Skocz do zawartości

Mamusie z Krakowa i okolic! - reaktywacja :) | Forum o ciąży

asiula83

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 7,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Dzięki Asia 😉
Mam nadzieję, że dalej też jakoś pójdzie 😉 Marzy mi się już koniec 😉
cały czas się zastanawiam czy mgr zaczynać od razu...

Co tam w ogóle? Jak weekend mija?

Ani a Ty co broniłaś teraz?

• Mamusia
Karinka super że już jesteście 🙂 i bardzo się cieszę, że udało Wam się z Pawłem dojść do porozumienia 🙂 mam nadzieję że to nie były jego puste słowa i że na prawdę się zmieni bo na to zasługujesz!!!

Gosiu ja myślę że jak chcesz kontynuować studia to od razu bo potem trudno będzie Ci do tego wrócić.....tak mi się zdaje.
A co do weekendu u nas nic ciekawego, sobota minęła nam na porządkach, zakupach, gotowaniu i oczywiście zabawie. Właśnie skończyłam robić obiadek na jutro także niedziela będzie bardzo rodzinna, pewnie wybierzemy się na basen a potem spacerek. Ja tylko rano jadę na badanie: krew i mocz. W tygodniu nie chce chodzić do przychodni i ciągnąć Paulinki ze sobą. A tu wyniki mam tego samego dnia także super.

Też tak myślę Asia.. Musze się w krk rozglądnąć za odpowiednim kierunkiem.. 😉 w sumie mam jeszcze czas 😜

Karinka - nie znam sytuacji ale również się cieszę, że doszliście z mężem/partnerem do porozumienia 🙂 Trzymam kciuki za Was:*

• Mamusia
Hejka 🙂

Melduje się z lekkim kacem 🙃 dzisiejsza nocka należała do tatusia i poranek zresztą też ja musiałam odespać 🙂 Piękna pogoda także jak dziecię się obudzi to uciekamy na spacerek 🙂

Karina super, że się dogadaliście oby było już teraz tylko lepiej!!! Mocno trzymam kciuki 🙂

Gosia gratulacje egzaminów!!!! I popieram zdanie dziewczyn magisterkę jak już robić to tylko od razu po licencjacie. Ja olałam sprawę i mam tylko licencjata i żałuje, że nie zrobiłam od razu mgr bo teraz to nie wiem czy się za to zabiorę 😞

Asiu daj przepis na te rogaliki !!!! Może też bym zrobiła dla chłopaków 🙂 Gdzie robisz badania, że masz wyniki od razu w ten sam dzień? Bo ja dalej nie zrobiłam może w tygodniu zrobię.

• Mamusia
Ja też się witam w niedzielę, późno bo późno ale lepiej późno niż wcale 🙂

Dzisiaj mamy bardzo kiepski dzień, Paulinka od rana strasznie marudzi, do tego mamy gorączkę, jak nic w najbliższym czasie pojawi się ząbek. I tak z naszych dzisiejszych planów nic nie wypaliło 😞

Co do przepisu to bardzo łatwy, ja brałam z tego http://takjaklubie.blox.pl/2010/02/Rogaliki-francuskie-z-budyniem.html Nie trzeba się narobić a bardzo dobre tylko nie za bardzo słodkie, ale jak dla nas to dobrze 🙂

Daga badania robię na Ujastku i wyniki są tego samego dnia - oni tam mają otwarte 24 h, a jak zrobisz w tygodniu to wyniki mogą Ci wysłać na maila także nie trzeba jechać drugi raz po wyniki.

Karina super że jest dobrze 🙂 oby tak dalej.

Idę do mojego marudnika, zaglądnę wieczorkiem.

• Mamusia
Witam wieczorkiem 🙂

Paulinka już śpi, padła dzisiaj w momencie, przez dzień spała całe 50 min w sumie, więc nie dość że była zmęczona to jeszcze ta gorączka....mam tylko nadzieję że noc będzie dobra.

