Skocz do zawartości

WRZESIEŃ 2011 - ŁĄCZMY SIĘ :) | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

Doris5969 napisał(a):
wiecie co ja nie chce was straszyc ,ale jak moja siostra była na patologi to z nia leżała dziewczyna co miała cukrzyce ciążową i ta dziewczyna miała tak wielki brzuch ze prawie jej wisiał do kolan wogóle była bardzo wielka i dość gruba i ona miała cesarke robioną bo dzieci matek cukrzycowych maja wiekszy brzuszek niz główke .Nie wiem czy to dotyczy wszystkich dzieci cukrzycowych czy tylko tych tzwe zaawansowanych nie stresujcie sie kobitki i nie bierrzcie sobie tego do serducha wasz lekarz wszystko wam powie ,wyjśni ale stwierdziłam ze warto o tym wspomnieć............

moja kuzynka miała cukrzyce i alanek urodził sie w 38 tygodniu zdrowiutki piekny chłopak, i cukrzycy nie miał uff.. nie wyobrażam sobie kłuć takiego malucha od początku aby badać mu cukier...
a ona miała cc tylko dlatego że rodziła 2 dni i nic, a dodam że miala przy tym nadciśnienie i mogla rodzic naturalnie gdyby nie fakt że alan nie chciał wyjść.
ale ona rodziła w londynie..

• Odpowiedzi 58,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Asia19874

5726

• Agamu

4062

• czarna79

3418

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
izarybka napisał(a):
Cześć dziewczyny 🙂
dla tych co mają cukier podwyższony powyżej 126 na czczo i powyżej 200 to dopiero wtedy można uznać za cukrzycę poniżej to tylko dieta obowiązuje no ale ilu lekarzy tyle pomysłów 😮

masz racje Iza wkurza mnie to gdy ktoś mowi o cukrzycy ciązowej majac podwyzszony cukier po glukozie lekko ponad norme,to takie przesadzanie tez nie jest dobre a wprowadza niepotrzebne nerwy

hej dziewczyny widze ze od rana mowa o cukrzycy w sumie nie myslalam ze tyle nas bedzie ja mialo czytalam rzyczyny cukrzycy i u mnie sie zgadza czeste pragnienie picia czestsze latanie do toalety skurcze lydek zmeczenie itp maz mi napisal smsa ze uda mu sie zwolnic i ze ze mna pojedzie do ginekologa uf odrazu ulge czuje

• Mamusia
jasna ja tez duzo pije teraz wody bo mnie normalnie suszy i do wc czesto latam,ale to jest spowodowane tym ze dziecko jest coraz wieksze i uciska na pecherz,skurcze lydek tez sa powszechne w ciazy jesli sie ma z byt malo zelaza 😉 nie taki diabel straszny jak go maluja

• Mamusia
jasna281288 napisał(a):
hej dziewczyny widze ze od rana mowa o cukrzycy w sumie nie myslalam ze tyle nas bedzie ja mialo czytalam rzyczyny cukrzycy i u mnie sie zgadza czeste pragnienie picia czestsze latanie do toalety skurcze lydek zmeczenie itp maz mi napisal smsa ze uda mu sie zwolnic i ze ze mna pojedzie do ginekologa uf odrazu ulge czuje

Marta ja mam tak samo, to są normalne przypadłości w ciąży 🙂 🙂 🙂

dzieki dziewczyny wy to potraficie pocieszyc gdyby nie wy czlowiek normalnie non stop by sie schizowal a tak powiecie co wy myslicie czasami podobnie sie czujecie id i czlowiek normalnie ulge czuje 🙂

• Mamusia
ANIA100 napisał(a):
czarna79 napisał(a):
ALE JAJA.............DZIEWCZYNA.....GIN POWIEDZIAŁ ŻE JAJEK TO ON TU NIE WIDZI..........

Gratulacje dziewczynki, moja tak sam się długo ukrywała 🙂 🙂 🙂, dziś ją też zobaczę 🙂 🙂 🙂

ja też gratuluję dziewuszki!!!

• Mamusia
karolinecka831 napisał(a):
Witajcie KOCHANE
Już jestem po tej nieszczęsnej przeprowadzce i ufff to byl ciężkie dni bo i nawet zdrówko mi siadlo , raz że dostałam boleści brzuszka że musiałam isc na wizyte do gina , poprostu z przepracowania , a dwa gdzies mnie przewiało i przez 24 godziny nie moglam się ruszyc taki ból był plecy szyja ręce ... jakaś masakra ale mój M mnie masował i przeszło ...
No ale oczywiście nie koniec kłopotów bo byłam na tej GLUKOZIE i jestem załamana może Wy kochane mi coś powiecie ???? jakie miałyście wyniki , mi wyszło tak
na czczo 97 a po 2 godzinach 170 !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞
No dzwoniłam już do mojego gina i idę znowu na wizytę w piątek ... ale myślę że nie jest dobrze skoro kazał przyjśc ..... 😲 😲 😲 😲 😲 😲

Czesc Karolinka,dawno Cie nie było. Z tym przeiwaniem to trzeba uwazac,kolezanka tak przeziebila nerki w ciazy i wyladowala w szpitalu. Przeprowadzka juz skonczona? ja tylko tyle wiem ze norma po 1 h wynosi od 70 do 110 ( 50 ml) jesli mialam robiana z 75 ml to chyba nie jest az tak wysoka,ale moge sie oczywiscie mylic. Przede wszystkim nie ma co sie martwic na zapas !!!!! Bedzie wszystko dobrze !

• Mamusia
Witam

tak w ogole wszytsko dobrze ....mocz, morfologia, wszytsko ok hbs ujemny.....czyli ok ....a te kłucia to tak ma byc w tym czasie ....a co do pęcherza ....oczywiscie gwiazada naciska na pęcherz ....nawet jak patrzył to na nim lezała ...a denerwował ja ta kulka .....kopała go....taka ładna skulona lezała, pomyslała sobie , ze ta matka głupia cały czas do niej ON, SZymon mowiła ....a ja dziewczynka jestem hi hi ....

dzisiaj przyjezdza wieczorem do nas mój brat 🙂 🙂 w sobote o 6rano wyjezdzamy ze szczecina do Tczewa a maz rowerem pojedzie zajmnie mu to pewnie 4dni ma okolo 400km do przebycia 🙂 co za świr 🙂 moze nawet mnie miesiac nie byc bo maz ma 5tyg urlopu ale postaram sie zajrzec tutaj chociaz na chwile i napisac co u mnie.2lipca na tydzien na kaszuby cala rodzina jedziemy z okazji 50rocznicy slubu dziadkow 🙂 dziadkowie funduja wypad dla 16osob 🙂 szok 🙂 juz nie moge sie doczekac 🙂

czarna79 napisał(a):
Witam

tak w ogole wszytsko dobrze ....mocz, morfologia, wszytsko ok hbs ujemny.....czyli ok ....a te kłucia to tak ma byc w tym czasie ....a co do pęcherza ....oczywiscie gwiazada naciska na pęcherz ....nawet jak patrzył to na nim lezała ...a denerwował ja ta kulka .....kopała go....taka ładna skulona lezała, pomyslała sobie , ze ta matka głupia cały czas do niej ON, SZymon mowiła ....a ja dziewczynka jestem hi hi ....

Ciocia Asia zyczy sobie zgrzewke Warki od Mamusi 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃
Milo mi ciesze sie niezmiernie,nawet nie masz pojecia jak bardzo hahhahahaaha
GRATULUJE,A ZOBACZYSZ ,ZE TATUSIA CORECZKA BEDZIE !!!!!!!!!! 😘 😘 😘