Skocz do zawartości

WRZESIEŃ 2011 - ŁĄCZMY SIĘ :) | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 58,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Asia19874

5726

• Agamu

4062

• czarna79

3418

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Sluchajcie Kochane musze sie wyzalic Wam...
Otoz moj Kochany maz zamiast zrobic zlecenie stale oplaty za wode ,to po prostu placi sobie raz w roku ...wszystko byloby ok,gdyby dzis nie zastukal listonosz z poczta....Odcieli by nam wode kurde i prawie 500zl musial po pracy zaplacic...a juz sobie planowalismy odlozyc pieniazki ,no i kuchnie chcemy wyremontowac ...potrzeb jest duzo ,a tu taki wydatek na dzien dobry 😠Tyle razy mowilam,a on swoje zawsze 🤢
Wykoncze sie normalnie ,uparty ten moj chlop jak niewiem co 😠
Teraz sie wkurza ,ze musial placic 🤨

• Mamusia
cześć 😘

zaraz nadrobie co pisałyście 🙂

niedawno wróciłam do domu. Jestem już po badaniach, pobierali mi dziś krew, zostawiłam też mocz, wyniki jakos niebawem, a robiłam też glukozę. Bleh! W poprzedniej ciaży jakos mniej dostałam tego do wypicia, a teraz zdawało mi się że cały taki plastikowy kubek jak do piwa. No ale nic, mus to mus, dla dzidziusia 🙂 Na początku glukoza na poziomie 66 więc nisko, a po dwóch dozinach 91, czyli w normie 🙂

w tej 2 godzinnej przerwie pojechałam do ccc za butami, kupiłam Grzesowi adidaski przecenione z 39,90 nq 19,90 🙂 i sobie półbuty brązowe z 69,99 na 49,99 🙂 normanie co za numer, urosła mi stopa! Miezryłam 40 i lipa, od końca do końca 😞 musiałam wziąć wielkie 41 😞

a potem wracając zahaczyłam szybko o ciuchbudę, miałam poztsałe 10 minut na płatną strefe parkowania do wykorzystania, więc wpadłam zapytałam się gdzie są spodnie ciązowe i kiedy pokazano mi wieszak - zaczęłam szukac. SĄ! znalazłam rozmiar 40, brązowe spodnie 🙂 nie miałam czasu przymierzyć, więc od razu do kasy. Koszt.. 9 zł 😁 bo dziś za kilo było 20 zł 😉
przymierzam w domu - idealnie leza na tyłku, ale jak to każde spodnie, za krótkie sa na mnie. Obetne je do połowy łydki i będa zajefajne 🙂

no. To wygadałam sie 🙂

• Mamusia
poczytałam, i wpsomniayście coś o wózkach. Mój Grzesiu jeździł a Kadex Elipse, jak dla mnie rewelacja. Ma też wpinane nosidełko w stelaż, także prosto z samochodu wczepiałam w kółka i brałam Grzesia na zakupy 🙂
http://cokupic.pl/produkt/Kadex-Elipse
płaciłam 1100 zł 🙂

mgrzedzicka napisał(a):
te nasze chłopy już takie są, chociaż mój akurat nielubi zadnych zaleglosci finansowych a tym bardziej takich niespodzianek, ale po takiej malej wpadce moze sie czegos nauczy 😁

Swiete slowa 😁
Moze pomoze ta terapia wstrzasowa 😜 😉

kasia1986 napisał(a):
cześć 😘

zaraz nadrobie co pisałyście 🙂

niedawno wróciłam do domu. Jestem już po badaniach, pobierali mi dziś krew, zostawiłam też mocz, wyniki jakos niebawem, a robiłam też glukozę. Bleh! W poprzedniej ciaży jakos mniej dostałam tego do wypicia, a teraz zdawało mi się że cały taki plastikowy kubek jak do piwa. No ale nic, mus to mus, dla dzidziusia 🙂 Na początku glukoza na poziomie 66 więc nisko, a po dwóch dozinach 91, czyli w normie 🙂

w tej 2 godzinnej przerwie pojechałam do ccc za butami, kupiłam Grzesowi adidaski przecenione z 39,90 nq 19,90 🙂 i sobie półbuty brązowe z 69,99 na 49,99 🙂 normanie co za numer, urosła mi stopa! Miezryłam 40 i lipa, od końca do końca 😞 musiałam wziąć wielkie 41 😞

a potem wracając zahaczyłam szybko o ciuchbudę, miałam poztsałe 10 minut na płatną strefe parkowania do wykorzystania, więc wpadłam zapytałam się gdzie są spodnie ciązowe i kiedy pokazano mi wieszak - zaczęłam szukac. SĄ! znalazłam rozmiar 40, brązowe spodnie 🙂 nie miałam czasu przymierzyć, więc od razu do kasy. Koszt.. 9 zł 😁 bo dziś za kilo było 20 zł 😉
przymierzam w domu - idealnie leza na tyłku, ale jak to każde spodnie, za krótkie sa na mnie. Obetne je do połowy łydki i będa zajefajne 🙂

no. To wygadałam sie 🙂

hahaha ale mialas fajowy dzien 🙂
Musze do ccc sie wybrackupic jeszcze z jedna pare adidaskow dla Kamisi 🙂jak przecena ,czy promocja -tam ja 🙂
a z tymi portkami to Ci sie trafilo,no prosze ,tylko pogratulowac 🙂Ja ostatnio na Allegro kupilam spodnie H&M ciazowe...czarne fajowe rozm.38...Ale jak przyszly,to masakra sie okazaly wielkie jak na slonia,nogawy szerokie ogolnie ogromne 😞14.50 dalam dobrze ze uzywane 😉

• Mamusia
Asia, w ccc musisz się na rawde rozejrzec, bo są adidaski w normalnej cenie, ja tam kupuje "walky" - nie ma co szalec z jakimis oryginalnymi butami bo to na 1 sezon - i one sa średnio za 39,99 i tyle planowąłam wydac, ale pochodziłam po sklepie i zobaczyłam, ze stał regalik zprzecenionymi butami - i akurat był rozmiar Grzeska, 25 😲, nawet się nie zastanawiałam 🙂

ja szukałam ciązówek po domu, bo nie mam w czym chodzić. Wszystkie domowe dzinsy są na mnie niedobre w pasie i cisną. No i 9 zł nie było mi szkoda. A że okazało się że świetnie lezą na tyłku, nawet lepiej niz te nowe ogrodniczki z allegro, bo te z ciuchbudy sa węższe a ogólnie wolę węższe spodnie, więc postanowiłam je skrócić i normalnie w nich chodzic do miasta czy na uczelnię 🙂

a z rozmiarem butów to tam mi sie po ciąązy zrobiło, ze mi noga jakby urosła 😮 ogólnie zobaczycie, ze im więcej w ciązy tym nogi bardziej spuchnięte, więc jak planujecie kupic jakieś buty na lato, to takie zeby Wam noga weszła nawet gdy spuchnie. Ja poprzednio miałam takie balony, ze lato przechodziłam w zwykłych tenisówkach a'la baleriny ( kostzowały uwaga.. 7,99! nowe, zółciutkie 😁 ) a potem miałam je do ogrodu i mam do dzisiaj 🙂 pewnie w lato koło domu tez będe w nich latać 🙂
A teraz kupiłam takie półbuciki, moze obcasik z 1,5 cm, kolor kawa z mlekiem - ciesze sie jak dziecko normalnie, dawno nie kupiłam sobie niczego dla siebie. A kasy zostało mi z sukni, więc jest jakby "pamiątka" po niej 🙂

