Skocz do zawartości

na Październik :) więc to dopiero początek | Forum o ciąży

Lidka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć Dziewczyny......Ja też nie mam linii od pępka...ani pokarmu....a to moja 2-ga ciąża.....A co do wyników to też mam niski cukier......przynajmniej przez 2ostatnie badania tak było....i dr mi powiedziała,że to dobrze,bo rzynajmniej nie mam cukrzycy....i zaleciła zebym jeszcze koło 21...22..coś zjadła,jakieś owoce,bomi przez noc tak spada....za długa przezrwa....a na badanie też na czczo idziesz......ja nie robiłam wogóle badania z obciążeniem glukozą....teraz dała mi tylko na mocz i krew......A co do moczu Natalia to w normie masz ....nieliczne bakterie i śluz to normalne w ciaży.....niebezpieczne jest tylko jak masz białko w moczu bo to może świadczyć o zatruciu ciążowym zwłaszcza jak puchniesz i masz wysokie ciśnienie....jeśi nie to wszystko ok....Poza tym w ciąży zazwyczaj wyniki skaczą....ale to normalne....bo organizm pracuje za 2 ....zwiększa się wykorzystanie wit i minerałów.....dużo wypłukujesz.....objętość krwii zwiększa się nawet o 45% przez co i wydolność jest gorsz....męczymy się....sapiemy....itp.....wszystko ok....nie martw sie.....Ja spadam do dętysty....ale sie boję!!!

• Mamusia
maxara ja mam nieliczne Ca w moczu... ale podniesionego cisnienia nei mama wczoraj mierzylam popluydniu mailam 121 na 79 to wzorowe bodajze ...mysle ze wszystko bedzie dobrze-Musi byc
No ja mam zaklopotanie co wogole jeszcze kupic korzystam w wszystkich list ale jakos jestem ostatnio zakrecona

• Mamusia
no właśnie Niunia na czczo szłaś robić i dlatego taki niski cukier ci wyszedł,bo pewnie masz tak jak ja ,że przez noc bardzo nam spada.....spróbuj zjeść coś nawet w nocy przed spaniem np jabłko......Natalia....znalazłam Cię u Malinki 😉 Jak wrócę od dentysty to napiszę Wam co ja mam na liście dla maleństwa.....a z kocykó to ja na pewno kupuję tenhttp://www.allegro.pl/item682755419_ok_sterntaler_becik_otulacz_okrycie_mix.html
oczywiście zielony....wiem,że nie tani ale śliczny i praktyczny na zimę....a drugi to duży hiszpański....dziewczyny jak kupujecie kocyki grube to patrzcie żeby były hiszpańskie,bo różnica okropna jest w jakośći....

hej...
Maxara super ten otulacz,bardzo praktyczny...ja kupiłam kombinezonik na zimę i do tego planuję zakup polarowego kocyka i podusi do wózka...chyba najpraktyczniejsze bo kołderka bardziej sztywna.
Niunia nie przejmuj się tymi wynikami tym bardziej że minimalnie są poniżej normy...mi spadła hemoglobina a lekarz stwierdził że mam wyniki rewelacyjne 🙂

ale dziś gorąco...musiałam rano pojechać do Urzędu Miejskiego i ledwo co się "turlałam"

Miłego dnia dziewczyny

• Mamusia
No ja już po....spoko było.....Ten kocyk drogi ale za......Masz rację Moni kołderka raz ,że sztywna to jeszcze jak zimno jest to nie opatulisz Maluszka tk jak kocykiem....Moni,a kiedy kupujesz wózek? 😉 bo ja chyba na sam koniec.....pewnie wrzesień albo pazdziernik....ale dobrze,bo szkoda żeby gwarancja mu mijała,a on był nie użytkowany

• Mamusia
Aha...a to zgodnie z obietnicą moja lista:
1.Wózek
2.Kołyska
3.Łóżeczko(może pózniej kupię,bo do 3m kołyska)
4.Materac do łóżeczka
5.Pościel(ja kupuję 13 częściowy zestaw)
6.Kocyk duży
7.Kocyk mały
8.Torba do wózka+termosik na butelki
9.Wanienka
10.Ręcznik z kapturkiem
11.Pieluchy tetrowe(myślę,że 20 wystarczy)
12.5 pieluszek bawełnianych
13.Odciągacz do pokarmu(często używałam)
14.4 duże butelki(tomme)
15.1mała buteleczka
16.Smoczek z zapinką(tomme)
17.nosidełko
18.Baby monitor
19.3 cienkie czapeczki
20.3 niedrapki
21.4 x body długi rękaw rozm.62.....2źrozm56(na wszelki wypadek)
22.4ź półśpiochy
23.3xśpiochy
24.3xkaftaniki
25.4Xpajacyk
26.2 grubsze kompleciki lub pajacyki np.polarek
27.5x skarpetki
28.cieplejsza czapeczka i rękawiczki na polko
29.obcinaczki do paznokci
30.szczoteczka do włosków(jak będzie mieć) 😉

• Mamusia
cd........
31.Pampersy
32.oliwka
33.chusteczki nawilżone
34.sudocrem
35.kremik ochronny do buzki
36.proszek dla dzieci
37.śpiworek do wózka
Z ciuszkami tylko się zastanawiam i chyba kupię tylko po 1 lub 2 pary rozm 56....bo np.mój Kacper jak się urodził to miał już 58cm i części ubranek nie miał na sobie ani raz....a tak sobie myślę,że lepiej 62,bo niewiele większe,a zawsze skarpetki można ubrać zeby nie leciały śpiochy

No Maxara pozazdrościć wigoru 🙃
Ja to też zdycham w taką duchotę 🥴 Poza tym jakoś dziś brzusio mnie boli 🤨
A wózek też kupuję na końcu bo cały czas mam nadzieję że znajdę tego tritona...
Łóżeczko mam,ciuszki mam,wyprawkę kąpielową dostanę od siostry...zostały akcesoria do pielęgnacji

• Mamusia
Monia a pieluszki też już masz?Nie wiem ile kupić....myślę,ze 20 wystarczy....Ja mam już odciągacz do pokarmu,podgrzewacz(właśnie!-zapomniałam w liście umieścić)...i wyparzacz do butelek....poza tym mam od bratowej dużo ciuszkó....ale i tak dokupie 😉 już zamówiłam na allegro taki pajacyk z tej bajki dla niemowlaków NIGHT GARDEN....mój bratanek-2l i siostrzeniec 1,5 przepadają za nią.....

🤪 zabawny pajacyk 🤪
Pieluszki też dostanę heh od taty,ma mi kupić 10 szt a ja chcę dokupić drugie 10 i myślę że wystarczy...mam jeszcze 2 szt pieluch flanelowych bo u nas trzeba do szpitala...
A co do butelek właśnie ostatnio oglądałam te z firmy tommee i uważam że są super...

• Mamusia
no ja też tomme kupuję.....kup Moni nie będziessz żałować....Moja siora w Anglii mieszka i też małego na nich wychowała....Butelki mają 1,5 roku i smoczki....a wyglądają jak nowe...i kształtem cycusia przypominają....uwielbiałam siostrzeńca nimi karmić.......a pieluchy....to pewnie ,ze nam 20 starczy....zresztą to nie komuna żeby tak jak Mama dla mnie na kartki czy coś kupowała,bo nie było:laugh: