Skocz do zawartości

WRZESIEŃ 2011 - ŁĄCZMY SIĘ :) | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Agamu napisał(a):
karolinecka831 napisał(a):
Asia19874 napisał(a):
mariola-s napisał(a):
no i fajne jest to, że na 4d widać ruch dziecka. a następne usg to w 32 tyg... i znowu tyle czekania...

i to już się wtedy robi ostatnie USG w tym 32TC ??

między 28-32 robi się takie szczegółowe , czyli bada się tak jak teraz bylo połówkowe coś na tej samej zasadzie ...
Bo Usg to lekarz robi co 3 tyg ale to tylko ma na celu zobaczyc czy z maleństwem ok posłuchac serduszka ...
Ja mam usg na każdej wizycie, czyli co jakieś 4 tygodnie.

Super, też bym tak chciała...

• Odpowiedzi 58,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Asia19874

5726

• Agamu

4062

• czarna79

3418

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
izarybka napisał(a):
Mariolka gratulacje Szymusia 🙂 Mam nadzieje że moje jutro okaże się Weroniczką 😉 Chociaż robię się już mniej pewna, chyba przez tych ujawniających się chłopaczków. Tak wogule usiadłam do brzuszka a małe się już wierci 🙃 Może macha do ciotek 😉

lepiej się nie nastawiać 😜 heh chłopcy jak grzyby po deszczu wychodzą 😜

no niby tak ale ja juz serduszko w 5 tyg slyszalam 🙂 i co wizyte je slyszalam wiec moze ten ginekolog tak juz ma ze co 3 tyg kaze przyjsc 🙂 moze woli dmuchac na zimne 🙂 mi to pasuje 🙂 kit z kasa wazne ze dzidzie widze 🙂 prywatnie to tez patrza ze kasy wiecej maja 🙂

• Mamusia
jasna281288 napisał(a):
no niby tak ale ja juz serduszko w 5 tyg slyszalam 🙂 i co wizyte je slyszalam wiec moze ten ginekolog tak juz ma ze co 3 tyg kaze przyjsc 🙂 moze woli dmuchac na zimne 🙂 mi to pasuje 🙂 kit z kasa wazne ze dzidzie widze 🙂 prywatnie to tez patrza ze kasy wiecej maja 🙂

pierwsze USG ma właśnie głownie na celu żeby sprawdzić czy płód nie obumarł czasami , ja też w mega szoku byłam jak poszłam w 6 TC i serducho usłyszałam pierwszy raz .
Też bym chciała żeby mi co wizytę USG robili ....

heh 🙂 ja tez w szoku bylam 🙂najpierw bylam w 4 tyg to mnie nastraszyl wtedy mowil ze widzi pojedynczy pecherzyk ciążowy ale ze wiecej moze powiedziec za tydzien ja tak sie balam ze nie wiem a to wlasnie chodzilo o to ze dopiero jak serduszko uslyszal to mogl potwierdzic ze wszystko ok heh

• Mamusia
mariola-s napisał(a):
Agamu napisał(a):
karolinecka831 napisał(a):
Asia19874 napisał(a):
mariola-s napisał(a):
no i fajne jest to, że na 4d widać ruch dziecka. a następne usg to w 32 tyg... i znowu tyle czekania...

i to już się wtedy robi ostatnie USG w tym 32TC ??

między 28-32 robi się takie szczegółowe , czyli bada się tak jak teraz bylo połówkowe coś na tej samej zasadzie ...
Bo Usg to lekarz robi co 3 tyg ale to tylko ma na celu zobaczyc czy z maleństwem ok posłuchac serduszka ...
Ja mam usg na każdej wizycie, czyli co jakieś 4 tygodnie.

Super, też bym tak chciała...

Ja też bym tak chciała ja mam tylko 3usg w ciągu całej ciąży

• Mamusia
jasna281288 napisał(a):
heh 🙂 ja tez w szoku bylam 🙂najpierw bylam w 4 tyg to mnie nastraszyl wtedy mowil ze widzi pojedynczy pecherzyk ciążowy ale ze wiecej moze powiedziec za tydzien ja tak sie balam ze nie wiem a to wlasnie chodzilo o to ze dopiero jak serduszko uslyszal to mogl potwierdzic ze wszystko ok heh

hee to tak jak ja miałaś

czasami Ci ginekolodzy tak potrafia nastrszyc ze szok 🙂 my za bardzo do siebie wszystko bierzemy dlatego wole zeby maz poszedl ze mna co potem czasami nie bedzie ze ja wyolbrzymiam czy cos ja poprostu sie martwie jak juz cos drobnego mu sie nie podoba to chyba normalne

• Mamusia
mariola-s napisał(a):
Pewnie jeszcze trochę sobie poczekamy...
Dzisiaj zakupiliśmy z mężusiem surfinie na balkonik - granatowo - purpurowe. To nasze pierwsze kwiatki balkonowe 🙂 aż będzie przyjemnie wyjść na balkonik

Surfinie to super kwiatki , tylko je trzeba zesto podlewac ....i te co sa suche obrywac , bo na ich miejsce wyrastają nowe kwiaty ....