Skocz do zawartości

WRZESIEŃ 2011 - ŁĄCZMY SIĘ :) | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 58,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Asia19874

5726

• Agamu

4062

• czarna79

3418

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Witajcie 🙂
Dopiero odkryłam ten serwer 🙂 i chciała bym się przyłączyć 🙂 również się spodziewam dzidziusia na wrzesień a dokładniej z usg na 18.09 🙂 Miesiąc temu widziałam moją fasolkę i mierzyła zaledwie 1,35 cm 🙂 teraz w piątek mam kolejną wizytę i będzie to już 11 tydzień i 5 dni. Nie mogę się doczekać 🙂
Pozdrawiam was bardzo serdecznie 🙂
Żaneta

jak ja wam zazdroszczę tego usg 😉 ja musze teraz czekac az 5 tyg na kolejne ;( już odliczam dni do spotkania z moim maleństwem 🙂
Aniu pomyślności przede wszystkim 🙂 a z dzidzia bedzie dobrze, ja na początku ciąży jak nie wiedziałam jeszcze ze jestem, robiłam wszystko co nie powinno sie robić i maleństwo jest zdrowe 😉

• Mamusia
Witam. Ja też dołączam do wrześniówek. Muszę się przyznać że praktycznie od początku wątku poczytuję Was codziennie a dopiero teraz zdecydowałam się zarejestrować. Do tej pory pracowałam i jeszcze miałam zamiar jednak w 8 tyg. miałam silne przeziebienie i mam na siebie uważać. Od wtorku jestem na zwolnieniu. To moja druga ciąża. Mam już 9 letnią córkę, która w tym roku idzie do komunii wiec trochę przygotowań mnie czeka...

• Mamusia
Ufff 🙂 cały dzień Was czytałam żeby nadrobić zaległości 🙂 dziękuję za wszystkie ciepłe słowa, musi być wszystko ok 😉 co do lekarza, to rzeczywiście - pogadam z nim najpierw- nerwy mną kierowały i emocje 😉
no i witam nowe mamusie 🙂

anula1983 napisał(a):
kahlanik napisał(a):
O i ja też mam USG 8 marca 😁

no to czekamy do 8 marca 🙂 ciekawe czy będzie widać płeć ?

No właśnie, to zależy, jak malentwa się ustawią. Myślę, że pisiorek jest łatwiejszy do zidentyfikowania (albo go widać, albo nie) niż pipka (że nie widać pisiorka nie znaczy, że go tam nie ma 😁 ).

• Mamusia
mgrzedzicka napisał(a):
moje maleństwo pokazalo tylko sliczna pupcie, a ciekawa jestem czy synek czy corcia

jak śliczna, to pewnie córcia 😁 choć faceci też potrafią miec nieżłe tyłki 😜

ide zaraz obejrzec you can dance, jstem ciekawa czy kazadi będzie lepszą prezenterką 🙂

ps. skończyły mi się wymioty 😆 jeszcze małe mdłości są, ale to nie to samo co było 🙂

ps2. Karolina, i jak, masz już męża przy sobie? 🙂 pewnie się nie możesz nacieszyć nim 😜

• Mamusia
CZEŚC Laseczki ...
Ja to się dzis tylko jakoś wczytuję w skromnie w wasze wypowiedzi ....
Kasiu
Cóż nadal czekam na męża , niestety ze statkami tak bywa hee ale jutro jak wszystko bedzie zgodnie z planem to smigam na lotnisko do Poznania po mojego ślubnego , najgorsze sa te ostatnie godziny czekania idzie zwarjowac
Mdłości mi też troszkę przechodzą aż sie boję czy z dzidzą jest ok, ale raczej tak bo zapachowstrent nadal mnie dominuje

• Mamusia
Witam,

widzę, że pojawił się temat pracy. Ja właśnie mam ostatnie dni zwolnienia i od poniedziałku do pracy. Jesteście takie zmobilizowane, żeby chodzić do końca ciąży, a ja nawet bym pochodziła, ale tak raczej w kratkę 😜 W sensie, że 5 dni w tygodniu wstawać o 6 i stresować się, bo wiosna i lato to u mnie szał w pracy. Chciałabym tak 2-3 dni w pracy i resztę odpoczywać 🙂 Niestety tak się nie da, muszę się zastanowić.

• Mamusia
Myślałam, żeby w kwietniu już pójść na zwolnienie, ale z drugiej strony praca wymaga ode mnie jakiejś aktywności, ruchu. Siedząc w domu, zostanę leniuchem i pewnie dojdzie mi kg nadprogramowych kg. Albo tak chociaż na 9-10 do pracy i do 15 🙂

• Mamusia
Witam wszystkie Wrześnióweczki 🙂 Jestem tu nowa. Jestem w 11 tygodniu ciąży i mam już 18-to letnią córcie 🙂 Ciekawe jak to będzie. Ja jestem jeszcze w szoku za to moja córcia jest bardzo szczęśliwa 🙂 🙂 🙂 Mam tylko nadzieję, że będzie wszystko w porządku, bo najmłodsza to ja już nie jestem. 14 marca mam badania prenatalne i baaardzo się boję. Uuufff.... trochę się rozpisałam, ale jest mi troszkę lżej. Trzymajcie się dziewczyny 🙂

• Mamusia
hmm... co do ponadprogramowych kg... to chyba dziś mi trochę przybędzie... Wczoraj wieczorem usmażyliśmy z mężem kupę faworków i pączków. Część została co prawda rozdana ale z około 15 pączków, które sobie zostawiliśmy dziś zostały już tylko 2 więc zaraz pędze do sklepu po nowe składniki 😉

A Wy jak tam ? Łakomstwo też dopada?