Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Ja na początku prawie wcale nie przytyłam, ale teraz to już widzę, że brzuszek mi się powiększa. A tak dla siebie nie wchodzę na wagę, żeby mieć niespodziankę u położnej. Boję się, przytyć bo zawsze byłam szczupła, ale taka teraz moja rola 😜 Mam nadzieję, że później zrzucę to szybko 🙂 🙂 Moja mama zawsze po 2 tyg, już wracała do wagi początkowej, więc myślę że i mi się uda ☺️

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

No właśnie z tymi najprostszymi czynnościami jest najgorzej....... kurcze, dziś prawie się utopiłam w wannie, bo mimo, ze juz sie nie mocze w niej tylko biorę prysznic dzis postanowiłam się ukąpac, bo po grabieniu trawy chciałam się troszke odprężyć.. postanowiłam jakoś włosy w tej wannie umyć i tak mnie grawitacja do tyłu pociągnęła, że łeb mi pod wodę zjechał 😮 Kurcze, żeby juz takich prostych czynności nie zrobić???? Na dodatek dziś zobaczyłam kilka rozstępów na biodrach....... Dola mam i tyle 😠

mapa napisał(a):
Daniela, Foga ja tez jeszcze bezzakupowo 😉

ja też 😉 ale przegladam juz rzeczy na all typu kosmetyki, buteki, smoczki, pieluszki itd. i dodaję do ulubionych 😉 noi szukam tak, żeby większośc rzeczy było u jednego sprzedawcy, bo wtedy taniej za przesyłke 😉

Foga napisał(a):
Na dodatek dziś zobaczyłam kilka rozstępów na biodrach....... Dola mam i tyle 😠

Foga, nie przejmuj sie rozstępami-da się z nimi żyć 😉 ja jak już kiedyś wspominałam mam cały tyłek w białych paskach i wyglądam jak zebra 😁 taka pamiątka z okresu dojrzewania-za szybko poszerzyły mi sie biodra 😮

• Mamusia
Foga napisał(a):
No właśnie z tymi najprostszymi czynnościami jest najgorzej....... kurcze, dziś prawie się utopiłam w wannie, bo mimo, ze juz sie nie mocze w niej tylko biorę prysznic dzis postanowiłam się ukąpac, bo po grabieniu trawy chciałam się troszke odprężyć.. postanowiłam jakoś włosy w tej wannie umyć i tak mnie grawitacja do tyłu pociągnęła, że łeb mi pod wodę zjechał 😮 Kurcze, żeby juz takich prostych czynności nie zrobić???? Na dodatek dziś zobaczyłam kilka rozstępów na biodrach....... Dola mam i tyle 😠

Ja czuje na brzuchu - rozstępy, tylko na szczęście nie widzę, bo od dołu 😁 A specjalnie przypatrywać im się nie chcę 🙂 Poza tym wmawiam sobie, że to z poprzedniej ciąży, a nie nowe 😁
A ta historia z kąpielą dobra 😁 Chociaż wtedy to Ci się pewnie śmiać nie chciało 🙂

pisałyscie o rozstępach,ja na razie ich nie mam,ale za to pojawił mi straszny cellulit 😠Na posladkach i udach 😠Co do kosmatyków dla maluszka to tez chcę kupić te co magdalena poleca 🙂
foga co do kapieli w wannie,to pytałam pania ginekolog i powiedziała,że można sie kąpać ,tylko nie w goracej wodzie bo to może wywołać skurcze.Więc ja na razie sie kapię w wannie,ale nie ukrywam,że jest mi coraz ciężej 🥴
I tez najprostsze czynności zaczynaja mi sprawiać kłopot,najgorzej jak mam sie na chylić,później mam problem z wstaniem 😆
No i zaczęłam strasznie się męczyć,jak wchodzę po schodach to strasznie dyszę,nie wiem czy wy tez tak macie??
Widze,ze tu dzis u nas spokój.
Więc ja też zmykam.Obejrze jeszcze szpilki na Giewoncie,kapanko i spac.Jestem ciekawa czy usnę.
Dobranoc brzuszki 😘

• Mamusia
siehankowa napisał(a):
to może jeszcze pomoc przy wyborze kosmetyków dla dzieciaczka? tzn. jaką firmę polecacie? bo pieluszki i husteczki to chyba z pampersa będe używać... ale jakie kosmetyki? kremy? szampony? jedyne co wiem na pewno, to że sudocrem 😉

Ja polecam szampon, emulsje do kąpieli i krem z Oilatum soft. Podobno bardzo dobre kosmetyki dla dzieci chociaż nie za tanie podobno.
A jeśli chodzi o pieluchy to ja też będe używała pampersów i mam 20 sztyk terowych, 10 flanelowych i 5 tetrowych kolorowych i myśle że w zupełności wystarczy 🙂

• Mamusia
Aha i mi jeszcze kilka mam polecało maść bepanthen na odparzenia do pupy maluszka ale też i do brodawek się podobno nadaje, wiem że duża tubka kosztuje w aptece około 40-50 zł.
Też się juz pożegnam bo plecki dzisiaj strasznie bolą, to chyba po tym popołudniowych spacerku i widzę że nogi w kostkach trochę spuchły więc śmigam do łóżeczka.
Kolorowych snów, dobranoc 😘 🙂

• Mamusia
Ja w ciąży piję kawkę inke z mlekiem, naturalnej nie piję od początku, ale już tak piszę że kawka, zresztą ze mnie taki kawosz był zawsze piłam mleko z kawą i chyba bardziej niż kawę lubię jej zapach po prostu 🙂 Dziękuję Madalena dziś już czuję sie dużo lepiej ciśnienie 112/71więc wszystko w porządku.

Witajcie brzuchy 😎

Ja już po kawce i prysznicu, teraz jakiś makijaż i na zakupy, bo lodówka woła o pomoc 🤪 🤪 🤪

Do później 🙂

Diviana ty pamiętaj oszczędzaj się, bo żadna fundacja ci nie pomoże jak ja tam wpadnę do tej stolicy 😁 😁 😁

witam serdecznie po 3dniowej przerwie 😞 wyłączyli mi internet bez wiadomej przyczyny i mimo telefonów i mojego usilnego tarabanienia 😜 nic się nie dało szybciej zrobić 😠 😠 😠 a mnie aż nosiło hihi...
u nas wszystko w porządku - prawie całe dnie spędzam ze smykiem na świeżym powietrzu 🙂
z wielką ochotą dołączam do porannej kawki 😆
miłego dzionka 🤪