Skocz do zawartości

PAŹDZIERNIK 2011 -STARTUJEMY | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Cześć Kochane, ja dzisiaj mniej się udzielam na brzuszku za to allegro mam opanowane prawie do perfektu 🙂 Hi hi wiecie takie tam ciuszki i pościele 🙂 🙂 🙂

Znalazłam super rzeczy, musiałam je jakoś skatalogować żeby pochwalić się przed Mężem znaleziskami 🙂

Zuziaczek super, ze już tyle rzeczy masz!!!!!!! Maja jak się urodzi to pierwsze kroki skieruje do szfy i będzie się przebierać 🙂

Carpioo dziękuję za gratulacje 🙂 Ja też się cieszę jak dzika 🙂 Będę miała trzech rycerzy, nikt mi nie podskoczy 🙂 Tatuś wczoraj wprawdzie wypił wino żeby się przystosować do nowej sytuacji, był pewny że będzie dziewczynka, ale już przystosował do nowej sytuacji i trzeba obrać strategię na wychowanie dwóch synów. Nie mogę w to uwierzyć, że moja rodzina nabrała wreszcie ostatecznego kształtu i że jest on taki właśnie - trzech panów i jedna pani 🙂 🙂 🙂 Dzisiaj spaceruję w chmurach, a całą noc śniły mi się imiona.... Aleksander, Tymoteusz, Kajetan.... 🙂

Agusiu wiem coś o tym byciu pedantyczną, nie zasnę dopóki ie mam równo zasłoniętej zasłonki, telefonu gdzie zwykle i ułożonych laćków 🙂 Dzieci za to uczą nowego spojrzenia na słowo porządek 🙂 Mam nadzieję, że uda Ci się jednak chociaż wymienić szkło w okularach, żeby Ci faktycznie nie odprysnęło bardziej. Ehhh te nasze łobuzy. Najlepiej dom wyściełać pianką jak w psychiatryku, wówczas może coś ocaleje 😉

Natalia powodzenia z mieszkaniem !!!!!!!!!!!! Trzymam kciuki 🙂

• Odpowiedzi 14,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• carpioo

1197

• madziek84

788

• Iris

1191

• Zuziaczek

1030

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Iris, a zrobiłaś zdjęcie tatusia minki jak sie dowiedział 🙂 ??

AGA- Mój tez ma astygmatyzm i wadę wzroku.. ale my płacimy, w Warszawie ok. 400 zł za okularki, w superowych oprawkach.. nie kupujemy w vision express ani takich podobnych, a u pana okulisty w pasazu/bazarze tzn. jest taki bazar i stosika, i ten pan ma pawilon juz od 2ostu lat 😉 i sie u niego zaopatrujemy - bo ja tez okularnica, ale od 3 lat szczeliwa nosicielka szkiel kontaktowych 😜
moze wymień tylko to jedno szkiełko? zawsze taniej? oprawki mozesz miec przeciez te same.. no i to drugie szkoełko też.. Mojego szkła kosztuja 150zł z anty-refleksem.. nie wiem ile u Cienbie, bo wady mimo ze z nazwy takie same to w praktyce może być inaczej.. 🤨

jeśli chodzi o PĘPEK to ja zawsze miałam taki wystający, w czasie ciązy przeszedł mutację 🙂 na początku się schował jak Ślimak, a teraz odstaje jak antenka 😁 albo różki ślimaka- jak kto woli 🙂
ja dzisiaj jak przeczytałam u którejś o CB radiu, to jak tylko szłam gdzieś i widziałam ten mój pępolek to sobie wyobrażałam właśnie, że moja Córcia antenkę wystawia i namierza- czy dróżka szeroka i czy się Mamunia zmieści 🤪

a teraz zjadłam kalafiorka, młode ziemniaczki i jajeczko..
zaraz biorę się za morelki, brzoskwinie i malinki 🙂
i ciasko wiśniowe hmmmm miam
mam gdzieś te dodatkowe kilogramy.. jak spaceruję to się baaardziej męczę niz przed ciążą, to chyba logiczne jest, że potrzebuje więcej kalorii, prawda? 😉
tak to sobie tłumaczę 😁

a jutro nie wiem co zrobie na obiad?? moze makaron z białym serem i ze śmietaną? chyba mi będzie smakowało..

