Skocz do zawartości

czerwcóweczki | Forum o ciąży

lucky

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
jest duszno jak i wczoraj a slonko za lekkimi chmurkamia ale nie deszczowymi ...to masz farta ze moglas troszke sie opalic 😞
moj maly na krotki rekawek smiga bo by mi upocil:P

radze kakao bo niech korzysta dopoki moze bo pozniej nici a ochota przychodzi 🙂 🙂

pamietajcie mi po 4 godz po kakałku wody odeszly teraz sie doliczylam ze dokladnie 38 tyg od zaplodnienia czyli perfect time 🙂

• Odpowiedzi 810
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dzien Dobry,
Noc fatalna... Bezbolesne skurcze do 3 rano. O 4 poszlismy do kliniki i nic oczywiscie... Zero akcji.
Dzis rano ginekolog. Mam troche wieksze rozwarcie, prawie na dwa palce i krotsza szyjke - to z tych dobrych wiadomosci. Ze zlych - to jeszcze nie jest porod.... Jest lepiej, no ale jeszcze nie to.
Na srode, 1 lipca, mam wywolanie porodu.Mam sie zglosic o 8 rano do kliniki. Tam przekluwaja wody plodowe i potem jak nic sie nie dzieje podaja oksytocyne.
Mowi gin,ze dobrze,ze mam jakies rozwarcie i ta szyjke krotsza, bo wywolywanie od samego zera jest ponoc fatalne

AAAA... i nasze malenstwo jest spore...juz wazy okolo 3300,3400 i jest ponoc dlugassssssssssssssne bardzo. Nawet pomiarow nie mogla gin pobrac... Uff.....

Juz nie mam sily.

• Mamusia
no jak to nic rozwarcie .....nie no teraz to bichito mam nadzieje ze cie zlapie szybko...musi!!!!!!!!!!!!!!!
🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂) 🙂 🙂 🙂 🙂): 🙂

ogolem kakao to tylko dodatek niby w jednym procencie pomagajacy jak juz wlasnie jest lekkie rozwarcie 🙂

• Mamusia
hello wpadłam na chwilkę bo nie pada i korzystamy ze spacerku przekazuje wiadomości od Izy bo ma sesje i nie ma czasu cytuje

"Antoś ma taki same buciki tylko, że niebieskie Pozdrawiamy i o ile masz czas na forum to przekaż kobitkom, że u nas kolki to na razie podstawa i ja mam jeszcze sesję teraz więc wrócę do Was jak pozaliczam bo ciężko z czasem teraz 🙂 Buziaki 🙂 "

Pozdrawiamy.

• Mamusia
jestem, z malym na reku 🙂

bichito ja na porodowke trafilam z rozwarciem ledwo 2 palce i tam mi masowala szyjke przy skurczu polozna, podala cos jeszcze w welflon i poszlo, w ciagu 4 godzin urodzilam. mysle,ze to bardzo dobry znak!

Gos ja jestem pewna,ze Olvcia bedzie taka sliczna jak mamusia i Tymus straci dla niej glowe 🙂 ale byloby 🙂

hej kathy! te liscie malin moze cos daja ale chyba w mega ilosciach:laugh:

• Mamusia
hej sabincia! twoja mala tez w tej sukienusi wyglada czadersko! a iza jest niesamowita!

Anulko cale szczescie,ze maz zostaje w pracy, gratulacje i trzeba to opic 🙂

my z mezem raczej nie mamy teraz czasu na swietowanie, on wieczorami przy kompie pracuje, nie dosc ,ze sprawy uczelni, drugie- fundacyjne(bo jest prezesem fundacji przywydziałowej i teraz organizuje konferencje) to jeszcze te wnioski unijne. dodatkowo ja mu tylek zawracam zakupami itd. doba to dla niego za mało...

maly wlasnie kupke zrobil a pol godz. temu go przewinełam...dobowo schodzi mi do 10 pieluch 😞 i te kupki sa juz powoli z lekkim zapaszkiem 🤢

