Skocz do zawartości

WRZESIEŃ 2011 - ŁĄCZMY SIĘ :) | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
co do teściów to też bardziej bałam się ich reakcji niż mojej mamy bo jeszcze jestesmy przed ślubem no i kiedyś jak się z Moim pokłociłam to przyszła teściowa zadzwoniła do mnie z ochrzanem żebym się od niego odczepiła. Coz jednak się nie odczepiłam i nawet reakcja na ciąże bardzo pozytywna

• Odpowiedzi 58,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Asia19874

5726

• Agamu

4062

• czarna79

3418

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ufff.. przebrnąc przez tyle sptron to nie lada wyzwanie 🙂
ale dobrze, że się rozkręcacie 🙂 przed samym porodem będziemy skrobały po 30 stron diennie! 🙂

od dzis w realu w promocji sa koszule i piżamy nocne dla cięzarnych, po 19.90 koszula, piżama 24,90. jade sobie kupic 2 koszule 🙂 będę już miała do szpitala. Na poprzedni poród kupiłam sobie jakąś koszule z bazaru.. nie dośc, że była nie wygodna, to jeszcze z takiego materiału zrobiona ze po godzinie człowiek smierdział 😮 a tu ma być ponoc 100% bawełny 🙂

mieszkanko odkurzone, jeszcze ogiad został. Dzis jakos muszę się przemóc, robie mielone z sosem i makaronem. Zobaczymy czy mi to mięso wejdzie 😜

Witam Laski!

Od kilku dni prześladuje mnie myśl, że muszę iść zrobić badania krwi na czczo, a mi na czczo jest mega niedobrze! Nie chciałabym tam puścić pawia, tym bardziej, że pewnie będzie trzeba czekać w kolejce. Cholera, nie mogę dłużej zwlekać, a tu ciągle bez zmian z rannym samopoczuciem.

Przez ten fejs-zbok stałyśmy się jakby mniej anonimowe - to duży krok naprzód 🙂

• Mamusia
witam Wszystkie przyszłe mamusie 😁
gdzieś tu kiedyś już coś naskrobałam ale z racji tego że jestem tu nowa nawet nie wiem gdzie ten mój wpis. 🙂
wiele ciekawych rzeczy dowiedziałam się po przestudiowaniu Części(przez całość brnęłabym miesiącami hehe) wpisów
pozdrawiam Was gorąco w te zinme popludnie
myślę że zacznę się tu teraz pojawiać
trzymajcie sie cieplutko!!

ja już byłam dwa razy na pobieraniu krwi , i oddaniu moczu, i zawsze kazali mi być na czczo , później jakos badaja cukier po jedzeniu, ale jak widać wszędzie jest inaczej.

a co do picia to fakt pije dużo wody mineralnej i herbaty , a z jedzenia mogłabym jesc cały czas frytki i słodycze, choc staram sie ograniczyć to 2 jakos mi nie idzie;/

• Mamusia
czesc dziewczynki co do badań to faktycznie trzeba być na czczo niestety;-) najlepiej colę spakować i wypić już po pobraniu, bo ma najwiecej cukru, a chyba ze spadku glukozy we krwi się słabo robi. Mnie też to czeka w przyszłym tyg. Karolina nie martw mogłaś coś słodkiego zjeść dzień wcześniej. Jeden taki skok nic nie szkodzi. 🙂 Pić to mi też się chce najlepiej mi idzie miód z cytryną i soki.

co do coli to raczej nierozważne moim zdaniem, gdyż zawiera mnóstwo kofeiny która szkodzi jak wiadomo a poza tym to napój gazowany po którym może bolec brzuszek i moga pojawiać sie wzdęcia. Dlatego unikam jak mogę.
a co do glukozy to był przedział od 70-120 a ja miałam 90. słodycze pożeram 🙂