• Mamusia
kasia1986 napisał(a):
dobra, mykam z kompa

wieczorkiem będę farbowała włosy, trzeba zrobić odrosty 🙃
kupiłam 2 farby aplette natural kolors skandynawski blond z rozjasniaczem, wiec powinno mi rozjasnic moje naturalne, ciemne włosy 😉

pa 😘

ps. fajnie ze jestescie! 😎

ja tez wlasnie dzis zrobilam sobie wlosy 🙂 cieeeemne gdzie ja zazwyczaj bloni

• Mamusia
dziewczyny bylam dzis na wizycie u endokrynologa i jak zobaczylam moja pania ginekolog to nie moglam sie powstrzymac i poszlam mimo ze bylam tydzien temu.
pani sprawdzila ze serce bije i juz jestem spokojna, mam nadzieje ze wytrzymam nastepne 3 tygodnie do wizyty.

a propo ubran to ja mam 6 par spodnie z ciuchlandow, moja mama je uwielbia i ciagle mi cos kupuje

kasia1986 napisał(a):
Asia, w ccc musisz się na rawde rozejrzec, bo są adidaski w normalnej cenie, ja tam kupuje "walky" - nie ma co szalec z jakimis oryginalnymi butami bo to na 1 sezon - i one sa średnio za 39,99 i tyle planowąłam wydac, ale pochodziłam po sklepie i zobaczyłam, ze stał regalik zprzecenionymi butami - i akurat był rozmiar Grzeska, 25 😲, nawet się nie zastanawiałam 🙂

ja szukałam ciązówek po domu, bo nie mam w czym chodzić. Wszystkie domowe dzinsy są na mnie niedobre w pasie i cisną. No i 9 zł nie było mi szkoda. A że okazało się że świetnie lezą na tyłku, nawet lepiej niz te nowe ogrodniczki z allegro, bo te z ciuchbudy sa węższe a ogólnie wolę węższe spodnie, więc postanowiłam je skrócić i normalnie w nich chodzic do miasta czy na uczelnię 🙂

a z rozmiarem butów to tam mi sie po ciąązy zrobiło, ze mi noga jakby urosła 😮 ogólnie zobaczycie, ze im więcej w ciązy tym nogi bardziej spuchnięte, więc jak planujecie kupic jakieś buty na lato, to takie zeby Wam noga weszła nawet gdy spuchnie. Ja poprzednio miałam takie balony, ze lato przechodziłam w zwykłych tenisówkach a'la baleriny ( kostzowały uwaga.. 7,99! nowe, zółciutkie 😁 ) a potem miałam je do ogrodu i mam do dzisiaj 🙂 pewnie w lato koło domu tez będe w nich latać 🙂
A teraz kupiłam takie półbuciki, moze obcasik z 1,5 cm, kolor kawa z mlekiem - ciesze sie jak dziecko normalnie, dawno nie kupiłam sobie niczego dla siebie. A kasy zostało mi z sukni, więc jest jakby "pamiątka" po niej 🙂

Kasiu a ogrodniczki moze te?
Przymierzam sie do zakupu a niewiem jak one sie maja w rzeczywistosci 🙂
http://moda.allegro.pl/spodnie-ciazowe-ogrodniczki-2-w-1-motywy-m-i1491293574.html

A jesli chodzi o buty w tym roku to mi sie udalo kupic tak tanio,jak nigdy 🙂heh w Deichmannie maz kupil mi adidaski rewelacyjne (choc nie jakies tam firmowki)w promocji z 79zl na 10zl heh -tak tanio jeszcze nie bylo 🙂Ostatnia para rozm.36 🙂Sa bardzo wygodne i sliczne,a z kolei przez pomylke mam z Allegro 2 pary w cenie jednej (pomylili sie z wysylka inie chcieli bym odsylala te pierwsze ,wiec mam za free) 😁

asiulenka napisał(a):
cześć dziewczynki
witam wszystkie przyszłe mamusie. Fajnie, że istnieje takie forum. Przeczytałam wszystkie Wasze wiadomości od deski do deski 😉 właśnie zajadam się racuszkami według podanego tutaj przepisu... PYCHOTA 🙂

Witaj Asiu 🙂
Milo mi ze racuszki smakuja 🙂
U mnie tez je wszyscy zajadaja ,az sie uszy trzesa,no bo trzeba przyznac sa pyszne,prawda?

