Skocz do zawartości

WRZESIEŃ 2011 - ŁĄCZMY SIĘ :) | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Asia19874 napisał(a):
Viola1976 napisał(a):
Asia19874 napisał(a):
Violka Ty to weteranka jesteś to przy czwartym wyplujesz malucha w 3 minuty i nawet nie będziesz wiedziała kiedy 🤪 🤪 😁 😁 😁 🙃 🙃 🙃[/quote
oby hihihi 😆
z tą starszą to ledwo zdazyłam do szpitala z bólami juz co 1min siedzialam w aucie i kawały mezowi opowiadałam bo mi sie nie spieszyło ,a jak ju zweszłam to odrazu na łozko do porodu z srednią to tez szybko jedyne co 2 tyg po term rodziłam i w szpitalu lezałam a;e to na własne zyczenie bo nie chciało mi sie w domku czekac i myslalam ze szybko mi poród wywołaja a tu d...samo musiało przyjsc 😆z ostatnio to na 16 do szpitala dojechalam a o 18 juz była ze mna 😁
i tak teraz mam cicha nadzieje ,że szybko 😁 😁 😁 😁

🤪 🤪 🤪 teraz Violka to dobrze kichniesz i po bólu 😁 😁 😁 pozazdrościć takich porodów ... 🙂 a Ty się jeszcze stresujesz nie wiedzieć czym 😮

sama nie wiem czym chyba tak dla zasady 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃

• Odpowiedzi 58,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Asia19874

5726

• Agamu

4062

• czarna79

3418

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

mgrzedzicka napisał(a):
izarybka napisał(a):
Wonka nie przejmuj się mi też lekarz zalecił niskosodowa i bogatobialkowa, normalka zeby woda się nie gromadziła i miesnie nie łupaly, a przybrałam 5,5kg od poczatku. Ja ma swój sposóbna upuszczenie wody-kompot z rabarbaru i sikam jak szalona 😮
A ja tam pierdziele diete zeby sikac bo i tak biegam do kibla jak potluczona, przytylam 11,5 i nic moj lekarz nie powiedzial, sama sie przerzuciłam na mniej kalorycznie bo juz mi ciężko sie robi

hehe na sikanie najlepszy browar 😎
Ja tez bez cudow sikam jak glupia..

• Mamusia
AsiulkaZG83 napisał(a):
mgrzedzicka napisał(a):
izarybka napisał(a):
Wonka nie przejmuj się mi też lekarz zalecił niskosodowa i bogatobialkowa, normalka zeby woda się nie gromadziła i miesnie nie łupaly, a przybrałam 5,5kg od poczatku. Ja ma swój sposóbna upuszczenie wody-kompot z rabarbaru i sikam jak szalona 😮
A ja tam pierdziele diete zeby sikac bo i tak biegam do kibla jak potluczona, przytylam 11,5 i nic moj lekarz nie powiedzial, sama sie przerzuciłam na mniej kalorycznie bo juz mi ciężko sie robi

mnie tez n ie potrzebne cuda latam jak trza do kibelka,a najgorzej w nocy po 3 razy albo i 4

• Mamusia
Doris5969 napisał(a):
tydz temu robiłam naleśniki ze szpinakiem pomodorami cebulka i sera feta z przepisu tez którejs z nas chyba Smerfetki i powiem szczerze pyyyyyyyyyyychcccccchhhhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaa 🙂

ja tam szpinaku jeszcze nie jadłam ale podejrzewam ,ż e nie smakowałby mi 😞 😞

Agamu napisał(a):
No i jestem , kupiłam szczotkę do butelek, 2 smoczki, 2 paczki tych wacików, szczoteczkę i grzebyczek do włosków...no i OGÓRKI MAŁOSOLNE- kupiłam 10 sztuk, 5 wrąbałam już w samochodzie ( tzn 4, bo 1 w kolejce do kasy ☺️ ☺️ )!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🤪 🤪 🤪

A na obiad robię szparagi z masełkiem i bułą tartą, ziemniaczki i jajo sadzone 🙂
A co do monitorów oddechu i niani to mieszkamy w kawalerce, więc ja nie kupuję na pewno 🙂

Agatka,a te szparagi jak robisz ,ze łykow nie bylo ...ja obieralam i lyka itak byly... 😮
W biedrze te pieluchy sie opyla,a Dada z Biedry sa dobre naprawde,pamietam,ze duzo tansze od pampersow,a ja z nich bylam bardzo zadowolona ..
Teraz sa w promocji 156szt rozm 2mini(3-6kg) za 39.99 lub rozm.midi (4-9kg)128szt. ,wszystkie rozm w tej samej cenie 😉superoferta 🙂
Trza bedzie zakupic chyba juz i z bani

