Skocz do zawartości

PAŹDZIERNIK 2011 -STARTUJEMY | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Mam nadzieję, że juz w aucie siedzisz albo w wannie 🙂

To nie Ty decydujesz, tylko Jagódka, kiedy chce wyjść.

A tak w ogóle dziewczyny to strasznie Wam dziękuję za wsparcie w ciężkich chwilach 🙂
I nie tylko w ciężkich !
W ogóle nie wiem, co bym bez Was zrobiła !!! ☺️ ☺️ 😘 😘 😘 😘

PS. Wcale nie muszą odejść wody, żeby jechać do szpitala, ja już miałam chyba z 5 czy 6 cm rozwarcia jak lekarz mi coś tam pogmerał i wreszcie wody wypłynęły.

• Odpowiedzi 14,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• carpioo

1197

• madziek84

788

• Iris

1191

• Zuziaczek

1030

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
cześć, jeszcze 2w1 🙂

ale.. chyba już niedługo :0 wysłałam Mojego do pracy..
o 4 w nocy myślałam ze sikam we śnie budzę się, mokra, poleciałam do łazienki, a tam chyba ten czop śluzowy, i martwi mnie że mocno podbarwiony krwią., i chyba wody płodowe.. ale nie wiem już sama ..
czy to normalne, że taka krew w takich grudkach jak w czasie okresu??
już potem nie zasnęłam. skurcze - brak, lekkie napinanie brzuszka i silne ruchy Jagody.
Jak babcia pojdzie do pracy o 7 rano, to zadzwonię to Mamy to przyjedzie po mnie.
o 9 mam wizytę mo ginki 🙂 zobaczymy co się święci 😜

AGUSKA 21 napisała:
\"HANIA od 22 na świecie 🤪 wazy 3200 g i ma 51 cm wzrostu!
Mała jest boska. Poród ze znieczuleniem wieć bólu nie czułam i szybko wyskoczyła. Pozdrawiam Was Dziewuszki.\"

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/192/haniaj.jpg/][IMG]http://img192.imageshack.us/img192/378/haniaj.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusia
cześc Kochane,

spac nie mogę, więc wstalam, by przekazac Wam info od Aguski, ale widzę, że Carpioo już to zrobiła 🙂
Aguska! serdeczne gratulacje! Hania urodziła się prawie w terminie 🙂
Carpioo daj znac co u gina i czy już zostaniesz w szpitalu.
Zostało nas jeszcze 12 nierozpakowanych 🙂

• Mamusia
Kokosku
Mama już po mnie jedzie, gina mam w przychodni.. jak mi powie ze mam jechac do szpitala to pojadę.. a tak to na siłę się nie pcham 😜

teraz skurcze są odczuwalne jako nieprzyjemne napinanie brzucha..
zobaczymy jak sie to potoczy..
Martwi mnie tylko ten czop?!/ śluz? tak mocno krwią podbarwiony..

no i jeśli to wody mi pouściły to śmieszne uczucie było..
ale na pewno wszytko ze mnie nie wyleciało 🙂
bo za mało tego płynu 😜

• Mamusia
carpioo napisał(a):
Kokosku
Mama już po mnie jedzie, gina mam w przychodni.. jak mi powie ze mam jechac do szpitala to pojadę.. a tak to na siłę się nie pcham 😜

teraz skurcze są odczuwalne jako nieprzyjemne napinanie brzucha..
zobaczymy jak sie to potoczy..
Martwi mnie tylko ten czop?!/ śluz? tak mocno krwią podbarwiony..

no i jeśli to wody mi pouściły to śmieszne uczucie było..
ale na pewno wszytko ze mnie nie wyleciało 🙂
bo za mało tego płynu 😜

z tego co słyszalam to ten czop może byc podbarwiony krwią..najwyżej każe Ci podjechac do szpitala na ktg. ja jak byłam w szpitalu to mieli takie ktg, gdzie pokazywali procentowo ilośc skurczy i miałam az w porywach 20% haha 🙂 mi się brzuch też stawia, ale żadnych skurczy nie mam, ale nawet dobrze, bo nadal walczę z moim tyłkiem..Boże, że też na koniec ciąży to dziadostwo się do mnie przyplątało..
bądź co bądź daj znac..najwyżej tak jak Zuziaczkowi powie Tobie, że pewnie spotkacie się wieczorem 🙂

