Skocz do zawartości

WRZESIEŃ 2011 - ŁĄCZMY SIĘ :) | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
karolinecka831 napisał(a):
Agamu napisał(a):
No i mamy prawie po świętach 😞 Tyle szykowania, sprzątania, zakupów itp, a to tak przeleciało, że masakra. Szkoda- niestety wszystko co dobre, szybko się kończy 🙂

hee to prawda

prawda prawda a ja obiecałam sobie nie jesc tyle a i tak czuję się ja wielka kulka 🙂

• Odpowiedzi 58,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Asia19874

5726

• Agamu

4062

• czarna79

3418

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Pozwoliłam sobie rzadziej tu zaglądać,wkońcu swięta...spędzane z bliskimi 🙂 Pogoda dopisała nie ma co,dzieki częstym spacerom nawet sie troche opaliłam,po buzi i dekoldzie aż inaczej człowiek wygląda 😁 😜 Jesli chodzi o jedzonko,miałam mega parcie na bigos,oj ile ja go pochłoniłam w ciagu tych dni ☺️ Brzusio rośnie,czuje ruchy maleństwa ale kopniaków nie dostaje 😉

• Mamusia
Fashionalex napisał(a):
dziewczyny swietuja widze.
a ja na forum zamulam , chce sie pochwalic ze dzis poczulam pierwsze kopniecie mojego maluszka ,
pozdrawiam

hej 🙂 ja też otrzymałam taki świąteczny prezent 🙂 pierwsze ruchy dziecka 😁
od wczoraj siedze i tylko oczekuje kolejnych 🙂 dziś tez czułam. ech ... nie mogę się doczekać 4 maja , bo wtedy idę na usg i powinnam poznać płeć 🙂

• Mamusia
iza131313 napisał(a):
wlasnie wroncilam do domu, dwie noce poza domem i mam dosyc, 250 km do domu to troche daleko. Padam ze zmeczenia do jutra.

ja jechałam do babci męza 280 km w jedną stronę, więc wiem co czujesz. Aż czasami twardniał mi brzuch od tej jazdy autem.. ale jakos dotrwałam 🙂

• Mamusia
Dzień dobry Brzuchatki 🙂
Święta, święta i po świętach. Ja też otrzymałam mały prezencik od Dzidzi w postaci pierwszych wyraźnych ruchów. Przez ostatnie dni często dawała znać o sobie. Bardzo mnie to cieszy.
A i brzuszek ostatnio znacznie się powiększył. W najbardziej wystającym miejscu mam już 92cm. 🙃
Jutro idziemy na USG i mam nadzieję (jak My wszystkie "nieświadome"), że lekarz potwierdzi wreszcie płeć. Też chciałabym zacząć już zakupy.

Witam Brzusie i Mamusie 🙂

Do mnie tym razem święta przyjechały, rodzice nawieźli tyle dobra, że lodówkę opróżnimy chyba za miesiąc 🤪 Obżarłam się jak przysłowiowa świnka, od wagi na razie też trzymam się z daleka 😜 Synuś mnie już szturcha konkretnie, czasem mam wrażenie, że po jajniku mnie kopie, ojoj, już dokazuje, a to przecież jeszcze takie małe... 😁

• Mamusia
Hej Brzuszki 🙂 Jak tam po świętach się czujecie? Moje maleństwo już sie tak wierci ze jak dobrze rękę przyłożyć to się czuje, dzisiaj ide na wizyte z Przemkiem i bedzie usg polowkowe, moj idzie ze mna pierwszy raz i juz nie moze sie doczekac, mam nadzieje ze mojej coreczce nic miedzy nozkami nie doroslo 😜 ciekawe czy sie do tatusia usmiechnie czy mu fakacza pokaze 🙂

• Mamusia
mój był ze mną w 13tc na usg i jak zobaczył maluszka to mu łzy w oczach staneły 🙂 a ja prawie się poryczałam jak zobaczyłam jak zareagował , na następne też idzie ze mną tak mu się spodobało 😁
a po świętach samopoczucie ok choć wczoraj po wizycie u teściów miałam mega nerwa 😠
jak zawsze teściowa musiała mnie wkurzyć swoimi głupimi tekstami ....

Asia19874 napisał(a):
widzę że Ty tez z krakowa Kahlanik 🙂 masz obrany już szpital ? jaki gin Cię prowadzi ?

Ja będę rodzić w Żeromskim, tam pracuje moja przyszła teściówka, co prawda jest urologiem, a nie ginem, ale i tak wszyscy ją tam znają, twarda baba 😉 Więc przynajmniej nie muszę się obawiać, że się mną należycie nie zajmą 🙂 A prowadzi mnie dr Nowak, bardzo fajna i zdecydowana kobieta, odpowiada na wszystkie pytania, robi mi usg co wizytę.

Leginsik napisał(a):
Nie wiem ja uwas drogie Panie z głodem,ale jak mnie dopadnie to nie ma zmiłuj sie..tak ssie w żołądku,mdli z glodu ze musze w te pedy do lodówki leciec.

Ja za czasów mdłości wprowadziłam taki jeden system i on świetnie funkcjonuje po dziś dzień... Śniadanie do łóżka! 🤪 W praktyce to wygląda tak, że jeszcze dobrze oczu nie otworzę, a już mam podane kanapeczki i gorące kakao, się ustawiłam, nie? 😁 😎 😜

• Mamusia
kahlanik napisał(a):
Asia19874 napisał(a):
widzę że Ty tez z krakowa Kahlanik 🙂 masz obrany już szpital ? jaki gin Cię prowadzi ?

Ja będę rodzić w Żeromskim, tam pracuje moja przyszła teściówka, co prawda jest urologiem, a nie ginem, ale i tak wszyscy ją tam znają, twarda baba 😉 Więc przynajmniej nie muszę się obawiać, że się mną należycie nie zajmą 🙂 A prowadzi mnie dr Nowak, bardzo fajna i zdecydowana kobieta, odpowiada na wszystkie pytania, robi mi usg co wizytę.

ja miałam też na żeromskiego rodzić ale mój gin zaczyna prace na ujastku i powiedział że tam mnie widzi na porodzie więc w sumie jak mnie prowadzi to i tam urodzę...zawsze to lepiej jak prowadzący pracuje w szpitalu .... a dr.Nowak nie znam , mnie prowadzi dr.Anthony Egwuatu jedyny ginekolog afroamerykanin w małopolsce 😜

• Mamusia
mgrzedzicka napisał(a):
Mój idzie pierwszy raz, ale jestem taka ciekawa jak zareaguje... ale jak mu pokazuje zdjecia z usg ostatnio synka kuzynki to nie moglam sie dotlumaczyc co gdzie jest bo i tak twierdzil ze nic nie widzi

napewno będzie bardzo zadowolony z wizyty 🙂 koniecznie napisz co i jak po wizycie

Asia19874 napisał(a):
kahlanik napisał(a):
Asia19874 napisał(a):

ja miałam też na żeromskiego rodzić ale mój gin zaczyna prace na ujastku i powiedział że tam mnie widzi na porodzie więc w sumie jak mnie prowadzi to i tam urodzę...zawsze to lepiej jak prowadzący pracuje w szpitalu .... a dr.Nowak nie znam , mnie prowadzi dr.Anthony Egwuatu jedyny ginekolog afroamerykanin w małopolsce 😜

O proszę, a jak ty go wynalazłaś?? 🙂