• Mamusia
Viola1976 napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
tydz temu robiłam naleśniki ze szpinakiem pomodorami cebulka i sera feta z przepisu tez którejs z nas chyba Smerfetki i powiem szczerze pyyyyyyyyyyychcccccchhhhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaa 🙂

ja tam szpinaku jeszcze nie jadłam ale podejrzewam ,ż e nie smakowałby mi 😞 😞

kiedys i ja nie przepadałąm za szpinakiem ale te naleśniki rewelka polecam naprwde 🙂

• Mamusia
Viola1976 napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):
mgrzedzicka napisał(a):
izarybka napisał(a):

mnie tez n ie potrzebne cuda latam jak trza do kibelka,a najgorzej w nocy po 3 razy albo i 4

ja też tak ze 3/4 razy idę w nocy 😮 ... Ty się stresujesz z nami żeby nam raźniej było 🙃 i dobrze że mamy wsparcie heh

• Mamusia
AsiulkaZG83 napisał(a):
Agamu napisał(a):
No i jestem , kupiłam szczotkę do butelek, 2 smoczki, 2 paczki tych wacików, szczoteczkę i grzebyczek do włosków...no i OGÓRKI MAŁOSOLNE- kupiłam 10 sztuk, 5 wrąbałam już w samochodzie ( tzn 4, bo 1 w kolejce do kasy ☺️ ☺️ )!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🤪 🤪 🤪

A na obiad robię szparagi z masełkiem i bułą tartą, ziemniaczki i jajo sadzone 🙂
A co do monitorów oddechu i niani to mieszkamy w kawalerce, więc ja nie kupuję na pewno 🙂

Agatka,a te szparagi jak robisz ,ze łykow nie bylo ...ja obieralam i lyka itak byly... 😮
W biedrze te pieluchy sie opyla,a Dada z Biedry sa dobre naprawde,pamietam,ze duzo tansze od pampersow,a ja z nich bylam bardzo zadowolona ..
Teraz sa w promocji 156szt rozm 2mini(3-6kg) za 39.99 lub rozm.midi (4-9kg)128szt. ,wszystkie rozm w tej samej cenie 😉superoferta 🙂

właśnie się z moim zastanawiałam czy kupić 😮 były jeszcze od 2-5kg bodajże 28sztuk za 13 zł 🙂 muszę chyba podjechać po te najmniejsze 🙂

Gusia,a z ta kapucha smaczek Ci minal?????haha,bo mnie dalej brokuly i kalafiory wchodza jak holender i kiedys tez sobie o Tobie przypomnialam,jak wciaglam cala brokule ,ktora miala byc na obiad hahaha i gotowalam nastepna ...

• Mamusia
Asia19874 napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):
Agamu napisał(a):

właśnie się z moim zastanawiałam czy kupić 😮 były jeszcze od 2-5kg bodajże 28sztuk za 13 zł 🙂 muszę chyba podjechać po te najmniejsze 🙂

Ja obieram tylko i łyka mi też czasem zostają 😞 (może to też zależy, czy one sa młode, czy takie już starszawe??)
A co do pieluch z Biedry, to też słyszałam, że są dobre i tańsze od pampków zwykłych...ale tu mam plan taki: kupię 1 pakę pampersów i 1 tych z Biedry. I będę dawać Małej raz tą ,raz tą i zobaczę jak się sprawdzą i te które będą lepsze będę używać. Moi znajomi od początku używali tych z Biedry i byli bardzo zadowoleni ( i są nadal) 🙂
I widziałam, że o Tymku -płynie do naczyń rozmawiałyście 🙂 🙂też dziś zakupiłam,czerwony właśnie i gary szorowalam nim przed chwilą 🤪 🤪

Asia19874 napisał(a):
jestem z powrotem 😉 zrezygnowałam dziś z glukozy 🤪 🤪 🤪 pojadę jakoś w następnym tygodniu 😁 😁 😁 nie chciałam sobię paprać humoru i do tego jest mega upał u nas 😮 dobrze że wiaterek wieje bo coś chłodzi delikatnie 🙂
Ja mam dziś zupkę pieczarkową na obiad 🙂 właśnie mi pyrka na gazie 🙃
A co do niani elektronicznej to mam obiecaną 😁 mieszkam w domu więc mi się przyda na pewno 🙂

Asiek,a u mnie dzis zupa "nic"haha mialam kilka marchwi,ziemniaczki stare i kilka mlodych,wiec gotuje na porcji rosolowej warzywa (wszystkie potem zmiksuje -bedzie krem,oprocz mlodych ,mlode beda w cząstkach )zabiele smietanka,dodam szczypiorek i koperek 🙂
Nie chcialo mi sie na zakupy udawac,a zupa za mna chodzi...Kocur to spi az chrapie ... 😁

czarna79 napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):
A CO DZIS NA OBIAD MACIE???????

