Skocz do zawartości

na Październik :) więc to dopiero początek | Forum o ciąży

Lidka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witam Mamusie....Melduje się w 2-packu.....nic mi wczoraj to badanie nnie pomogło i nic sie nie ruszyło:laugh: ale moze to i dobrze,bo sie strasznie przeziebiłam i kazała mi sie do 15 wykurowac....tak wiec leże i myśle....Wczoraj mnie troche bolała jak mnie badała,co sie wcześniej nie zdarzało...pewnie już tam wszystko rozpulchnione i dlatego......AGAORTO GRATULACJE!!!Jak pierwsze chwile z Tymusiem?.....Kurcze ja wole sama zacząc rodzić....a nie iśc na prowakacje.....bo to podobno bardziej boli......no ale jak się nic nie ruszy to 15 będzie juz po wszystkim....powoedziała,ze duzo przytyłam i jestem trochę opuchnieta i w takiej sytuacji ie jest dobrze przenosić.....ale białka nie ma w moczu....a ta opuchlizna to też taka sobie na nogach.....W kazdym razie mam sobie ciśnienie mierzyc i kontrolnie mocz w przyszłym tygodniu zrobić.....bo jakby coś było nie tak to mam sie wczesniej zgłosić....Kurcze dobrze,ze mój Wywoływacz porodów w piatek wraca i chyba go o pomoc poprosze 😉

• Odpowiedzi 4,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Hej 🙂
agaorto gratulacje synka... 🙂 z tego co sie orientuje to miałas termin na 2pazdiernika???ja mam na 3pazdziernika ale moj synek narazie sie nie spieszy... 😞 dzis w nocy przynajmniej był grzeczny i dał mi pospac... 😉
Cos mnie dzis brzuch boli i kregosłup... 😞 ale jakichs wiekszych boli nie mam...a szkoda... 😞
Teraz siedze i mam lenia...nie chce mi sie nic...a musze troszke posprzatac... 🤨 Pusto tu jakos dzisiaj... 🥴
Pozdrawiam 🙂
Ps.to mamy dzis 1pazdziernika i nasze dzieciaczki cos sie nie spiesza... 🙃

No jakos tu ostatnio pusto... 😞 ja tak duzo nie pisze bo mam jakies doły...a wczoraj jeszcze moj mnie wkurzył( w sumie o błachostke)i az zaczełam płakac...pozniej mnie przepraszał... był strasznie miły...a ja to jestem teraz taka delikatna...wszystko mnie doprowadza do łez... 😞

Widzisz AgnieszkaK1601 nasze dzieciaczki uparte...dobrze im u nas w brzuszkach...i niestety ja juz probowałam wszystkiego i nic...synek ma mnie w nosie... 😞 a myslalam ze wrzesnioweczki długo sie rozpakowywaly a tu widocznie z nami bedzie jeszcze dłużej... 😞

Ja mam wizyte w poniedzialek(5pazdziernika)mam nadzieje ze nie dojde...wkoncu termin mam na sobote...ale sie zdenerwuje jak bede musiala czekac po terminie zeby cos sie zaczelo dziac albo jak beda musieli mi wywolywac porod... 😞 a znajomi do mnie wydzwaniaja czy juz urodzilam... 😠

No własnie AgnieszkaK1601 ja juz zaczynam fiksowac... 🤨 zwłaszcza przezywam rozstepy na brzuchu...cała ciaze nic nie miałam a tu 2tygodnie przed terminem na brzuchu zrobiła mi sie zebra... 😞 jak na zlosc... 😞

• Mamusia
No dziękujemy bardzo 🙂) Tymuś właśnie sobie słodko śpi więc mam chwilkę, żeby tu zajrzeć. Powiem Wam lekko nie było.. Malinka24 u mnie właśnie tak się zaczęło.. w nocy mnie bolał brzuch i kręgosłup - nie mogłam spać.. ale na drugi dzień miałam wizytę u mojej ginki wiec postanowiliśmy zaczekać tym bardziej ze po ciepłym prysznicu przeszło i usnęłam. O 16 pojechaliśmy do lekarza a ta mi się pyta czy mam przy sobie torbę bo tu już na porodówkę trzeba 😉)) no to wylądowałam w szpitalu o 17.30 i już zostałam. Wszystko zaczęło się jakoś tak ok. 23.ciej tzn bóle ale rano jak mnie położyli na porodówce to położna stwierdziła ze nic się nie dzieje i że mam czekać na termin... mały szczegół, że ja się zwijałam z bólu 😞 potem był obchód i jak ordynator mnie zbadał - przebił mi wody o 7.30 to o 13.15 urodziłam... naturalnie bez znieczulenia bo się go nie doczekałam 😞 Tatuś się popłakał jak zobaczył małego na moim brzuchu - dzielnie mi pomagał i jestem dumna z niego 🙂)) oj dużo by opowiadać.. ale teraz wracam do mojego Słoneczka bo głodny 🙂) pa mamusie:*

• Mamusia
Agaorto ale Ci zazdroszczę,że masz juz wszystko za sobą.....a podawali Ci cos na skurcze?(oxytocynę?)....No i jak Twój Maz sie zachowyał....jesteś zadowolona z porodu rodzinnego?i czy cały czas od przyjęcia ciebie na izbie przyjęć do rozwiazanie z Tobą był?.....Bo mój jak wczoraj dzwonił do mnie i jak usłyszał,ze 15 mamy sie zgłosic to mu jakoś głos zmarniał:laugh: ....on chyba miał nadzieję,ze nie zdązy dojechac....bo teraz jest na wyjezdzie 1,5 godz drogi i w piatki zjezdza......Faceci to mysla ,ze poród to tak jak a filmach....jazda do szpitala....5 min parcia....i łłeeeee....a tu nie ma amatorki....cierp ciało jak chciało.....Ja go muszę wykorzystac w weekend jak przyjedzie.....ale nie chce mi sie.....3 miesiace 0 sexu....aż chłopina wysechł....:laugh:

• Mamusia
to wypoczywaj Niunia......Ja sie juz strasznie zaczełam denerwowac.....U czerwcówek jest link do stronki fundacji dla dzieciaczków z uszkodzonym podczas porodu splotem ramiennym.Poczytałam ich historie i teraz ryczę jak bóbr.....Boze ile te Maleństwa muszą wycierpieć....a wszystko to przez ignorancje lekarzy

• Mamusia
no maxaro to mowilam o tym w wczesniejszym poscie :P ale dzisiaj o tym pisalam ... ja dzis caly dzien sie bycze 😁 😁
moj M co 2 min dzwonji jak sie czuje pewnie nei bedzie sapac dizs w nocy tylko czekac bedzie na znaka ze juz sie zaczelo ... mam pytanie maxaro masz uczucie jak by ci "pindzia" spuchla?? bo normlanie mi sie tak jak by rozeszla 😲 😲 😲 😲 jak sie dzis golilam i patrzalam do lusterka

• Mamusia
No mam taką rozpulchniona....Nawet wczoraj jak mnie badała to mnie bolało jakoś dziwnie.....chyba pierwszy raz tak zle zniosłam badanie....i z wkładka chodzę,bo mam cały czas wilgotno....Pytałam ja wczoraj czy to nie wody....ale powiedziała,ze to taka wydzielina przed porodem sie wytwarza.....A czop mi na razie siedzi:P