Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

agusiakowalczyk napisał(a):
p0xia napisał(a):
A ja zroobilam pomidorooowke 🙂 nareszcie :P bo juz chodzila za mna od rana 😁 Zdecydowałam ze nie ide na to 3D bo jesli tak jak mowicie to ten sam sprzet(i przełaczaja na 2d zeby zrobic pomiary) i tylko chodzi o to zeby zobaczyc jak dzidzia wyglada 🙂 to wole mnie niespodzianke po porodzie do kogo bardziej podobna 😁 a jak sie uda to moze poprosze zeby na chwilke przelaczyl 😁 ... czy nie prosic ?:P hihi
Pewnie, że poproś! 😁 A moze się uda! 😁 hihi

pOxia, jeśli tylko jesteś pewna, że w gabinecie twojego lekarza jest sprzęt umożliwiający badanie w 3d i 2d to poproś, żeby ci pokazał buźkę dzidziusia w 3d. Pewnie się zgodzi bo to tylko przełączenie jednego guzika 😉
A pewnie do tej pory ci nie pokazywał, bo ty nie byłaś nachalna a on uważa, że i tak wszystko widzi lepiej w 2d 😉
Mój lekarz tez jest zwolennikiem 2d, ale wie ile frajdy sprawia rodzicom podglądanie malucha w 3d, więc jeśli widzi, że trafi mu się "dobre ujęcie" to przełącza się na 3d.
A, i jeszcze jedna, jak będziesz go już molestować o 3d to poproś przy okazji o zdjęcie albo nagranie na płytce - pewnie ma taką możliwość 😉

• Mamusia
Witajcie Mamusie ja właśnie wróciłam z kolejnego maratonu po mieście, nachodziłam się za wszystkie czasy 🙂 teraz odpoczywam 🙂

Marta, Madalena, Diviana słodkie brzuszki 🙂

Ann ale masz małych przystojniaków w domku 🙂

Ann ale masz super chłopaków! 🙂

A u nas dziwna pogoda, najpierw piękne słonko, poźniej naszły chmury, pokropiło i zrobiło się okropnie duszno 🤢 nie ma czym oddychać//. A teraz w Teleexpresie zapowiadają na jutro nawet 30 chyba w podkarpackim no i oczywiście ulewy i burze,

A ja na kolacyjkę zrobię sobie biały serek z rzodkiewką bo mnie naszła ochota

• Mamusia
jo-aneczka napisał(a):
agusiakowalczyk napisał(a):
p0xia napisał(a):
A ja zroobilam pomidorooowke 🙂 nareszcie :P bo juz chodzila za mna od rana 😁 Zdecydowałam ze nie ide na to 3D bo jesli tak jak mowicie to ten sam sprzet(i przełaczaja na 2d zeby zrobic pomiary) i tylko chodzi o to zeby zobaczyc jak dzidzia wyglada 🙂 to wole mnie niespodzianke po porodzie do kogo bardziej podobna 😁 a jak sie uda to moze poprosze zeby na chwilke przelaczyl 😁 ... czy nie prosic ?:P hihi
Pewnie, że poproś! 😁 A moze się uda! 😁 hihi

pOxia, jeśli tylko jesteś pewna, że w gabinecie twojego lekarza jest sprzęt umożliwiający badanie w 3d i 2d to poproś, żeby ci pokazał buźkę dzidziusia w 3d. Pewnie się zgodzi bo to tylko przełączenie jednego guzika 😉
A pewnie do tej pory ci nie pokazywał, bo ty nie byłaś nachalna a on uważa, że i tak wszystko widzi lepiej w 2d 😉
Mój lekarz tez jest zwolennikiem 2d, ale wie ile frajdy sprawia rodzicom podglądanie malucha w 3d, więc jeśli widzi, że trafi mu się "dobre ujęcie" to przełącza się na 3d.
A, i jeszcze jedna, jak będziesz go już molestować o 3d to poproś przy okazji o zdjęcie albo nagranie na płytce - pewnie ma taką możliwość 😉

Tylko wlasnie nie wiem dlaczego on nie wykonuje tego 3D to znaczy nie jest uwzgledniony do robienia badania w tym wymiarze w tej przychodni :P .. wiec mysle ze to nie jest w jakis sposob kontrolowane, czy ktos przelacza czy nie 🙂 trzeba miec swoja płytke ?

pOxia, ja nie musiałam mieć własnej płytki, ale ja chodzę na wizyty prywatnie i co miesiąc płacę dwie stówki 😞
Myślę, że w takim przypadku zarówno koszt płyty jak i wydruk na papierze fotograficznym jest wkalkulowany w cenę wizyty.
Na wszelki wypadek możesz wziąć swoją (DVD), będziesz miała dodatkowy argument w ręku 🙂

Daniela napisał(a):
Ann ale masz super chłopaków! 🙂

A u nas dziwna pogoda, najpierw piękne słonko, poźniej naszły chmury, pokropiło i zrobiło się okropnie duszno 🤢 nie ma czym oddychać//. A teraz w Teleexpresie zapowiadają na jutro nawet 30 chyba w podkarpackim no i oczywiście ulewy i burze,

A ja na kolacyjkę zrobię sobie biały serek z rzodkiewką bo mnie naszła ochota

Daniela, u nas, na południu pogoda podobna, duchota nieziemska.
Chyba, że tylko ja ją tak odczuwam po mojej wczorajszej "niedyspozycji" żołądkowo - gorączkowej.
Ale dziś już ze mną lepiej, bo widzę, że mi apetyt wraca. A ty serwujesz dziś pyyyyyyszności.
Najpierw jabłka w cieście a teraz serek z rzodkiewką. Palce lizać 😜 😜 😜
Już poprosiłam męża, żeby jadąc z pracy kupił jabłka - też sobie zrobię, a co 😉

• Mamusia
Witajcie brzuszki!!

