Skocz do zawartości

na Październik :) więc to dopiero początek | Forum o ciąży

Lidka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witam dziewczyny i jak tam u was?? ja leze i leze...i juz mam dosc...staram sie oszczedzac sie jak moge,ale z trudem mi to przychodzi bo jestem raczej pedantka wiec obowiazki wolalabym wykonywac..
Ogolnie pogode mielismy sliczna nie liczac dnia dzisiejszego gdzie pada deszczyk...
A jka u Was??
Fajne macie zdejcia na NK widz4e,ze nie tylko ja mam juz duzy brzusio :P

• Odpowiedzi 4,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

A ja własnie wstałam...i tak jakos zle sie czuje...brzuszek mnie pobolewa... 😞 😞 😞 zawsze jak wstane to jest jakis dziwny ,taki twardy... 😞
Coraz trudniej mi funkcjonowac...ciąża zaczyna byc męczoca...im brzuszek wiekszy tym jest gorzej... 😞
Straszna pogoda na dworze...i ogólnie jakos zle sie dzis czuje... 😲

• Mamusia
Witam Dziewczyny.....Ja sie rewelacyjnie czuję.....nie mam żadnych dolegliwości,hhehheh.........wogóle nie czuję się w ciąży......brzusio mam taki w sam raz....powiedziałabym,że raczej mały jak patrzę na wasze,pewnie do porodu będę taki mieć,hehehehh...........Dzisiaj idę do gin. ok16 także dam Wam znać co i jak.....Usg mi narazie nie zrobi,ale przynajmniej zapytam ją czy Małe sie obróciło,ale wydaje mi się że tak,bo opadł mi brzuch i na górze mam taki spłaszczony jakby tam nuszki były....Wczoraj z Mężem próbowaliśmy zgadnąć gdzie ma główkę i chyba gdzieś koło pępka,heheh.......Pewnie da mi gin dzisiaj skierowanie na bad,b ostatnio nie miałamm i na tą krzywą cukrową,fuj....Laski mam pytanko....czy wy macie już pępek wypukły i tą brązową kreseczkę od pępka do wzgórka?bo ja nie......Miłego dnia

• Mamusia
Malinko to dobrze,że ją masz,bo ona wychodzi pod wpływem hormonów ciążowych.....pytam z ciekawości,bo nie pamiętam kidy ona sie pojawia i czy każda ciężarówka ją ma.....zaraz idę do gin to się jej zapytam....wogóle to chyba każda ciąż jest inna....bo ja zupałnie inaczej teraz przechodzę niż pierwszą.....duże znaczenie ma też pewnie wiek.....wtedy miałam 19lat.....i burza hormonów,a teraz 30....więc wszystko urególowane....spokojnie podchodzę do ciązy....nie słucham głupot.....wiem czego mogę sie spodziewać....a i dziecko pewnie spokojniejsze...heheheh.....Mój Kacper ma np.maturę już za sobą,a co za tym idzie cały ten stres.....Ten Dzidziuś natomiat chyba spokojny jest,bo w nocy nie kopie dopiero rano....No cóz tamten syn bardzo dobrze sie uczy,świetny z angielskiego,a ten Dzidziak będzie leń i flegmatyk....hehehe.....ale zobaczymy w padzierniku czy się sprawdziło.......

hej dziewczyny!!!! Aaaaaaaaleeeeeeeee się stęskniłam 😉
Już wróciłam z wycieczki...umęczona jak nie wiem co...Ale za to piekłam pierniki w Toruniu-jaaaki zapach mmmmm....a w Solcu Kujawskim ile dinozaurów no i ja z wielkim brzuchem prawie taka jak one ha,ha 🤪
Pozdrawiam i ślę buziaki,a teraz muszę nadrobić czytanko co ciekawego działo się u Was...

