Skocz do zawartości

mamuśki na diecie dukana;) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 622
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Kamilka olej swojego i jak skończysz karmić w najlepsze zacznij dietkę 😁

A Twój - jak się dobrze czuje ze swoimi kg to niech je ma 😉

Ja to bym swojego jeszcze podtuczyła 😁 nie lubiłam go takiego chudego:/ wolę jak mam się do czego przytulić 😁 😁 🙃 🙃

kama00006 napisał(a):
brawo gosiu!!!!!!!!!!! 😘 😘 😘 😘 😘ale fajnie ci idzie 🙂strasznie to musi byc motywujace jak co dzien jest sie coraz lzejsza 😉

Nawet nie wiesz z jakim stresem wchodzę na wagę... A jak mnie cieszy nawet te głupie 0,2 kg mniej 😁 😁 kocham tę dietę!

• Mamusia
GoGr napisał(a):
kama00006 napisał(a):
brawo gosiu!!!!!!!!!!! 😘 😘 😘 😘 😘ale fajnie ci idzie 🙂strasznie to musi byc motywujace jak co dzien jest sie coraz lzejsza 😉

Nawet nie wiesz z jakim stresem wchodzę na wagę... A jak mnie cieszy nawet te głupie 0,2 kg mniej 😁 😁 kocham tę dietę!

no i tak trzymaj,tak ma byc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
w razie zalamki dajemy kopniaka 😜 😉,nikomu nie pozwolimy sie poddac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ole!!!!!!!!!!

• Mamusia
Gosiu bułeczki warto zrobic,bo ja zjadłam jedną z serkiem piątnica,do tego kawa ze słodzikiem i mlekiem 0,5%.....i się zapchałam 🙃.....i bardzo szybko się je robi 🙃...co przy moim diable jest niezwykle istotne...
Marzenko oklaskam Cię za Twoja decyzje....Odchudzasz się z nami 🙂....Możesz korzystać z naszych przepisów.....Na lato jak wystąpisz w czymś seksi,to Twój Maż zwariuje 😁...
Kama to nasi Mężowie sobie rękę podać mogą 😁....mój się wczoraj obraził,bo powiedziałam mu,ze napisałam Dziewczynom ,ze waży 116,a on oburzony"NIE 116 TYLKO 112" 😁.....Ale powiem Wam szczerze,ze tak jak Gosia lubie mieć kawał chłopa w łóżku ☺️....jak sciśnie to uffffffff 😁
Fajnie nam sie tu robi na forum....Super pomysł z tym forumowym odchudzaniem....Sama sie zbierałam na to z pół roku
☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️

• Mamusia
ja tez robilam te buleczki ale wcesniej jak tylko amelia na lipcowkach dala przepis,nie jest to zwyczjna bula i ma dosc specyficzny smak ale mi podeszla,a mojm ja ugryzl to mowi co to za gowno hehe,maxara(upsss zapomnialam twojego imienia) nasi to moga sobie reke podac 🤪

Zaraz szperam z powrotem za tym przepisem i potem postaram się składniki kupić i upiec 🙂 skoro je tak chwalicie 😁

Co do wieku.. to ja w czerwcu skończę 22 😉:P

Dziękuję 😘 Znalazłam już 🙂 ale chyba dopiero na 12 czy 13 str było 😁

No młodziutka;p wcześnie zaczęłam 🤪 🤪
Jak sobie czasem pomyślę, że mam niecałe 22 lata i już 2 dzieci to mnie przerażenie ogarnia 😁:P:P

• Mamusia
Uffffffffffff.......doczytałam Was w końcu 🤪
Po pierwsze: Gosia, Monika_- jakie Wy kuźwa laski jesteście 🤪 Skandal!!!!!
Ja przy wzroście 160cm miałam 68,7kg, a dzisiaj 65,6kg. ☺️ Moją wymarzoną wagą jest 55. A lat tej wiosny będę miała 32 😲

A bułeczki są naprawdę ekstra. Ja czasami dodaję koperek, albo czosnkowe robię.
Polecam Wam jeszcze pulpety w sosie koperkowym (mogą być w I fazie).
Wczoraj robiłam naleśniki kakaowe ale nie wyszły mi 🤨 Chyba dlatego,że szybko wszystko robiłam bo mała mi marudziła. I tak je zjadłam bo musiałam trochę słodyczy w buzi poczuć 😉

MARZI- na pewno jak zaczniesz się racjonalnie odżywiać, dużo pić wody, trochę się ruszać to schudniesz!

KOMSI- fajnie,że dołączyłaś do nas 🙂 Prosimy o jakieś przepisy.

Ja dzisiaj 3 dzień warzywny,więc waga mi się zatrzymała, a od poniedziłku znów proteiny i proteiny to liczę,że pójdzie w dół!

• Mamusia
A ja kombinuję jak zrobić rybkę na obiad,bo nie naszło...Spisałam przepis na mielone,ale na razie ich jeść nie mogę,bo teraz jestem w fazie bez warzyw 🙂......
Macie jakieś dobre przepisy na rybkę?....Dziękuję z góry 🙂
Marzi jak tam?

• Mamusia
Amelia(to Twoje imie?)......z jakich zródeł korzystasz przy tej diecie?bo w sumie tyle tego na necie jest i niekiedy sprzeczne informacje 😮.....Chciałabym dokładnie wiedzieć ile powinna trwać poszczególna faza?....i czego w niej przestrzegac......bo troszkę się pogubiłam....No i prosimy o przepis na pulpety...Dziękuję Kofana 😘

kama00006 napisał(a):
a ja jak pomysle ze mam31 i takie jedno male to mnie tez przerazenie ogarnia hehe,a tak na powaznie to wydaje mi sie ze jestes dajrzala kobieta po tym co piszesz 🙂 🙂wiec co tam te 22 latka

☺️ ☺️ ☺️ 😘

Amelia a do tych naleśników to można takie zwykłe słodkie kakao, jak np. puchatek? w pierwszej fazie?

Maxara ja rybę tylko przyprawiam, zostawiam na chwilę i piekę w piekarniku;p;p ale to leń przeze mnie przemawia 😁

A co do faz to ja wyczytałam, że 1- od 2-7 dni w zależności od nadwagi (to Twoja decyzja), 2 - aż dojdziesz do wymarzonej wagi, 3 - 10xliczba zgubionych kg 😉 a 4 to wiadomo 😉 hehe

• Mamusia
Yhm.....A le Gosiu w drugiej fazie dochodzą warzywa....z tego co wyczytałam to wszystkie prócz strączkowych,ziemniaków,marchewki i buraka......Owoce nie wiem czy jakieś można......No ,a trzecia faza to na każdy zrzucony kg-10 dni diety?....i wtedy co jemy?