Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Sandra, straszna tragedia spotkała Twoją koleżankę 😞 😞 Az nie mogę sobie tego wyobrazić. Na pewno będziesz dla niej dużym wsparciem...

Oj...Kochanie....cieszmy się każdą chwilą spędzoną z naszymi dziećmi....

Nic więcej dzisiaj nie napiszę, bo to naprawdę tragiczny dzień...

Buziaki Kochane Mamusie:*

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Matko Boska co za tragedia!!!Malenstwo donoszone, wyczekane, wszystko juz przygotowane na przywitanie dzidziusia na swiecie a tu taki dramat 😞 😞 😞 koszmar jakis szkoda mi tej Twojej siasiadki biedna dziewczyna 😞 ale swoja droga to dziwne ze malutka umarla...przeciez na usg byloby cos widac ze jest nie tak...dobrze ze szpital zgodzil sie na sekcje no i psycholog bo teraz jest on jej bardzo potrzebny 😞

• Mamusia
Kurcze Kasia...duży ten twój Grzesiu 🙂 Będzie z niego silny chłopak 🙂 Ja nawet nie wiem ile waży moja Gabi...ale podejrzewam, że 8 kg nie przekroczyła.

Ja dzisiaj mam lenia 🙂 Wczoraj wieczorem wróciłam dopiero od rodziców 🙂 W piątek przyleciał po 3 miesiącach w Anglii mój Braciszek 🙂 Było tam bardzo kiepsko i robotę miał w kratkę więc wrócił....tym bardziej, że bardzo przeżywał rozłąkę, szczególnie w Święta....Moi rodzice nic nie wiedzieli, że wraca więc musiałam ich przetrzymywać do 1 w nocy 🙂 Mama jak go zobaczyła drzwiach to tak płakała, że aż mi łzy poleciały 🙂

Wiecie co, nie mogę dosłownie uwierzyć że w ciągu praktycznie 3 tygodni Gabi tak wiele się nauczyła - pełza, raczkuje, siedzi już bardzo stabilnie i sama też już od kilku dni potrafi siadać, łapie się szczebelek i próbuje stawać ( na razie na kolankach stoi 😉)....po prostu szok! Ani się nie obejrzę, a ona będzie chodziła....

• Mamusia
Cześć dziewczyny,no Grzesiu duży chłopak będzie.
Julia ostatnio jak była ważona to miała niecałe 8 kg. Też mnie zadziwia jak szybko się uczy.Wczoraj wyciągnęła szczebelek z łóżeczka,normalnie szok.
Moja mała chyba za tatusiem szybciej stanie niż usiądzie sama,bo cały czas się chwieje i siedzi tylko z podparciem ale zauważyłam,że bardzo lubi stać.Nóżki trzyma już bardzo sztywno i nie chce siadać łobuz tylko by stała najchętniej.To co się wczoraj stało też mną trochę wstrząsnęło,cały czas nie mogę w to uwierzyć .Wczoraj byłam w pracy jak to się stało.
Sandra współczuję Twojej sąsiadce,nie umiem sobie wyobrazić bólu ze straty dziecka ale pamiętam jak się bałam jak moja ciąża była zagrożona.
U nas dzisiaj strasznie pochmurno,tak jak wczoraj zresztą.
Miłego dnia kochane,buziaki dla Was i Waszych słodkich szkrabów.
Jejku Wasze dzieciaczki już takie duże a moja dopiero za 3 dni skończy 7miesięcy,a ja z mężem za tydzień będziemy mieli rocznicę ślubu,ale ten czas leci 🙂
:*:*:*

• Mamusia
no pogoda koszmarna bylismy na chwilke na spacerku ale zaczal padac deszcz i do tej pory leje 🤨
kurcze moj to nie wiem ile wazy ale na 100% nie przekroczyl 8kg moze i na naszej wadze przekroczyl ale na wadze w przychodni napewno nie :/
Martus powiem Ci ze ja to samo Oliwierek w tak krotkim czasie tak wiele sie nauczyl ze w szoku jestem 🤪 wstaje juz tez sam i samodzielnie stoi choc go jeszcze asekuruje bo czasem leci 😁 juz tylko patrzec a niedlugo zacznie chodzic 🙂 🙂 🙂 a jaki sie niegrzeczny zrobil 😲 🙃 krzyczy wrzeszczy jak mu cos sie niepodoba no rozpieszczony strasznie i jak go tutaj do pionu doprowadzic nie wiem bo nie chce zeby nam na glowe wszedl... 🙂
Inka gratuluje rocznicy slubu 😁 😁 Twoja Jula mlodsza o 1,5 miesiaca od mojego Oliwuli a juz tez tyle potrafi no brawo 😁
Kasia ale Grzes DUUUZY hihihi super i tak to spali jak zacznie raczkowac i chodzic 🙂

