Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dobrze Kochana że już jestes w domu i że z Nicolką wszysto ok. Troszkę przeraziły mnie te tabletki dla malutkiej ale to dla jej dobra, więc odpoczywaj i spokojnie czekaj do 40tc 😉
A ja wczoraj też mało czułam ruchy ale za to dzisiaj nadrabia bo ledwo tatusia wygoniłam do pray i nie moge przez te kopniaczki spać:P A wczoraj wieczorem jak pojechaliśmy na zakupy to mój musiał wejsc sam do sklepu a jak usiadłam przed i czekałam bo tak mi brzusio ciągło i taki twardy się zrobił... Ehs... może jednak uda się urodzić przed termminem... 😉

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Od Asnet:
"Ważyła 3 kg a mierzyla 54cm i cały tatuś hehe ale darcie ma po mamusi i cycki i piske też tyle co po mnie hehe a nie widziałam jej jeszcze bo cymbały dali mi ją w inkubator bo 37 tydzień a daj spokój a przez to ze mnie tak przetrzymywali to mała była niedotleniona"
a oto Monisia 😁:

• Mamusia
ciesze sie ze u Asnet i malutkiej wszystko dobrze...
ja pprzez tych lekarzy teraz troche sie boje bo mnie nastraszyli ze mozna nawet nie wiedziec jak malenstwo dusi sie...wystarszy 10 min a ja przez ten czas pomysle ze spi i bede czekac godzinke itp wiec chcialabym juz rodzic niedlugo zeby nie stresowac sie juz bo nie darowalabym sobie jakby cos bylo nie tak, a jak cos nie tak znowu szpital....
no nic staram sie nie popadac w paranoje ale stres i zdobyte informacje powoduja swoje
ale tak sobie ,mysle ze nasza Asnet urodzila zdrowe malenstwo i jest cudowne i ze my tez juz niedlugo sie rozpakujemy juz nie 2w1 sliczna Monisia :*

• Mamusia
jejciu jaka slodziutka kluseczka hihi masz racje Agniesia jest cudna 🤪 i pomyslcie sobie kochane ze za pare tygodni same bedziemy mialy nasze male kruszynki obok siebie 🤪 🤪
Agniesia a kiedy masz wizyte??mi lekarz ostatnio jak bylam to kazal zrobic KTG wlasnie ze wzgledu na te ciagniecia i skurcze wiec moze tez idz i zrob...
KAsia a stronka super (a swoja droga to ja tez nic nie wiedzialam o oddychaniu ehh )

• Mamusia
joanna i julia dziekuje 🙂 staram sie tak myslec...:*
Agniesia ja to teraz juz bardziej ostrozna mysle ze powinnas isc na to ktg u mnie skurcze byly nie liczne ale skontroluja Ci skurcze i stopien napiecia miesni macicy dzieki ktg...
takze dla spokoju i pewnosci :*

• Mamusia
Super te zdjęcia Monisi. Śliczną ma tą córunie 🙂

Jestem po wizycie u swojego ginekologa, dostałam od niego numer do Pani ordynator i zadzwoniłam wczoraj umawiając się do niej na wtorek, więc jeszcze kilka dni będę w napięciu. Ale już sobie obmyśliłam taki plan że chce aby na stół mnie wzięła 3 sierpnia, nawet sam mój prowadzący powiedział że jeśli wytrzymam do 3 to będzie super. Powiem Wam że wczoraj po wizycie mój mąż zabrał mnie na kolacyjkę i tak rozmawialiśmy o Julce i dopiero dotarło do nas obojga że to już tuż tuż, że aż mu się popłakałam ze szczęścia... ja to mam nierówno pod sufitem...

• Mamusia
Dorcia Kochana to naturalne ze sie wzruszasz jak myslisz o Juleczce w koncu 9 miesiecy noszenia jej pod serduszkiem to cudowny okres 😁 super ze juz zaplanowalas sobie date 🙂 jeszcze tylko 2,5 tyg i bedziesz tulila corcie 🤪

Wiecie co dziewuszki ja to mam jakiegos pecha...zadzwonil wlasnie do nas wlasciciel mieszkania i powiedzial ze sprzedaje ta kawalerke i musimy sie wyprowadzic 😠 ehh ale dal nam 3 miesiace na to...chociaz mi sie wydaje ze niespodobalo mu sie ze jestem w ciazy(ostatnio sie o tym dowiedzial) i dlatego dal nam wypowiedzenie..ale coz jego mieszkanie i moze robic co chce ehh boze i szukaj tez czegos jak tu porod sie zbliza..niech maluch siedzi w brzuszku jak najdluzej 🙂obysmy tylko przed porodem cos znalezli bo pozniej to nie bedzie takie latwe..dzidzius, ja obolala, przeprowadzka..ehh to jakies fatum:/ wogole to dobrze ze teraz zadzwonil bo wlasnie mielismy jechac po farbe zeby pomalowac pokoj 🙂ale bym wtedy byla zla 😠

• Mamusia
dorcia doczekasz sie swojej córeczki ja tez tak przeszywalam za nim moja julcie urodzilam i plakalam i sie daralam ze jej jeszcze nie ma a teraz jest juz przy mnie i jestem szczesliwa

JULIA JULECZKA MOJA STOKROTKA [img size=215]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/DSC00226.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Kochane ja wizytę mam 28.07 czyli w nastęny wtorek. Kurcze jeszcze troszkę poczekam bo dopiero 2 dzień mi twardzniał brzusio i to jeszcze przez cały dzień był spokój a wieczorem się zaczęło to twardnienie i ciągnięcie w dół... Ehs... zobaczymy jak tam bedzie i jak co to umówiem się na wcześniejszą wizyte:P A od jakiegoś czasu przed każdą wizytą słucham razem z położną bicia serduszka mojego Aniołka 🙂
Dorcia to zupełnie zrozumiałe że chcesz aby Juleczka była już przy Tobie. Jak tak samo i pewnie każda z nas nie może doczekać się swojego maleństwa, ale super że znasz już date porodu 😁 Ty to przynajmniej możesz być pewna a my nie wimy czy urodzimy przed czy po terminie... a może w terminie 🤔 ?