No nareszcie...jestem po wyprawkowych zakupach - nie całych rzecz jasna - jeszcze pare rzeczy musze dokupić ale główne już mam 🙂 😁 😁
jakie to miłe uczucie przebierac w tych maleńkich spioszkach, kaftanikach i tak dalej 🙂
Ciuszki mam, rożek mam, ręcznik z kapturkiem mam, podkłady, staniki, majtki jednorazowe mam..jutro lece po przewijak turystyczny a dziś wieczorkiem zamawiamy wózia 🙂 🤪

Zakupy zakupami - ale i tak padam na łeb dzisiaj - jeszcze ten upał 🥴

Hej brzuszki 🙂 ale heca mam trochę luziku w pracy i Was mogę podczytywać hihihi gorzej będzie jak ktoś mnie nakryje hehehe ale sprytna jestem po mamusi to jakoś sobie poradzę heheh 🤪 🤪

• Mamusia
Hej mamusie.
Cały dzień znowu na dworku siedziałam,mimo że u nas też gorąco,to troszkę w słońcu,troszkę w cieniu i wytrzymałam.A przynajmniej nie będę wyglądała jak córka piekarza,bo narazie to bladziuchna jestem 😁 😁 😁
Daniela takiej mi ochoty na ten ser z rzodkiewką zrobiłaś,że zaraz wysyłam męża do sklepu i będę robić na kolację 🙂 🙂 🙂
Co do USG 3d czy 4d,to według mnie fajna sprawa,ale fakt że trochę przereklamowana.Ja też miałam 4d jakoś zaraz po 20tc,ale i tak poszłam w 21tc na kolejne 2d na pomiary połówkowe,do lekarza prowadzącego.Bo 4d robiłam dzięki takiej akcji u nas w mieście '' szczęśliwe macierzyństwo " i miałam nieodpłatnie,myślę że gdyby nie to to chyba nie płaciłabym 200 zł za tą przyjemność 🙂

• Mamusia
Ja własnie wrociłam ze spacerku.. pogoda zaczyna straszyc chmurami i grzmieniem..

Ja chodze na NFZ, wiec nie wiem czy on bedzie mogl nawet przelaczyc na chwilke na 3D bo to sie chyba zapisuje, tak mi sie wydaje przynajmniej ... ale zapytac i ubezpieczyc sie w plytke nie zaszkodzi 🙂 ciesze sie jedynie ze sie dowiedzialam ze to jest nowy sprzet 🙂 wiec jest tak dobry jak 3 D 🙂

Wiesz co ja pracuję tylko 4 godziny dziennie. Już trochę mi ciężko tym bardziej, że to praca siedząca przy biurku i kompie ale jakoś daje radę myślę, że do końca maja napewno będę pracować a co potem zobaczymy czy mnie puszczą już na wolne.

• Mamusia
Oj ja nie z tych co lubia godzinami przy komputerze siedziec wiec mi tez bylo by ciezko .. zwlaszcza ze posiedze chwilke i kregoslup zaczyna doskwierac .. 😞 ... Ja na szczescie juz prawie wolne tylko jeszcze miesiac praktyki w czerwcu i wolne 🙂

halo brzucholki 🙂 ja dopiero po obiadku - mniam, mniam - młode ziemniaczki ze schaboszczakiem miałam 😜 noi nareszcie mam czas na odpoczynek 🙂

a mnie odwiedziła siostra,troszke poplotkowałyśmy 🙂
ann Super chłopaki!
Co do USG4d,to ja byłam bardzo zadowolona,u mnie koszt to 200 zł.
Na kolację też u mnie serek biały,rzodkiewka,szczypiorek 🙂

madalena20 napisał(a):
siehankowa to korzystaj kochana i pod kocyk hop 🙂

oj, pod kocyk to za gorąco 😜 ale zaraz biore laptopa i na taras na hustawke mykam 🙂

• Mamusia
Cześć mamusie 🙂
nie było mnie troszke i mam 150 stron zaległości 😞 chyba nie dam rady nadrobić 🤢
mam nadzieje że u Was wszystko ok i że brzuszki rosną jak na drożdżach 🤪
ja ostatnio byłam na usg mój synuś waży już 1060 i wszystko jest w najlepszym porządku 🤪
nie wiem laseczki kiedy się odezwę bo w pracy nie mam już możliwości, po pracy nie mam już siły, a w weekendy siedze nad jeziorem bez neta 🤢 mam nadzieje że nie wywalicie mnie ze swojego grona bo postaram się od czasu do czasu zaględać 😜