Skocz do zawartości

Wszystkie wyniki badan w ciąży | Forum o ciąży

aniaweis

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witaj aniaweis!
moje ostatnie wyniki (z 26 tyg,) przedstawiaja sie tak:
krew: WBC 11,6 Hb 7,0 RBC 3,72 Ht 0,344 PLT 320
mocz: CW 1016 B (-) C (-) E(-) L 1-3 a teraz bede miała robione
badanie krwi na białko i czy nie mam cholestazy ciezarnych bo wszystkie objawy choroby do mnie pasuja 😞 trzymajcie kciuki zeby sie nie potwierdzila...
pozdrawiam

• Mamusia
bylam na wizycie... i moja szanowna pani ginekolog stwierdzila ( bez ogladania mnie itp) ze swiad calej ( dodam calusienkiej) skory jaki mam to napweno wynik przybierania na wadze... i powiedziala ze mam zrobic to badanie ktore mi zlecila ( CRP bodajże) i nie panikowac... 😮 tak to jest jak sie nie chodzi prywatnie...

• 4 tygodnie później...
  • Mamusia
Kochana, juz piszę, bo miałam napisac 🙂
A wiec moje wyniki:
leukocyty WBC 7,5 (norma 4,4-11,3)
erytrocyty RBC 3,85 (4,2-5,4)
Hemoglobina HGB 11,1 (12-16)
Hematokryt HCT 33,1 (37-50)
MCV 86 (80-98)
MCH 28,8 (27-31)
MCHC 33,5 (31-35)
Płytki Krwi PLT 232 (150-400)
LYM % 25,9 %(1,9) (norma 25-50)
MXD % 6,3 %(0,5) normy nie mam wpisanej
NEU % 67,8 %(5,1) (norma 45-70)
PDW 11,3 (10-18)
MPV 9,1 (6,5-11)
P=LCR 19,0 - nie mam normy
Także tyle, porównam Twoje i zaraz napisze. Wiesz u mnie tak jak ci mówiłam, Erytrocyty, Hemoglobina, Hematokryt za niski,a le nie byłam u lekarza, zobacze co on powie 🙂

• Mamusia
Aneczko, porównaj sobie z tymi moimi normami i zobacz, nio taka dziwna moze masz tą krew, bo raz górna granica, raz ponieżej dolnej, tez tenn sam problem co ja, ze za mało tych trzech, nie wiem, zobaczysz jak bedziesz u lekarza, moze da ci zelazo w tabletach a narazie mzoe spróbuj wtoczyc w życie jedzonko bogate w zelazo, ja tak zrobiłam, ale nie wiem jakie efekty, Ale starams ie fasolke, wątróbkę wcinac.
A poza tym to sie nie martw tylko poczekaj na diagnoze lekarza, mi ostatnio powiedział ze taka sobie mam krew a potemw ciazy sie psuje jeszcze wiec... u mnie tez jak bede w tym tygodniu co Ty moge miec słabsze wyniki. takze główka do gróy kochana i sie nie przejmuj 🙂 Vaneska pewnie wszytsko zabiera i dlatego, ale najwazniejsze by jej nei brakowało 🙂 hehe 3maj sie Kochana 🙂 Buziaki

• Mamusia
ja cały zcas biore prenatal comlex - zestawik witaminek, i kwas foliowy, bo nie zaszkodzi lekarz powiedział, a mama takie opakowanie jeszcze z poczatku ciąży i zanim zaszałam tez brałam, 250tabl, to mam brac bo tak to sie zmarnuje, a napewno nie zaszkodzi maleństwu. Nio i biore te witaminki dla dzieciaczka i dla siebie, a z zelazem lekarz zadecyzuje. Ja ogolnie zawsze byłam taka anemiczna (biała jak sciana hehe) to sie az tak starsznie nie martwię 🙂 pozdrawiam wszytskie laseczki-słoniki 🙂

• 1 miesiąc później...
  • 8 miesiące później...