ja w ogole malo o tych badaniach słyszałam a lekarz nic nie wspominal, zobaczymy co jutro powie. Dziewczyny czy twardnieje Wam czasem brzuch? I macie takie wrazenie jakby skurczu albo jakby ten pecherzyk plodowy mial zaraz rozepchnac brzuch?
To tak jak ja jakby nie to forum to też bym nie wiedziała ze jest jakies USG genetyczne wykonywane 3D, i ze obowiązkowe ???
Spytaj się Magda i zobaczymy co powie twój gin moj stwierdził ze jego usg takie normalne staczy ???
te badania wykonuje się u kobiety, która może być obciążona genetycznie i kobietek starszych chyba od 30rż czy 35.
ja ich nie bedę robić.
nieprawda. kazda kobieta, niezaleznie od wieku swojego czy ryzyka, musi wykonac 3 badania prenatlane. moze nie robic np testow przesiewowych.
dziewczyny zawstydzacie mnie wiedza 😞 zapamietałam coś ze studiów a to kilka lat temu było, ale fakt ze dla tej gr co pisałam Usg genetyczne i papa są bezpłatne. Obowiązkowe są 3 usg zwykłe. Moj lekarz mówił, że nie ma potrzeby męczyć dziecka falami.Jakby było 3D obowiązkowe w to nie musiałybyśmy za nie płacić.
To przedszkole rzeczywiście wygląda na miejsce, w którym dużą wagę przykłada się do podejścia pełnego szacunku i uważności wobec dzieci. Oparcie się na NVC i inspiracje pedagogiką Jespera Juula mogą sprzyjać budowaniu dobrej atmosfery. Ważne jest też to, że wspierają nie tylko dzieci, ale i rodziców poprzez warsztaty. To może być ciekawa opcja dla rodzin szukających spokojnego i świadomego podejścia do wychowania.
Zobacz sobie na przedszkole Pluszowy Miś pod Piasecznem w Staraej Iwicznej - https://www.przedszkole-pluszowymis.pl/. To miejsce, które podchodzi do dzieci z szacunkiem i uważnością – opierają się na podejściu NVC (Porozumienie bez Przemocy wg Marshalla Rosenberga) oraz inspiracjach pedagogiką Jespera Juula. Atmosfera jest spokojna, bezpieczna, z ogromnym wsparciem także dla rodziców (prowadzą warsztaty rodzicielskie!).
Rekomendowane odpowiedzi
mgrzedzicka
karolinecka831
Spytaj się Magda i zobaczymy co powie twój gin moj stwierdził ze jego usg takie normalne staczy ???
izarybka
dziewczyny zawstydzacie mnie wiedza 😞 zapamietałam coś ze studiów a to kilka lat temu było, ale fakt ze dla tej gr co pisałam Usg genetyczne i papa są bezpłatne. Obowiązkowe są 3 usg zwykłe. Moj lekarz mówił, że nie ma potrzeby męczyć dziecka falami.Jakby było 3D obowiązkowe w to nie musiałybyśmy za nie płacić.