Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

marta-lion napisał(a):
Daniela napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Daniela napisał(a):
Mam pytanie do dziewczyn co są na zwolnieniu, ile zus wypłaca za pełny miesiąc zwolnienia?? I jak otrzymujecie pieniążki? na konto czy przekazem?
Z tego co wiem średnią "gołej" pensji z ostatnich 12 miesięcy i tak jak to robił pracodawca. Jeśli dostawałaś na konto to na konto.

hmm tylko ja to się ma do działalności ??

Nie wiem, ale jak ci bardzo zależy moge sie dowiedziec. Mam koleżankę i będzie się na tym znać. Sama ma działalnosc i była na zwolnieniu w ciaży 🙂

O super Marta dzięki 🙂

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Paninka napisał(a):
karolcia12345i super wiesci!!! i dzidzius na prwade duzy!!! ciekawa jestem ile moja mala teraz wazy...
a tak wogole to wczoraj popatrzylam na moja siostre...dopiero co mama w ciazy z nia byla a teraz panna 8lat zaczyna pyskowac i wymadrzac sie! jak sobie pomysle ze zanim sie obejrze to moje malenstwo do szkoly bedzie szlo 😲 😲
Tak Paninka tak 🙂 Widzisz to ja z moją Emilką. Jeszcze nie dawno tyłek jej wycierałam i pampersy zmieniałam, a teraz juz po komunii 🙂 🙂 🙂

admin napisał(a):
na razie nie. Mam dość wrażeń po rozmowie z wrześniówkami 2011. Odechciało mi się wprowadzania zmian na tej stronie.

Hehe , ale my tam nie narzekamy 🙂 🙂 🙂 Hehe my jesteśmy super, hiper fajne dziewczyny 🤪 🤪 🤪
Bedzie dobrze 😁 😁 😁 Przeciez stronka nie jest dla jednej osoby 🙂

Daniela napisał(a):
Madalena co coś takiego http://allegro.pl/wydajny-inhalator-bremed-gratis-nebulizator-i1626229504.html
a ceny bardzo różne

Pytam bo jak w Waszym przypadku się sprawdził to kupiła bym takiej samej firmy.

Daniela napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Daniela napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Daniela napisał(a):
Mam pytanie do dziewczyn co są na zwolnieniu, ile zus wypłaca za pełny miesiąc zwolnienia?? I jak otrzymujecie pieniążki? na konto czy przekazem?
Z tego co wiem średnią "gołej" pensji z ostatnich 12 miesięcy i tak jak to robił pracodawca. Jeśli dostawałaś na konto to na konto.

hmm tylko ja to się ma do działalności ??

Nie wiem, ale jak ci bardzo zależy moge sie dowiedziec. Mam koleżankę i będzie się na tym znać. Sama ma działalnosc i była na zwolnieniu w ciaży 🙂

O super Marta dzięki 🙂

Daniela jak się tylko dodzwonię to ci napiszę 🙂

Mi się wydaje że wręcz od tej diety schudłam ( może dlatego ze przestałam puchnąć jak balon i widać mi kostki na nogach) a brzuch to sama lekarka nawet powiedziała że już mi wyskoczył jak z procy hehehe więc bądźmy dobrej myśli że po porodzie brzuchy znikną i wszystko wróci do formy heheh jak na patologii leżałam to była dziewczyna z przeogromnym brzusiem i się śmiała że mąż narzeka że tylko w brzuch jej poszło a nie w piersi, kurcze ale ona to miała taaaaaaki wielki że szok 🙂

• Mamusia
Dzień Dobry mamusie 🙂
Patusia super, że u ciebie wszystko dobrze. Trzymam kciuki, że by tak zostalo do końca 😉 😉 😉 😉
Daniela i karolcia12345i również gratuluje udanych wizyt i zdrowych bobasków 😁 😁 😁
Ja jeszcze musze czekac do 14.06 🤢 🤢 🤢 🤢 A juz tak się stęsknilam za moja niunią 😞
Kurcze, wiecie co, dzisiaj pierwszy raz od momentu kiedy zaszłam w ciąże obudził mnie mega zgagulec 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 Ja pikole z ledwościa zjadłam sniadanko bo pali jak cholera 😠 😠 😠 😠 😠 A w lodówce czekaja truskaweczki 😞 😞 😞

• Mamusia
Daniela napisał(a):
Pati a ile ci waga podskoczyła?? ja już mam 57kg więc juz +10 😮

Ja na początku od razu dużo nabrałam bo aż chyba 8 kg przez 4 -4,5 miesiąca 😞 🤢 🤢 🤢
A potem waga stanęła i dopiero teraz po wyjściu ze szpitala przez 2 tygodnie znów troszkę skoczyła. w sumie mam 10-11. Nie jest to mało, ale jak na mnie to lekarz mówi,ze nie jest tak źle.
A wczoraj właśnie rozmawiałam z teściową i mówiła mi że moja koleżanka przytyła 22 kg, a po ciąży od razu 12 jej spadło, więc brzmi to nawet optymistycznie 🙂

witam brzucholki
wlaśnie zrobiłam siebie kawunie, także dołączam do tych, które jeszcze nie skończyły

mamusiom po wizytach-gratuluje dobrych wieści, na temat swoich dzidziusiów
termometr do wody dostałam od znajomej, taka pływająca rybka. myślę ze się przyda.
jeśli chodzi o wagę to moja wyjsciowa 63 kg
teraz przybyło jeszcze 10 kg !!! ale lekarz tak mocno nie wyzywał 😁
zobaczymy ile będzie na liczniku w 9 mc, słyszałam ze w drugim trymestrze przybiera się najwięcej, ale wszystkie mamusie mówią ze w 3