a jutro Dziewczyny ide na glukozę!!! aaaaaaaaaaaaa
morfologię krwi. aaaaaaaaaaaaaa
potas we krwi aaaaaaaaaaaaaaaaa (bo mam te dziwne skurcze jakieś.. a pani doktor powiedziała, że nie moge brac magnezu????!!! 😮 bo lepiej wszytko co naturalne- byłam u internisty po skierowanie w tej prywatnej przychodni, bo te badania co mam w 'karcie' robie prywatnie tylko do mojej GIN chodze państwowo, na szkołę rodzenia w piąteczek ide państwowo po raz pierwszy- zdam relacje.. 🙂 i poród państwowo 🙂

no i badanie ogólne moczu jutro- ale to nie kłują do tego 🙂
obstawiam że będę dwa razu kłuta.. a próbówek mi 4 pobiorą łącznie 🤨 🤔 oł noł!!

• Mamusia
carpioo napisał(a):
Iris, a zrobiłaś zdjęcie tatusia minki jak sie dowiedział 🙂 ??

a jutro Dziewczyny ide na glukozę!!! aaaaaaaaaaaaa
morfologię krwi. aaaaaaaaaaaaaa
potas we krwi aaaaaaaaaaaaaaaaa (bo mam te dziwne skurcze jakieś.. a pani doktor powiedziała, że nie moge brac magnezu????!!! 😮 bo lepiej wszytko co naturalne- byłam u internisty po skierowanie w tej prywatnej przychodni, bo te badania co mam w 'karcie' robie prywatnie tylko do mojej GIN chodze państwowo, na szkołę rodzenia w piąteczek ide państwowo po raz pierwszy- zdam relacje.. 🙂

no i badanie ogólne moczu jutro- ale to nie kłują do tego 🙂
obstawiam że będę dwa razu kłuta.. a próbówek mi 4 pobiorą łącznie 🤨 🤔 oł noł!!
i poród państwowo 🙂

No właśnie nie zrobiłam!!!!!!!!!!!! 🙂

Ja też dostałam skierowanie na mocz, morfologię i glukozę. Mam mierzyć ciśnienie i zażywać magnez 🙂 Będziemy razem w tej niedoli, spoko 🙂

• Mamusia
Iris.. ja dostałam skierowanie pod koniec maja, wizyte u mojej gin mam 19stego.. wiec musze miec juz wyniki 😞
nienawidze pobierania krwi i szczepionek.. 😞
wole znieczulenie u dentysty, samego denstyste.
powiedzialam dzisiaj w pracy ze wolałabym juz rodzić niż mieć glukoze robioną

ps. ciekawe co u ASIULI88 ... i Mduondi 🙂no i MAMA76- gdzsie ta częśc porodu ostatnia? 😲

😘pozdrowienia Brzucholki, ktore nie mają czasu 😉

• Mamusia
carpioo napisał(a):
Iris.. ja dostałam skierowanie pod koniec maja, wizyte u mojej gin mam 19stego.. wiec musze miec juz wyniki 😞
nienawidze pobierania krwi i szczepionek.. 😞
wole znieczulenie u dentysty, samego denstyste.
powiedzialam dzisiaj w pracy ze wolałabym juz rodzić niż mieć glukoze robioną

ps. ciekawe co u ASIULI88 ... i Mduondi 🙂no i MAMA76- gdzsie ta częśc porodu ostatnia? 😲

😘pozdrowienia Brzucholki, ktore nie mają czasu 😉

To ja wolę badanie u gina niż dentystę... Ja się strasznie boje dentysty i mam traumę z dzieciństwa 😞 Damy jakoś radę. Ja wypiję ja za ciebie a Ty smigaj za mnie z zębami 🙂

No ciekawe gdzie dziewczyny, może na wakacjach ?

