Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

aniolek82 napisał(a):
Hej mamusie 🙂
My juz po badaniach, po południu wyniki. Mam nadzieje, że wszystko bedzie oki 😉

na pewno będzie dobrze - bo inaczej być nie może 🙂

• Mamusia
Diviana napisał(a):
Pati123 napisał(a):

Właśnie zamówiłam zielony zamek pościel, rożek i rogala i czekam...Jak przyjdzie to Ci napisze 🙂

Dziękuje, bo mi się właśnie też ten wzór podoba 🙂

Ja wzięłam zielony zamek bo mam sypialnie różowo zieloną i będzie mi pasować.
Poza tym pościel jedną flanelkową na zimę cieplejszą różową gładką już mam, i nie chciałam aby wszystko było w jednym tonie 🙂 bo Siehankowa ma mi jeszcze kupić kubusia puchatka 3 elementowego w różu, a wydaje mi się ,że na zielonym zamku były elementy też różu więc do ochraniacza który chcę mieć jakoś to mniej więcej będzie pasowało...

• Mamusia
Daniela napisał(a):

A co robicie dzisiaj na obiad bo a nic nie mam i pomysłu też brak

ja jak cały tydzień młode ziemniaki i fasolka szparagowa z bułką tartą nic innego jakos mi nie wchodzi no i cały dzień mam zgagę 😉
Aniołek ale mi smaka na takie domowe ogórki małosolne zrobilaś 😜 muszę się do moich Babć pouśmiechać 🙂

Agnieszka pościel śliczna, tylko cena, że tak powiem masakryczna 😮

A my juz po kebabie..pycha był z tym sosikiem ziołowym 🙂 Teraz tylko patrzeć, kiedy dopadnie mnie zgaga 🙂

CZEŚĆ, BRZUSZKI! 🙂
Przeczytałam, co tam naskrobałyście od wczoraj 🙂
Pati - ja już nawet na forum nie piszę o każdej kłótni z moim, bo wyszłoby na to, ze non stop piszę to samo 😜 na szczęście jakoś się dogadujemy mimo wszystko 🙂
milium, foga - ja ostatnio w czynie społecznym zmywałam klatkę schodową 😁 (tzn powierzchnię do kraty 🙂 ...bo u nas mamy tak, że 4 mieszkania są oddzielone kratą od klatki schodowej , więc siłą rzeczy sprzątaczka tam nie zmywa...)
Agnie-szka Super, że niunia stanęła na głowie! 🙃 I pościel przecudowna! Uwielbiam koniki! 😁 ...tylko faktycznie ta cena odstraszająca dla mnie niestety 😞
Kornelka jak ja powiedziałam swojej prowadzącej, ze bym chciała rodzić w bielańskim, to ona powiedziała, ze mi wypisze skierowanie do tego konkretnego szpitala i nie powinni robić zadnych problemów. A wydaje mi się, że każda dostaje skierowanie do szpitala na poród... Chociaż wiadomo, ze jak Cię złapie nagle, to powinni Cię przyjąć i bez niczego, tak jak stoisz! Ja wczoraj pisałam, że w bielańskim raz odeslali pacjentkę z Warszawy do Łodzi! Helikopterem ją transprtowali! 😁 ...bo nie było miejsc w żadnym warszawskim szpitalu...
Także myślę, że musiałabyś się dowiedzieć dokładnie...
Na pocieszenie Ci napiszę, że nasi znajomi z Łukowa bardzo chcieli rodzić w Lublinie, czyli 100km od domu i spokojnie im się to udało. 🙂

Dziewczyny, a czy jak maluch jest już główką w dół to jakieś określone ruchy czujecie? Bo ja mam od wczoraj ciągłe kopniaczki w okolicy żeber... i nad pępkiem...
A najlepsze to jest to, ze już kilka razy czułam, jak mały wypycha rączkę, czy nóżkę (czy łokieć, czy kolano 😁 ) !! 😁 Ale super uczucie! Głaskałam to miejsce i wcale nie zabierał od razu! Jakie to cudowne doświadczenie! 😁 🤪
I chyba już możesz, Madalena, wpisać w tabelkę imię Szymon (tak, tak jak u Ciebie 😉 ) - w końcu jakoś przestaliśmy sie zastanawiać, tylko stwierdziliśmy, ze będzie Szymuś 🙂 czyli pierwsza propozycja! 😁 okazała się najlepsza! 😁

Uciekam zerknąć na budowę jak tam prace postępują 🙂

A na obiad kupię chyba gotową pizzę, dosypię sera i żarełko gotowe bo jakoś nie mam weny dzisiaj do gotowania.

