Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

marta-lion napisał(a):
siehankowa napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Hehe siehankowa a ja właśnie o Tobie myślałam 🙂 🙂 🙂 Ty pisałaś wczoraj o karuzeli z muzyka klasyczną ???

o jak miło 😉
tak, ja chciałabym taka karuzelke... ale w rozsądnej cenie 😜 bo te np. z Fishera są świetne, ale troche drogi bajer 🤨
A masz jakis link do tej z fishera, pooglądałabym sobie.

np. z biciem serca
rainforest

siehankowa napisał(a):
marta-lion napisał(a):
siehankowa napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Hehe siehankowa a ja właśnie o Tobie myślałam 🙂 🙂 🙂 Ty pisałaś wczoraj o karuzeli z muzyka klasyczną ???

o jak miło 😉
tak, ja chciałabym taka karuzelke... ale w rozsądnej cenie 😜 bo te np. z Fishera są świetne, ale troche drogi bajer 🤨
A masz jakis link do tej z fishera, pooglądałabym sobie.

np. z biciem serca
rainforest

No fajne fajne. Tylko tak teraz myśle, że u mnie to w sumie zbędny wydatek. Bo łóżeczko i tak mamy w sypialni. W dzień przebywamy na dole w salonie. W salonie dla Julki mam kosz mojżesza, a potem kojec po Majce, ale ani do jednego ani do drugiego tej karuzeli nie przymontujesz.
A po co mi karuzela w sypialni skoro tam spimy hehe 🙂 🙂 🙂
Pomyślę moze nad jakąś pozytywką 🙂

• Mamusia
Dzień dobry brzusie
moniczek i aniołek gratuluję zdrowych bobasków
Ja dziś po południu mam wizytę u nowego lekarza, z tamtej pani rezygnuję. Niestety jak pisałam tam tak jest że nie będę miała USG no ale przynajmniej wyniki badań odbiorę i zobaczymy co się tam dzieje.
Pójdę dziś też na chwilę do pracy i jeszcze kota wykąpie 🙂 przynajmniej jej chłodniej będzie
I jakoś od wczoraj naszła mnie myśl by własnoręcznie zrobić bobaskowi maskotkę, ze mną to chyba coś nie w porządku jest usiedzieć na dupie nie mogę. 🤪

marta-lion napisał(a):
siehankowa napisał(a):
jeszcze te z Tiny Love są fajne, ale też cena wygurowana wg mnie...
wyspa marzeń
mała księżniczka
Siehankowa w opisie aukcji piszą idealny prezent hehe 🤪 🤪 🤪
To moze by tak komuś zasugerować 🤪 🤪 🤪

hehe, to jest myśl 😜
marta, a co to za kosz mojżesza, o którym pisałaś?

dzieńdoberek brzusie 🤪
nic mi się nie chce 😞 na dworze znów upalnie ojoj a gdzie do sierpnia 😮
trzeba jakąś kawkę mrożoną zrobić z lodami 😜
aniołek cieszę się że wszystko ok - tak miło czytać pozytywne wieści 😉
mamusiom "wizytowym" powodzenia 😁
i buziaki 😘 😘 😘
tutaj http://porady-poloznej.pl/polozenie-dziecka-w-macicy/ znalazłam link z ćwiczeniami - dość łatwymi dla wszystkich "odwróconych" bobasków 😎

Dzień dobry Brzusie 🙂
U nas dziś miło, chłodniej a ja meeega wyspana 😆
Tylko muszę do księgowej pojechać...bo coś ZUS kombinuje i mi nie chcą uznać 2 zwolnień 😠

aniolek82
myślałam o Tobie przed snem 😉
cieszę się, że wszystko jest dobrze 🙂

a ja właśnie zajadam się waniliową kaszką manną 😁 dodałam sobie miód i normalnie niebo w gębie 🤪 synusiowi też musi smakować, bo wariuje w brzucholu 😁

siehankowa napisał(a):
marta-lion napisał(a):
siehankowa napisał(a):
wyspa marzeń
mała księżniczka

hehe, to jest myśl 😜

Ja kupiłam taki
[IMG]http://i796.photobucket.com/albums/yy246/animarpa/private/41neQVg8e1L_SX315_.jpg[/IMG]
W sumie w większosci ze względu na Majkę. Wiesz Maja jak była malutka spała na kanapie w rozku, albo zabezpieczona poduszką 🙂 A teraz przy biegającej Mai nie połoze tak noworodka.
Mam kojec w salonie, ale taki co nie ma regulowanego dna, więć kłaść w nim noworodka odpada.
Dlatego zdecydowałam się na taki kosz.

