Skocz do zawartości

PAŹDZIERNIK 2011 -STARTUJEMY | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Basienko z tego co mi wiadomo to jesli pierwsze jest dodatnie drugieujemne to jest to dobry wynik....Ale na sto nie jestem pewna ale tak slyszalam....
Dziewczyny dzisaj mi lekarz powiedzial ze mam w pelni dojrzale łozysko 3 stopnia co to oznacza?? Chyba nie to ze łozysko sie strazeje??

• Odpowiedzi 14,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• carpioo

1197

• madziek84

788

• Iris

1191

• Zuziaczek

1030

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

to dziwne że obydwa dodatnie? bo jednocześnie masz przeciwciała i chorujesz a co łożyska to 3 stopień to chyba że gotowe do porodu jakbyś tak miała np w 35 tyg to źle ale teraz to dobrze

• Mamusia
No ja juz na ta toksoplazmoze sie lecze od 3 miesiaca i truje antybiotykami 😞 Ale mam ją napewno borobilam awidnosc tej choroby i wykazalo ze zachorowalam chwile przed ciaza i dlatego musze leczyc wyniki przez cala ciaze zle ale w oastatnim tygodniu cos sie poprawilo szkoda ze na koniec ciazy dopiero 😞

• Mamusia
CARPIOOOOOO !!!!!!
Moje wieeeeelkie gratulacje ! Pani Magister !!! Jejku, ale się cieszę ! 2 piąteczki !!! Normalnie boska jesteś !!!

carpioo napisał(a):
coś w tym stylu chcielibyśmy..
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=931

macie jakies zdanie nt,. tych fotelików?

nt. tych to nie, ale ten mniejszy my kupiliśmy, Young Profi Plus i jest super !
Z kim nie rozmawiam, to każdy mówi, że Recaro najlepsze (najbezpieczniejsze) foteliki robi, i że bardzo dobrego wyboru dokonaliśmy 🙂 (mam nadzieję 🙂 )

Iris napisał(a):
mój Mąż od rana myje okna, pierze firanki, wyciera kurze, własnie pojechał na zakupy...

Kopie mnie, wije się, rączkami się odpycha, Mam nadzieję, że to tylko próba sił i że nic złego się nie dzieje.

cooo ???? to jest prawdziwy facet ? czy sztuczny ??? bo to nie możliwe, by był prawdziwy !!!
🤔
Maja też tak kopie, jakby już nie mogła w brzuchu usiedzieć, normalnie mam wrażenie, że przez skórę się zaraz przebije !!!
🤢

carpioo napisał(a):

a jak mialabym bazę -robiłabym tylko klik -klik 🙂

my kupiliśmy i bazę 🙂
I robi KLIK KLIK 🙂

marzenka napisał(a):
nawet jak sie ma baze to podobno trzeba pasami uzywac bo przy wiekszym uderzeniu wypada fotelik

fotelik, który jest przymocowany metalowymi uchwytami do ramy auta ?!!
Prędzej fotele kierowcy i pasażera wypadną niż baza z fotelikiem się wypnie.
To jest przymocowane do karoserii, więc nie ma już lepszego zabezpieczenia, nie wiem, skąd masz takie informacje 😮 😮 😲

madziek84 napisał(a):

ja pikole Dziewczyny chyba jakies fatum ze tak ostatnio duzo nas choruje,najdziwniejsze ze na koniec ciazy.

nie najdziwniejsze, po prostu teraz grypa jakaś panuje, jakbym była zdrowa (i nie w ciąży) to bym się zaszczepiła, a tak to muszę jeszcze poczekać 😞 Wszyscy wokół kichają, nie tylko my ciężarówki... 😞

Joane0509 napisał(a):

ja swoich kostek nie widze od jakis 2 miesiecy 😁 opuchlizna zostanie juz do konca czasem mnie lub bardziej widoczna....

mi nogi dopiero wczoraj napuchły pierwszy raz ... 🤢

koyotka napisał(a):
Ja wiem jedno nie ma co za dużo na ten temat myśleć, bo bym osiwiała 😉Przyjdzie czas na poród to przyjdzie i wtedy będę to przeżywała-a pomyśleć, że kiedyś na samo słowo \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"poród\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" reagowałam z przerażeniem 😉

ja kiedyś stwierdziłam, że nigdy nie będę miała dzieci, bo .... boję się panicznie porodu ! I tylko tego !
🤢 Ale już mi lepiej 😉

Carpioo, meble jednak zwiozłam do rodziców i tu je ustawiłam, do tego białe łóżeczko i jest OK. Ale ile ja się nawalczyłam, żeby rozłożył łóżeczko to szok…

http://allegro.pl/philips-nowy-avent-laktator-korpus-z-raczka-gratis-i1832549192.html
czy to wystarczy przykręcić do butelki i już ?

