Skocz do zawartości

WRZESIEŃ 2011 - ŁĄCZMY SIĘ :) | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 58,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Asia19874

5726

• Agamu

4062

• czarna79

3418

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
HBsAg jest badaniem na obecnośc antygenu powierzchniowego wirusa WZW typu B,czyli badaniem na obocnośc tego wirusa-pozwala okreslic czy zostałaś zakażona wirusem zapalenia wątroby typu B
też jest wykonywane u każdej ciężarnej,nie powtarza się go na sali porodowej
wykonanie tych badań nie wymaga wstrzymania się od posiłku

jasna281288 napisał(a):
najwazniejsze zeby zdrowe bylo ale tak mysle coreczke ladnie w sukienki mozna ubrac uczesac ladnie itd 🙂

Najwazniejsze ,zeby zdrowe bylo ..wlasne dziecko kocha sie pomimo wszystko i bez wzgledu na wszystko ...a uczesac i ładnie ubrac mozna tez lalke... 🤢
Ja mam corke juz ,a chcialabym cichutko w duchu miec synka ale co bedzie bede sie cieszyc i kochac

Leginsik napisał(a):
mozna nawet odebrac wynik tego samego dnia,po kilku godzinach ewentualnie na drugi dzień 😉 a ja mam ochote na loda z automatu 🤪 smacznego! 🙂

Ja ostatnio tez kreconego pozarlam w mig 😁Tak za mna chodzil mniam mniam,az i teraz mi sie zachcialo tez 😮

• Mamusia
Cześć dziewczynki moje kochane 🙂
Już nawet nie pamiętam kiedy tu byłam po raz ostatni.... Chyba nie dam rady nadrobić czytania... tyle zaległości..
Cieszę się, że brzusie Wam rosną... 🙂 dzidziusie też 🙂 Czy już wiecie co nosicie pod serduszkiem???
Buziaczki 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
hej ja wczoraj chyba pierwsze babelki w brzuchu poczulam, sama nie wiem czy to byl dzidzius czy cos innego ale jakos mi lepiej.

dzis poszlam na zakupy po wyplacie i troche zaszalam, 3 pary butow dla meza i jedna dla mnie, ale musi przymiezyc bo co do jednych nie jestem pewna czy beda dobre, jak cos bede musiala oddac.

ja witamin nie biore, moja lekarka powiedziala ze w II trymestrze jak bede miec zle wyniki to mi przepisze, biore za to kwas foliowy w wiekszej ilosci niz w foliku jest - na recepte taki oraz lutene ale teraz chyba juz skoncze. mowila ze 17 tygodniu lozysko bedzie samo opiekowac sie dzidziusiem i nie bede musiala brac luteiny.

• Mamusia
😮 😮 przez parę godzin 25 stron do nadrobienia 😮 😮

ale to dobrze, ciekawych rzeczy można się dowiedzieć 🙂

Ja brałam tylko kwas foliowy innych witamin nie biorę, lekarz mi powiedział, że dodatkowych nie ma co brać bo jeszcze się przedobrzy a wiadomo za dużo witamin jest niezdrowe 🙂

ja chodzę do lekarza na NFZ ale też w każdej chwili mogę do niego zadzwonić. Na ostatniej wizycie dał mi numer swojego prywatnego telefonu i powiedział, że jak będzie się coś działo to mam do niego od razu dzwonić 🙂 także to nie zawsze jest tak, że prywatnie lekarze się opiekują pacjentem. Usg też mam na dobrym sprzęcie robione a chodzę do przyszpitalnej przychodni szpitala klinicznego, gdzie jedne z najlepszych sprzętów mają - ale głowy sobie nie dam za to urwać 😁 😁

• Mamusia
Witam wszystkie przyszłe mamy.Jestem tu nowa i nie do końca wiem jak sie poruszać tutaj ale mam nadzieje ze szybko zalapie.Sledze Was od poczatku swojej ciazy czyli gdzies tak od 11 tygodni bo aktualnie jestem w 15 tc.Wielu ciekawych rzeczy mozna sie dowiedziec. Ja chodze do lekarza prywatnie, to moje pierwsze dziecko, prawie dwa lata po slubie. Wczoraj bylam na USG no i Szkrab niezle kopie tylko na razie ja jeszcze nic nie czuje. No i dowiedzialam sie ze to raczej Synus bedzie 🤪 chociaz od poczatku tak czulam....sama nie wiem czemu no ale sie sprawdzilo 😁 hmmmm od samego poczatku nie moge na nic narzekac czuje sie jak nie w ciazy, bo nic mi nie dolega ani zadne zapachy mi nie przeszkadzaja po prostu rewelacja, tylko na poczatku bralam luteine ale teraz wsio gra 😁 Pozdrawiam wszystkie szczesliwe przyszle mamusie 🙂

hej dziewczyny:_) widzę że sie rozpisałyście niestety nie chce mi sie czytać wszystkiego wybaczcie 😉 wczoraj moja siostra pokazała mi na skape jakie kupiła ciuszki dla mojego maluszka , piękne.. najbardziej podobała mi sie różowa sukienka- body w serca.. aż żal jak nie wykorzystam tego, ale dla chłopca tez mam dużo rzeczy i wiele neutralnych.. jak wam zazdroszczę tych córeczek i synków że już wiecie a ja nie 😞 ,