Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Pincolada litości,takie piękne focie...taka śliczna dziewczynka z Lenki..jak ja Ci zazdroszczę to sobie nie wyobrażasz.Gdy Ci będzie ciężko pomyśl ,że mnie skręca z zazdrości.

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A My już z Małgosią po kąpieli,opróżniła oba cycki i nie chce spać,ogląda sobie sufit i zyzoli 😉póki co nie płacze także jest o.k.i mogę znów się do Was odezwać-tatuś zaklina malutką 🙂

pinacolada Lenka jest super 🤪 widać po bużce,że rośnie tak jak moja 🙂 a co do wagi to myślę,że Cię miło zaskoczy-Ja mam już mniej 10kg-zostało jeszcze 7-jak tak dalej pójdzie,to za miesiąc będę wyglądać lepiej niż przed ciążą:P a to dopiero 8dni po porodzie 😆 bardziej obawiam się o moje cycuszki,że będą wyciągnięte:laugh:

• Mamusia
mycloud napisał:
Pincolada litości,takie piękne focie...taka śliczna dziewczynka z Lenki..jak ja Ci zazdroszczę to sobie nie wyobrażasz.Gdy Ci będzie ciężko pomyśl ,że mnie skręca z zazdrości.

Madzia - jeszcze chwileńka i tez będziesz się chwalić fotkami - zwłaszcza ,że sprzęt juz gotowy 😉

• Mamusia
co do wagi to ja z 62 spadłam juz na 53,5 🤪 🤪 i mieszcze sie w swoje ciuchy 🤪 🙃 dieta cud taka córcia 🙂 tylko marti mnie fakt mojego rozwolnienia dzisiejszego 😞 ale moze to poprostu połóg 🤨
a jak juz prz temacie kupek 🙂 to dziewczynyjakie kupki robia wasze dzieciaczki?? moja ma luźną żółtą, tak ma być???

• Mamusia
witam tu mąż Syli1205,juz po wszystkim urodziło sie,czekalismy od 7 rano do 21-43 wtedy sie urodzila,wazy równe 4 kilo,nie mierzyli jej dopiero jutro,hmm co jeszcze Sylwia ogolnie ok ale jak wiadomo boli ja brzuch,no i oto Nela [img size=354]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/nela.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
aallicee napisał:
co do wagi to ja z 62 spadłam juz na 53,5 🤪 🤪 i mieszcze sie w swoje ciuchy 🤪 🙃 dieta cud taka córcia 🙂 tylko marti mnie fakt mojego rozwolnienia dzisiejszego 😞 ale moze to poprostu połóg 🤨
a jak juz prz temacie kupek 🙂 to dziewczynyjakie kupki robia wasze dzieciaczki?? moja ma luźną żółtą, tak ma być???

Żółte i rzadkie - takie maja byc przy karmieniu piersia - wczoraj u lekarza pytałam bo lenka akurat sie zesrała 🤪 podczas badania 😉

• Mamusia
a ja wczoraj po powrocie z wizyty napisałam wam "referat" i wszystko mi gdzieś zniknęło 😠 więc się wkurzyłam i poszłam lulu
więc w skrócie, doktorek dokładnie mnie zbadał, sprawdził na usg ilość wód, i co mnie zadziwiło użył właśnie tych paseczków do mierzenia ph. z tym, że tłumaczył, że dostępne są paski z różnych "półek" i te dostępne w aptece często się mylą, on posiada z jakąś rozszerzoną skalą więc się sprawdzają.
odwołał wizytę w poniedziałek i ustaliliśmy zgłoszenie do szpitala na cc 21.01, przygotuje mnie do cięcia, i w piątek 22.01 będzie mnie ciął 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
więc sytuacja podobna jak u Syli
strasznie mi żal tego, że nie będę miała możliwości poczucia skurczy, rodzenia z mężem....takie to dziwne z góry znać termin porodu swojego maleństwa, żadnej niespodzianki, żadnego zaskoczenia, paniki, szybkiej jazdy do szpitala i wysyłania sms do rodzinki że już po wszystkim bo wszyscy już znaja termin 😞 😞 😞

• Mamusia
upławy jak najbardziej w ostatnim okresie ciąży mogą się nasilić, więc ta mokra otoczka to zupełnie normalny objaw.
a cesarkę mam dlatego, ze córeczka ułożona jest pośladkowo, główką do góry, i tak sobie siedzi już dwa miesiące 😞 i ani myśli posłuchać rodziców że trzeba "główką w dół" 🙂
ale cóż tak jej wygodnie to ok