Skocz do zawartości

mamuśki na diecie dukana;) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 622
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Sorki za ucieczkę.. koleżanka z synkiem wpadła do nas w odwiedziny 🙂

Kama - my mamy za 11 dni 2 rocznicę ślubu 🙂 Ja mojemu prezent oczywiście kupiłam, a mój OCZYWIŚCIE zapomni...:/
Gratulacje 4 latek 🙂

Monika - jak tam po pierwszym dniu? 🙂

już powinien działać 😉

ja się opycham cały dzień 😉 rano woda, 2 jajka i twarożek
potem jogurt nat, otręby i woda 😁
na obiad rybka, kawusia i... woda 😁
przed chwilą dokończyłam twarożek a na kolację pewnie trochę makreli zjem 😁

a na jutro już muszę coś innego wymyślić niż rybkę;p chociaż wcale mi się nie znudziła 😁

• Mamusia
No pięknie dziewczyny dukacie 😉 Ja mam malutką chorą i niestety brak mi czasu na pisanie, ale czytam Was na bieżąco 😎
Zrobiłam dzisiaj kurczaka w cieście i pomimo smażenia na patelni grillowej (bez tłuszczu) ciasto przywarło 😲 i wygląd potrawy był mało estetyczny, ale smakował dobrze 😁
Teraz szukam jakiegoś przepisu na jutro.

MARZENKO- a może bułeczki dukana będziesz jeść zamiast zwykłych?

Kama dzięki za głosik 🙂 resztę mamuś też proszę o głosiki 😁

Amelia mam nadzieję, że się w końcu zmotywuję do upieczenia tych bułeczek 😁

• Mamusia
narazie nie czuje az takiego glodu,ale zamiast ziemniakow kupie sobie ryz i kasze bo znalazlam fajna dietke w gazecie ale to napisze pozniej lub jutro bo ja tak z doskoku
Kamilko rzeczywiscie im swiezsze zdjecie odkad urodzilas tym jestes szczuplejsza,ale to chyba kazda mama tak ma ze w ciazy jest wieksza a po niej gubi kilogramy 😉

Amelio masz fb lub nasza?

• Mamusia
Sorki Dziewczynki,ale zapomniałam zapłacić fakturę za internet i mi się pojawia komunikat i w związku z tym strasznie muli komp...Jedna strona się 5 min otwiera 😞....Pewnie zanim zaksięgują wpłate to będzie mulił jeszcze kilka dni......Takze jakby co to jestem tylko moge mieć problemy tzw.techniczne....
Prosze mnie tez na nk zaprosić kto moze 😉....
Pierwszy dzień super.....Aż zdziwiona jestem,bo głodu nie czuje 🙃.....Kolacji nie zdązyłam już zjesc,bo rybkę zjadłam dopiero o 17...i deserek(PYCHA BYŁ!!!)
Gosiu mam przepis:Podam Ci mój zmodyfikowany,bo nie miałam serka waniliowego,ale chyba jest zbędny
1jogurt naturalny(150g) mieszasz z serkiem homo naturalnym(250g),do tego 10 słodzików lub więcej jśli lubisz słodsze(ja dałam 13).Miksujesz to 1 min.....1,5 ŁYŻKI ŻELATYNY ROZPUSZCZASZ W 3/4 SZKLANKI WODY I STUDZISZ....Przestudzona,tężejącą,ale jeszcze płynną żelatynę wlewasz do serka z jogurtem i miksujesz na najwyższych obrotach 3 min....Następnie połowe masy wlewasz do pucharków zostawiając miejsce .....a do drugiej połowy dodajesz 1,5 łyzki kakao i miksujesz chwilkę....Nakładasz na jasną mase i do lodówki na 2 godziny....Dla mnie to smakuje jak ptasie mleczko....POLECAM,BO PYCHA 🤪
Na jutro kupiłam mięso mielone indycze...Wiem,że to syf i,że najlepiej samemu zmielić,ale mi sie nie chce....Zaraz poszukam jakiegoś przepisu na mielone...Chyba,ze ,któraś ma tylko bez warzyw ☺️.....Któraś z Was (chyba Amelia)...miała przepis na pulpety w sosie koperkowym....Juz mi ślinka cieknie....
Aha wypiłam 3 szklanki wody.....Wiem ,ze mało,ale i tak dobrze,ze sie zmusiłam......Pomalutku dojdę do butelki
Pozdrawiam Was serdecznie i 3mam kciuki za uciekające kg
😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
Gosiu to na tej diecie możesz jeść po 18?Bo z tego co czytam to dziś strasznie dużo zjadlas 🙂)))Zartuje Ja wróciłam ze spaceru z psem,jejciu jak wieje i pada-zimno brrrr Idę zaraz małego kąpać,wiec zajrze jeszcze pózniej na chwilke..