Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2009 | Forum o ciąży

gosiawilsonka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witam Dziewczynki 🙂

Dzięki Monika102. No u mnie to jest tak że sprawdza się ten sok jabłkowy. Próbowałaś? Jak się napiję to potem mała robi kupkę ale to tez raczej robię tak po 5-6dniach bo jednak sok ten troszkę goni.

Ania buziaki dla synka żeby szybko wyzdrowiał 😘

• Odpowiedzi 7,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Monika102 jak mija 5 dzień bez kupy to wypijam tak ze 2 szklanki bez rozcieńczania 😁 po kilku godzinach kupa jak ta lala hehe. Ale to wiesz już jak faktycznie dłuuugo nie ma nic. A tak to można pić 1szkl codziennie wtedy nie powinno być problemów w ogóle z kupą. Mi położna powiedziała żeby pić lepiej kompot z jabłek. Ja jak piłam wczesniej sok jabłkowy to piłam 1/2szklanki soku z 1/2 szkl wody i nie było problemów i piłam tak codziennie. Teraz już nie bo myślałam że mała ma uczulenie od jabłek. Aha i jak wypijam raz na kilka dni tyle tego soku to jest jedna wielkaa kupa ewentualnie dwie. Więc nie powoduje rozwolnienia. A i jeszcze jedno. Spróbuj dodawac mega ilości świeżego koperku do wszytskiego do czego tylko można. Do zupy, sałaty, na ziemniaki itp 🙂Też pomaga przynjamniej dzidzi lepiej bączki odchodzą 🙂 A i przeczytałam że karmiąc piersią może być tak że kupka nawet co 10 dni może wystapić ale nie może rzadziej. Aha no i pod warunkiem że jest wiesz taka dość luźna a nie kozie bobki 🙂Jak kozie bobki to do lekarza bo to zaparcia

Willsonka ja tez słyszałam o tym piwie. Kropeczek czy Ty ze śląska jesteś bo wiem że tam tak jest że lekarz w szpitalu pozwala pić jeśli nie ma pokarmu.
Ale co do zwiększzenia laktacjo to ja wolę tą herbatkę z Hippa dla kobiet karmiacych bo działa i to bardzo 🙂Jak ktoś ma problemy to polecam 🙂

Uhh ale się rozpisałam...

• Mamusia
hej laseczki...dzięki za oklaski dla Małego...dostał sterimar do noska,syrop elofen i cebion witaminke....no i bylismy na inhalacji 🙂był dzielny i prawie nie plakal a na koncu prawie zasnąl i sobie wdychał ..jakis lek to był..troche pomoglo bo charczy mniej.mamy leki brać jakis tydzień,aha i raczej zaraził się tym katarkiem 😞a mial kontakt z zakatarzonym dzieckiem mojej siosrty...gardełko lekko czerwone tez jest...
no a ja w koncy bylam u gina... 🙂u mnie wszystko spoko ,rany zagajone...zdecydowalam sie na tabletki dala mi cerazette...jak bede sie po nich zle czuła to odwaze się na zastrzyk....

• Mamusia
Cześć mamuśki.
Wczoraj moja córcia miała dzień pełen przeżyć. Byłyśmy na spacerku, na którym zasnęła, więc po powrocie do domku postanowiłam że otworze balkon, by malutka w wózku miała w pokoju świeże powietrze a ja postanowiłam zrobić przelewy za mieszkanie. I nagle...słysze jeden ryk. Patrze a ją osa ukąsiła, rączka jej spuchła jak balon, i cały czas płacz. Więc ja małą w becik, dokumenty i do przychodni (mam 2 min).Stamtąd wezwali mi taksi do Szpitala dziecięcego (mam jakieś 5 min autem). Zaraz małej na izbie przyjęć dali zastrzyk na odtrucie tak zwany detoks, z wielką igłą, podobno bolesny i moja znów w ryk...biedna. Potem obłożyli jej rączke altacetem. Jak ona tak płakała to myślałam że ja sama też zaczne. Serce to mi pęknąć chciało. Dziś rano byłam w przychodni i zmała wszystko już dobrze.

Uważajcie mamuski na osy..Dodam że tą ose, butem zajeb.....(bez komentarza) ale jej sie należało.