Pati123 napisał(a):
Daniela napisał(a):
Pati a ile ci waga podskoczyła?? ja już mam 57kg więc juz +10 😮

Ja na początku od razu dużo nabrałam bo aż chyba 8 kg przez 4 -4,5 miesiąca 😞 🤢 🤢 🤢
A potem waga stanęła i dopiero teraz po wyjściu ze szpitala przez 2 tygodnie znów troszkę skoczyła. w sumie mam 10-11. Nie jest to mało, ale jak na mnie to lekarz mówi,ze nie jest tak źle.
A wczoraj właśnie rozmawiałam z teściową i mówiła mi że moja koleżanka przytyła 22 kg, a po ciąży od razu 12 jej spadło, więc brzmi to nawet optymistycznie 🙂

Ja z Majką przytyłam do porodu 20kg. Wychodząc ze szpitala ważyłam 10kg mniej. A 3 miesiace po porodzie ważyłam już 50kg (czyli tylko dwa więcej niż przed ciążą).

Też nie mogę leżeć (zwłaszcza że ciągle leżę) ale z tym oddechem to z tydzień się męcze już. Mały nie jest już taki mały ciśnie płuca mi jak może tylko, ostatnio się z giga sińcami obudziłam o 4 godzinie ,usiadłam na łóżku i przez10 minut nie mogłam tchu złapać. Niestety teraz to już tak będzie dopóki brzuszek się nie opuści do porodu już.

madalena20 napisał(a):
Daniela napisał(a):
Madalena co coś takiego http://allegro.pl/wydajny-inhalator-bremed-gratis-nebulizator-i1626229504.html
a ceny bardzo różne

Pytam bo jak w Waszym przypadku się sprawdził to kupiła bym takiej samej firmy.

Kurcze ja swój na Allegro kupowałam ale juz dawno temu, szukam i nie mogę znaleźć tego modelu co ja mam. Ale wpisz sobie nebulizator-inhalator i pełno ofert ci wyskoczy mój z przesyłką kosztował coś koło 120-140zł sa i droższe.....ale nam się sprawdza idealnie ten tańszy 🙂

CZEŚĆ, BRZUSZKI! 🙂
Najpierw się przywitam, a później nadrobię zaległości....
Diviana DZIĘKUJĘ PIĘKNIE za kolczyki! Myślałam, ze dostanę 1 parę, a nie 4! 😁 Super miła niespodzianka! I jakie one cudne! Wszystkie! 😁 Super! Najbardziej spodobały mi się te wrzosowe sukienki! Przesłodkie!
A dzisiaj już założyłam żółte grochy 😁

Niestety jeden się uszkodził w przesyłce 😞 ...ale Tomek mi skleił i jest super! 😁

• Mamusia
Witam brzuchole 🙂 Ja wczoraj byłam w szptalu w tej poradni diabetologicznej, dostałam glukometr i paski, ale zanim dobrze zmierzyłam dzisiaj ten cukier to chyba straciłam ich ze 30 juz 🙂 W ogóle tą dietę co ona mi zaproponowała, to stwierdziłam że za 2 tyg. bede ważyła 45kg, a ona na to ze przeciez nie kaze mi nic ne jesc, no ale to co ona mi pozwala to jest 1/3 tego co jem, no zobaczymy, narazie zjadłam sniadanko 2 kanapeczki z dużą ilością warzyw, a najlepszy jest obiad, moge zjesc dwa ziemniaki i kawałek mięsa, to jej mówie ze tymi ziemniakami bede sie delektowac 2 godziny i czy cos innego tez moge, a ona na to ze oczywiscie moge sobie ugotowac 4 łyżki ryżu, wiec stwierdziłam ze juz wole te ziemniaki 🙂 Daniela z tym wynagrodzeniem to jest tak że też masz liczone składki z 12 miesięcy, nie wiem jaką sobie przyjęłaś podstawę tą minimalną? 2015,40? Jeśli tak to liczysz jak wynagrodzenie czyli zakładając ze nie byłas na zwolnieniu i wszystkie składki masz od pełnej podstawy (oczywiście biorąc pod uwage ze w 2010 była niższa podstawa) to bierzesz średnia z 12 miesiecy minus te 13,71%, a z podatkiem to nie wiem bo nie wiem jaki płacisz, zryczałtowany czy książka, bo będziesz musiała sama odprowadzic.

karolcia1234i super, że się odezwałaś 🙂
U Ciebie już 31 tc - trzymam kciuki za minimum 38 😉

Ciekawe co u karolciakam, Kornelki i Agnieszki...i innych Mamuś rzadziej się odzywających...

madalena20 dużo zdrówka dla Kubusia 🙂

A mi strasznie zmarzły stopy... Jestem w pracy w japonkach ale tu w budynku jest chłodniej niż na dworze ....teraz siedzę i myślę jak tu te nóżki zagrzać ???