Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Goshe nie martw sie na zapas...

Pediatrzy coraz czesciej i az zanadto podejrzewaja cos takiego jak wzmozone badz obnizone napiecie miesniowe i wysylaja dzieciaki do neurologa Do nas na Polna trafia ogromna ilosc maluchow z tym podejrzeniem, a kompletnie nic im nie jest...

Zawsze pokazujemy rodzicom cwiczenia obnizajace takie napiecia,bo sa zdecydowanie spokojniejsi o malucha a cwiczonka nie zaszkodza 😁 Tak wiec spokojnie poki co..

Co do wagi to rzeczywiscie malutko przybral 🤨

Moj chrzesniak majac 5 mies tez zostal wyslany do neurologa PRYWATNIE przez lekarza rodzinnego, bo ponoc mial wzmozone napiecie miesniowe...Gosia poszla z nim i okazalo sie, ze niezbedna jest rehabilitacja, ktorej godzina wymosi okolo 7-80zl..Szok...a jak dla mnie Kondziowi nic takiego nie dolegalo Poprosilam Goske, zeby sie wstrzymala i umowilam ja na wizyte na Polna, gdzie naprawde sa dobrzy specjalisci...
Kondzia ogladala Pani neurolog, pani rehabilitanka i kompletnie nie widzieli zadnego problemu..a wiadomo kaska za rehabilitacje na pewno by byla dobrze rozdysponowana, przez specjalistow, ktorzy umyslali problemy i polecali sie nawzajem...Kondziu od 10 miesiaca zycia zaczal cbhodzic, a w sob, wybieram sie na jego pierwsze urodzinki 🙂

Oczywiscie, idzcie to sprawdzic, bo wiadomo, ze nie w kazdym przypadku sie myla i tzreba to sprawdzic...Ale jesli Oli ma wzmozone napiecie to nie jest to jakas powazna przypadlosc i nalezy troszke cwiczen rozluzniajacych robic z maluszkiem...

Co do krzeselka do karmienia ja mam.. dzisiaj probowalam ja posadzic i podpierac poduszkami, ale absolutnie nie ma takiej opcji, bo leci na boki i boje sie, ze sie poobija glowka...
Ale sie rozpisalama...

• Mamusia
Gosiu tak jak pisze Sandra - nie martw się na zapas. Moja też bardzo mało przybiera nadal na wadze, ale ja już się staram tym nie przejmować...widocznie taka jej uroda. Wiem jak to jest usłyszeć od pediatry tyle negatywnych rzeczy na raz...musisz być silna Mamuśka!!! Nie rozklejaj się :*:* Będzie wszystko dobrze 🙂

A co do wyjść to nie bądź nadopiekuńcza mamusią, bo wychowasz Oliwulę na maminsynka..hahahahahahahahaha - żartuję oczywiście 🙂 Ale tak na poważnie...to Gosiu jak masz z kim wyjść to naprawdę polecam...takie oderwanie się jest każdej kobiecie potrzebne, a tatuś przeciez krzywdy nie zrobi swojemu maleństwu 🙂

Agniesia całe szczęście, że już zastrzyki za wami 🙂 Oby Alus był już zdrowy 🙂

Co do krzesełka to my też już mamy, ale nie zamierzam jeszcze przez jakieś 2 m-ce sadzać w nim Gabi. Chę żeby dobrze najperw się nauczyła siedzieć 🙂

• Mamusia
Kurcze ogladam te krzeselka i nie wiem ktore wybrac:0
zastanawiam sie nad takimi
http://allegro.pl/item902821220_sweety_krzeselko_pepe_jungle_baby_design_2_tacki.html chcialabym to niebiesko zielone ale nie ma go na allegro
albo takie
http://allegro.pl/item911636424_krzeselko_do_karmienia_rt_2_rocker_plus_niebieski.html

Martwie sie taka rola mamy 🙂ale jestem dobrej mysli dzieki Sandroos za wyjsnienie 🙂

• Mamusia
Gosiu dziewczyny mają rację- lepiej dmuchać na zimne i sprawdzić to ale się nie denerwuj bo Oliwierek potrzebuje bardzo silnej mamusi i opanowanej w tym momencie.
Co do krzesełka to mój dostał od chrzestnego na chrzciny. Jest stolarzem i sam zrobił je osobiście a jego zona jest krawcową to sama uszyła obicie i na dodatek takie, które można zdjąć i wrzucić do pralki:laugh: naprawdę jest super bo z siostrą porównywałam je do krzesełka jej synka i jest o wiele mocniejsze niż te ze sklepu 😉
Sandra śliczne te krzesełeczko które ma Nadia 😉 Mój ma tak samo zrobione
A kochane powiedzcie mi czy skaza może sama zanikną w tak szybkim wieku bo jak mój je danonki to praktycznie nic nie ma na buzi ani ciałku... ewentualnie 5 małych krostek na krzyż mu wyjdzie, których praktycznie nie widać...Danonki daję mu tak co 2 dzień i akurat jutro będę mu dawać więc jeszcze raz zaobserwuję, bo zastanowiło mnie to co Gosia napisała

• Mamusia
Właśnie sama się nad tym zastanawiałam bo pisałam do koleżanki której córka ma skazę i też ją "hartuje" na produktach mlecznych i ona mi napisała że danonki nie są aż tak bardzo uczulające i że trzeba stopniowo przyuczać do mleka. Ale jak mogą być mało uczulające skoro są na mleku krowim? No i po całym kubeczku by mu nic nie było??? jeszcze poobserwuję i spytam się pediatry na szczepieniu

• Mamusia
Agniesia widocznie Twój Aluś - na szczęście nie miał skazy. Z tego co wiem, a dużo czytałam na temat skazy to jeśli dziecko ją ma to absolutnie nie powinno się podawać nabiału. Ewentualnie co jakiś czas można spróbować i obserwować dziecko ponieważ często dziecko wyrasta z tej alergii.

