Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

milium napisał(a):
No on nie był az taki duży, cos w stylu dni płodnych, może to kawałek tego czopu, czytałam ze może odchodzic partiami ale chyba nie od teraz, jak mam isc do toalety to juz mi sie nie chce.

To prawda moze partiami, ale nie od teraz.

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej dziewczynki. Ciesze sie ze po wizytach wszytko w porzadku. Ale dzis parno nie ma czym oddychac a jeszcze tyle cipelych dni przed nami. Od wczoraj mam starszna ochote na truskawki. Zaraz ide sobie kupic i zrobie mus truskawkowy z kluseczkami. Mam nadzieje ze truskawki nie uczulaja.

milium napisał(a):
Marta tak mi sie napina cały brzuch i potem przechodzi, jak sobie leże to dobrze.

A potrafisz określic jak często. Jak lezysz tez są?

Doczytałam właśnie, ze Justyna ma już sukienkę! 😁 SUPER 😁 Koniecznie się pochwal! 🙂
Ja z testu też mam 6 🙂 Czy w ogóle ktoś miał mniej? 😉 😜
I przegapiłam nową sierpnióweczkę 😞 Raspberry przepraszam i witam 🙂

agusiakowalczyk napisał(a):

Ja z testu też mam 6 🙂 Czy w ogóle ktoś miał mniej? 😉 😜

Eeeee bo wy takie zdolne jesteście hehe 🙂 🙂 🙂

hmm - mi też się napina cały brzuch czasem... ale ja myślę, że to mały rośnie... bo już tak miałam i przeszło mi... musiałam więcej odpoczywać, w sensie leżeć... Ja to miałam tak, jakby mega wzdęcie... jakby brzuch to byłbalonik i miał zaraz pęknąć! i teraz od wczoraj tez tak mam właśnie... i czuję ciągnięcie jakby w podbrzuszu... Mi się wydaje, ze to nic złego, tylko mały rośnie...
A ja wczoraj w Biedronce kupiłam taką szczotkę do włosków Disneya, jak któraś z Was wklejała 😁 i zabezpieczenia do szaf i szafek 🙂

milium uważaj kochana bo ja też jak mnie wytrzęsło w samochodzie to dostałam skurczy i strasznie bolał mnie brzuch na szczęście po no-spię forte i magnezie przeszło no i co prawda na drugi dzień pojawił się na bieliźnie taki galaretowaty śluz ale tak troszkę i potem nic nie leciało. Lekarz dał mi popalić na wizycie i powiedział, że mogę w ten sposób doprowadzić do przedwczesnego porodu. Dlatego proponuję łyknij tabletkę i połóż się na lewy bok. A jak nie będzie przechodzić to jedź na pogotowie.

• Mamusia
milium ja też mam taki śluz dość często lekarz dała mi jakiś lek i kazała stosować 2 razy w tygodniu, mówiła że niektórzy tak mają ale że z ciążą ok. A po dziurach jak pojeżdże albo sie przemecze to też mam skurcze wtedy najlepiej poleżeć więcej.

• Mamusia
marta jak leże i nie myśle czyli sie nie stresuje to ok, a jak mi przez mysl znowu przejdzie poranny przypadek to znowu napięcie brzuszkowe, to chyba z nerwów, może rzeczywiście mały rośnie, wczoraj za dużo jeździłam, brzuch mi sie cały trząsł w aucie i mały latał z góry na dół . Wcale bym sie nie przejęła gdyby nie ten żel z rana taki nietypowy jeśli chodzi o ciążę, w sumie z zaspania nie zwróciłam na to uwagi i myśle sobie o dni płodne, a za chwilę, halo jakie dni płodne od razu sie obudziłam i do neta szukam info na ten temat i potem sobie przypomniałam jak o tym pisałyscie i sie przeraziłam ze to jest juz to.

• Mamusia
madalena20 i diviana to własnie cos takiego mam, ale nigdy nie miałam zadnej doleglwości ciążowej, nawet jeżdże na rowerze tzn juz od 3 tyg. nie bo mi brzusio urósł i mi ciężko sie zrobiło, dlatego dzisiaj sie przeraziłam, ale to moze te skurcze przepowiadające też są, to zaczyna się ciężki czas ciążowy widze, nie znosze leżeć ale rzeczywiście wezme nospe i magnez.

marta-lion napisał(a):
Magda mój brzuszek ma 105 cm w pepku, a Majeczki 49cm hehe też chciała zmierzyć 🤪 🤪 🤪
hehehehe to Majeczka ląduje zdecydowanie na końcu rankingu 😉 😜

milium napisał(a):
madalena20 i diviana to własnie cos takiego mam, ale nigdy nie miałam zadnej doleglwości ciążowej, nawet jeżdże na rowerze tzn juz od 3 tyg. nie bo mi brzusio urósł i mi ciężko sie zrobiło, dlatego dzisiaj sie przeraziłam, ale to moze te skurcze przepowiadające też są, to zaczyna się ciężki czas ciążowy widze, nie znosze leżeć ale rzeczywiście wezme nospe i magnez.
Weź i odpoczywaj!
A w ciąży nie można jeździć na rowerze 😜 wczoraj na szkole nam mówili 🙂 tak samo, jak skakać, biegać, trzymać długo rąk w górze, długo się schylać (a tym bardziej z prostymi kolanami!). A jak się stoi, to warto jedną noge oprzeć na czymś, np. pudełku po butach, niskim zydelku, szafce.

Milium nie stresuj się. To raczej tak jak dziewczyny piszą. Stres i przemęczenie. Lez dzisiaj, odpuść wszystko
i obserwuj się. Jesli te skurcze będą uciązliwe, to tak jak pisałam na oddział. A już na pewno jesli zaczna być regularne, nawet gdyby pojawiały sie co godzinę.
Leż i odpoczywaj.

• Mamusia
milium napisał(a):

Ja do połowy maja czułam się znakomicie, pracowałam i energii miałam mnóstwo ale pojawiły się skurcze i to chyba z przemęczenia ale też lekarz powiedział że to normalne i to organizm sie do porodu przygotowuje, mi po nospie te skurcze mijały, więc weź i odpoczywaj.

• Mamusia
Dziękuję Wam dziewczynki, tyle szukałam informacji na necie a wystraczy skonsultować doświadczenia i już człowiek wie że to nie jest nic nienormalnego, a tak to sie siedzi i sie stresuje. Wzięłam nospe i magnez, byłam w toalecie, nic już nie było tym razem, mam nadzieje ze to było ostrzeżenie ze mam sie zaczac oszczedzac 🙂

• Mamusia
milium napisał(a):
Dziękuję Wam dziewczynki, tyle szukałam informacji na necie a wystraczy skonsultować doświadczenia i już człowiek wie że to nie jest nic nienormalnego, a tak to sie siedzi i sie stresuje. Wzięłam nospe i magnez, byłam w toalecie, nic już nie było tym razem, mam nadzieje ze to było ostrzeżenie ze mam sie zaczac oszczedzac 🙂

więc zmykaj do łóżeczka 🙂 odpoczynek, odpoczynek i jeszcze raz odpoczynek 🙂