marta-lion napisał(a):
siehankowa napisał(a):
marta-lion napisał(a):
siehankowa napisał(a):
wyspa marzeń
mała księżniczka

hehe, to jest myśl 😜

Ja kupiłam taki
[IMG]http://i796.photobucket.com/albums/yy246/animarpa/private/41neQVg8e1L_SX315_.jpg[/IMG]
W sumie w większosci ze względu na Majkę. Wiesz Maja jak była malutka spała na kanapie w rozku, albo zabezpieczona poduszką 🙂 A teraz przy biegającej Mai nie połoze tak noworodka.
Mam kojec w salonie, ale taki co nie ma regulowanego dna, więć kłaść w nim noworodka odpada.
Dlatego zdecydowałam się na taki kosz.

fajniutki 🙂

• Mamusia
hej dziewczynki dzieki za pocieszenie ja mialam w moczu ten cukier 50. Czyli nie tak duzo. Nie dam rady powtorzyc badania bo mam dzis wizyte. Zrobie to w najblizszym czasie. Kupilam sobie glukometr i mierze po glownych posilkach na wlasna reke i godzine po obiedzie mam 104 czyli maly.
Milo czytac ze z maluszkami wszytko ok. Ja mam dzis wizyte o 19.30

mapa napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Hehe siehankowa piszą do nas 32 tydzień 🤪 🤪 🤪

Zazdraszczam Wam Kobietki 😁
Mi ostatnio jakoś te tygodnie pomału mijają...

oj, a mi teraz lecą strasznie szybko 😮 do tego po ostatniej wuzycie jak dowiedziałam się, że z usg termin wychodzi na 19. lipca to już w ogóle 😁 w sumie jakos od samego początku czułam, że urodzę w lipcu , no ale zobaczymy - co ma byc to będzie 😜
ciekawe tylko z sierpnióweczek jako pierwsza "rozpakuje się" 😁

siehankowa napisał(a):
mapa napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Hehe siehankowa piszą do nas 32 tydzień 🤪 🤪 🤪

Zazdraszczam Wam Kobietki 😁
Mi ostatnio jakoś te tygodnie pomału mijają...

oj, a mi teraz lecą strasznie szybko 😮 do tego po ostatniej wuzycie jak dowiedziałam się, że z usg termin wychodzi na 19. lipca to już w ogóle 😁 w sumie jakos od samego początku czułam, że urodzę w lipcu , no ale zobaczymy - co ma byc to będzie 😜
ciekawe tylko z sierpnióweczek jako pierwsza "rozpakuje się" 😁

Siehankowa pamiętaj że ten termin z USG określany na podstawie pomiarów jest na prawdę orientacyjny, zresztą jak wszystko przy porodach 🤪 🤪 🤪 🤪
Wiesz jak oni to określają na podstawie wagi itp, to przecież jeszcze nie znaczy że maluszek jest gotowy na 19 lipca np. Przecież nie chodzi tylko o wagę, jest jeszcze dojrzałosc płuc itd.
Najbardziej wiarygodny termin z USG to termin z początków ciąży (9 tydzień). Dlatego jesli ktos ma nieregularne cykle tamtejszy termin jest najbardziej wiarygodny.

• Mamusia
Dzień dobry brzuszki

agapurka2 ja ci współczuje takiej teściowej mnie też takie rzeczy denerwują jak gdzieś wyjeżdzam to wole, żeby nikt mi nie właził do pokoju a jak juz to nie dotykał moich rzeczy 😠
Już nie powiem o przestawianiu.
Kiedyś nam teściowa lampkę przestawiała, bo niby lepiej będzie i nie będzie nam świecić w oczy... a my po swojemu, teraz jak chce mam coś przestawiać to my wchodzimy do niej do pokoju i gadamy jej żeby sobie coś przestawiła, że po co to trzyma, że to nie pasuje i czemu tego nie wyżuci, że takie stare meble i wogóle że kwiatek jej zdycha, że go nie podlewa hehe ale się wtedy wkurza. 😜 😜 😜 Zrób to samo przestaw jej coś np. w kuchni powiedz,że tobie tak się bardziej podoba i jest lepiej napewno się wkurzy.... tyle lat w kuchni nie przestawiane aż tu nagle..... 😜

madalena20 ja z tobą kawę wypiję.
Jak tam w pracy? nie gorąco?

_Evelina_ napisał(a):
siehankowa a mialas termin na sierpien az tak Ci wczesnie teraz powiedzieli?

termin z OM mam na 4.sierpnia... ale tak ostatnio siedziała i analizowałam, to chyba pomyliłam się z okresem o tydzień ☺️ i w sumie to by bardziej pasowało, bo wtedy wychodziło by, że termin z OM byłby na 28. lipca, i taki tez wychodził z USG połówkowego ...