Skocz do zawartości

majowki2009 !!?? gdzie jest watek | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
To tak jak moja. Na jedno moje słowo ona ma trzy swoje. hihi Fajnie. 🙂 A teraz zaczęła już gaworzyć sama do siebie. Leży w łóżeczku a ja w drugim pokoju słyszę "aguuuu". Super tak słyszeć swoje dziecko. Coś niesamowitego jak niemowlak zmienia się z dnia na dzień.

• Mamusia
Krocia ja juz tylko czekam jak Bianka bedzie miała 4 miesiące żeby juz jej dac cos innego niz mleko 😁 Chyba bardziej z ciekawości chce juz jej dac cos innego niz rzeczywiscie ona tego potrzebuje. Widziałam tez pierwsze kaszki od 4 miesiąca i tez zamierzam jej dawać!!

Dziewczyny no wreszcie widzimy Wasze pociechy! Julka jest przesliczna a Twoja Nicola Anusia- szok! Jaka podobna do Bianki mojej- takie same włosy!! Czy Twoja Nicola tez czasami sama targa sie za włoski? bo moja Bianka jak czasami je złapie to jest taki krzy i płacz ze trudno ja uspokoić 🙂

Dziewczyny moja Bianka slini sie niesamowicie i tez juz gada chociaz Wasze córeczki to sa juz starsze wiec pewnie juz wiecej gadają 😉 [img size=367]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/DSCF4414.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Słodka jest ta Twoja Bianka. 🙂
A te kaszki są od 4 miesiąca czy po 4 miesiącu. Wszystkie produkty, które ja widziałam miały napis "po 4 miesiącu życia". Powiedziałam już małej, że po 12 września będzie jadła coś lepszego a nie tylko mleko. :laugh:

• Mamusia
no własnie tez sie nad tym samym zastanawiałam, Krocia- bo po 4 miesiącu to jak bedzie miała 4 pełne miesiące i więcej. tak czy siak jak dasz kilka dni wcześniej to przeciez nic sie jej nie stanie. Nasze mamy faszerowały nas gorszymi rzeczami juz od 3 miesiąca jak tylko nauczylismy sie chwytac wszystko do rąk i wkładac do buzi :woohoo

>anusiaa189- Bianka tez czasem wyrywa sobie włosy ale najbardziej to je sobie wyciera z tyłu głowy jak leży na plecach w łózeczku. Ostatnio zauwazyłam z mężem mnóstwo jej krótkich włosków na prześcieradle- tak mocno trze głową!

• Mamusia
Dziewczyny ja to sie nad tym zastanawialam tez przy corci jak to rozumiec , ale dowiedzialam sie , ze ogolnie jak dziecko ma skonczone 4 miesiace mozna zaczynac wprowadzac pokarmy , jednak zalezne to jest tez od masy ciala dziecka , bo jesli ta masa jest niska , to lepiej odczekac az skonczy 5 miesiecy , a jesli jest duza to mozna zaczynac.
Ja mam zamiar wprowadzac Kevinkowi jak skonczy 4 tak dla pewnosci .... tez mam ochote czasem dac mu polizac cos , zeby posmakowal , ale wiadomo - wazniejsze jego zdrowie. Lepiej nie ryzykowac niz gdyby mialo mu zaszkodzic. Na stronie bebilonu jest gra taka zeby zlapac skladniki kaszek do pudeleczka i jak w to zagrasz to Ci przesla kaszke dla dziecka. Ja dostalam kaszke z jablkiem dla dzidzi po 4 miesiacu zycia , takze wlasnie ona bedzie pierwszym innym posilkiem mojego synka 🙂
Dziewczyny przesliczne sa Wasze dziewczynki , slodkie kruszynki 🙂
A moj Kevinek tez odkryl swoje raczki i oglada je sobie ciagle hihi , takie to slodkie. Ostatnio jak go chwycilam za raczki i usiadl , pozwolilam mu tak chwilke posiedziec - taki byl zadowolonyyyy no i odkryl wtedy ze ma nozki hihi , ruszal paluszkami i patrzyl taki zaciekawiony ... jeju jaki to jest cudowny widok jak dzieciatko poznaje siebie i swiat wokol niego.

• Mamusia
hej

a my juz gotowi do wyjazdu 🙂 tylko Tosia jeszcze spi i czekamy mala aparatka jak tak to wstaje o 6 na pierwsze jedzonko a teraz juz 7 a ona jeszcze spiocha ale niech sie wyspi michu pojechal zatankowac bryke a ja jeszcze wpadlam na chwilke 🙂

Ruda Rybko mysle ze az tak zle ze mna nie jest hihihihi poza tym u mnie dzieci na to nie patrza bo odzi nie ma a jak jest to nigdy takich scesji nie ma ( a my wlasnie jedziemy do odzi bo strasznie za nia tesknie , bedzie miala niespodzianke 🙂) poprostu jestem nerwus wydaje mi sie ze to hormony ( bo juz tyle czasu nie karmie a okresu jeszcze nie mam ) w kazdym razie trzeba nad soba panowac 🙂

To milego weekendu dziewczyny my jedziemy odpoczac od tego wielkiego miasta 🙂

• Mamusia
Czesc Wam 🙂

dzieki jusmarkl za ta wiadomośc o grze z kaszką bebilon 🙂 zaraz bede grac :P Boze jakie ze mnie dziecko jeszcze 😁

A u nas szpital w domu- wszyscy przeziębieni i ani sie nie obejrzeliśmy a Bianka juz kicha i dzis w nocy nie dała mi pospac tak trudno jej sie oddychało i marudziła. Czyściłam jej nosek 3 razy w ciagu całej nocy i znowu niedawno. Powiedzcie co moge jeszcze robic zeby jej ulżyc bo nie moge patrzec jak sie tak męczy dziecina.
Na razie je z ochotą, smieje sie i fika normalnie wiec sadze ze oprócz kataru nic jej nie dolega.

Moja Bianka odkryła na razie swoje ręce że moga służyc do wsadzania do buzi- a ssie je tak mocno ze az ciumka na cały głos 😉
Codziennie kładziemy ja tez kilkakrotnie na brzuchu i coraz bardziej jej sie to podoba- głowe juz trzyma pewniej i wyżej.

hej dziewczyny!! 🙂
My dalej w PL, do niedzieli. W sobote mamy chrzciny Lenki, zdazylismy wszystko zalatwic 🙂
Weszlam tylko na chwilke powiedziec ze zyjemy :P Nie mam czasu narazie tu zagladac, ale jak wrocimy do DK to wszystko nadrobie 😉
Pozdrowionka 😘 😘