• Mamusia
carpioo napisał(a):
KTG ma mi ginka zrobic..
ale onba taka ochocza do sprawdzania czegokolwiek ze pojade chyba potem do szpitala
bede ciebie molestowała SMSami w razie W 😜
a teraz ide sie robic na piekność, żeby jakby co- sie mnie Jagódka nie wystraszyła 😜

spoko, tak już nie śpię to możesz pisac smsy 🙂

• Mamusia
Heeeej ale się dzieje!!!!!
🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

Zuziaczku jak dobrze, że tak Wam szybko poszło 🙂
Aguśka Marzenka jakie z Was dziele mamuśki!!!!!!!!!!!!! GRATULACJE KOCHANE I CZEKAMY NA WAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Carpiuś trzymam kciuki za Ciebie i Jagódkę, wszystko wskazuje na to, że to te czop!!!!!! Ale jazda 😆 😆 😆

No i co mamusie mało nas zostało!!!! Jeszcze lada chwila i wszystkie Maluchy będą na świecie 🙂

Ja wczoraj polegiwałam cały dzień, bóle w podbrzuszu przychodziły, odchodziły ale to ie były skurcze, tylko te tępe bóle w dole. Mój panikował, żeby jechać do szpitala i zobaczyć co się dzieje ale doszłam do wiosku, że nie ma sensu żeby mnie lekarz badał, bo jeszcze mi pobudzi szyjkę i zacznę rodzić, a do cc mam 2 dni więc wytrzymać MUSZĘ!!!! Dzwoniłam za to wczoraj do tej mojej znajomej ordynator z noworodków i powiedziałam jej kiedy będę w szpitalu i co z cc i mamy się zobaczyć 🙂 także będzie przy mnie i zajmie się Tymciem zaraz po wyjęciu z brzuszka 🙂 Bardzo się cieszę, bo będzie w rękach świetnego fachowca 🙂

Dzisiaj lenistwo... wrzuciłam tylko jedną pralkę 🙂

Ale emocje w poniedziałek 🙂 🙂 🙂

Kobietki ale zeście naskrobały tych stron hohoho.

carpioo może to faktycznie ten czop może się już zacznie 😁

Ja pierniczę ale emocje w poniedziałkowy poranek...

Ja miałam weekend w szkole , było super tylko co trochę dzwoniłam do Tomka czy wszystko ok , bo nie wiem czy mówiłam, zadecydowaliśmy ze Tomek będzie zostawał z Igorkiem żeby nie ściągać specjalnie mamy 🙂 Więc wszystko poszło sprawnie 🙂

Na priv wstawiłam foto ze spacerku niedzielnego 🙂

• Mamusia
gosia1989 napisał(a):

Ja miałam weekend w szkole , było super tylko co trochę dzwoniłam do Tomka czy wszystko ok , bo nie wiem czy mówiłam, zadecydowaliśmy ze Tomek będzie zostawał z Igorkiem żeby nie ściągać specjalnie mamy 🙂 Więc wszystko poszło sprawnie 🙂

Gosiu super pomysł z tym, żeby Tomek zostawał z Igorem jak Ty jesteś w szkole! To super wpłynie na jego poczucie odpowiedzialności, na więź jaka ich będzie łączyć 🙂 No i jak dzielnie sobie poradziliście 🙂 DUMA!

Zdjęcia cuuuuudne 🙂 A Ty Kochana kwitniesz Mamusiu 🙂

Irisku przede wszystkim chcieliśmy sprawdzić sami siebie , wiadomo , gdyby było źle Tomek dzwonił by p mamę ale dał sobie dzielnie radę 🙂 Jestem dumna z moich chłopaków 🙂

Dziękuję za komplement.

Mój Mały chyba miał wczoraj kolkę , bo chwilami zaczynał tak płakać , ze się zanosił , ale trzy razy tak zapłakał i zjadł i zasnął. Mam nadzieje że dziś nie będzie powtórki z rozrywki bo serce się kraje jak tak płacze.

