Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Oliwierek fajnie siedzi 🙂 Nasz maluszek kochany 🙂
a własnie, widzę u Ciebie na fotce te pampersy dla chłopczyków. Pisałas, że się ich nie opłaca kupować bo jest ich mniej, ale powiedz, czy gatunkowo są takie same jak te normalne pampersy> nie przeciekają? Ja też myślałam nad pieluchomajtkami, ale zobaczyłam na ilość w paczce i sobie odpuściłam.

Gosia, a Ty jak wstawiłaś obrazek? ☺️kurcze, jak tu klikam to wyskakuje mi okno by wstawić kod url.. czyli za każdym razem mam gdzieś na serwer wrzucać fotki i potem tu kody dawać?

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Sandra tak to jest z tymi naszymi mężczyznami 🙂 🙂

Gosiu, Oliwierek jest tak słodki, że zjeść bym go mogła 🙂 🙂 Ten uśmiech rozbraja 🙂 🙂 Mam nadzieję, że podróż minie dobrze no i wypoczniecie u Twoich rodziców 🙂

Aguś nie miej wyrzutów 😉 Ciesz się, że mąż zrobił Ci taki prezent.

• Mamusia
Głupio mi bo to były pieniądze przeznaczone na auto... ☺️
Gosiu słodki ten nasz Oliwierek, a jakie ma piękne ciemne oczka 😁 Ja mojemu pokazywałam jak ma sam wstać w łóżeczku a dziś rano patrze a on łapie się szczebelek i podciąga dupkę tak że w końcu sam wstał 🤪 🤪 🤪 Oby podróż minęła Wam spokojnie i aby Oliwierek dobrze ją zniósł 😉
Sandra mój uwielbia biszkopty, ale jak on bierze większy kawałek do buzi to tak długo go mamla że się w koncu sam rozpuści 😉
A co do facetów to Bóg po to właśnie stworzył kobiety aby myślały za nich 😜 😜

• Mamusia
IKurcze zapomniałam napisać że mój ma coś katarek... 😠 😠
A i wczoraj kupiłam mu buciki na wiosnę za 13 zł i do tego 2 bluzeczki jedną za 6 drugą za 4 złote 😉 w sumie zapłaciłam 23 zła u mnie w mieście jak oglądałam to jedne buciki kosztują 22 zł i nie ciekawe są wzory...:P

• Mamusia
Agniesia fajnie, że kupiłaś kilka rzeczy dla Maluszka - naprawdę tanie te bluzeczki 🙂 Co do katarku to się nie martw...na pewno będzie dobrze 😉 Moja gabi ponad tydzień męczyła się z katarkiem, ale poza nim nic się nie rozwinęło.

Ja dzisiaj cały dzień piorę i staram się ogarnąć trochę mieszkanko więc nie mam nawet za bardzo czasu do was zaglądać. Ale z tego co widzę to Mamuśki chyb też szykują się do świąt 🙂

Jestem ciekawa jak podróż Gosi i Oliwierka 🙂 My do rodziców jedziemy jutro popołudni...dzisiaj muszę jeszcze jechać kupić coś dla naszych chrześniaków na zajączka...nie mam pojęcia co.... 🙃

• Mamusia
Marta ja mam jeden sprawdzony sklep w którym staram się kupować- jest tan naprawdę tanio chociaż by porównując ceny bucików tam a w zwykłym sklepie 😉
Tez jestem ciekawa jak Oli znosi podróż...]
A mój dzisiaj masakra ponad 2 godziny mi płakał nie wiem dlaczego- czułam się jakby koleczki znowu wróciły 🤨 Ale mama powiedziała żebym dała jemu czopek przeciwbólowy i w końcu usnął i spał mi ponad półtora godziny a teraz wariuje 😁 Nie wiem dlaczego tak było bo nic nowego mu nie dawałam a w nocy tez budził mi się z płaczem 😞

• Mamusia
Aguś to pewnie przez ząbki...ma czerwone dziąsełka?? Nie wiem czy kiedyś o tym słyszałaś...ale taki wodnisty katarek też może być objawem ząbkowania. Mogę Ci polecić takie czopki Viburcol czy jakoś tak - są one uspakajające i spokojnie można stosować u dzieciaczków.

• Mamusia
Viburcol sa bezpiecznymi czopkami, również je stosuje od czasu do czasu 🙂

ciekawe jak tam Gosia, z tego co mówiła, podróż miała trwac 9 godzin, więc powinni być już na miejscu 🙂

W Szczecinie robi się ładna pogoda, i chyba jutro jednak umyję okna i podłogi 🙂

Mamy już w domu chodzik dla Grzesia, jest b.fajny 🙂 Grześ fajnie w nim "chodzi" a raczek odpycha się 🙂

Jakbym jutro nie zajrzała do Was, to życzę Wam smacznego jajka i mokrego dyngusa 😘

ps, zasiałam w poniedziałek rzerzuchę i dziś jest już duża 🙂 o świąt będzie idealna na kanapki 😉

• Mamusia
hej 🙂
my o 17 bylismy juz u mamy 😁 a Oliwulek to poprostu isyny anioleczek no taki grzeczny to nigdy chyba nie byl oj widze ze polubil podroze 🙂spal 2 razy po godzince a pozniej w samochodzie jechalismy tez godzine i tez spal cala droge 😁 😁 😁 szok normalnie teraz spi ale powiem Wam ze usypialam go od 19.30 i tak ryczal ze chyba caly blok go slyszal hehe chyba za duzo przezyc mial i musial odreagowac 🙂
ja tez juz lece spac bo padam 🙂
Kasia a zdjecia wstawilam przez fotosik.pl musialam tam najpierw wstawic bo inaczej sie teraz widze nie da...irytuje mnie ten nowy brzuszek powiem Wam... 😠

• Mamusia
Ja bylam dzisiaj na rozmwie o prace i w sumie mysle czy sie zdecydowac jakby co , bo to az h dziennie...ale z drugiej stroy popracowalabym tam te miesiace wakacyjne i bym byla znowu z mala...

kurcze w sumie ciezko z kasa ostatnio, ale tak mysle...heh...ciezka decyzja..bede szukac dalej jak sie nie uda to wezme co sie da... 🙂 od pazdziernika w sumie znow bede w domku, bo na studia wracam, a mam nadzieje ze te 4 miesiace mala nie bedzie az tak tesknic,,..