• Mamusia
Czesc Kochane ja tylko na chwilke 😉
Iris gratuluje chlopczyka 😉 😉miec trzech mezczyzn za obroncow to dopiero szczesciara 😉 😉 😉
Zuziaczku dobrze,ze masz ladna pogode na proanie 😉ja tu jestem w szoku,ze od 3 dni jest tez piekna pogoda,chyba to dla mnie tak na pozegnanie 😉

Kochane bylam dzis tez u lekarza odebrac moja karte i.......zobaczyc synusia przed wyjazdem 😆 😆
Jest zdrowy,serduszko mu slicznie bije,wazy 800gram z hakiem,pani doktor powiedziala,ze jak na figlarna mame to juz duzy 😉nawet wlaczyła usg 3D bo chciala zrobic zdjecie,no ale moje slonko zakrywalo twarzyczke raczkami,potwierdzone na 200% ze to synus i inaczej nie bedzie 😆 😆w szoku jestem,bo nie skasowala mnie za to usg 3D,tylko za sama wizyte 🙃
OKi Kochane ja uciekam,bo pakowania ciag dalszy ale juz tych gratow nie zostało duzo 😉najlepsze jest to,ze jak wracalam od lekarki to musialam wejsc do sklepu i cos jeszcze dokupic bo by nie bylo,heh 😜
Trzymajcie kciuki za maja poodroz 😉 😉i mam nadzieje,ze zawitam w miare szybko na brzuszku,moze jeszcze dzis kukne 😉

Mam nadzieje,ze u wszystkich brzuszkow wszystko jest w porzadku,ze wszystkie mamy całe i zdrowe 😉sciskam Was wszystkie bardzo goraca 😉 😉

• Mamusia
Hello.

mysza niestety nadal siedzi :| omija lapki 😞 juz nie wiem co na nia wymyslec.

Zrobilam rosol na obiad i zjadlam caly talerz ale nadal jestem glodna..... waga skoczyła o kg do przodu czyli jestem na +9kg. teoretycznie jeszcze 6kg moge przybrac chociaz przyznaje,że chciałabym mniej :P ale dzidzia pewnie jeszcze z 2kg przybierze, macica i ta cala reszta wiec nie ludze sie ze bedzie to 12kg :]

dzisiaj na spacerze maly wsadzil mi glowe pod zebra az sie zgielam z bolu...... mam nadzieje,ze nie bedzie az takim wiercipięta jak moja mala ktora sekundy na dupce nie usiedzi !

Aga33 dla pocieszenia.... Wiki zepsula mi juz chyba 7 telefonow, aparat cyfrowy, kamere internetowa , dziadkowi okulary , mikrofon z sluchawkami, stlukla milion talerzy, miseczek itd, zepsula lampe, u mojego G zrobila cos z kinem domowym, soczki pare razy spadly i sie potlukly, mojej mamie zniszczyla takiego slonika ladnego i wiele wiele wiele wiele wiele innych. o pilotach itp nie wspominajac.no jeszcze co mi sie przypomina to klawiatura, mikser i maszynka do mielenia miesa. aaaaa i taka lampka nocna z reflektorem. mały szkodnik !

Madziek szczęśliwego i spokojnego powrotu. Szkoda, że na miejscu nie możemy urządzić Ci jakiegoś powitania 😉

Carpioo, Iris byłam na glukozie+ morfologii w tamtym tyg. i pobrali mi tylko 2 próbki, wiec nie było najgorzej, tylko pamiętajcie o cytrynie, ja sobie w domu wycinęłam całą i przelałam do małej buteleczki, żeby na miejscu już się nie bawić z wyciskaniem.
Jutro idę do gin. z wynikami. Z tego co sprawdzałam to mam o dużo podniesione białe krwinki-WBC. Norma jest do 10 a ja mam 17 🥴 Czytałam ze u kobiet w ciązy moga byc podniesione ale żeby aż o tyle? Zobaczymy co na to lek. powie.

Wczoraj były u mnie koleżanki, miło sobie wieczorek spędziłyśmy. Jako pierwsza będę miała dziecko, więc jestem teraz w centrum zainteresowania 🙂 ale jak się dowiedziały, że remont w przyszłym tygodniu zaczynamy to stwierdziły że to bez sensu bo dziecko zaraz ściany pomaluje i nowe panele porysuje 😞 może nie będzie tak tragicznie 🙂 Ustaliłyśmy też że po remoncie baby shower wyprawimy, myślę że to fajny zwyczaj tylko u nas nadal mało popularny.

