki to chyba z pampersa będe używać... ale jakie kosmetyki? kremy? szampony? jedyne co wiem na pewno, to że sudocrem 😉

siehankowa napisał(a):
to może jeszcze pomoc przy wyborze kosmetyków dla dzieciaczka? tzn. jaką firmę polecacie? bo pieluszki i husteczki to chyba z pampersa będe używać... ale jakie kosmetyki? kremy? szampony? jedyne co wiem na pewno, to że sudocrem 😉

Ja chusteczki z Nivea, bo są bardziej mokre od tych z Pampersa, pieluchy Pampersy, a kosmetyki też z Nivea, no i sudocrem 🙂 🙂 🙂 Już sobie zaplanowałam 😜

siehankowa jak będziesz używać płynu do kąpieli z firmy oilatum czy balneum jego się do lewa do wody to potem nie musisz niczym smarować maluszka bo jego skóra jest już odpowiednio natłuszczona. A to prawda że oliwka może zatykać pory szczególnie w okresie letnim i powodować potówki i odparzenia.

proszę to są linki do tych kosmetyków :
http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=oilatum+soft&order=p&change_view=1

http://allegro.pl/listing.php/search?string=balneum&category=0&sg=0&order=p&change_view=1

http://allegro.pl/listing.php/search?string=skarb+matki&category=0&sg=0&order=p&change_view=1

możesz sobie zobaczyć i poczytać o nich 🙂

madalena20 napisał(a):
proszę to są linki do tych kosmetyków :
http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=oilatum+soft&order=p&change_view=1

http://allegro.pl/listing.php/search?string=balneum&category=0&sg=0&order=p&change_view=1

http://allegro.pl/listing.php/search?string=skarb+matki&category=0&sg=0&order=p&change_view=1

możesz sobie zobaczyć i poczytać o nich 🙂

madalena, kochana jesteś 😆

• Mamusia
Jeśli chodzi o chusteczki i pieluszki to ja polecam Pampers, ale chusteczki z Nivea też dobre. Z kosmetyków na pewno Sudocrem, krem z Nivea, mydełko Bobas lub Bambino, a co do balsamu to sama nie wiem, szampon też nie bardzo, ja stosowałam z Johnson Baby i dzieciom nic nie było, ale podobnież teraz nie polecają

Wiecie moja mama jest farmaceutką i ja jestem na bieżąco. Dlatego służę zawszę radą. A sama je przetestowałam na Kubusiu i jestem bardzo zadowolona zresztą nawet lekarze i położne je polecają 🙂

madalena20 napisał(a):
Wiecie moja mama jest farmaceutką i ja jestem na bieżąco. Dlatego służę zawszę radą. A sama je przetestowałam na Kubusiu i jestem bardzo zadowolona zresztą nawet lekarze i położne je polecają 🙂

Bo tą są te "apteczne" , najlepsze. Ja słyszałam jeszcze o Penaten, że niby dobra firma. 🙂 🙂 🙂

p0xia napisał(a):
Czesc brzuszki wrocilam z zakupow 🙂 .. codziennie musze miec jakies watpliwosci .. tez takie macie ?? tzn co kupic czego nie i jaki rodzaj,, jesli chodzi o rzeczy dla maluszka ?

Poxia jakie strapienie dziś Cię dopadło? 😜 🙂 🙂 Ja też tak mam, zazwyczaj nie kupię, a potem mamę poślę 😁

Oj dziewczynki Wy już kosmetyki dla dzidziusia, torby szykujecie, dla siebie kupujecie a ja nic, Jakoś ciężko mi się o tym myśli i cały czas mi się wydaje że to jeszcze czas 😁 Te najważniejsze rzeczy mam a resztę jakoś tak odwlekam.....

Daniela, nie jesteś sama......ja tez cały czas myślę, ze jeszcze czas, tym bardziej, że większośc mojej rodzinki mnie stopuje w zakupach i mówią, że nie trzeba być wyrywnym 😮 Mam nadzieję, że później kuując na wariata, nie zapomnę o niczym......
Mnie też coś zły humor łapie.......zaczyna mi si wydawać, że tyję - chyba teraz nadrobię to, czego nie zyskałam w poprzednich miesiącach........ Jakaś ciężka się czuję......

Oj Foga ja też się czuję ciężka, narzekam że nie mam się w co ubierać,cały czas mi jakoś niewygodnie 🤢 W sumie przytyłam tylko w brzuchu i co chwila legginsy muszę naciągać bo mi z tyłka spadają. No i proste czynności stają się coraz bardziej uciążliwe... Zauważyłam też że autem mi się ciężej jeździ szczególnie jak mała zaczyna wygibasy w brzusiu 🙃

• Mamusia
magda ty bliżej porodu mi musisz te nazwy przypomnieć, bo jeszcze na razie się wstrzymuje z zakupem kosmetyków. Z góry dziękuje 🙂
Ja też coraz cięższa jestem, kg mi przybywa w zastraszającym tempie, a tu jeszcze trzy miesiące 🙂
No i proste rzeczy coraz trudniej mi wykonać 🙂