A my zrobiliśmy sobie zapiekanki na kolację i zaraz idę jeść 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Hejka 🙂

Młody w końcu padł. Myślałam, że spacer go wymęczył bo odkąd chodzi to wózek wróg numer jeden więc biega jak wariat, ale gdzie tam spać mu się w ogóle nie chciało. Wczoraj jak byliśmy na zakupach to nawet w wózku nie chciał siedzieć tylko pchał go 🙂

Asia dziękuję za przepis trzeba będzie kupić ciasto i zrobić bo wyglądają smakowicie 🙂

A jednak nie śpi 😞 Hmm.... nie wiem co jest , ale chyba męczą go dolne dwójki bo już prawie, że się przebiły.

Karina ja mam taki program do zmniejszania zdjęć http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Graphic/Graphic-Others/at32-Batch-JPEG-Branding-Resizer.shtml

• Mamusia
Dzień dobry 🙂

już
po weekendzie a tu dalej takie pustki.....nie możliwe 😉

My dalej walczymy z gorączką prawie 40 stopni 😞 nocka nie należała do najlepszych. Od 2:30 Paulinka budziła się dokładnie co 30 min, ale na szczęście smoczek pomagał.

Kacperek cudo na spacerku 🙂

• Mamusia
Witamy poniedziałkowo 🙂

U nas nocka w miarę były 2 pobudki i od 6 do 8 tak sobie drzemał ale ja ruszyłam się dopiero po 8 🙂
Asiu mi się wydaję, że to może być 3dniówka bo u nas też nie wiadomo skąd pojawiła się wysoka gorączka i jeżeli nie dasz rady jej zbić żadnymi lekami to na 100% będzie 3dniówka.

Chłopaki śpią, Młody własnie ucina sobie drzemkę a K. jeszcze nie wstał ale niech sobie chłopak odeśpi bo w nocy znów długo pracował. W ogóle zauważyłam, że dopada go chyba kryzys 30-tych urodzin 😞 Ciągle marudzi, że już jest stary, że sama zobaczę jak się będę czuć jak już będę miała 30-stkę. Maruda jak nie wiem 😞

Uciekam zrobić sobie jakąś kawkę i może śniadanie - w końcu wypadało by coś zjeść 🙂

• Mamusia
Miał od urodzenia zeza i pediatra doradziła nam żebyśmy poszli do okulisty. No i tam miał badanie więc wszystko wyszło..okazało się że zeza ma przez ciężki poród :/
Ściąga okularki i też plaster bo musimy mu zaklejać oczko po 6 godz dziennie ale nie jest tragicznie. Dzięki okularkom widzi lepiej, ściąga bo chce je gryźć 🙂

• Mamusia
No na początku było dziwnie...taki maluch i w okularkach - zaczął nosić jak miał niecałe 6 miesięcy. Najbardziej chce mi się śmiać z reakcji ludzi na ulicy albo w sklepach 😁 Niektórzy nawet myśleli że ubieram je jako osłonę przed mrozem 🤪 albo do ozdoby hehe
A jak tam Paulinka, śpi czy wariuje?

U nas też ząbek na tapecie 🙂 ale na szczęście już się przebił więc gorączka i biegunka minęły...
Poczytałam Was ale jestem tak wk.. że nie4 mam głowy do odpisywania..
Popełniłam kolejny największy błąd w zyciu.. byłam u fryzjera... :/ i teraz żałuję jak nigdy - dawno mi nikt tak włosów nie spier.... 😞

• Mamusia
hej Dziewczynki!
Paulinko - gorączka zaraz powinna przejść tylko ząbek się przebije
Dorota na pewno jest tak źle z tymi włoskami!
Karinko z tego co piszesz to Paulinka jest naprawdę świetnie rozwinięta 🙂
a ja mam gości feriowych - moje siostry i Rozi świetnie się bawi z nimi, a ja padam z niewyspania bo wiadomo jak się śpi na kupie ... i oczywiście Rozi swoje 5 groszy musiała dołożyć obudzić się i nie chcieć zasnąć ... ale u niej są takie okresy że przez jakiś czas pięknie śpi a potem jest okres gdy się budzi pół nocy :/