• Mamusia
Goshe bez kitu ludzie sa perfidni w takiej sytuacji dostawac wypowiedzenie no szok !!! juz musicie szukac mieszkanka mysle i moze jacys znajomi Wam pomoga rozpowiedziec ze szukacie eh

cosik mi sie zdaje ze Agniesia urodzisz jeszzce przede mna te ciagniecie twardnienie heh u mnie nie twardnieje nie ciagnie nie ma czynnosci skurczowej konkretnej eh a tak chcialabym zeby to juz bylo ale zdrugiej strony chcialabym zebys Ty powoli tez sie rozpakowala i wreszcie malego Alusia mogla przytulic do siebie eh :*

joanna i julia - sliczna coreczka a jaka juz duza mala stokroteczka mamusi 🙂

Dorcia Ty tez masz dobrze wiesz kiedy powitasz swoja kobietke na swiecie cudownie ja tez chcialabym znac date ...

u mnie 37tc (wg lekarzy) i zadnych ale to zadnych oznak porodu heh jedyna mozliwosc ciecia i porodu przyszonego to nieprawidlowosci z ruchami a tego sobie nie zycze...

• Mamusia
Paula chciałabym urodzic troszkę przed terminem bo w te gorączki strasznie się męcze 🥴 człoiek od samego siedzenia sie poci nie mówiąc o tym jeżeli cośjest do zrobienia... ehs... kiedy bedziemy miec to za sobą?
A u Was Kochane też jest tak gorąco? Jak znosicie te gorączki bo ja pół nocy nie przespałam przez nie- okno otwarte, mój M przykryty kołderką a ja leżałam i stekałam, że mi gorąco... A śpie w samych majteczkach i podkoszulku podiniętym po piersi bo we wszystkim innym mi gorąco...
Goshe szczerze Ci powiem że naprawdę zaskoczyło mnie to co napisałaś bo rozumiem jeszcze na początku ciąży jakbyście dostali to wypowiedzenie ale jak jesteś na samym końcu ciąży? Lada moment możesz zacząć rodzić a on wam każe jeszcze zawracać sobie głowę szukaniem nowego lokum... kurcze jak to się mówi "są ludzie i taborety..."

• Mamusia
Goshe - kurcze, nieciekawą masz teraz sytuację z mieszkankiem.. 😞 a właściciel to sumienia nie ma ! grrr 😠
Twój link o połogu skopiowałam sobie do "ulubionych" 🙂

Dorcia - fajnie, że już 3 sierpnia możesz być po wszystkim 🙂 Ja 5 sierpnia mam ściągany pessar, i myślę, że wtedy tak naprawdę mogę liczyć na poród, bo na chwile obecną to Grzesiowi za dobrze w brzuchu :P

• Mamusia
Powiem Wam ze z tym sciaganiem w dol i twardnieniem brzuszka to nie do konca tak ze mozna za chwile urodzic 🙂 ja mam w sumie tak po pare razy dziennie ale jak bylam u gina to szyjka dluga nic sie nie skracala i porod narazie nie grozi 🙂 (swoja droga na szczescie 🙂w obecnej sytuacji) a z tym mieszkaniem to bylo tak ze my wlascicieli na oczy nie widzielismy bo mieszkaja gdzies w zachodnio-pomorskim a mieszkanko bylo przez agencje zalatwiane(kasa na konto i te sprawy) wlasciciel tak mi sie wydaje ze dowiedzial sie o ciazy od jakiejs sasiadki i dlatego nas wyrzuca 😞 moze nie chce zeby dziecko zniszczylo mieszkanie?? bo akurat dziwnym trafem teraz nagle by je sprzedawal ehh ale dobra znajdziemy inne 🙂
Agniesia ja to spie tylko w takich spodenkach kobiecych heh bo tak mi goraco w nocy 😉 a poce sie tez bardzo i to mnie przeraza bo przed ciaza wogole;/ 🙂

• Mamusia
Ja wczoraj jedynie ciezka nocke mialam, ale wogole jakos tajk niedobrze mi bylo i wogole spac nie moglam..
Ogolnie to luz, wczoraj sie 2,5h opalalam na sloneczko, wiec wreszcie mnie troszke przypieklo...

A w srode sie ruszam pod namiot 🙃 nad morze..Tylko szukam jeszcze poki co pokoju dla rodzicow, bo tata za wygodny na namiocik 🙂

Ale bede za Wami tesknic...wzielabym komuter, ale koncowke transferu mam i chyba to bezsensu bo chodzi jak....ehhh.. szkoda gadac 🙂

• Mamusia
ja to po 3 razy pod prysznic chodze bo taka duchota ze nie idzie wytrzymac ale teraz u nas deszczyk sobie pada 🤪 i nawet 3 razy zagrzmialo 🙂 a nie juz widze nie pada heh ale i tak sie troszeczke zmienilo powietrze 😁
Kasia ja tez te Twoje linki ciage do ulubionych dodaje 🙂 :P

• Mamusia
Sandroos - zazdroszczę Ci, że możesz tak bez problemu na słoneczku być. Ja to po chwili jest słabo i muszę się kryć w cieniu 😞
A jak nie masz już transferu, to jak będziesz nad morzem to poszukaj jakiejś kafejki internetowej 🙂 Pamiętaj, to forum wciąga :p ( przynajmniej mnie ) i może być Ci ciężko bez niego 😉