A gdzie nasz Paninka się dzisiaj podziała?? Pewnie się remontuje 🙃

Do później dziewczyny

Witajcie mamusie 🙂 Ja już po pracy. Jak pisałam rano dzisiaj byłam w niej ostatni dzień. Teraz czas na intensywne przygotowywania do narodzin Szymka 🙂 Muszę w końcu wziąć się za pranie i prasowanie ubranek. A jest ich sporo po Kubusiu, synku szwagierki i neutralne po córci bratowej 🙂 No i powolutku będę się pakować w torbę szpitalną. 🙂
Gratulacje dla dziewczyn, które miały wizyty i mogły zobaczyć swoje piękne pociechy.
Eleeza cieszę się, że pokonałaś to paskudne choróbsko!!! Dbaj o siebie i maleństwo i zbieraj siły do zbliżającego się porodu 🙂

Daniela napisał(a):
Uciekam zerknąć na budowę jak tam prace postępują 🙂
A na obiad kupię chyba gotową pizzę, dosypię sera i żarełko gotowe bo jakoś nie mam weny dzisiaj do gotowania.
A gdzie nasz Paninka się dzisiaj podziała?? Pewnie się remontuje 🙃
Do później dziewczyny
Daniela, tylko Ty tam uważaj na tej budowie!
Ja miałam taką pizzę w sobotę 🙂 po sprzątaniu nie chciało nam się bardziej skomplikowanego obiadu robić 😉
A akurat w ciąży pizza BARDZO mi smakuje 🙂 od początku 🙂

• Mamusia
agusiakowalczyk napisał(a):
Foga napisał(a):
A ja podaje dzisiejszy wymiar brzuszka - na czerwiec: 102 cm 🙂
Wrrr... a ja nie wiem, kiedy zmierzę, bo nie mam cenymetra... 😠

Ja mam taki z lerloy merlin, ale on ma tylko 100 cm i obawiam się że w czerwcu już mnie nie obejmie 🙂

Diviana napisał(a):
Foga napisał(a):

Ja mam taki z lerloy merlin, ale on ma tylko 100 cm i obawiam się że w czerwcu już mnie nie obejmie 🙂
hehe 🙂 no tak - będziesz musiała wziąć drugi! 😁
Właśnie - też wezmę z leroya... albo z ikea, jak będę 😁

Diviana napisał(a):
Foga napisał(a):

hehe 😁 to zaznaczysz na brzuchu kreseczki dokąd objełaś się tym 100cm a pózniej dodasz pozostały kawałek 😜

Dziewczyny mam taką małą prośbę jeśli to nie sprawi Wam problemu to proszę podawajcie mi wymiary brzuszków na stronce sierpnióweczki pod tabelkami w komentarzach. To bardzo ułatwi mi pracę i nikogo nie pominę czytając. 🙂

madalena20 napisał(a):
Dziewczyny mam taką małą prośbę jeśli to nie sprawi Wam problemu to proszę podawajcie mi wymiary brzuszków na stronce sierpnióweczki pod tabelkami w komentarzach. To bardzo ułatwi mi pracę i nikogo nie pominę czytając. 🙂
Dla mnie nie ma problemu! Tylko dorwę jakiś centymetr! 😁

siehankowa napisał(a):
Diviana napisał(a):
hehe 😁 to zaznaczysz na brzuchu kreseczki dokąd objełaś się tym 100cm a pózniej dodasz pozostały kawałek 😜
I najlepiej jeszcze niech ktoś Ci zrobi wtedy zdjęcie! 😁

• Mamusia
siehankowa napisał(a):
Diviana napisał(a):
I najlepiej jeszcze niech ktoś Ci zrobi wtedy zdjęcie! 😁

He he no foto byłoby niezłe 🙂