Kokosanka napisał(a):
Dzis mam wizytę rodzinki i muszę chatę wysprzątac, bo moja siora to taki detektyw Monk i mi patrzy czy mam czysto w chacie

hehe, to tak samo jak moja siora 😁
Robi mi czasem inspekcję jak SANEPID 😁

koyotka napisał(a):

Myślicie że to było możliwe żeby dziecko w 38 tyg. obróciło się na bok i później zdecydowało się wrócić na miejsce 😉??

myślę, że tak 🙂
Moja rano najczęściej ma czkawkę i brzuch mi się trzęsie po lewej stronie, a wieczorem po prawej stronie, więc pleckami się przekłada przez cały dzień z lewego do prawego mojego boku.
Ale cały czas ma główkę na dole. A jestem w 37 tygodniu, więc myślę, że w 38 też jest to możliwe.

Basienka_O napisał(a):
Ja też mam lęki i to takie huśtawki nastrojów straszne bo raz już chce rodzić szybko i teraz bo już mi ciężko z tym brzuchalem innym razem rycze że nie chce rodzić bo sie boje okropnie porodu i tak na zmiane 😞

ja mam to samo 😞
Dokładnie to samo...
🤢

Olalenka, witaj z powrotem na pokładzie 😆 !!!

carpioo napisał(a):

KOYOTKO 😜 nie mogę doczekac się twojej sesji J kurde.. tak samo jak ZUZIACZKA 😆 😆 przezywam jak swoją J hihihi

kurczę, nie wiem, czy do 4 października wytrzymam 😞
I przed samym porodem to na pewno te zdjęcia ładne nie wyjdą, zamiast dłoni - parówki, zamiast nóg - kołki !!! 😞 Czemu ja od razu nie zadzwoniłam się umówić ? 😞 buuu !!! 😞

anetta_ - witam Cię nowa mamuśko !!! Lepiej późno niż za późno 😉

Marta_Jasna !!! Łał ! Gratulacje !!! Jaka śliczna niunia !!!

Ahhh, ale Ci zazdroszczę, że masz już swoją myszkę przy sobie !!! 🤪

aga33 napisał(a):

Zuziaczku:a z Tobą co?melduj sie i to szybko...wiesz,że takie zniknięcia sa mega niepokojące na tym etapie 😉

mi na szczęście nic nie dolega, Mai też nie, dzięki za troskę 🙂
Po prostu za dużo piszecie Kochane i nie nadążam odpisywać... Chciałabym najpierw wszystko przeczytać, ale od czwartku mam mnóóóóstwo zaległości ...

bajka1202 napisał(a):
Aguska koniecznie napisz po wizycie 🙂 Ja tez jutro mam 🙂 I jestem ciekawa co mi lekarz nowego powie 🙂

ja będę miała ostatnią wizytę za tydzień w poniedziałek, trzęsę tyłkiem ze strachu, bo dowiem się, na kiedy z lekarzem się umawiamy.
A moja mama mówi, że za tydzień to ja już urodzę 🤢

aga33 napisał(a):
jakie dokładnie wyniki badań do szpitala zabrać?ja juz nie pamietam...wiem,że ostatnie usg,morfologie i mocz właśnie i co dalej>?ma któraś z Was szczegółowa listę?

mi kazał zrobić paciorkowca, mocz, morfologię, HBS i WR.
Powiedział, że to wystarczy.

• Mamusia
ZUZIAw końcyu na forum ehh 🙂

KOYOTKA takze mi anpsiała sms ale po tym co ja dzisiaj musiałam przejśc to .. tylko ja wiem..

oczywiście jeszcze trzeci raz-[color=green] KOYOTKO SERDECZNE GRATULACJE- [/color] to ze zazdroszczę pisać nie muszę 🙂 i mam nadzieje ze sesja sie odbyła, a jaknie - to moze i lepiej- bo bedziesz miała z Zuzią zdjęcia?? 🤪
jestes super dzielona, tyle godzin wytrzymac! szok! 😲
ale jak pisałaś- jak przyjdzie poród to przyjdzie nam sie martwić 🙂

ohh zaczęły sie sypać nasze Bąbolinmio z brzuszków 🙂 to cudowne!