• Mamusia
AsiulkaZG83 napisał(a):
asiulenka napisał(a):
cześć dziewczynki
witam wszystkie przyszłe mamusie. Fajnie, że istnieje takie forum. Przeczytałam wszystkie Wasze wiadomości od deski do deski 😉 właśnie zajadam się racuszkami według podanego tutaj przepisu... PYCHOTA 🙂

Witaj Asiu 🙂
Milo mi ze racuszki smakuja 🙂
U mnie tez je wszyscy zajadaja ,az sie uszy trzesa,no bo trzeba przyznac sa pyszne,prawda?

Dokładnie 🙂 PRZEPYSZNE 😁

• Mamusia
Hej, dziś mam równo 14 tc 🙂
Postanowiliśmy z mężem, że co tydzień będziemy robić zdjęcie brzuszka żeby widzieć jak się zmieniam... i muszę przyznać że po tym zdjęciu byłam zaskoczona 🙂 Jeszcze tydzień temu nie było się zbytnio czym pochwalić ale tym razem myślę, ze jest już zupełnie inaczej 🙂
Kurcze niby czuje że jest mnie więcej ale nie myślałam, że to aż tak widać 🙂 Same zobaczcie- oto mój brzuszek z moją mróweczką Z w środeczku- tak mówimy od pewnego czasu o maleństwie z mężusiem 🙂

• Mamusia
Zocha napisał(a):
Hej, dziś mam równo 14 tc 🙂
Postanowiliśmy z mężem, że co tydzień będziemy robić zdjęcie brzuszka żeby widzieć jak się zmieniam... i muszę przyznać że po tym zdjęciu byłam zaskoczona 🙂 Jeszcze tydzień temu nie było się zbytnio czym pochwalić ale tym razem myślę, ze jest już zupełnie inaczej 🙂
Kurcze niby czuje że jest mnie więcej ale nie myślałam, że to aż tak widać 🙂 Same zobaczcie- oto mój brzuszek z moją mróweczką Z w środeczku- tak mówimy od pewnego czasu o maleństwie z mężusiem 🙂

śliczny brzusio 🙂

• Mamusia
AsiulkaZG83 napisał(a):
Kasiu
pokaz nam sie jak wyszedl kolorek,gwiazda teraz z Ciebie zapewne ze ho ho.. 🤪

właśnie czekam az mały uśnie i zabieram się za farbowanie 😉

Zocha - piekny brzuszek 🙂 widze że też w ciążówkach pomykasz 🙂
ja wczoraj przymierzałam wszystkie swoje dzinsy niecią,zowe - w żadne sie nie mieszcz,e tzn nie dopinam. Postanowiałm zrobic porządek w szafie i w te rzeczy w które sie nie mieszcze odłoże i wyjme dopiero po porodzie. Po co mają miejsce zajmowac, jak pewnie przyjdzie teraz do szafy większa garderoba 😉

dzis dostałam od mamy 2 fanjne koszule, co z tego, ze rozmiar xl, ale w sam raz na powiększjący się brzuszek 🙂

Dzień Dobry!!

Wiecie co, ale jaja... Mogłabym przysiąc, że wczoraj przed snem mnie coś dwa razy smyrgnęło od środka! 🤪 Takie delikatne łaskotki, ale ewidentnie od środka! Ale czad! Rozsądek mi co prawda podpowiada, że to za wcześnie, jednak nie sądzę, żeby mi się wydawało... 😁

Malwina, zaprosiłam Cię na fb 🙂

Zocha, super brzucholek 🙂