Skocz do zawartości

Mamusie z Krakowa i okolic! - reaktywacja :) | Forum o ciąży

asiula83

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 7,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć Magd a jak niżej napisz coś o sobie - może z jakiej części Krakowa też jesteś?
Dagi no ja wiem że już blisko dlatego się spinajcie z tym spotkaniem, żebym jeszcze się dokulała w dwupaku 🙂 i kawy mogła się napić.
Ja też już po wizycie, kawkę popijam. W piątek idę na badania posiewowe do porodu. I tak sobie pomyślałam, że chyba warto by zakupić pozostałe rzeczy i spakować się - bo w 35 tyg to już chyba wypada nie 😜
Szyjka ponoć ładna, pozamykana, nie za długa ale tez nie krótka, z tego co dobrze kojarzę to mówiła coś o 3,8 cm.
Robiła mi tylko usg szyjki, powiedziała, Bąbel ma główkę bardzo nisko ( nie wiem czy dobrze czy nie) i uciska mi na wszystko co na dole. A że boli hmm no to taka moja uroda, bo innej przyczyny nie ma.
A i pytała czy mi wody uchodzą 😮 w sensie takie większe moczenie, a skąd ja mam wiedzieć, że obszerniejszy upław to wody ? 😮

• Mamusia
Dzień dobry 🙂
Właśnie biorę się za obiad.
Mateusz nieźle daje mi popalić, najgorsze te histerie, no i już sama nie wiem co robić, bije mnie i to z taką satysfakcją że szok 😮 Może wy coś poradzicie?
Spotkanie może w przyszłym tygodniu jakoś?
Ania to super, że już po wszystkim 🙂

• Mamusia
Hej hej, ja mieszkam przy rondzie mogilskim. Dzisiaj mija miesiąc od mojego porodu - rodziłam w żeromskim i jestem bardzo zadowolona i szczerze mogę polecić. To moje pierwsze maleństwo więc wszystko jest dla mnie nowe i na razie próbuję sie jakoś ogarnąc z tym wszystkim.
Pierwszy miesiąc był trudny ale pełen radości. Teraz niestety moją córeczkę zaczynaja męczyć kolki więc dochodzi dodatkowy stres z tym związany - bo niestety z tego co wiem to nie da się pomóc maluszkowi, to po prostu musi przejść.

• Mamusia
hej:]

dzikuska..pierwszy miesiac zawsze jest ciezki trzeba poznc dziecko i "wprowadzic sie na nowo w swoje "nowe" zycie"
maksiu buszyje wstal o 6 i ani mysli isc spac....ale juz mega marudny zobacczymy o ktorej mi padnie
a ja nie moge wyjsc na zakupy bo musze czekac na kuriera moj maz mial do niego dzwonic kiedy bedzie ale czekam czekam i mi jeszcze nie zadzwonil powiedziec wiec pewnie nie moze sie tam dodzwonic;]

a pogoda jest beznadziejna

• Mamusia
ja tylko na chwilkę, bo zaraz wychodzę na zakupy.

PAULINKO Z OKAZJI 3 URODZINEK DUŻO, DUŻO, DUŻO MIŁOŚCI!!!!!!!!!!!!!
SAMYCH RADOŚCI I DUŻO SŁODKOŚCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
POMYŚLNOŚCI I SPEŁNIENIA MARZEŃ
😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘

a na kolki polecam Bobotic jest od 28 dnia życia u nas sprawdził się rewelacyjnie 🙂

• Mamusia
dzień dobry 🙂

Pogoda paskudna a tu trzeba wyjść na jakieś zakupy nie chce mi się.

Magda ja tez rodziłam w Żeromskim i byłam bardzo zadowolona i teraz też zamierzam tam rodzić 🙂 powiedz mi oni w końcu skończyli tam ten remont?? 🙂bo jak ja rodziłam to właśnie mieli go robić 🙂

• Mamusia
witam wieczorkiem 🙂

ale nas zasypało, przez całą zimę nie było tyle śniegu co teraz mamy
od wczoraj cały czas sypie 😞 i Rafał nie pojechał do Poznania w związku z tym 🙂 co akurat bardzo mnie cieszy ale to jedyny pozytywny aspekt tej sytuacji 😉
jutro Rafał jedzie do Dziadków i w czwartek przyjeżdżają tu razem a my w piątek jedziemy na mecz do Warszawy a w niedzielę już jedziemy do nich na Święta wszyscy razem tzn ja z Paulinką pojedziemy pociągiem bo wszyscy się nie zapakujemy do samochodu 😉 Paulinka cały czas tylko o tym mówi bo ona kocha jeździć pociągami 🙂 🙂 🙂

urodzinki takie z tortem zrobimy w sobotę
dzisiaj Paulinka dostała prezent od nas (rowerek biegowy) i jest szał, nie schodzi z niego w ogóle

wczoraj byłam u fryzjera, chciałam coś takiego http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.fryzury.net.pl/wp-content/uploads/2007/06/medium_2.jpg&imgrefurl=http://www.fryzury.net.pl/fryzurka-do-pracy/&h=288&w=206&sz=62&tbnid=HScGoiZZSDN07M:&tbnh=90&tbnw=64&zoom=1&usg=__VmBGkChwe6Zk2S_byzOi2Pbx9kg=&docid=dIfWSMAuxkylrM&sa=X&ei=EL1IUba-Kuap4gT-iYHIBQ&ved=0CDQQ9QEwAQ&dur=282 ale nie ścięła mi z jednej strony tak dużo krócej no i muszę do poprawki bo chcę żeby jednak była większa różnica

a nie pisałam wcześniej bo zapomniałam, buty przyszły te co zamawiałam na allegro, są super, rozmiar idealny no i bardzo wygodne 🙂

• Mamusia
Rowerek biegowy świetna sprawa u nas w tamte wakacje był szał.
W tym roku planujemy mu już kupić normalny rower zobaczymy czy się uda od razu na 2 kółkach 🙂
Asiu podaj tą stornę na której kupowałaś sobie bransoletki ??

Fryzurka świetna 🙂 pokaż się !!!!!!!!!!!!!!

A ksiązki takie :
Szamanka na szpilkach - Anna Hunt,
Irena - Kalicińska Małgorzata, Grabowska Barbara,
Miłość oraz inne dysonanse - Wiśniewski Janusz Leon, Wownenko Irada,
Zostań przy mnie - Harlan Coben,

• Mamusia
fryzurkę pokażę jak już będzie taka jak ma być bo na razie średnio coś widać

strona z bransoletkami: http://www.bydziubeka.pl/bizuteria-ilovebydziubeka-348.htm a zamierasz coś kupić?

a książki jak zwykle super 🙂
Miłość oraz inne dysonanse Wiśniewskiego też są na mojej liście

• Mamusia
Sto lat dla Paulinki 😁
Ja dziś siedzę sama :/ 😞 bo Mój właśnie pojechał do Poznania :/ nie lubię sama być w domu, nic mi się nie chce zrobić, garnki w zlewie leżą zamiast w zmywarce. .. nie ma motywacji aby posprzątać.

• Mamusia
Gawinka napisał(a):
Sto lat dla Paulinki 😁
Ja dziś siedzę sama :/ 😞 bo Mój właśnie pojechał do Poznania :/ nie lubię sama być w domu, nic mi się nie chce zrobić, garnki w zlewie leżą zamiast w zmywarce. .. nie ma motywacji aby posprzątać.

Kasia, odrobina lenistwa nie zaszkodzi 😉 więc nic się nie przjmuj