U LEKarza-

JAGODA wazy prawie 3 kg (2900 z hakiem) jest ułożona główkowo, kręgosłup ma pod moim sercem 🙂 czyli do serca mamuśki dupką się wypina 🙂
jest zdrowa 🙂 wszystko mówi że donoszę do terminu.. a tak juz mi ciężko że SZOOOOK 😜 tez bym chciała dzisiaj zeby mi wody odeszły 🙃 a jutro po obiedzie przytulać Jagódkę 😜

mimo ze sie boje zarąbiście 😁

a ja z Moim skłócona.. Mój śpi u siebie w domu- sam zdecydował ze on nie bedzie ze mną spał! 😮
awet nie wiem czy na privie chce mi sie wiecej pisać.. no brak mi słów.. i szkoda gadac chyba..

dlatego własnie teraz weszłam na brzucholca, i wam własnne dlatego wczesniej nie napisałam o Koyotce 🤨 bo po prostu nie było mnie w domu, a jak przyszłam to mialam awantury ciąg dalszy
..

a teraz jeszcze raz gratulacje dla KOYOTKI i MĘŻOLKA - PROSZĘ UCAŁOWAĆ ZUZIĘ OD CIOCI KARPIA!

• Mamusia
carpioo napisał(a):
ZUZIAw końcyu na forum ehh 🙂

KOYOTKA takze mi anpsiała sms ale po tym co ja dzisiaj musiałam przejśc to .. tylko ja wiem..

KOYOTKO SERDECZNE GRATULACJE-i mam nadzieje ze sesja sie odbyła,
jestes super dzielona, tyle godzin wytrzymac! szok!

a ja z Moim skłócona.. Mój śpi u siebie w domu- sam zdecydował ze on nie bedzie ze mną spał! 😮
awet nie wiem czy na privie chce mi sie wiecej pisać.. no brak mi słów.. i szkoda gadac chyba..

dlatego własnie teraz weszłam na brzucholca, i wam własnne dlatego wczesniej nie napisałam o Koyotce 🤨 bo po prostu nie było mnie w domu, a jak przyszłam to mialam awantury ciąg dalszy

kurde, co się stało ?
Bo będę musiała 24 / dobę siedzieć na forum, żeby być na bieżąco !
Koyotka urodziła ?!

• Mamusia
Iris napisał(a):
[color=purple]sms od Koyotki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MY JUŻ TULIMY ZUZIE! URODZIŁA SIĘ DZIŚ O 14:55. WAŻY 3,5 KG, MA 58 CM I MA SIĘ DOBRZE. MI WODY ODESZŁY WCZORAJ O 22:00. LEŻAŁAM OD 24:00 NA ODDZIALE. PORÓD RODZINNY. POLECAM 🙂
[/color]

Zuziaczek masz tutaj wiadomość 🙂

• Mamusia
Zuziaczek napisał(a):
Ja pieeeeeerniczę !!!
🤪 🤪 🤪
O kurka !!!
Zaczęło się !!!
Ojej !!!
Zaczynam łapać stresa !!! 🤢 🥴 😲

Ano zaczęło - a miała termin dzień po mnie chyba :-) i jak niespodziewanie urodziła! ja też już chcę mieć to za sobą i mieć dzidziulka!
...nie mogę się doczekać kiedy dziewczyny opiszą swoje porody!

• Mamusia
ehh tam. nie zawalam głowy bzdetami :P)
najważniejsze ze KOYOTKA już ma ZUZANNĘ 🙂

a u mnie poszło o pierdołę i sie potoczyła kula śniegowa. nie zamartwiam się Mduondi.. nie ma po co.. i tak sie pogodzimy 🙂
tak jak jkuz koleżance swojej mowilam, nauczyłam sie od cycków do bioder wyłączać stres
:P

ALE mnie JAGODA KOPIE!
normalnie nie wytrzymam 🙂 🤨aż boli!

• Mamusia
aga33 napisał(a):

no to poszły konie po betonie...niektórzy uważają że jaki poniedziałek taki cały tydzień 🙂to która zainteresowana jest wtorkiem?polecam...Wiktor urodził się we wtorek...i dalej...która we srodę 🙂ale emocje...mi serducho zaczęło walić jak przed zawałem...ech,niech ktoś mnie uszczypnie 🙂

byłoby fajnie, jakby teraz codziennie dochodziły do nas takie dobre nowiny 🙂 czekam z niecierpliwością, aż Koyotka załączy albo prześle którejś z nas fotkę Zuzi..Długa się dziewczynka urodziła, ale Koyotka i mąż też są wysocy z tego co mówiła 🙂

• Mamusia
KOYOTKO GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ale szoku doznałam jak weszłam na brzuszka 🙂
a mój Olek waży około 2700-2900 główkę juz wpycha między nogi ale Pani doktor kazała nam jeszcze do 9.10 brać piguły i wtedy odstwić więc przykro mi Carpioszku ale chyba przejmę termin wymarzony 😉 no chyba że teraz na złość mi Synuś zrobi i będzie sobie siedział 😉 aaaaaa no i po tylu miesiącach w końcu odsłonił swoją buźkę i (tu doznałam szoku) wypisz wymaluj Tatuś 😁