• Mamusia
A tutaj dalej taka cisza.....???Ja już po wizycie!!!Wszystko z DZidzią ok.....ze mną też poza tym,że znowu mi do 150 ciśnienie skoczyło,a le to prawdopodobnie z nerwów,b ja się zawsze denerwuję u gin.....a obrzęków żadnych nie mam,bóli głowy też nie.....tak czy inaczej muszę kilka razy zmierzyć sama ciśnienie i zobaczymy.......kurde a waga znowu 3kg na + 🤔 no ja już nie wiem.....od początku już 11kg......ups.....trochę jest....U lekarza teraz była taka młodziutka dziewczyna z dzieckiem ok.2 miesięcznym i miała straszny brzuch jeszcze i bluzkę z dekoltem,a tam na piersiach czerwone rozstępy......aż się przestraszyłam....my to mamy pecha-ni mogliby nasi szanowni Mężowie chociaż trochę tego brzucha i rozstępów wziąść i celulitu:P

• Mamusia
oj maxara mierz koniecznie i pilnuj tego ciśnienia, ciśnienie ciążowe bywa niebezpieczne. jeśli to tylko u lekarza, bo stres (a moja siostra tak ma) to dobrze 🙂 ale nie zbagatelizuj tego.

oczywiście nie stersuj się tym bo jeszcze ci będzie skakać i żadnej kawy !! czy nawet mocnej herbaty 🙂

życzę zdrówka i by ci już tak nie skakało to ciśnienie do góry 🙂

Ze mnie sie moja ginekolozka smiała...stwierdziła że taka moja uroda... 🤔 a położna mi mówiła żeby sobie wypijac na to cisnienie słabą rozpuszczalna kawke...lub zjesc cos słodkiego...
A teraz mi jeszcze hemoglobina spadła...jeszcze sie mieszcze w normie na szczescie.. 😞

• Mamusia
Dzięki Kaisa.....będę mierzyć.....a jeśli mocz wyjdzie dobrze i nie mam obrzęków to jest ok
Aha....dziewczyny pytałam panią dr czy Dzidzia jest już obrócona jak mnie badała i okazało się,że teraz ma główkę na dole....ale to nie jest jeszcze ostateczne,bo podobno pozycję przyjmuje dopiero po 30tc i to jeszcze nie na 100,bo w każdej chwili może się przekręcić.....

• Mamusia
Hej dziewczynli 🙂
Dawno nie pisalam.Tak ogolnie to jsakies doly mnie lapia 😞
Tetno ponad 100 to noralne w ciazy. Ja nie wiedzac o tym wyladowalam w nocy w szpitalu, bo wystraszylam sie, ze cos sie dzieje.
Malinka ja tez coraz bardziej odczuwam brzuszek.Coraz bardziej ogranicza mi ruchy.Nic dziwnego, jak oststnio sobie mierzylam to bylo juz blisko 100 cm. a tu czekaja nas jeszcze raz takie brzuszki.Dobrze, ze to juz tylko trzy miesiace...tylko i az.

Hej!ja też mam ostatnio jakies doły... 😞 😞 😞
Nie wiem co sie ze mną dzieje... 😞
ale to chyba dlatego że za dużo siedze w domu sama,i nie mam z kim pogadać...mój w pracy a ja dostaje w główke z nudów 😞
A jeszcze w dodatku jak ktos mi cos powie na temat mojego wygladu to dostaje nerwicy... 😞
Oby ten czas do pazdziernika szybko zleciał...pozniej to już nie będe sie nudzic hihi 😉

Make a pregnancy ticker

• Mamusia
Mam dokladnie to samo.Jak ktos mi mowi, ze jestem gruba, albo "taki brzuch to ja mialam do porodu" To wkurzam sie i to bardzo.Przytylo mi sie i nic na to nie poradze.Nie objadam sie niepotrzebnie.Widocznie takie mam geny, ze w ciazy tyje...
A co do siedzenia samej w domu.Caly czas siedze i mam wrazenie, ze krzycze z calej sily i nikt mnie nie slyszy 😞....czasami wydaje mi sie, ze oszaleje...