rybke cipke , ziemniaczki i sałatka pychotka hi hi

Moj wczorajszy zestawik mniamniusny 🙂 🤪

Asia19874 napisał(a):
czarna79 napisał(a):
Laski ja wychodze z takei załozenia co do porodu .....ile kobiet juz rodziło i zyje ....nie ma co sie nakrecac , bo moze byc tak jak Kasia ....chwila i juz dzidzia jest , albo tak jak moja mama 48h chociaz to juz nie wchodzi w gre bo dawno w tych czasach robia cc......Ja to sie wstydze tego darcia ( bo z moim charakterm to moge wszystkich od Kurew powyzywac i co jeszcze mnie pogonia hi hi), juz powiedziałam mojemu ze jak bede sie darła ma mi zwrocic uwage ...nawet jak pierwszy raz w zyciu powie do mnie zamknij sie kobieto to nawet sie nei pogniewam na chłopa......ale ja zamierzam od razu do połozenje ktora bedzie ze mna powiedziec , ze jak bede sie darła ma mi powiedziec KOBIETA ZAMKNIJ SIE bo nie bedziesz miała siły na parte 🙂 🙂A i jeszcze jedno ja nie jade do szpitala na wakacje , tylko wiem po co ....bo czami wychodza takie jaja ze nikt sie nie zajał itd ze czegos innego sie spodziewałam .....

ja też się tego boje że w nerwach na upycham całemu szpitalowi 😮 😮 😮 i nie chcę się drzeć bo moja siora jak rodziła to darła się ona , szwagier i położna na nich bo odstawiali cyrki takie że szok 🤪 , siora chciała szwagra zabić na miejscu a on tak panikował że latał jak poparzony koło niej ... 🙂 jak to opowiadają to idze się zesikać ze śmiechu jak "ICH" poród wyglądał 🙃 😁 😁 😁

AsiA ja szczam 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃 😁 😁 😁 🤪 🤪AKCJA

• Mamusia
AsiulkaZG83 napisał(a):
Asia19874 napisał(a):
jestem z powrotem 😉 zrezygnowałam dziś z glukozy 🤪 🤪 🤪 pojadę jakoś w następnym tygodniu 😁 😁 😁 nie chciałam sobię paprać humoru i do tego jest mega upał u nas 😮 dobrze że wiaterek wieje bo coś chłodzi delikatnie 🙂
Ja mam dziś zupkę pieczarkową na obiad 🙂 właśnie mi pyrka na gazie 🙃
A co do niani elektronicznej to mam obiecaną 😁 mieszkam w domu więc mi się przyda na pewno 🙂

Asiek,a u mnie dzis zupa "nic"haha mialam kilka marchwi,ziemniaczki stare i kilka mlodych,wiec gotuje na porcji rosolowej warzywa (wszystkie potem zmiksuje -bedzie krem,oprocz mlodych ,mlode beda w cząstkach )zabiele smietanka,dodam szczypiorek i koperek 🙂
Nie chcialo mi sie na zakupy udawac,a zupa za mna chodzi...Kocur to spi az chrapie ... 😁

zawsze się coś wykombinuję z resztek i jedzonko jak cza 😁
u mnie taki upał że też stwierdziłam że powrzucam do gara co cza i niech sobie pyrka zupka , jak im się będzie chciało to mogą sobie jeszcze naleśnika zrobić ... ja nie mam zamiaru stać i się pocić przy kuchence 😮 a mój właśnie wybywa do pracy na popołudnie ..

Asia19874 napisał(a):
czarna79 napisał(a):
Asia19874 napisał(a):
czarna79 napisał(a):
Laski ja wychodze z takei załozenia co do porodu .....ile kobiet juz rodziło i zyje ....nie ma co sie nakrecac , bo moze byc tak jak Kasia ....chwila i juz dzidzia jest , albo tak jak moja mama 48h chociaz to juz nie wchodzi w gre bo dawno w tych czasach robia cc......Ja to sie wstydze tego darcia ( bo z moim charakterm to moge wszystkich od Kurew powyzywac i co jeszcze mnie pogonia hi hi), juz powiedziałam mojemu ze jak bede sie darła ma mi zwrocic uwage ...nawet jak pierwszy raz w zyciu powie do mnie zamknij sie kobieto to nawet sie nei pogniewam na chłopa......ale ja zamierzam od razu do połozenje ktora bedzie ze mna powiedziec , ze jak bede sie darła ma mi powiedziec KOBIETA ZAMKNIJ SIE bo nie bedziesz miała siły na parte 🙂 🙂A i jeszcze jedno ja nie jade do szpitala na wakacje , tylko wiem po co ....bo czami wychodza takie jaja ze nikt sie nie zajał itd ze czegos innego sie spodziewałam .....

