Skocz do zawartości

PAŹDZIERNIK 2011 -STARTUJEMY | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• carpioo

1197

• madziek84

788

• Iris

1191

• Zuziaczek

1030

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
kurcze wy tyle rzeczy już widziecie a ja nic 😞 może dlatego ze nie jestem jakas bardzo szczupla ale tez nie gruba. mam 172 i wazyłam 65 kg. teraz waże 68. Troszke mam brzuszka i mozę dlatego u mnie nic nie widac oprocz tego ze czuję się jakby wzdęta.

Cześć Brzuszki 🙂
Też czuję , że brzuch mi się zmienił , nie jest taki jak wcześniej. Za tydzień idę znów do lekarza , nie mogę się doczekać. Mam pytanie jakie łóżeczko planujecie kupić??? Drewniane czy turystyczne???

• Mamusia
a no to skoro twoje ma 33,5 mm to jest 2x większe niż moje. Moje w poniedziałek miał0 16 więc teraz ma z 20 🙂 Dlatego nie było widać rączek i nóżek 🙂 Ja zaczynam sie kiepsko czuć.. znużenie coraz większe i odbija mi sie, jak się napije czegoś to mi się ulewa... no a cycki bolą niedowytrzymania. Męczy mnie ranne wstawanie do pracy ale cóż zrobic.
Gosia ja jeszcze nie myslałam o łóżeczku. O niczym nie myślałam. Modlę się, żeby wszystko było dobrze i będę kupować pewnie po ślubie dopiero wyprawkę jak troszke kaski wpadnie 🙂 Ale pewnie kupię drewniane:P Kochane wchodzę za mąż 16 czerwca.

• Mamusia
ja to grubas he he może jak masz talie osy to tego niewidać ja chodze prywatnie do doktorki i ona mi robi 5 razy usg teraz jak pujde to bede miała 2 raz robione potem koło 20 tygodnia (5miesiąc) potem koło 7 miesiąca i ostanie gdy bedzie sie zbliżał termin a na kase chorych przysługuje z tego co wiem to tylko 3 napoczątku ,połówkowe i ostanie ,marzenka jak bedziesz w ciązy z drugim to wszystko zaobserwujesz

• Mamusia
marzenka gartulacje ja teraz bede w czerwcu obchodzić 2 lata 6 czerwca a łużeczko też muse kupić bo nam napoczątku moja szwagierka dała ale że natalka juz niespi w łużeczku to sobie kazała oddać bo niby jej 3 letni syn bedzie spał zołza jedna a teraz chciała mi oddać to jej powiedziałam żeby sobie zatrzymała bo może i jej sie przyda mysle zeby kupic turystyczne kurcze ale nie wszystkich jest podwyszany oparcie a fajne to i zawsze można zesobą wziąsc

Marzenka moje gratulacje 🙂 🙂 🙂 Ja też jakoś bardziej myślę o drewnianym chyba . Ja chodzę do lekarza państwowo , byłam już 4 razy i za każdym razem miałam robione USG , ale wybiorę się chyba teraz prywatnie żeby zrobić tą przezierność karkową , no i jeszcze muszę zrobić badanie na toksoplazmozę .

Giga ja już byłam 4 razy u lekarza plus 3 razy na izbie przyjęć bo plamiłam i wciąż przed wizytą się boję czy z moim Maleństwem jest wszystko ok i to chyba normalne że w ten sposób reagujemy , przecież bardzo kochamy nasze Fasolki 🙂

• Mamusia
Ja także plamiłam ale okazało się, że jest ok. Więc nie ma sie co martwić. Tak naprawdę co będzie to będzie i nasze nerwy nic tu nie zdziałają a tylko mogą zaszkodzić dzieciątku. Trzeba myśleć pozytywnie i nie krakać. Jesteśmy młode i zdrowe więc czemu miałoby się coś złego stać! A jak się stanie to napewno każda z nas sobie z tym doskonale poradzi i nie straci nadziei! Ale głowa do góry i koniec tego czarnowidztwa 🙂 W październiku będziemy trzęsły portkami jak poród się będzie zbliżał i to dopiero będzie straszne i przerażające:P

Pewnie , że szybko zleci ani się obejrzymy i na świecie będą nasze wyczekane maluszki . A teraz trzeba oddać się przyjemnościom i dbać o siebie 🙂

justiks23 napisał(a):
jeju juz sa mamuski z pazdziernika pozdrawiam was majoweczka 2011 🤪

Już końcóweczka 🙂 Super 🙂 Życzę szczęśliwego rozwiązania 🙂

• Mamusia
Hej!
Tak mam cały czas takie kłucie - szczególnie - po bokach brzucha, w szpitalu wczoraj powiedzieli że to normalne i że trzeba się niepokoić wtedy jak jest ból "jak na miesiączkę". Ale wiadomo pewnie każda z nas przy najmniejszym bólu się martwi o dzidzię -czy wszystko jest ok- przynajmniej ja tak mam:-) pozdrowienia x