Skocz do zawartości

WRZESIEŃ 2011 - ŁĄCZMY SIĘ :) | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Doris5969 napisał(a):
u mnie pogoda wczoraj była swietna bo wiaterek był słońce nie grzało a dzisiaj abarot od poczatku Polska Ludowa!!!!!!!!!!!jutro ponoc ma byc 21 st a w piatek 16 tyle ze weekend wolalbym ciepły bo w sobote chcemy isc na Podzamcze na te fontanny tam tyle ludu z dzieciakami chodzi ze szok ale dzieci moga sie w tych fontannach popluskac a i ja sama nogi bym pomoczyła 🙂

u mnie wiaterek niby jest ale i tak pali jak skurczy byk. Mój dzwonił pytał co robię-leże i się pocę to smiał sie ze mu opowiadam jak z kochankiem jestem 😜

• Odpowiedzi 58,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Asia19874

5726

• Agamu

4062

• czarna79

3418

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Doris5969 napisał(a):
kamiska napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
agata_1982 napisał(a):
co do much to albo mnie coś gryzie ostatnio albo mam uczulenie na coś 🤔 takie małe swędzące bąble mi wychodzą czasami a słyszałam, że truskawki mogą uczulać???

no moga moga wiec uwazaj bo maleństwo moze byc uczulone poźniej

hej
jedzac truskawki w ciązy nie sposób spowodowac pozniejszej alergii u dziecka
ja padam z nog przygotowalam szaszlyki bno dzis robimy pierwszego griila w tym roku 🙂

moze i masz racje ale z nikad alergia sie nie bierze!!!nie od czapy mowi sie zeby jesc jak najmniej cytrusów w ciazy 🙂

wiesz co Dorotka mowie tak bo pytalam lekarza wiec mu ufam ;alergia niestety wiem to po sobie rzeczywiscie moze pojawic sie zawsze,w kazdym wieku ,to choroba cywilizacyjna dopada coraz wiecej ludzi mozna probowac sie chronic nie jedzac niektorych rzeczy ; nasze maluszki i tak sa bardziej narazone niz jak my bylysmy dziecmi

• Mamusia
Hej Laski!
Melduję się dopiero teraz, bo miałam awarię neta. Na szczęście przyjechali sympatyczni panowie i wymieni kabel za domem. W między czasie obskoczyłam kosmetyczkę i aptekę tylko że zapomniałam zabrać recepty i muszę iść jeszcze raz 😞
Czytałam o baldachimie - ja też nie będę kupować go ale za to na wiosnę chcę kupić moskitierę nad łóżeczko by komary nie pogryzły małej.
U mnie zakupy wyprawkowe nadal są w tym samym miejscu, czyli w lesie...
Dziewczyny czy któraś z Was ma czerwcowy numer miesięcznika "Dziecko"?

• Mamusia
Doris5969 napisał(a):
kamiska napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
agata_1982 napisał(a):
co do much to albo mnie coś gryzie ostatnio albo mam uczulenie na coś 🤔 takie małe swędzące bąble mi wychodzą czasami a słyszałam, że truskawki mogą uczulać???

no moga moga wiec uwazaj bo maleństwo moze byc uczulone poźniej

hej
jedzac truskawki w ciązy nie sposób spowodowac pozniejszej alergii u dziecka
ja padam z nog przygotowalam szaszlyki bno dzis robimy pierwszego griila w tym roku 🙂

moze i masz racje ale z nikad alergia sie nie bierze!!!nie od czapy mowi sie zeby jesc jak najmniej cytrusów w ciazy 🙂

Mnie lekarz mówił, że cytrusy, truskawki trzeba odstawić przy karmieniu, ale nie w ciąży. Chyba, że się ma na nie uczulenie. Ale ilu ludzi tyle teorii. Gdziekolwiek bym nie czytała to mowa była, żeby nie jeść serów pleśniowych, surowego mięsa i ostrożnie z wątróbką. Pozostałe rzeczy wsuwam.

• Mamusia
Agamu napisał(a):
Ja za to w ogóle nie mam ochoty...a mój Tomek się boi, więc mimo tego że możemy to i tak nic 🙂

o to widzę, że sporo nas 😜 Tyle się mówi o apetycie na fikołki w ciąży, a tu się okazuje, że jednak sporo nas, gdzie myśl o Dzidzi przysłania wszystko 😁

• Mamusia
Tak z tym jedzeniem to nie ma co sie tak naprawde przejmowac bo faktycznie co lekarz to inaczej mówi ja tam jem truskawi pije cole jedynie co nie jem to surowego miesa i serów pleśniowych a akurat je uwielbiam 😞Kama ale jeden plus masz a raczej bedziesz miala z tej wstrzemieźliwosci jedzeniowej przy karmieniu bo Ty juz silna wole bedziesz miala wytrenowana a my nie a dieta to zaczyna sie tak naprawde przy karmieniu tak ze głowa mała do góry 😁 🙂

• Mamusia
Doris5969 napisał(a):
Tak z tym jedzeniem to nie ma co sie tak naprawde przejmowac bo faktycznie co lekarz to inaczej mówi ja tam jem truskawi pije cole jedynie co nie jem to surowego miesa i serów pleśniowych a akurat je uwielbiam 😞Kama ale jeden plus masz a raczej bedziesz miala z tej wstrzemieźliwosci jedzeniowej przy karmieniu bo Ty juz silna wole bedziesz miala wytrenowana a my nie a dieta to zaczyna sie tak naprawde przy karmieniu tak ze głowa mała do góry 😁 🙂

tego właśnie się obawiam, a ja tak kocham jeść... i to niekoniecznie zdrową żywność...

