Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Lydzia chciałam się zapytać. Będziesz rodzić w Orzepowicach ? Bo ja się tak zastanawiałam wczoraj i nie wiem czy też się nie zdecyduję. Mam takie małe wahanie tylko z tego względu, że koleżanka mojej mamy poszła tam rodzić, bo twierdziła że lepiej i dziecko zatruło jej się wodami zielonymi i zamarło. Z winy lekarzy. I teraz nie wiem co mam zrobić. 🤨 🤨 🤨

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

jolajola81 napisał(a):
Andzelika napisał(a):
Jaką ja mam ochotę na młodą kapustę 😮 😮 Żyć mi nie daje 😁 😁

Oj Andzelika a ja mam jej juz dosyc 😜

Hehe wczoraj jadłam u cioci, ale mam niedosyt 😁 Jak się zaspokoję to będę miała spokój na jakiś czas 😜

lydziaa84 napisał(a):
Ja idę do Jastrzębia rodzić- mam tam znajomą więc zdecydowałam się głównie dlatego. Ale o Orzepowicach słyszałam kilka dobrych opinii

Ja nie słyszałam ani złej ani dobrej, tylko to co napisałam, bo pamiętam jak do tego doszło. Tak samo o moim szpitalu też nie słyszałam skarg jak i superlatywów 🥴

• Mamusia
Powiem Ci tak- nie ma opcji żeby wszystkim dogodzić. Jednemu coś pasuje innemu nie. Ja teraz po szkole rodzenia jeszcze bardziej przekonałam się do Jastrzębia- ładne sale i z tego co położna opowiadała to nic ciężarnej nie narzucają- chcesz rodzić na siedząco- proszę, chcesz pod prysznic idź. Po porodzie masz dwie godziny dla rodziców i dziecka i jeśli będą chcieli je zabrać na ważenie itd możesz się nie zgodzić. Oczywiście jeśli wszystko przebiega dobrze. Więc stwierdziłam, że nie będzie tak źle 🙂

🤪 🤪 🤪 a my wkońcu ruszyliśmy. posadzka w Łazience wylana.

Siehankowa
fajna ta ramka może i ja się zdecyduję...Żałuję że dla Gabi nie mam takiej pamiątki

Daniela napisał(a):
Diviana a ja mam pytanie do Ciebie, zajrzałam do zakątka 🙂 Gdzie kupiliście te fotele bo bardzo mi sie podobają. Z czego one są zrobione?
Tak, fotele fajne 🙂 Chodzi o te wiklinowe, tak? 🙂
A co do maszyny do szycia, to ja mam maszynę 🙂 i zasłony to mogę Ci uszyć 🙂 jestem co prawda amatorką i mało szyję... ale u siebie i u mamy zasłony poszyłam, więc nie jest źle 😉

Hej dziewczyny.mam do Was takie: pytanie jak u Was z pigmentem 🤨??bo ja jestem dość jasna i w pierwszej ciąży nic takiego nie miałam co teraz,a mianowicie dostaje ciemniejszych plam(a się nie opalam na słoneczku i nie opalałam się w solarce nawet przed ciążą) na twarzy,brzuchu:/ trochę mnie to martwi i boje się że nie zejdzie to 😞.

Daniela Emilka jest uczulona przede wszystkim na roztocza, czekoladę (właściwie jej ciemny barwnik), kwitnąca topole i ogólnie kwitnące drzewa i trawy. Kiedyś wykazywała też uczulenie na sierść kota i psa, ale wyrosła z tego. Nie jest to jednak alergia która aż tak bardzo utrudnia nam życie, bierze leki i jest ok. Staram się też nie przesadzać z izolowaniem jej od alergenów.

Co do pamiątek. Nie mam takich ramek, ale pamiątek mam sporo: po jednej i po drugiej mam kikut pepka 🙂, i opaski ze szpitala 🙂 Mam też odciski dłoni i stópki zrobione na papierze (szminką), pierwszy obcięty kosmyk włosów, po Emilce pierwszy wypadnięty mleczak 🙂 🙂 🙂.
Oczywiście swieczki i szatki z chrztu itp.

marta-lion napisał(a):
Co do pamiątek. Nie mam takich ramek, ale pamiątek mam sporo: po jednej i po drugiej mam kikut pepka 🙂, i opaski ze szpitala 🙂 Mam też odciski dłoni i stópki zrobione na papierze (szminką), pierwszy obcięty kosmyk włosów, po Emilce pierwszy wypadnięty mleczak 🙂 🙂 🙂.

to dziewczyny bedą miały co wspominac kiedyś 🙂
ale zobaczcie na te olewy 3D - cudo 🤪
odlew 3 d

ja po mojej córeczce też zostawiłam sobie kikutek pępka i te opaski z rączek z nazwiskiem.teraz po tej ciąży jeśli będzie taka możliwość też to sobie zatrzymam na pamiątkę. 😁

• Mamusia
Hej dziewczyny!
Cieszę się, że wszystkim mamusiom wizyty się udały i gratuluje zdrowych bobasków 🙂

U mnie nie najlepiej. Przeziębiłam się i nie mam na nic siły. Gardło mnie strasznie boli. Oprócz tego katar i ogólnie słabo się czuję. Na szczęście nie mam gorączki to leczę się domowymi sposobami. Wkurzam się na siebie, bo w końcu zaczęła się śliczna pogoda a mnie rozłożyło 😞
Na dodatek chyba coś mi się przyplątało, bo miałam dziwne upławy. Byłam wczoraj u lekarza, który oczywiście stwierdził, że to jest ''normalt'' 🤢 Zbadał mnie, zadzwonił do ginekologa (bo sam oczywiście jest lekarzem od wszystkiego)i tamten powiedział, że to pewnie zwykła infekcja. Mój lekarz zrobił mi wymaz i muszę czekać tydzień, może dwa na wyniki 😮 Oczywiście nic mi nie przepisał. Dobrze, że nic mnie nie szczypie, nie swędzi i nie piecze, bo bym chyba zwariowała 😠 Po zbadaniu mnie stwierdził, że z szyjką wszystko ok. Osłuchał maleństwo, które miało tętno 130. Nie wydaje Wam się, że to za mało?
W ogóle dziś mały słabo się odzywa. Kilka razy puknął i cisza. Martwię się 😞

siehankowa napisał(a):
marta-lion napisał(a):

to dziewczyny bedą miały co wspominac kiedyś 🙂
ale zobaczcie na te olewy 3D - cudo 🤪
odlew 3 d

Hehe siehankowa dla mnie to jakoś niesmacznie wygląda. Jakby komuś dłoń lub stopa odpadła 😮 😮 😮

Inez napisał(a):
Hej dziewczyny!
Osłuchał maleństwo, które miało tętno 130. Nie wydaje Wam się, że to za mało?
W ogóle dziś mały słabo się odzywa. Kilka razy puknął i cisza. Martwię się 😞

no mój syneczek też coś dziś nie aktywny 😞.a tu taka lipa z wizytami u lakarza:/:/ następna wizytę mam dopiero pod koniec czerwca.no a USG już więcej mieć nie będę 🤢.wiec pozostaje mi tylko mieć nadzieje że wszystko ok.no i jak co szpital jeśli nic dziś nie poczuje ale muszę odczekać jeszcze trochę czasu 😞