• Mamusia
Aneta84 napisał(a):

Carpioo, Iris byłam na glukozie+ morfologii w tamtym tyg. i pobrali mi tylko 2 próbki.

... stwierdziły że to bez sensu bo dziecko zaraz ściany pomaluje i nowe panele porysuje 😞 może nie będzie tak tragicznie 🙂

bo pobierają tylko 2 razy - raz przed glukozą i raz po glukozie, a ile probówek zapełnią to mnie nie interesowało, bo się zawsze drugą łapką zasłaniam (oczy i całą twarz).
No i ja muszę zrobić niebawem morfologię i siuśki...
Anetko, przecież dzidzia od razu nie wstanie i z markerem latać nie będzie, co najmniej rok musisz poczekać na malunki na ścianach 🙂

fredeczko, aż taki szkodnik ? Ja bym chyba na smyczy trzymała 😉 żartuję 🙂

carpioo napisał(a):

czuje sie monstrualnie wielka- jestem +12 kg..
moze jestem w ciązy blizniaczej jak nasza AGA?? 😲 ale by było 😁
no i ból kręgosłupa- O MATKO PRZENAJŚWIĘTSZA CZEMU TO TAK Ku..WA BOLI?!?? 🤔
Zuziaczek- wstawiaj foty z komplecików ciuszków jak wyschną, moze mnie natchniesz.. ??
wczoraj wplacilismy zaliczke na nowe łożko dla nas, a co. 😜.
no i edytowałam, żeby coś dipisac i zapomniałam co ☺️ ja piernicze.. coraz częściej tak mam !

z tą edycją postów też tak mam, wszystko zapominam ... ale podobno to normalne 😉 więc się nie martwię 🙂
super, że łóżko kupujecie ! Pochwalisz się jakie ?
Szczerze to nie mam siły ich rozkładać, układać i robić zdjęć, męczę się dosłownie wszystkim 😞
Powieszę pranie a później muszę odpoczywać 😞
Kręgosłup też mnie boli, nie cały czas, ale prawie. I się schylać nie mogę, bo mogę już nie wstać 😞
Też się czuję, jakbym miała mieć bliźniaki... Niby u mnie "dopiero" 😉 +8 kg ale czuję się jak słonisko !
Nie mam siły włazić po schodach, Mój musi mnie pchać... Także spoko - nie jesteś sama 🙂

Zuziaczek napisał(a):

Anetko, przecież dzidzia od razu nie wstanie i z markerem latać nie będzie, co najmniej rok musisz poczekać na malunki na ścianach 🙂

Dlatego nie ma sensu się przejmować tym co będzie za rok, a jeśli będzie niesforna to śmiejemy się z mężem, że do slupa przywiązemy 😉, bo mieszkamy na poddaszu i na środku dużego pokoju mamy słup podtrzymujący dach 🙂 (oczywiście żarcik taki)

Ja tez już się czuję ociężała, dziś to nawet butów nie mogłam zapiąć, jak mąż był na urlopie to mi pomagał a teraz wyjechał i muszę się męczyć albo w japonkach śmigać 🙂

• Mamusia
hej Dziewuszki 😁
Dziękuję za wczorajsze wsparcie KOCHANE JESTEŚCIE!!!
Iris 😁 🤪 😁 no to rośnie kolega dla Olka mojego i z tego co widzę to może się tak zdarzyć że współimiennik 😉 ale będziesz miała dobrze z tyloma mężczyznami w domu 🙂
Madziek czekamy tu na Ciebie 🙂 przyjeżdżaj szybciutko, cało i zdrowo 😁

Co do glukozy to byłam dzisiaj - żyję, ale....
poszłam rano na pół śpiąca ale trafiłam do tego szpitala, oddałam to co ze sobą w prezencie przyniosłam (próbka moczu 😉) zapłaciłam kaskę za badanie i się zaczęło... pobrali raz (a dokładnie pielęgniarka o tym samym nazwisku co ja 😁) potem zapędzili do innych już czekających ciężarnych (jedna miała badanie po dwóch godzinach a druga podobnie jak ja po godzinie) i nastał ten moment grozy - siostrzyczka przyniosła nam napoje i było bleeeeeee nawet z cytryną, ale dało się jakoś wypić (dobrze ze wzięłam całą cytrynkę to przynajmniej się podzieliłam z tymi dziewczynami 🙂). Po około 20 mniutach zrobiło mi się tak słabo że myślałam że zejdę pomimo że siedziałam ale organizm jakoś sobie poradził, chwilę potem zrobiło się mi niedobrze i poleciałam do kibelka... wiedziałam że trzeba wytrzymać więc wsadziłam ręce pod zimną wodę i tak stałam i stałam aż przeszło 🙂 potem było już górki zagadałam te kobitki i UWAGA!!! Agusia Ty się o nic nie martw jedna Pani okazało się ze ma już w domku córkę i bliźniaków chłopaków i to będzie czwarta dzidzia 🙂 i mówiła że da się pogodzić jakoś opiekę nad tyloma maluchami 😁 zaraz sobie o Tobie pomyślałam i kamień spadł mi z serca 🙂... i straciłam wenę bo mój zadzwonił i sama nie wiem co jeszcze miałam napisać 🙂 ... aaaaaa a jak już mi drugi raz pobrali krew i wypuścili do domu to poleciałam jak strzała (czyt. głodna jak wilk 🙂) no i po śniadanku nas zmogło i z Olusiem fik do wyra i o zgrozoooooooooooooooo jak się obudziłam to była 15 ☺️ no wiec szybko nadrobiłam Brzuszka i teraz idę robić obiadek - odgapiłam od Carpioo i u mnie też będą jajka sadzone 😁

Anetko, z tym malowaniem ścian i rysowaniem paneli to mała przesada 🙂
Emilka ma ponad 2 latka, ścian nie maluje, a kiedy przyszedł czas na pierwsze próby rysowania - przykleiliśmy takie większe kartki papieru na podłodze i na szafie i była tym zachwycona i nie miała pomysłu by rysować gdzie indziej 🙂 (zdarzyło jej się wyjechać na podłogę czy szafę, ale to było nieszkodliwe 🙂)
Wiadomo, że samoistnie wszystko się zużywa i nic szczególnego nie trzeba robić.
My mieliśmy remontowany pokój od podstaw przed urodzeniem Emilki, czyli już 2.5 roku temu. Były kładzione panele i cały pokój malowany. Po tym już dość długim czasie pokój nadaje się do odświeżenia i planujemy odmalować ściany 🙂 Teraz pokój jest zielony, ale tak sobie myślę, czy nie zrobić 2 ścian na zielono, a 2 na fiołkowo 🙂 albo na jedną ścianę przykleić tapetę 🙂 (np. taką http://allegro.pl/tapeta-winylowa-ergis-4-kolory-kwiaty-tlo-i1702189040.html )

Odnośnie glukozy, tak jak już pisałam przeżyłam.. i musiałam obyć się bez cytryny, bo jej zapomniałam 🙂 . Miałam 75g glukozy i trzy kucia, najpierw pobranie krwi na czczo, czekałam na wynik około 40min, później glukoza i drugie kucie po godzinie od jej wypicia i trzeci kucie pod 2 godzinach od wypicia..
Też mi się słabo robiło gdzieś do pół godziny po glukozie, ale z czasem było lepiej i przeżyłam!