• Mamusia
Zamówiłam sobie na allegro biustonosz ciazowy bezszwowy taki jak kiedys Agata link wstawiała z Gatty bo kuźzwa cycki mi juz z obecnych zaczynaja wyplywac i do tego kurewsko bola tak ze od wczoraj spie w miekkim biustonoszu bo inaczej nie wyrabiam 😞wczoraj mój M wziął cycucha w rece i stwierdzxił ze ze 2kg to napewno wazy a gdzie jeszcze do porodu!!!!!!!!!!!!!!!

• Mamusia
Doris5969 napisał(a):
Zamówiłam sobie na allegro biustonosz ciazowy bezszwowy taki jak kiedys Agata link wstawiała z Gatty bo kuźzwa cycki mi juz z obecnych zaczynaja wyplywac i do tego kurewsko bola tak ze od wczoraj spie w miekkim biustonoszu bo inaczej nie wyrabiam 😞wczoraj mój M wziął cycucha w rece i stwierdzxił ze ze 2kg to napewno wazy a gdzie jeszcze do porodu!!!!!!!!!!!!!!!

hehehehe mój to ważył 2 kg zanim w ciąży byłam jeszcze. A teraz mam wrażenie że nawet są trochę mniejsze, bo staniki jakby luźniejsze mi się zrobiły. Pewnie przez to, że schudłam.

• Mamusia
mariola-s napisał(a):
Doris5969 napisał(a):

tego właśnie się obawiam, a ja tak kocham jeść... i to niekoniecznie zdrową żywność...

a ja całe życie na diecie więc jestem gotowa 🙂 🙃

• Mamusia
Doris5969 napisał(a):

😁 😁 😁 🙃 mówisz że pomiary odchodziły 😉

• Mamusia
Asia19874 napisał(a):
zaczynam sie coraz bardziej stresować 🥴
popadało u nas i jest o wiele lepiej niż rano także przetrwam jako tako tą moją wyprawę dzisiejszą 🙂 mój chce brać urlop na żądanie ale nie wiem czy jest sens , sama też dojadę 😉

Asia nie stresuj się, będzie oki!Chociaż sama wiem ,jak to jest...
U nas słońce pali i powietzre stoi, tak że można paść...mam nadzieję że popada,chociaż wcale sie nie zanosi na to 😞

• Mamusia
No właśnie Asik to ostatnio ciągle znika !!!!!!!!a Aga też zniknęła !!!!!!!!!!!!!!!!!!
właśnie przymierzałam biustonosz od stroju kapielowego uffff dobry ale to miska G wiec dlatego dobry bo teraz jestem posiadaczka miski F 😠jeszcze wczoraj moja siostra mnie dobiła bo jak ona twierdzi ze mam wielkiegary to naprawde musza byc wielkie bo ona sama nigdy małych nie miala a moje przy jej sa gigantyczne no ale mam nadzieje ze po pewnym okresie karmienia wroca do swojego cudnego pełnego rozmaru C 🙂
lece Laski do Rossmana bo mi sie szampon i odzywka skonczyły a jak sie nie rusze za moment to przegnije cały dzien 🙂

• Mamusia
hejo jestem spowrotem
wcinam sałatke lazurowa knorra(powiem szczerze ze mi bardziej sałatka cezara smakuje)
Asia nie stresuj sie przeciez zobaczysz Tymka 😁
ja wczoraj spotkalam na poczekalni laske ktora miala termin na wczoraj-ona to dopiero byla w stresie haaa
Dorcia daj link do biustonosza jak mozesz 🙃

• Mamusia
kamiska napisał(a):
dobra laski spadam,ja ma dola bo nie moge nawet w lato loda zjesc (a mam straszna ochote)no ale coz przezyje sie i to 🙂 🙂

Kamisia jezeli chodzi o loda to mozesz go zdjesc ....on nie jest taki strasznie kaloryczny .....najmniej słodyczy .... 🙂

• Mamusia
czarna79 napisał(a):
Laski ja sie zastanawiam czy z moimi cycami to wszytsko dobrze ....bo mi nic nie rosnie , nic mi nie leci i w ogole nic ......jak nie bede mogła karmic to sie bardzo mocno wkur******* 🤪

mi też nic nie leci - spokojnie, jeszcze zacznie. Ciesz sie że nie leci Ci przeźrczysty płyn bo muiałabys juz wkładki do piersi nosić :p ja w poprzednej ciąży już w wakacj zaczełam, bo z cycków mi "sikało"