• Mamusia
ale mnie wkurza jedna dziewczyna z października 2010 ( nie będę pisała jej nicka, ale w wątku możecie sobie zobaczyć ) 😠 piszę jej w wątku o kondolencjach, że to nie miejsce na oskarżanie Rosjan, a ona jak zwykle swoje wywody... zanim złożyła swoje kondolencje to musiała napisać co u niej.. no szok 🤨 denerwuje mnie jej sposób pisania na forum. Fajnie, że się udziela,ale czasami jak napisze to mnie skręca...

oglądam teraz transmisję z przewozu trumny...
Grześ śpi, to dzisiaj jego druga i ostatnia drzemka za dnia, potem postaram się by zasnął już ok. 20-21.00

Buziaki 😘

• Mamusia
I masz racje, to nie jest pora na oskarzanie kogokolwiek... 😞
My dzis bylismy zlozyc znicze pod krzyzami i pod pomnikiem ofiar katynskich..
Rozumiem ogrom trqgedii, ale mogliby od czasu do czasu wlaczyc jakis program dla odskoczni... ile mozna ryczec... 😞
Ja ogladam Vive od popoludnia...

Buziolki, nadia sie zdrzemnela dzisiaj ze mna 2h... niemozliwe...
Ogolnie to spi mi czasem raz dziennie.. jakas masakra.

• Mamusia
u nas tez caly czas leci tvn sledzimy wszystko co sie dzieje ale juz obejrzalabym cos innego ...
a w tym watku kondolencje to racja Kasia po co doszukuja sie teraz winnych...pograzmy sie w zalobie i tyle bedzie jeszcze czas na rozstrzasanie co bylo przyczyna tej niewyobrazalnej tragedii..

• Mamusia
Sandra, moja Gabi też czasami śpi tylko raz dziennie 😞 Drugi raz to kładę ją ostatnio na siłę i muszę się sporo natrudzić żeby zasnęła. Dzisiaj polała się pierwsza krewka...podczas kąpieli rozcięła sobie paluszek 😞 😞 Chyba gdzieś o tą żabkę...mąż nie wie dokładnie....kurcze, jak to zobaczyłam to myślałam, że go zabiję :P

Oczywiście byłam bardziej spanikowana jak Gabrysia 🙂 Taka mała ranka, a krew leciała jak szalona...no ale założyliśmy na czas karmienia plasterek i jest już oki 🙂 Nie wiem jak to będzie jak Gabi kiedyś (odpukać w niemalowane) rozwali sobie cos mocniej....chyba będę ryczeć razem z nią :P

Kasiu masz całkowitą rację, że na wątku kondolencje dziewczyny niepotrzebnie doszukują się winnych i takie tam...zresztą....lepiej nie krakać o tym, że to Rosjanie, bo jeszcze jakąś wojnę to wywoła 🤨 Teraz nie czas na takie domysły....życia to tym ludziom nie przywróci.

Bardzo współczuję Rodzinom zmarłym....

My tez cały dzień wiadomości oglądamy...wieczorem jakiś filmik zapodamy, bo rzeczywiście nic innego w TV nie leci...no ale całkowicie to rozumiem. Niedługo czekają nas wybory....mam nadzieję, że przebiegną w przyjaznej atmosferze.

Gosiu te śpioszki to są dla synka Oliwierka tamtej dziewczyny 🙂 Nie Twojego 🙂 🙂 🙂 🙂 Pewnie przez przypadek wkleiła na wątek sierpnióweczek...no ale muszę przyznać, że są świetne 🙂 🙂

• Mamusia
kurcze siedze przed kompem i sie nudze bo maly spi a Michal poszedl jakis czas temu do siostry bo cos tam chciala a swoja droga mial wrocic jakies pol godziny temu 😠 wkurzam sie powoli a te spioszki wiem wiem ze nie dla mojego Oliwulki hehehe pomylila sie dziewczyna 🙂

• Mamusia
no ale jego nie ma od 19!!!!
i wlasnie zadzwonil i tak mnie zirytowal ze SZOK!!!!!!!!! 😠 😠 😠 😠
z kolega piwko sobie pija no szlag mnie przeciez zaraz trafi 😠 😠
to ja siedze samiutka nic w tv nie ma zreszta juz 21.30 a on chodzi gdzies 😠 😠 😠

• Mamusia
ufff.. Gosia.. widzę, że krótko trzymasz Michała 😉 gdyby mój tak krótko dał się trzymać.. 😉

czytałam o tym kryzysie 8 miesiąca, ostatnio u Grzesia zaobserwowałam trudności w wieczornym zasypianiu 😞

Marta, dobrze, że to tylko na paluszku było. Ja zrobiłam się blada jak ściana gdy Grześ otarł się górnymi dziąsełkami o bark Pawła - oj lała się krew 😞 no ale jakoś udało się nam to opanować

Dostałam krzesełko do karmienia 🙂 Używane, ale wygląda jak nowe - Grześ polubił w nim jeść, no i dla mnie wygodniej 🙂