• Mamusia
Kochane bylam dzis tez u lekarza odebrac moja karte i.......zobaczyc synusia przed wyjazdem 😆 😆
Jest zdrowy,serduszko mu slicznie bije,wazy 800gram z hakiem,pani doktor powiedziala,ze jak na figlarna mame to juz duzy 😉nawet wlaczyła usg 3D bo chciala zrobic zdjecie,no ale moje slonko zakrywalo twarzyczke raczkami,potwierdzone na 200% ze to synus i inaczej nie bedzie 😆 😆w szoku jestem,bo nie skasowala mnie za to usg 3D,tylko za sama wizyte 🙃
OKi Kochane ja uciekam,bo pakowania ciag dalszy ale juz tych gratow nie zostało duzo 😉najlepsze jest to,ze jak wracalam od lekarki to musialam wejsc do sklepu i cos jeszcze dokupic bo by nie bylo,heh 😜
Trzymajcie kciuki za maja poodroz 😉 😉i mam nadzieje,ze zawitam w miare szybko na brzuszku,moze jeszcze dzis kukne 😉

Mam nadzieje,ze u wszystkich brzuszkow wszystko jest w porzadku,ze wszystkie mamy całe i zdrowe 😉sciskam Was wszystkie bardzo goraca 😉 😉

Super, że wszystko z Małym w porządku ! Bardzo się cieszę 🙂 Trzymam kciuki za Waszą podróż, jeźdźcie ostrożnie i daj znac jak tylko dojedziecie !!!!!!!!!!!!!! Do zobaczenia na polskich łączach 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Aneta84 napisał(a):

Carpioo, Iris byłam na glukozie+ morfologii w tamtym tyg. i pobrali mi tylko 2 próbki, wiec nie było najgorzej, tylko pamiętajcie o cytrynie, ja sobie w domu wycinęłam całą i przelałam do małej buteleczki, żeby na miejscu już się nie bawić z wyciskaniem.
Jutro idę do gin. z wynikami. Z tego co sprawdzałam to mam o dużo podniesione białe krwinki-WBC. Norma jest do 10 a ja mam 17 🥴 Czytałam ze u kobiet w ciązy moga byc podniesione ale żeby aż o tyle? Zobaczymy co na to lek. powie.

Wczoraj były u mnie koleżanki, miło sobie wieczorek spędziłyśmy. Jako pierwsza będę miała dziecko, więc jestem teraz w centrum zainteresowania 🙂 ale jak się dowiedziały, że remont w przyszłym tygodniu zaczynamy to stwierdziły że to bez sensu bo dziecko zaraz ściany pomaluje i nowe panele porysuje 😞 może nie będzie tak tragicznie 🙂 Ustaliłyśmy też że po remoncie baby shower wyprawimy, myślę że to fajny zwyczaj tylko u nas nadal mało popularny.

Mam nadzieję, że i u nas pójdzie gładko 🙂
nie wiem co Ci napisać odnośnie krwinek, lekarz na pewno będzie wiedział co robić i pamiętaj by nie martwić się na zapas, bo oni wiedzą już najlepiej co i jak. Na pewno wszystko OK!
A ten zwyczaj z baby shower jest na prawdę super ! I faktycznie szkoda, że mało popularny. też bym coś chętnie zorganizowała ale nie wiem czy by to nie zostało jakoś źle odebrane. Mimo wszystko my jesteśmy w tym temacie, dla naszych koleżanek to mogłoby być krępujące. Pomyślę nad tym bo chętnie bym sobie takie urządziła 🙂
A co do malowania po ścianach i panelach to uwierz mi, że zależy od dziecka. Mikołaj nigdy mi nic nie zniszczył, nie zalał ścian ani nie zdemolował mieszkania itp 😉 więc może też będziesz miała szczęście. Niech znów nie przesadzają. Prawie wszyscy robią drobne remonty czy malowania przed nadejściem dziecka więc nie przejmuj się głupim gadaniem 🙂

• Mamusia
Aneta84 napisał(a):
Zuziaczek napisał(a):

Dlatego nie ma sensu się przejmować tym co będzie za rok, a jeśli będzie niesforna to śmiejemy się z mężem, że do slupa przywiązemy 😉, bo mieszkamy na poddaszu i na środku dużego pokoju mamy słup podtrzymujący dach 🙂 (oczywiście żarcik taki)

Ja tez już się czuję ociężała, dziś to nawet butów nie mogłam zapiąć, jak mąż był na urlopie to mi pomagał a teraz wyjechał i muszę się męczyć albo w japonkach śmigać 🙂