Szkoda ze akurat wakacji ie bede miec 😞
Super, ze Oli dzielnie zniosl podroz... 🙂 Nadunia spi, a ja chcialam troche posprzatac i w koncu zrezygnowala...

• Mamusia
Marta, albo Sandrze zjadło liczbe godzin, albo będzie pracowała H, czyli godzinkę 🤨 :P

Gosia, ciesze się że cało i zdrowo dojechaliście na miejsce 🙂

Agniesia, a Ty jak często stosujesz eferalgan> to jest maść czy syrop? ja zastanawiam się czy nie pić melisy by mały z mlekiem ją trochę pociągnął. W nocy cały czas często mi się budzi, może to by go uspokoiło..
W ogóle, jak się budzi, to z takim krzykiem i o razu siada w łóżeczku, napręża mięśnie i nie da sie go położyć z powrotem.. jakby mu się coś śniło 🤨 biedny

• Mamusia
heh.. przeglądałam sobie wcześniejsze stronki na których pisałyśmy... na 531 stronie jest wiadomość od Marty że urodziłam.. normalnie łzy w oku mi sie kręciły jak czytałam o tym jak na dniach miałysmy rodzić i to tak wszystko przeżywałyśmy... jejku, jak ja chciałabym przeżyć to raz jeszcze....
jeszcze niecałe 8 miesięcy temu pisałam o twardniejącym brzuszku... a dziś Grzesiu taki duży 🙂 Kocham go nad życie 😘

• Mamusia
Kasiu może rzeczywiście Grzesiu ma złe sny...albo coś tak mocno przeżywa?? Nie chcę się wtrącać...ale nie kłócicie się czasami przy nim? Dzieci to także bardzo przeżywają a nam się może wydawać, że one niczego nie rozumieją.

Naprawdę niedawno byłysmy w ciąży i się martwiłyśmy jak to będzie, a nasze szkraby takie duże i fajniusie juz są 🙂 Mój M wczoraj jak przyjechał z pracy i zobaczył jak Mała siedzi sama w łóżeczku i się bawi to stwierdził, że on nie wie kiedy to zleciało i że aż wierzyć się nie chce że Gabi juz taka duża i tak wiele już potrafi 🙂 🙂 To już nasze drugie Święta Wielkanocne Kochane Mamusie "spędzone" razem 🙂

Jakbym już nie wchodziła na brzusio to życzę Wam zdrowych, rodzinnych Świąt 🙂 Smacznego jajeczka i mokrego dyngusa 🙂 🙂

• Mamusia
Z czystej ciekawości sprawdziłam na której stronie jest wiadomość o moim porodzie(418) 🤪 i przy okazji poczytałam sobie trochę i powspominałam hihih 😁 😁 😁 😁
A mój wstał dziś o 7 mój M myślał że ściemniam i nie umiał uwierzyć że tak późno wstał 🤪
No i zaraziłam się katarem... Mojemu babcia kupiła ten aspirator do noska bo gruszka nic nie daje- tak mu cieknie... 😞 I ze spacerku nici bo pada 😞

• Mamusia
w sumie to dobrze by było jakby zadzwonił- zawsze jakiś grosz wpadnie. Ja też z chęcią poszłabym do pracy ale nie ma kto się małym zająć i muszę czekać do 18 miesięcy jak pójdzie do grupy wczesno przedszkolnej... A do tego ostatnio taki przylepa do mnie się zrobił że jak go ktoś dłużej potrzyma to jest jeden wielki płacz... 😞

• Mamusia
Marta, wiesz jak u nas jest, nie raz przy Grzesiu się kłócimy, choć przy nim staramy się jak najmniej "podnosić głosu", bo wtedy momentalnie zaczyna płakać bo nie wie co się dzieje..

na jutro umówiłam się do fryzjera 🙂 zarosłam masakrycznie!! nareszcie zrobią mi porządek na głowie 🤪 😆

• Mamusia
KASIA U NAS TEZ JAK PODNIESIEMY CZASEM GLOS TO MALY MOMENTALNIE W PLACZ...oj duzymi pisze hehe dziecko sie boi wtedy chyba:/
Agniesia wiesz ja tak samo nie mam z kim malego zostawic wiec dopiero jak skonczy 18 albo 24 miesiace to pojdzie do zlobko-przedszkola a ja wtedy do pracy ale wiadomo pieniazki teraz by sie tez przydaly 🙂
Oliwierek dzisiaj po pierwszej nocy w nowym lozeczku spal calutka noc w sumie tylko ok 23 musialam go nakarmic a o 6 wstal juz na dobre ale i tak sie wyspalam 😁 bo nawet nie marudzil ze mu smoczek wypadl 🙂
dzisiaj tutaj u mnie przepiekna pogoda bylismy z malym 4,5h na spacerku i oczywiscie sensacja kazdy znajomy czy sasiadki musieli zagladac do niego i go zaczepiac ehh 🙂
Kasia pochwal sie jutro nowa fryzurka 🙂
my jutro jajeczka swiecic idziemy 😁 😁 😁