• Mamusia
Cześć Dziewczyny......wszystkie mamy takie same problemy....a ludzie to sątacy chamscy,że szkoda słów.....Ja też wczoraj byłam na stypie i zamówiłam sobie lody z bitą śmietaną,a taki chłopak znajomy,sympatyczny mówi,że widzę apetyt sie ma,a ja noooo....A taki tłuste babsko obok mówi,że w ciąży to sie raczej odchudzać trzeba....hehhhe......a ja jejże chyba idiotki sie w ciąży odchudzają......Wydaje mi się Dziewczyny,że te komentarze to są w większości z zazdrości....bo babska same by chciały być w takim stanie.....Zauważcie ,że większość tych opinii jest od kobiet.....Facetom kobiety w ciąży bardzo sie podobaj....bo są taki pełne....niektórzy nawet się tym jarają:P Osobiście to dla mnie kobieta z brzuszkiem jest piękna....zagadkowa....niemal metafizyczna,bo nawet teraz kiedy sama jestem w ciąży to mi się to niewiarygodne wydaje,że z małej komóreczki,a raczej 2 powstaje tam w środku prawdziwy człowieczek....czyż to nie piękne?........Mój Mąż ostatnio mówi,żę ja patrzył na mnie od "spodu" 🙂 :laugh: to nie widać mojej głowy.....tylko najpierw jest "górka"...a pózniej jeszcze 2 wielkie wzgórki.....Mówię Wam zawsze miałam biust 75 D.....ale teraz to masakra....chyba 80E albo F....nawet nie kupuję drogiego biustonosza,bo mi szkoda kasy.....heheh.....niedługo trzeba kupowac do karmienia,a potem mam nadzieję,że mi trochę spadnie.....W każdym bądz razie Mąż jest zachwycony.... A jak komuś nie podoba się mój brzuch...cycki....uda...czy d... to niech się p............GŁOWA DO GÓRY LASKI-JESTEŚMY PIĘKNYMI MAMUŚKAMI!!!

Cześć dziewczyny...ale Maxara dałaś czadu hi,hi i masz rację,bo jak komuś sie nie podoba to niech nie patrzy nie?? 😉
A swoją drogą to mnie też dopadł jakiś dołek heh 🤨
Może to taki czas czy co? A jeszcze pogoda taka zmienna że zwariować można.
Pozdrawiam wszystkie brzuszki 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
Dzięki Malinka.....Dziewczyny te humorki i doły...to tylko hormony....wraz z ciążą wrasta też ich poziom....Damy radę!!!Musimy dać radę....bo nie ma innej rady:laugh: Wiecie co?Teraz to najlepiej być trochę egoistką....nikt się o nas nie zatroszczy tak jak my same!!!Ja np.pozwalam sobie czasem na moją ulubioną kawkę mrożoną z lodami....wiem ,że to niezdrowe i tuczy,ale jak nic nie jem to i tak tyję....taką mam tendencję w ciąży i już.....Musimy sobie jakoś dodawać otuchy i humoru....Swoją drogą....to i tak mamy ten plus,że końcówkę ciąży w lecie przechodzimy....bo już sobie nie wyobrażam,że teraz jest np.listopad.....to dopiero byłyby doły...a tak?Lar to mamy!!!...deszcz.....chmury....powodzie....no z..... 😉 a jak słońce wyjdzie.....to co?wtargamy na siebie za małe stroje kąpielowe i na plażę....a wtedy miejmy nadzieję,że nikt nas nie pomyli i GREENPES(nie wiem jak się to pisze)nie wezwie,że niby wieloryba wyrzuciło :laugh: na brzeg.....BRZUSZKI DO GÓRY-JUŻ BLIŻEJ JAK DALEJ......

Hej!ja własnie wróciłam z miasta...byłam na malutkich zakupach... 🙂 🙂 🙂 Wczoraj wieczorem nie mogłam wejsc na brzuszka... 😞
Dziewczyny też macie takie wrażenie że wasze brzuszki ważą z tone...???mi sie tak wydaje... 🙃

• Mamusia
Hey laseczki sorki ze tak was zaniedbalam ale ostatnio ni moglam wejsc na brzuszka a wczoraj co wrcoilam z Wczasow wiec nawet nei mialam jak was poinformowac jedziemy zaraz do ikeii pokupywac dalszych zakupow a ja mam wrazenie jak b 🥴 moj b 🥴 zuszek ostatnio n 🥴 rosl poprost 🥴 jak by sie zatrzymal hehe i cos mi laptop zawala do tego wejde j 🥴 tro i ponadrabiam wszystkie posty 🙂 pozdrawiamy goraco 🙂 🙂 🙂

Oklask dla Maxary ha,ha,ha....super że energia Cię rozpiera,tylko pozazdrościć!!! 🙂
Najlepiej tak podchodzić do naszej ciąży...moja z wyboru długo czekała na "realizację" i jestem dumna ze swojego stanu.Gdyby nie mój "zepsuty" 😞 kręgosłup to raczej nie odczuwam innych dolegliwości...I nie mogę się doczekać mojego malutkiego skarbu:laugh: