Skocz do zawartości

PAŹDZIERNIK 2011 -STARTUJEMY | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
bachap napisał(a):
Iris aż sie na głos zaśmiałam 🤪 hehe
u nas Aleksander pasuje ładnie do nazwiska Mojego 🙂
Co do bycia Słonicą to ja też zadyszana jestem jak nawet buty zakładam 🙂 kolano mam po wypadku praktycznie do wymiany (protezka mnie czeka) i do tego muszę wyłazić na 3 piętro więc Iris Kochana nic nie mów lepiej 😉 masakra jakaś jest ale pocieszam się że będzie tylko gorzej 🤪 a jak będę wracać ze szpitala w październiku to w podskokach chyba 😉

U nas też się fajnie komponuje 🙂 Tymek też fajnie o i mam jeszcze na celowniku Bartka, albo Jurka 🙂 Zobaczymy jeszcze 🙂 Ja tez wspinam się na 3 piętro. To jest mój Mount Everest 🙂 A tak kocham góry, jeżdże często w Tatry i właśnie tam w lutym nabawiłam się kontuzji, to teraz mimo iż nie mogę jeździć czuję się jakbym miała wspinaczkę codziennie 🙂 Spoko Baśku będziemy śmigać podszywane, obolałe i z wielkimi balonami przed sobą 🙂 Ale za to na pewno najszczęsliwsze 🙂 heheheh

• Odpowiedzi 14,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• carpioo

1197

• madziek84

788

• Iris

1191

• Zuziaczek

1030

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dziewczyny, wczoraj miałam twardy brzuch na dole, a dzisiaj w sumie bardzo intensywny dzień. Dużo chodzenia, do tego upał itd. I jak się tak zastanowiłam to nie czułam dzisiaj ruchów Basi. Teraz też siedzę i czekam na jakikolwiek sygnał. Zaraz zjem czekoladę i będę czekać dalej, ale zaczynam się bać czy wszystko jest ok :O

3 talerze ogórkowej... pestka, przecież to tylko woda 😉

Bojalubie, ja zauważyłam ze jak jest ciepło i dużo się ruszam to mała śpi prawie cały dzień i dopiero wieczorem nadrabia, więc na pewno wszystko jest ok 🙂

• Mamusia
i jak tam Bojalubie?? Basia się ruszyła??? Martwie się - daj znać...

Co do remontów to my w wynajmowanym mieszkamy więc z remontów to tylko wykurzyliśmy początki grzyba z łazienki 🥴 i naklejkę na ścianę nakleiliśmy w kąciku Olusiowym ale wiem że jeszze mi się odechce remontów jak w końcu kupimy to nasze siedlisko i trzeba będzie wszystko od początku wyremontować 🙂

• Mamusia
Cześć Dziewczynki!
Podczytuję Was troszeczkę, ale na dwa tygodnie zajrzałam tutaj tylko 2 razy na chwilkę, więc w ogóle nie jestem w Waszych tematach i nie wiem, jak ja to nadrobię 😞
Mam nadzieję,że u Was wszystko dobrze,że Maluszki rozwijają się i są bardzo szczęśliwe ze swoimi mamusiami 🙂
Pozdrawiam Was wszystkie z leśnego Otwocka 🙂
Odpoczywam tu jeszcze tydzień i wracam, wtedy mam nadzieję,uda mi się być na bieżąco 🙂

• Mamusia
Pojechałam do szpitala w końcu. Zrobili mi USG, za 3 dni mam zrobić znowu kontrolnie. Ogólnie jest OK, ale początkowo nie mogli znaleźć tętna Basi. W tym momencie moje tętno wzrosło chyba do 500 na minutę 😞 strasznie się bałam.
Uff. Teraz dużo odpoczynku i byle do października

• Mamusia
bojalubie
Nie martw się będzie wszystko dobrze z Basieńką...

Ja już bym wolała mieć swoje maleństwo przy sobie bo sama się martwię jak mi długo nie daje znaku że tam myszkuje u mnie w środku ale nie można mieć złych myśli 😉 a tu do października tyle czasu ufff... Wszystkie urodzimy zdrowe i dużeee MALUSZKI 😉

• Mamusia
Bojalubie cieszę się bardzo , że wszystko jest ok. KOchana dbaj o siebie i uważaj, nie możmy się za bardzo przemęczać latem bo jednak nasze dzieciaki to troszke odczuwają. Ale prawdą jest też że jak jest tak intensywnie to dzieci spią, dopiero jak jest spokojnie i cicho to się uaktywniają.

Basiu my też wynajmujemy, mimo wszystko jednak zdecydowaliśmy się tu odmalować. A co tam... tak dla siebie 🙂 Ale jak Wy planujecie przenosiny na sieldlisko to też bym olała remonty cudzego 🙂 Zbierajcie kase i siły na swoje !!! 🙂

Jużmi przeszło po tej zupie... ale ja głupia jestem., Jak ją ugotowałam to wchłonęłam michę, potem dokładkę bo wyszła pyyyyszna! A potem jak moi chłopcy wrócili to skusiłam się na jeszcze i już mi niedobrze się zrobilo. Na szczęscie już zapomniałam o tym niefajnym uczuciu.