• Mamusia
zoltri, kakao pomaga jak jest jakies rozwarcie a tak to o dupe rozbic 😉

Bichito- no wiec teraz musze ci napisac ze mnie podlamalas!!!
Ty panikujesz i placzesz ze jeszcze nie urodzilas, ale ty masz juz calkiem spore rozwarcie! U ciebie wszystko zmierza w dobrym kierunku. Wiec prosze cie mysl pozytywnie, bo postaw sie w mojej sytuacji jak ja nic nie mam!!! Kompletnie nic! zero rozwarcia, wiec u mnie to juz totalna kleska... No i super ze masz 1 lipca wywolanie, pojdzie blyskawicznie bo juz masz rozwarcie! Chociaz i tak jestem pewna ze urodzisz przed 1 lipca! wspomnisz moje slowa, a tym czasem nie doluj mnie prosze jeszcze bardziej 😞

• Mamusia
Velina napisał:
zoltri, kakao pomaga jak jest jakies rozwarcie a tak to o dupe rozbic 😉

Bichito- no wiec teraz musze ci napisac ze mnie podlamalas!!!
Ty panikujesz i placzesz ze jeszcze nie urodzilas, ale ty masz juz calkiem spore rozwarcie! U ciebie wszystko zmierza w dobrym kierunku. Wiec prosze cie mysl pozytywnie, bo postaw sie w mojej sytuacji jak ja nic nie mam!!! Kompletnie nic! zero rozwarcia, wiec u mnie to juz totalna kleska... No i super ze masz 1 lipca wywolanie, pojdzie blyskawicznie bo juz masz rozwarcie! Chociaz i tak jestem pewna ze urodzisz przed 1 lipca! wspomnisz moje slowa, a tym czasem nie doluj mnie prosze jeszcze bardziej 😞

Kochana!!!!Ale przeciez Ty masz jeszcze 5 dni do terminu!!!A ja juz 6 dni przeterminowana. Wiec masz jeszcze czas na rozwarcie!!!!Nie doluj sie!I pamietaj,ze kazda z nas jest inna i inaczej reaguje. Ja trzymam za Ciebie kciuki i wierze,ze urodzisz w okolicy terminu!
No ja tez mam nadzieje,ze urodze przed 1 lipca. Dzis mi masowala szyjke gin... moze zadziala.Na razie boli mnie jak na okres i mam lekkie krwawienie,ale ponoc to normalne.

• Mamusia
na pewno pomoze, zobaczysz ze urodzisz nadniach a moze nawet tej nocy!!!

A co do rozwarcia, to Ty juz masz to rozwarcie kilka tygodni, dlatego sie doluje, bo termin za 5 dni a tu nic 😞
No ale tak jak piszesz, kazda z nas jest inna, ale kazda z nas potrzebuje tego rozwarcia 😉

• Mamusia
DZIEWCZYNY URODZICIE JAK PRZYJDZIE WASZA KOLEJ,A TO JUŻ ZA CHWILKĘ 😘 😘 😘

NIEBO Z PEWNOŚCIĄ OPIJEMY HEHE:P :laugh:

JA TEŻ Z MAŁĄ NA RĘKACH TERAZ PISZĘ,BO JADŁA GŁODOMOREK OCZYWIŚCIE 120ML 🙃

BYŁAM DZISIAJ W REALU TO KUPIŁAM 6 OPAKOWAŃ MLEKA NA ZAPAS 🙂

JESZCZE POŁAZIŁAM Z NAJSTARSZĄ KUZYNKĄ PO SKLEPACH I SOBIE JEANSY KUPIŁAM 🙂

MAMA U BABCI W SZPITALU A JA WALCZĘ Z BABIŃCEM:laugh:

GOSIA NAPEWNO MAŁA PRZYTYŁA 🙂

I RACJA KUPKI ŚMIERDZĄCE JUŻ IDĄ 🙃