Skocz do zawartości

Mamusie i przyszłe mamusie z Trójmiasta i okolic. | Forum o ciąży

Niunia26

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 721
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
No właśnie nie wiem skąd to bo nigdy nie miałam problemu z nerkami, a w ciąży już drugi raz w szpitalu wylądowałam z ta kolka. A ból straszny, mówią, że gorszy od bóli porodowych ;-) Dziewczynki marcówki już tez zagłosowały na Oleńkę ;-)

Niunia26 napisał(a):
No właśnie nie wiem skąd to bo nigdy nie miałam problemu z nerkami, a w ciąży już drugi raz w szpitalu wylądowałam z ta kolka. A ból straszny, mówią, że gorszy od bóli porodowych ;-) Dziewczynki marcówki już tez zagłosowały na Oleńkę ;-)

Niunia a Ty jesteś już w 40tyg.? no nieźle!! Wytrzymałego masz dzidziona 😜

• Mamusia
Głos oddany i na marcówkach link wstawiony z przypomnieniem. Nie wiem czy czytałaś Anulka co pisałam w marcowym wątku, ale dostałam skierowanie na poniedziałek do szpitala, nie wiem czy mi wywołają poród czy odeślą do domu, ale trochę się już tym wszystkim denerwuję, nie wiem dlaczego Paweł nie chce się urodzić. Gin. powiedziała, że wszystko już przygotowane do porodu, a rozwarcia i skurczy brak ;-( Modlę się abym jednak sama urodziła przed poniedziałkiem.

• Mamusia
Niunia, tak czytałam. Pawełek to mały uparciuszek 😉 Trzymam kciuki, żebyś coś ruszyło się przed poniedziałkiem. A jak trzeba będzie wywołać to mam nadzieję, że nie będziesz się męczyć. Zresztą nie wiem jak jest z tym wywołaniem, zresztą jak w wielu kwestiach zdania są podzielone.

Dzisiaj idę z Olą do pediatry na mierzenie, ważenie i tak ogólną kontrolę, zobaczę co powie na tej jej uczulonko, co prawda prawie znikło, ale jeszcze miejscami jest szorstka skórka.

• Mamusia
Anulka81 napisał(a):
Dzisiaj idę z Olą do pediatry na mierzenie, ważenie i tak ogólną kontrolę, zobaczę co powie na tej jej uczulonko, co prawda prawie znikło, ale jeszcze miejscami jest szorstka skórka.

Ola mierzy 74 cm i waży 9965 g, przez m-c przybrała ponad 1 kg, byłam trochę w szoku, bo większość dzieci tak przybiera na początku przez 3 m-ce, a potem już mniej. Mała jest do tego mega ruchliwa, ale jeżeli w cetylach wszystko się zgadza i jest ok. to dobrze. Na dniach spodziewamy się wyjścia aż 4 ząbków 2 górne 1 i 2 górne 2. A skórka ładnie się zalecza, prawdopodobnie przyczyną była zaduża dawka wit. C - podawałam Cebion 13 kropli i Multicebion 4 krople wg zalecenia poprzedniej pediatry. Sama odstawiłam i powiedziałam dzisiaj o tym lekarce, mam już nie podawać,tylko zostać przy podawaniu wit. D, ale i tak mam przyglądać się czy nie pojawiają się jakieś zmiany skórne. Już mogę dalej rozszerzać dietę Oli, a jak za 2 tyg. będzie ok. to mogę podać pierwszy raz jogurt naturalny z dodatkiem deserku lub owocu. Bardzo cieszę się.
Następna wizyta dopiero 27 czerwca ze szczepieniem na odrę, świnkę i różyczkę, chyba że coś znowu pokaże się na skórze albo ja będę chciała przestać karmić piersią to wtedy podejść wcześniej.

• Mamusia
Niunia, to jutro trzymam kciuki, żeby wszytko udało się raz dwa i Pawełek był już przy mamusi 🙂 Będę zaglądać na Wasz wątek, żeby zobaczyć jakie będą wieści.
I nie martw się będzie dobrze z opieką nad synkiem, ja też bałam się na początku, ale jak trzeba samemu zająć się maluszkiem to wszystko robi się intuicyjnie i jakby miało się z tym do czynienia od lat, a nie kilku godzin. Pamiętaj, że zawsze możesz poprosić położną o pomoc i nie przejmuj się jak krzywo spojrzy od tego one są żeby pomagać i doradzać.

W każdym razie życzę, żebyś podobnie jak ja trafiła na fajną/e zmiany podczas porodu i pobytu w szpitalu.

Powodzenia!!!

• Mamusia
No mam nadzieję, że może jednak coś rozkręci się, bo będziesz już chyba 5 dni po terminie, więc jakby akcja porodowa nie zacznie się samoistnie to chyba wypadałobo ją wywołać. Nie znam się, ale wydaje mi się, że zbyt długo nie powinno się po terminie przetrzymywać ciąży (chociaż jest tolerancja do 2 tyg. po), nawet jak jest wszystko ok.