ja też się tego boje że w nerwach na upycham całemu szpitalowi 😮 😮 😮 i nie chcę się drzeć bo moja siora jak rodziła to darła się ona , szwagier i położna na nich bo odstawiali cyrki takie że szok 🤪 , siora chciała szwagra zabić na miejscu a on tak panikował że latał jak poparzony koło niej ... 🙂 jak to opowiadają to idze się zesikać ze śmiechu jak "ICH" poród
wyglądał 🙃 😁 😁 😁

słyszałam ze faceci czasmi wpadaja w szał , ze nie widomo co sie z nimi dzieje ,.....mam nadzije ze moj M spokojny nic nie odwali hi hi , bo wtedy to ja zaczne sypac łaciną hi hi hi hi hi

mojemu jak wyjdzie żyła na czole to będzie znaczyło że z nim koniec i zostaję sama w bólach 😁 🤪 🤪 🤪 On tak ma że jak się mocno zestresuję to mu wychodzi żyła przez środek czoła i wtedy jest kiepskawo 😮 ... najwyżej go za kopyta wytargają z porodówki hehe

HAHAHAHHAHAHAAHA ale ja mam za to gorzej.. 😞Na przeswietleniu glowy mam tylko zylke widoczna..jak kazda blondi ..
a jak taka zylka mi pęknie ,to podobno mi uszy odpadną hahahaha

• Mamusia
Doris5969 napisał(a):
a ja jestem zła bo zamowilam kolezance ten zestaw stanik +stringi i kuzwa jeszcze nie przyszlo a dzisiaj ide do niej na panienski i co ja biedna zrobie buuuuuuuuuuuuu 😞
Wydrukuj zdjęcie i powiedz, że dostanie niedługo oryginał 🙂

• Mamusia
AsiulkaZG83 napisał(a):
Asia19874 napisał(a):
czarna79 napisał(a):
Asia19874 napisał(a):
czarna79 napisał(a):

ja też się tego boje że w nerwach na upycham całemu szpitalowi 😮 😮 😮 i nie chcę się drzeć bo moja siora jak rodziła to darła się ona , szwagier i położna na nich bo odstawiali cyrki takie że szok 🤪 , siora chciała szwagra zabić na miejscu a on tak panikował że latał jak poparzony koło niej ... 🙂 jak to opowiadają to idze się zesikać ze śmiechu jak "ICH" poród
wyglądał 🙃 😁 😁 😁

słyszałam ze faceci czasmi wpadaja w szał , ze nie widomo co sie z nimi dzieje ,.....mam nadzije ze moj M spokojny nic nie odwali hi hi , bo wtedy to ja zaczne sypac łaciną hi hi hi hi hi

mojemu jak wyjdzie żyła na czole to będzie znaczyło że z nim koniec i zostaję sama w bólach 😁 🤪 🤪 🤪 On tak ma że jak się mocno zestresuję to mu wychodzi żyła przez środek czoła i wtedy jest kiepskawo 😮 ... najwyżej go za kopyta wytargają z porodówki hehe

HAHAHAHHAHAHAAHA ale ja mam za to gorzej.. 😞Na przeswietleniu glowy mam tylko zylke widoczna..jak kazda blondi ..
a jak taka zylka mi pęknie ,to podobno mi uszy odpadną hahahaha

haha 🤪 🤪 🤪 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

Doris5969 napisał(a):
I ja wróciłam z Biedrony ,ale zakupiłam tylko waciciki z pałeczkami bo smoczkow nie chce kupwac bo moga okazac sie zbedne tak jak przy Kubie a szczotek do butli nie było za to kupilam 2l lodow za 5,99 😮 😮i do tego dobre 🙂
co do monitoru oddechu to jak juz pisalam przy Kubie mialam i teraz tez bede miec boo czy to male czy duze mieszkanie to nie ma znaczenia on wykrywa podczas snu czy dziecko oddycha czy nie jesli cos sie dzieje to alarmuje a z niania to faktycznie jak sie ma male mieszkanie to wydatek zbedny przydaje sie natomiast na wyjazdach 🙂

Dorcia,moja Kamila tez smoczkow nie miala,nie chciala,a ja nie zmuszalam jej 🙂Kiedys tylko zdjecie cyklam ze smokiem,tak zeby bylo hahhaha

• Mamusia
Agamu napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
a ja jestem zła bo zamowilam kolezance ten zestaw stanik +stringi i kuzwa jeszcze nie przyszlo a dzisiaj ide do niej na panienski i co ja biedna zrobie buuuuuuuuuuuuu 😞
Wydrukuj zdjęcie i powiedz, że dostanie niedługo oryginał 🙂

dobry pomysł Kochana chyba tak bede musiala zrobic 🙂