Myślę, że najprościej będzie pochować to, czym nie chcesz żeby bawiło się Twoje dziecko a sprzęty wartościowe włozyć gdzieś gzie nie będzie mieć dostępu i po kłopocie 🙂

Ja też czuję się ociężała i w dodatku dzisiaj napiera mnie moje bolące kolano więc ogólnie chyba wszystkie możemy pomału sprawiać wrażenie słonic 🙂 A co będzie dalej ! Strach się bać 🙂

• Mamusia
bachap napisał(a):
hej Dziewuszki 😁
Dziękuję za wczorajsze wsparcie KOCHANE JESTEŚCIE!!!
Iris 😁 🤪 😁 no to rośnie kolega dla Olka mojego i z tego co widzę to może się tak zdarzyć że współimiennik 😉 ale będziesz miała dobrze z tyloma mężczyznami w domu 🙂
Madziek czekamy tu na Ciebie 🙂 przyjeżdżaj szybciutko, cało i zdrowo 😁

Co do glukozy to byłam dzisiaj - żyję, ale....

Dzięki Basiula 🙂 Noo może się tak zdarzyć bo bierzemy pod uwage także Olusia 🙂 Wczoraj była burza mózgów i tak jakoś kilka imion nam wszystkim przypadło do gustu 🙂 Zobaczymy jeszcze!!!!!!!! 🙂

A co do glukozy to ja się zastanawiam czy nie pomylę pojemnika z cytryną z pojemnikiem na mocz bo na badanie śmignę pewnie o 6:00 więc prosto z wyrka 🙂 🙂 🙂 Poproszę męża żeby był czujny, bo ze mną ostatnio to nie wiadomo 🙂

• Mamusia
akneri1982 napisał(a):
Anetko, z tym malowaniem ścian i rysowaniem paneli to mała przesada 🙂
Emilka ma ponad 2 latka, ścian nie maluje, a kiedy przyszedł czas na pierwsze próby rysowania - przykleiliśmy takie większe kartki papieru na podłodze i na szafie i była tym zachwycona i nie miała pomysłu by rysować gdzie indziej 🙂 (zdarzyło jej się wyjechać na podłogę czy szafę, ale to było nieszkodliwe 🙂)
Wiadomo, że samoistnie wszystko się zużywa i nic szczególnego nie trzeba robić.
My mieliśmy remontowany pokój od podstaw przed urodzeniem Emilki, czyli już 2.5 roku temu. Były kładzione panele i cały pokój malowany. Po tym już dość długim czasie pokój nadaje się do odświeżenia i planujemy odmalować ściany 🙂 Teraz pokój jest zielony, ale tak sobie myślę, czy nie zrobić 2 ścian na zielono, a 2 na fiołkowo 🙂 albo na jedną ścianę przykleić tapetę 🙂 (np. taką http://allegro.pl/tapeta-winylowa-ergis-4-kolory-kwiaty-tlo-i1702189040.html )

Fajna ta tapeta Akneri 🙂 Natchnienia szukaj w sklepach z tymi rzeczami, tam zawsze 100 pomysłów wpada do głowy od strzała. Też bym chciała coś sobie fajnego zorbić na ścianach. Myślałam o marancie z szarym, lub wanilią 🙂

dzięki dziewczyny za rady 🙂 Tak na prawde to ja się nie przejmuje tylko mnie zdziwiło, ze tak niektórzy na to patrzą. Przeciez remont robimy z myslą o dziecku, zeby miało ładnie i przyjemnie a nawet jak coś zbroi to nic się nie stanie-takie są przecież dzieci 🙂

• Mamusia
Iris aż sie na głos zaśmiałam 🤪 hehe
u nas Aleksander pasuje ładnie do nazwiska Mojego 🙂
Co do bycia Słonicą to ja też zadyszana jestem jak nawet buty zakładam 🙂 kolano mam po wypadku praktycznie do wymiany (protezka mnie czeka) i do tego muszę wyłazić na 3 piętro więc Iris Kochana nic nie mów lepiej 😉 masakra jakaś jest ale pocieszam się że będzie tylko gorzej 🤪 a jak będę wracać ze szpitala w październiku to w podskokach chyba 😉