Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

a ja zapomniałąm Wam się pochwalic moim dzisiejszym snem 😉 no więc śniło mi się, że nasz synuś był już z nami - miał ciemne włoski na końcach kręcone i taaaaakie duuuże oczy z ciemnymi dłuuuuugimi rzęsami - po tatusiu 😁 i wogóle był taki śliczny - najpiekniejszy na świecie 😁
a ja zachowywałam się jak nadopiekuńcza mamuśka i cały czas chciałam być przy nim, jak dałam komus na ręce, to zaraz zabierałam 😁

• Mamusia
Dzień dobry dziewczynki 🙂 jak zwykle nie miałam wczesniej czasu żeby do Was zajrzec.
ALe przed chwilą wróciliśmy z mężem ze szpitala w którym już na pewno będe rodzic. Zobaczyliśmy sale porodowe, odział ginekologiczno-położniczy i powiem Wam że jestem mile zaskoczona. Wszystko pięknie odremontowane, nowe, czyściutkie, normalnie szok.
Sale do porodu są oddzielne, (czyli nie ma masowych porodów) w każdej takiej sali nowoczesne łóżko do porodu z pilotem regulującym pozycję, kanapa dla osoby towarzyszącej, piłki, prysznic. Naprawdę super i jak zobaczyłam te maluszki to już chciałabym mieć swoje maleństwo.

aasia To super! 😁 No w tym 'moim' szpitalu to są sale porodowe 1- i 2-osobowe, zależy jak się trafi...
Jak ja tam jestem i słyszę ten krzyk dzieciaczków, to tak mi się śmiać chce z radości! 😁 I już nie mogę się doczekać! 😁
...tylko za chwilę sobie uświadamiam, ze jestem w ciemnym lesie z wyprawką i stwierdzam, że lepiej poczekać do swojego terminu 🙂 🙃

Ja się właśnie obżarłam, pizzą i ledwo chodzę 🤢
Agusia na budowie tylko w roli "oglądacza" dzisiaj nic nie robiłam 🙂 I się cieszę bardzo bo u nas w pokojo-kuchni wisi sufit 🙂 tylko go teraz poszpachlować i pomalować i gotowe. Zostanie podłoga i ściany. jeszcze wiele pracy przed nami ale może się uda z tą przeprowadzką a drugi pokój w między czasie będziemy robić

• Mamusia
p0xia napisał(a):
wooow .. patrzcie co znalazlam wchodzac na poczte .. http://kobieta.wp.pl/kat,65524,title,Szok-Jak-wyglada-oddzial-polozniczy-na-Filipinach,wid,13495720,wiadomosc.html

Ja pikole, a my narzekamy na Nasze warunki szpitalne 😲 😲 😲 😲

• Mamusia
aniolek82 napisał(a):
p0xia napisał(a):
wooow .. patrzcie co znalazlam wchodzac na poczte .. http://kobieta.wp.pl/kat,65524,title,Szok-Jak-wyglada-oddzial-polozniczy-na-Filipinach,wid,13495720,wiadomosc.html

Ojej masakra, no to niebo a ziemia to co ja dzisiaj widziałam w "swoim" szpitalu. Powiem Wam że ja byłam zaskoczona ale mój mąż to chyba 100 razy bardziej niż ja, normalnie nie mógł się nadziwić że takie warunki są. Wyszliśmy ze szpitala i powiedział "no to już na pewno rodzimy w tym szpitalu" 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

aniolek82 napisał(a):
p0xia napisał(a):

Masakra po 3 na jednym Łóżku 🤔 🤔

• Mamusia
Diviana napisał(a):
Kornelka gratuluję dużego maleństwa, a ja się ostatnio martwiłam że z Jaktorowa do Warszawy chce jechać rodzić, przyjedź do mnie będziesz miała bliżej 🙂
karolciakam ja po dłuższych rozmyślaniach też chce na Solcu rodzić, może się spotkamy 🤪 bo mój nowy lekarz prowadzący też tam pracuje 🙂