Gosiu fajne to krzesełko z tygryskiem 🙂 No i ma regulowany kąt siedzenia 🙂

haha...teraz już naprawdę uciekam 🙂

• Mamusia
Ale dałyście czadu :P tyle stron do nadrobienia :P

ja tylko na chwilę bo obłożona jestem robotą na uczelnię, a tu wpadłam się zrelaksować :P

eh, rozmawiałam z moim M odnośnie drugiego dziecka, i powiedział mi, że póki co nie chce, woli rozpieszczać Grzesia, a drugie to może za parę lat, gdy Grzesiu będzie miał tak 3-4 lata.. Bu 😞 liczyłam, że jeśli będzie drugie to znacznie wcześniej, może w przyszłym roku.. eh, troche mi smutno z tego powodu, ale nie tylko ja o tym decyduję i szanuję jego decyzję. No nic, w takim razie tak długo na gumkach nie ujadę :P ☺️ muszę pomyśleć o tabletkach 🤨

a co do skazy to tak się zastanawiam. Mi mama mówiła, że jak byłam w Grzesia wieku to jadłam kaszę manną na zwykłym, krowim mleku i nic mi nie było 🤨 a teraz coraz częściej słyszy się że dzieci mają skazę, nawet gdy dostaną jakikolwiek mleczny produkt..
Ja jeszcze Grzesiowi nie dawałam żadnych jogurtów ( tych z nestle ), ja gdy zjem nabiał to u niego nic nie wyskakuje, więc aż jestem ciekawa jak będzie reagował na jogurty.

Buziaki 🙂

Jutro Grzesiu kończy 6 miesięcy 🤪 , ale chyba nie wpadnę na forum bo do wieczora na uczelni siedzę, w sobotę to samo 🤢

• Mamusia
Grzesiuniu Stoweczka 😁 rosnij zdrowo :*
Kasia Grzesiu sie odchowa i bedzie nastepny szkrab u nas tez plany tak za 3-4 lata 🙂
Zanioslam malego siku do analizy i wynik ma dobry teraz czekam do poniedzialku i zaniose mocz na posiew..Ponad godzine sie meczylam z tymi jego sikami hehe a jak w koncu nasikal to polowa na lozko poleciala i tylko troszke do kubeczka wpadlo 😁

• Mamusia
Kochane podałam dzisiaj mojemu danonka i nic mu nie było więc dla próby podałam jemu ziemniaczki z masełkiem bo w końcu masło też jest na mleku krowim i jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłam że ma śliczną buźkę bez żadnych krostek 😲
Marta jakoś nie mogę wejść na tą stronkę. pokazuję mi się jakieś chusty do noszenia dzieci 😞

• Mamusia
tak, zgadzam sie.
jesli na posiew, to tak, bo wystarczy dotknac w srodku reka i pojawiaja sie bakterie twoje.
Ale przy badaniu ogolnym to nie ma sie co meczyc...u dziewczynki oddanie moczu na posiew to juz wogole masakra...
ja na szczescie oddawalam na ogolne...a przysporzylo to wiele problemu.

• Mamusia
No ja całe szczęście tez mocz ogólny więc oddałam w woreczku.
Dzisiaj jakoś strasznie zmęczona jestem. Gabi coś jakaś płaczliwa była. Zauważyłam, że zaczyna się u niej etap, że jak się jej nie da tego co sobie upatrzy to zaraz przeraźliwie ryczy!! Dzisiaj najpierw chciała pilota od tv a potem laptopa!!! Wyła, że pół bloku ją słyszało - no bo oczywiście jej nie pozwoliłam :P Wyrodna matka 🙂 🙂

Jutro na basen 🙂: jupppiiii 🙂 🙂

• Mamusia
sandroos napisał:
gOSHE, kubeczka????? 🙂

Przeciez sa specjalne woreczki, ktore sie przykleja 🙂
Zartujesz, chyba, ze sie meczylas lapiac jego siurki ? 🙂 🤪

mialam kupione 4 takie woreczki ale kurcze jakos nie moglam ich przykleic chyba nie umiem ☺️ no i musialam wyrzycic kupilam tez 4 kubeczki na posiew (pediatra kazala w kubeczek od razu zeby nasikal 🙂) i tak czekalam az nasika do tego kubka smiesznie to wygladalo 😁

• Mamusia
Martus nasz tez tak ma ze jak czegos mu nie dam a on tak jak piszesz upatrzy sobie to od razu placz hehe ostatnio mam problemy z zakladaniem mu pampersa mowie Wam jak tylko jest z golymi jajkami hehe to ucieka mi do tylu tzn podpiera sie nozkami i tak jakby pelza do tylu, powoli wyrasta mi z przewijaka i musze go na lozku przebierac 🙂

Wogole te woreczki na mocz sa do du..y za mala dziurke na jajka maja 🙂
Marta opowiesz nam pozniej jak bylo z Gabi na basenie bo my tez sie wybieramy 🙂