• Mamusia
gosia1989 napisał(a):
Irisku przede wszystkim chcieliśmy sprawdzić sami siebie , wiadomo , gdyby było źle Tomek dzwonił by p mamę ale dał sobie dzielnie radę 🙂 Jestem dumna z moich chłopaków 🙂

Dziękuję za komplement.

Mój Mały chyba miał wczoraj kolkę , bo chwilami zaczynał tak płakać , ze się zanosił , ale trzy razy tak zapłakał i zjadł i zasnął. Mam nadzieje że dziś nie będzie powtórki z rozrywki bo serce się kraje jak tak płacze.

Dzielni jesteście 🙂 A Twój Tomek zasługuje na pochwały, super z niego Tatuś 🙂 Szybciutko się odnalazł w nowej roli 🙂

Mam nadzieję, że to nie kolki, kolka lubi trwać długo i sie to powtarza, bo łapie takiego maluszka i nie puszcza... 😞 Ja tez mam nadzieję, że Tymcio nie będzie miał kolek bo będę na bank płakać razem z nim... Nie mogę w to uwierzyć że to moje ostatnie dwa dni w domu bez niego...

Fajnie , ze wiesz kiedy to się wszystko zacznie , możesz się przygotować psychicznie na cesarkę , szpital i całą tą otoczkę. No i możesz jeszce najeść się czego się tylko da 🙂 A kilogramy olej 🙂 🙂 🙂

Ja pitolę 🙂 Irisku nawet nie wiesz jak się cieszę , ze to już na dniach , że Tymek będzie już z Wami , że Tobie będzie lżej , i mimo cudownego stanu jakim jest ciąża , że już będziesz miała to za sobą 🙂 I utulisz Tymcia 🙂 No i wycałujesz od ciotek 🙂

• Mamusia
AGUŚKA GRATULACJE 🤪 HANKA SUPER LASKA 🙂

ale się dzieje 🙂 ciekawe jak tak Karpik czy już się drze na porodówce 😉
Gosia jak Ty to robisz że wszystko jakoś tak u Ciebie gładko idzie itd??
Irisku ja też Ci zazdroszczę tej cesarki ale ja ze strachu przed bólem 🤨 jak poczytałam Zuziaczka i Aguśkę to ja się boję

• Mamusia
bachap napisał(a):

Irisku ja też Ci zazdroszczę tej cesarki ale ja ze strachu przed bólem 🤨 jak poczytałam Zuziaczka i Aguśkę to ja się boję

no Aguska i Zuziaczek na znieczuleniu a Aguska napisała mi jeszcze, że nie wie, czy by bez znieczulenia dała radę a ja już mam pełno w majtkach ze strachu!! Widac Poznan nadal za cywilizacja, że jeszcze znieczulenia nie dawaja, ale może przy 2 dziecku się uda 🙂

Basiu nie odpowiem Ci na to pytanie bo nie znam na nie odpowiedzi , czy gładko ?? nie wiem 🙂 wiadomo są i lepsze i gorsze chwile ale jak spojrze na Igorka to nie widac juz tych gorszych 🙂 i dużo daje to ze mam ogrom wsparcia ze strony Tomka 🙂 🙂

• Mamusia
Kokosanka napisał(a):
bachap napisał(a):

no Aguska i Zuziaczek na znieczuleniu a Aguska napisała mi jeszcze, że nie wie, czy by bez znieczulenia dała radę a ja już mam pełno w majtkach ze strachu!! Widac Poznan nadal za cywilizacja, że jeszcze znieczulenia nie dawaja, ale może przy 2 dziecku się uda 🙂

Ja to już nie wiem czy się na drugie dziecko zdecyduję 😮 tak się tego bólu boję .... amogłam rodzić w Warszawie ehhhhhhhhhhhhhh

• Mamusia
gosia1989 napisał(a):
Basiu nie odpowiem Ci na to pytanie bo nie znam na nie odpowiedzi , czy gładko ?? nie wiem 🙂 wiadomo są i lepsze i gorsze chwile ale jak spojrze na Igorka to nie widac juz tych gorszych 🙂 i dużo daje to ze mam ogrom wsparcia ze strony Tomka 🙂 🙂

Marzę żeby być taką Mamusią jak Ty i mieć tyle siły i cierpliwości 🙂