No i chciałam Wam się pochwalić... 🙂 Wybraliśmy imię dla naszego kolejnego dziedzica 🙂 Będzie TYMON 🙂 Tymek, Tymuś 🙂 Także Akneri oficjalnie proszę o wpisanie do tabelki mojego Tymka 🙂

• Mamusia
Iris napisał(a):

Będzie TYMON 🙂 Tymek, Tymuś 🙂 Także Akneri oficjalnie proszę o wpisanie do tabelki mojego Tymka 🙂

Ale Tymoteusz?
Czy po prostu Tymon ?
Bo ja się nie znam na tym ... 🤢

Bojalubię, nakazuję Ci leżeć i odpoczywać ! Nie strasz nas dziewczyno, bo jak któraś zawału dostanie to Ci się oberwie 😉
Całe szczęście, że z Basieńką jest już dobrze.
uffff !

Iris 🙂 Wy to ekspresowo podjęliście decyzje 🙂 żeby mój mąż tak chciał...
A on mi ciągle powtarza, że mamy jeszcze czas na wybór imienia... i mnie tym wkurza... wrr 😉
Tabelka uzupełniona 🙂
Tak poza tym zjadłabym dobrą ogórkową 🙂 😉 🙃
Moja teściowa gotuje wszystko na mięsie... a ja teraz w ciąży totalnie tego nie trawie... Po wszystkim prócz rosołu jest mi ciężko na żołądku...

• Mamusia
Tutaj moja (w sumie to Mai 😉 ) rosnąca kupka ubranek:
(te co do tej pory uzbierałam, nie licząc tych najnowszych)
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/807/cimg2210.jpg/][IMG]http://img807.imageshack.us/img807/563/cimg2210.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/718/cimg2213i.jpg/][IMG]http://img718.imageshack.us/img718/9965/cimg2213i.jpg[/IMG][/URL]
6 słupków ciuchów ... 😮

Jutro może się wysilę i porobię zdjęcia tych dwóch wielkich kartonów ciuszków, które dostałam 🙂
Nawet połowy dziś nie uprałam, a 3 suszarki ciągle pełne.. :/
Co zdjęłam suche pranie to kolejne już było gotowe do powieszenia.

A teraz idę poleżeć i poczytać "ciężarówką przez 9 miesięcy". 😆

Bojalubie całe szczęście, że z Basią wszystko ok.

Iris bardzo podoba mi się imię które wybraliście. Jest oryginalne ale nieprzekombinowane- takie są najładniejsze 🙂

Zuziaczku to w mojej szafie tylu ubrań nie ma 🙂 zazdroszcze Mai takiej pokaźnej kolekcji 😉

I tak z innej beczki. Wcześniej ktoś pytał jakie są wskazania do bezpłatnego znieczulenia, znalazłam coś na ten temat:
"Wedlug NFZ "BOL" nie jest wskazaniem do znieczulenia i nie jest finansowany przez NFZ.
Podam Pani wskazania wedlug mojej wiedzy, a jaki jest stan rzeczywisty na pewno uzupelni informacja oddzialu NFZ w Olsztynie.
1 przyczyny poloznicze: nadcisnienie w ciazy, stan przedrzucawkowy, ciaza mnoga, porod zabiegowy, dystocja czynnosciowa, zaburzenia przeplywu lozyskowego, porod przedwczesny
2 obciazony wywiad internistyczny u matki (astma, zab rytmu serca, zylna choroba zakrzepow0-zatorowa, cukrzyca,choroby tarczycy)
3 choroby neurologiczne matki (miastenia, miopatie) oraz choroby narzadu wzroku (wysoka krotkowzrocznosc - powyzej 6 dipotrii, odklejenie siatkowki, ktore jest wskazaniem do CC.

przypominam, ze sa to wskazania wedlug wiedzy medycznej. NFZ moze miec w tej materii inne zdanie i raz jeszcze odsylam do nich"

Dobranoc brzuszki!

• Mamusia
Zuziaczek tez z ciekawości zajrzałam za ile poszłała ta Myszka Miki, niestety jak dla mnie to lekka przesada no i nie na moja kieszeń.
Byliśmy oglądać mieszkanko i na 99% bierzemy. 43m, 2 pokoje kuchnia i łazienka za 110 tys. Wiadomo, że je sobie odnowimy i trzeba wymienić prysznic ja bede chciała cos takiego http://allegro.pl/kabina-prysznicowa-mo-09912l-wanna-hydromasaz-i1698633243.html najbardziej chodzi mi o to , żeby była wanna razem z prysznicem. Teraz zostały tylko formalności bank its a to zawsze jest najgoesze. Mam nadzieje, że wszystko wypali

• Mamusia
Natalia, trzymam kciuki ! Zawsze to własny kąt !
W jakim mieście / rejonie ?

Pod Warszawą najtaniej 43 m można kupić za jakieś 200-300 tys., i to pewnie do remontu 😞
Ceny w Warszawie są chore, chciałabym mieć swój własny kąt, ale nie za chorą kasę !
Całe życie będę musiała to spłacać... chciałam 3 pokoje, ale za 800 tys to sorry, ja postoję 😞

• Mamusia
Wielkopolska okolice Gniezna. Wiem, widziałam kiedys chyba na allegro po ile stoja mieszkania w Warszawie to się złapałam za głowę , skąd ludzie maja na to kasę, bo dla mnie nawet te 110 tys to dużo a gdzie tu mówić o 300 i więcej.. U mnie za 250tys to ludzie chaty stawiają więc smieszne jest to, że jeden kraj a taka rozbiezność cenowa

• Mamusia
E tam od razu pole orać zawsze możesz obrabiać buraki 😉 A tak na poważnie jeżeli masz taka możliwość kupienia czegoś to nie trać czasu bo co własne to zawsze inaczej, a te wszystkie pipidówy juz niedługo stana się małymi miasteczkami, patrząc na to jak ludzie buduja się w zastraszającym tempie.