Skocz do zawartości

mamuśki na diecie dukana;) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 622
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Marzi możesz jeść mniejsze porcje a częściej 🙂 bo wtedy zaspokajasz potrzebę jedzenia a nie rozpychasz się 🙂
Potem stopniowo uregulujesz liczbę posiłków, żeby nie było ich zbyt dużo 🙂 a nie jedzenie po 18 naprawdę daje efekt! 🙂

• Mamusia
Marzi ja wczoraj kupiłam dość fajną wage w realu za 29 zeta 😁......
Ja niestety też muszę się przeprosić z wodą,bo w ciąży piłam jej bardzo duzo i na początku karmienia piersia,a pózniej przestałam ☺️....Wczoraj kupiłam 2 butle Żywiec Zdrój,bo jest niskomineralizowana i nie wypiłam ani szklanki...Dzisiaj ogólnie to 2 kawy i 1 herbate zieloną.....Marzi kup sobie zielona z mietą i czerwona herbatke,bo przyspieszają spalanie....Poza tym myślę ,ze otręby by Ci duzo pomogły...A na ten wilczy głód to tak jak Gosia pisze musisz zołądek przykurczyć....Zapychaj sie wodą.....
Ja jeszcze nie jadłam obiadu...czekam na rybke,bo Mama poszła do sklepu....
Ale za to zrobiłam ten deser....Wyszły 3 pucharki....Teraz tężeje w lodówce.....Już mi slinka cieknie jak pomyślę o podwieczorku 😜

• Mamusia
Marzi napisał(a):
STRASZNIE DUZO KOSZTUJE
MYSLALAM ZE TROSZKE TANIEJ
NA POCZATKU ZMNIEJSZE SWOJE RACJE ZYWNIENIOWE I PO 18 NIEBEDE JADLA
TAK JAK GOSIU MOWILAS ZOLADEK MUSI SIE PRZYZWYCZAIC DO BRAKU JADŁA

tylko z drugiej str nie boisz sie ze jak karmisz piersia to ci pokarm zubozeje??ja dalej karmie i narazie diety odpuszczam nie objadam sie od poczatku i wogole jeszcze pilnuje diety matki karmiacej ,nie jem smazonego itp.i schudlam 22kg,a wciazy przybylo mi ich 11

• Mamusia
A przy karmieniu moge pic normalnie te herbaty tak?
BO TEZ NIECHCE ZBYTNIO PRZESADZAC I SIE GLODZIC,BO ZALEZY MI NA TYM ZEBY POKARMU NIESTRACIC
A TE HERBATY TO W APTECE KUPIC
I PIC RAZ TAKA RAZ TAKA?
KAMILKO-JA MUSZE SIE ZA SIEBIE WKONCU ZABRAC BO MAM 28 LAT I PRZY WZROSCIE 167 WARZE 85KG TO JUZ OTYLOSC
JA NIE CHCE TAK RADYKALNIE SIE ODCHUDZAC TYLKO STOPNIOWO,TAK BY NIE ZASZKODZIC ANI MI ANI MOJEMU SZKRABOWI,BO WIADOMO MLECZKO MAMY JEST NAJZDROWSZE 😉
CO DO JEDZENIA MOJEGO TO JA MUSIALAM MIEC CIAGLE COS W BUZI BY NIECZUC SIE GLODNA ;(((

kama00006 napisał(a):
Marzi napisał(a):
STRASZNIE DUZO KOSZTUJE
MYSLALAM ZE TROSZKE TANIEJ
NA POCZATKU ZMNIEJSZE SWOJE RACJE ZYWNIENIOWE I PO 18 NIEBEDE JADLA
TAK JAK GOSIU MOWILAS ZOLADEK MUSI SIE PRZYZWYCZAIC DO BRAKU JADŁA

tylko z drugiej str nie boisz sie ze jak karmisz piersia to ci pokarm zubozeje??ja dalej karmie i narazie diety odpuszczam nie objadam sie od poczatku i wogole jeszcze pilnuje diety matki karmiacej ,nie jem smazonego itp.i schudlam 22kg,a wciazy przybylo mi ich 11

Nie musi zubożeć 🙂 W kocu matka karmiąca podobnie jak ciężarna ma jeść dla dwóch a nie za dwóch 🙂 Wystarczy odpowiednio pokarm dobierać żeby mleczko nie było mniej wartościowe 🙂 A jedzenie nie później niż 18.00 nie będzie miał na pokarm wpływu 🙂 tylko mamusi na zdrowie wyjdzie 🙂

Marzi napisał(a):
BO TEZ NIECHCE ZBYTNIO PRZESADZAC I SIE GLODZIC,BO ZALEZY MI NA TYM ZEBY POKARMU NIESTRACIC
A TE HERBATY TO W APTECE PIC
RAZ TAKA RAZ TAKA?

Ja bym sobie te herbatki odpuściła - bo one wspomagają odchudzanie i pewnie do pokarmu się przedostają...
No i tak jak mówiłam - absolutnie się nie głódź 🙂 mniejsze porcje a częściej - w ten sposób nie będziesz czuła głodu i nie będziesz rozpychała żołądka 🙂

• Mamusia
Marzi te herbatki są smaczne i kupisz je w każdym supermarkecie.....Są zdrowe,oczyszczają organizm z toksyn....Małemu nie zaszkodzą,,,,Ja piłam.....Z tym,że jak nigdy ich nie piłaś to na począku możesz latac siku czesto i ja jak zaczynałam je pić jakieś 8 lat temu to mnie nerki pobolewały,bo się czyściły....ale po kilku dniach przechodzi.....Np.Chińczycy i Japończycy praktycznie nie choruja na nowotwory....a na pewno rzadziej niż My....Dlaczego?....e względu na zdrową diete......i picie od narodzenia zielonej herbatki......
Gosiu to ja też przylukam Cie na nk.....Jesteś u Marzi?.....Jak chcecie zobaczyć mój profil to u Marzi jestem-Monika P

• Mamusia
GoGr napisał(a):
Marzi napisał(a):
A TE HERBATY TO W APTECE PIC
RAZ TAKA RAZ TAKA?

Ja bym sobie te herbatki odpuściła - bo one wspomagają odchudzanie i pewnie do pokarmu się przedostają...
No i tak jak mówiłam - absolutnie się nie głódź 🙂 mniejsze porcje a częściej - w ten sposób nie będziesz czuła głodu i nie będziesz rozpychała żołądka 🙂

ja tez bym je sobie odpuscila 😉

Powiem Wam, że ja mam problem z tym, żeby cały czas coś jeść 😁 przyzwyczaiłam się jeść koło 11 śniadanie i obiad o 17 jak mój z pracy wraca i tyle...
A przy tej diecie .. ufff 🙂 pierwsze dwa dni mi czasu brakło na wszystkie posiłki 😁 a wczoraj zjadłam połowę mniej..:P Dzisiaj się pilnuję żeby po trochę jeść tak jak trzeba 🙂

• Mamusia
marzi ale ze mnie gapa hehehe,dopiero teraz dopatrzylam ze szymonek ma rok 3miesiace i 2 dni,a wczesniej caly czas widzialam tylko te 3 miesiace i 2 dni ☺️ ☺️ ☺️ ☺️hehehe dlatego pytalam o to karmienie piersia,a diete 🤢 ale jestem gamon 🤪 😁