Diviana oooooooo... to super by było 😉 A jak się nazywa twój lekarz?
Kornelka to może bliżej terminu się zgadamy. Mojego męża nie ma to mogłabyś u mnie ostatnie dni pomieszkać 😉 np. kiedy twój lekarz powie Ci że to już za chwileczkę. Poza tym jeszcze tylko 4-5 tygodni i twoja dzidzia będzie już zupełnie bezpieczna więc oddział dla zagrożonych wcześniaków nie będzie Cię dotyczył.

Daniela No to postęp jest! 😁
p0xia, aniołek Dokładnie! My tu byśmy chciały osobny pokój, czyściutko, przytulnie 🙂 a tam... ale też jak to słodko wygląda na tym zdjęciu-tyle mamusiek z dzidziusiami! 😁 ciekawe, jakby to wygladało, jakby nas wszystkie tak położyć obok siebie! 😁 😁

• Mamusia
agusiakowalczyk, ja juz mowilam ze jak bysmy wszystkie w tym samym czasie rodzily na jednej i tej samej sali to musieli by zlikwidowac cisze nicna :p jadaczki by nam sie nie zamykaly a przy porodzie hahaha jak bysmy sie im wszystkie jednoczesnie darly.. kupa smiechu 😜

• Mamusia
agusiakowalczyk napisał(a):
Daniela No to postęp jest! 😁
p0xia, aniołek Dokładnie! My tu byśmy chciały osobny pokój, czyściutko, przytulnie 🙂 a tam... ale też jak to słodko wygląda na tym zdjęciu-tyle mamusiek z dzidziusiami! 😁 ciekawe, jakby to wygladało, jakby nas wszystkie tak położyć obok siebie! 😁 😁

Hehehe ja tam jestem za, wszystkie sierpnióweczki razem, ojj rozniosłybyśmy ten szpital 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Daniela napisał(a):
Ja się właśnie obżarłam, pizzą i ledwo chodzę 🤢
Agusia na budowie tylko w roli "oglądacza" dzisiaj nic nie robiłam 🙂 I się cieszę bardzo bo u nas w pokojo-kuchni wisi sufit 🙂 tylko go teraz poszpachlować i pomalować i gotowe. Zostanie podłoga i ściany. jeszcze wiele pracy przed nami ale może się uda z tą przeprowadzką a drugi pokój w między czasie będziemy robić

No to świetnie, ważne że do przodu

P0xia co racja-to racja! 😁

Ja też uciekam, Brzuszki! 🙂
Miłego weekendu Wam życzę! 🙂
Ja mam nadzieję, że się wytańczę na tym weselu! 🙂 Położna mi mówiła, ze dzidziuś lubi, jak mama tańczy! 😁 ...tylko oczywiście bez szaleństw 😉
Buziaki i PAPA! 🙂

• Mamusia
karolciakam napisał(a):
Diviana napisał(a):
Kornelka gratuluję dużego maleństwa, a ja się ostatnio martwiłam że z Jaktorowa do Warszawy chce jechać rodzić, przyjedź do mnie będziesz miała bliżej 🙂
karolciakam ja po dłuższych rozmyślaniach też chce na Solcu rodzić, może się spotkamy 🤪 bo mój nowy lekarz prowadzący też tam pracuje 🙂

Diviana oooooooo... to super by było 😉 A jak się nazywa twój lekarz?
Kornelka to może bliżej terminu się zgadamy. Mojego męża nie ma to mogłabyś u mnie ostatnie dni pomieszkać 😉 np. kiedy twój lekarz powie Ci że to już za chwileczkę. Poza tym jeszcze tylko 4-5 tygodni i twoja dzidzia będzie już zupełnie bezpieczna więc oddział dla zagrożonych wcześniaków nie będzie Cię dotyczył.

Mój lekarz to Tomasz Songin 🙂