• Mamusia
ode mnie również oklask,ale to za mało na takie cierpienie!pierd....robale!!!!!wyobrazam sobie jak się czułaś,mi tez by serce pekło 😞

moj Maly od kilku godz.placze 😞wlasnie po cycu zasnał,ale caly dzien ma sen niespokojny..kuba byl po espumisan,bo brzuszek mial wzdety ,ale kupki robi normalne..myslicie,ze zmeczenia moze tak bardzo plakac???albo czy kolka moze jeszcze go zlapac jak taki duzy juz??

• Mamusia
Ania13... ze zmęczenia może płakać z nadmiaru bodźców a jeśli chodzi o kolkę hm... mój bratanek miał do 8 miesiąca więc wszytsko jest możliwe.Oby to nie była kolka. Może jednorazowo go brzuszek bolał?
Moja Mała płacze np jak nas odwiedza kilka osób na raz, idziemy na spacer każdy ją chce na ręce itp. Ptem jak już nikogo nie ma to ona zaczyna płakać. Dzieci tak odreagowują stres.

• Mamusia
Witam mamusie 🙂 Oj czytałam o tej osie 😞biedna malutka, dzieciaki są takie bezbronne. Napewno mamusia utulała i Małgosia to czuła że jesteś blisko niej. Ania jeśli ten płacz jest nie do uspokojenia czyli husianie i noszenie nie pomaga to kolka. Ja już to przeszłam i nie życze nikomu. Nie ma jak pomóc takiemu maleństwu.Moja dziś w nocy też częsciej sie budziła, znowu chyba kupka daje sie we znaki, ale zjadłam powidła z jabłek i poczekamy. Natomiast zaczął sie nam nowy problem czasami Mała strasznie płacze jak cyca, nie ma reguły na to kiedy, nieraz ładnie zje a nie raz w połowie się straaaasznie rozpłacze, przypuszczam że to też brzusiu boli jak nałyka się powietrza, albo jak kupka parę dni już nie wychodzi.Tu by chciała jeść a tu nie może 😞 Ale mam dużo cierpliwości i miłości więc dajemy sobie jakoś rade. Ja już parę dni z rzędu urzęduję sama, mąż w pracy po 12 godz, czasami ciężo i to 4 piętro 😞 uziemiona, żeby wyjść na spacer muszę brać Małą z becie na ręce zapinkalać na prking do auta, Małą na siedzenie i wyciągnąć wózek, bo nie dałaym rady sama z nią iść do piwnicy i dźwigać po schodach ten wózek. Mówie wam jakie mam kombinacje to szok...aż czasem się nie chce nawet wyjść jak sobie o tym pomyśle 😞 A zdrugiej strony kota dostaję do głowy jak siedze w tych4 ścianach.

• Mamusia
Aniu, ode mnie tez oklask, mam nadzieje, że dzieciątko przestanie Ci płakać...i będzie grzeczne 🙂
Moja Małgorzatka zapomniała już o osie. Na rączce jest tylko niewielki ślad, no i na pupci...Ale jest taka jak zawsze, słodka, grzeczna i usmiechnięta. Dobrze że miałam tak blisko szpital i dobrze, że mała nie miała uczulenia bo mogłaby zacząć się dusić...w ciągu kilku minut. Nie wiem co bym zrobiła wtedy 😞 No ale na szczęście nie jest uczulona.

Dziś ide z nia na fimowego grila z okazji jej narodzin. Prezes się postarał...:P Impreza full wypas. Szkoda tylko że będę jadła wzrokiem:P z powodu karmienia piersią.

p.s. Dziś miałam pierwszy raz z mężem...było super. Już zapomniałam jak się to robi, bo od kwietnia celibat i tylko 2 razy na wywołanie się kochaliśmy.

A tabletki dostałam azalia. Lekarz odradził mi zaszczyki i spirale oraz wkładkę jeśli planuje 2 ciąże a tak jest. Bo po zaszczykach jeszcze po ich odstawieniu przez rok okresu nie ma.

• Mamusia
Ja już po wizycie. Też dostałam tabletki Azalia 🙂
Wszystko jest ok i pani dr powiedziała że możemy się starać o drugie hehe dowcipna 🙂
Guska współczuję takich wygibasów przy spacerze. U mnie raz winda nie działała ale na szczęście jak schodziłam w dół a nie do góry. I wiem co znaczy dźwigać wózek. Masakra.
No nic Mamusie miłego weekendu życzę.

• Mamusia
hej mamusie!
ja dzisiaj też się męczę z moim maluchem bo ciągle mi płacze cycka nie chce jesć a swoje piąstki to by wręcz połknął. brzuszek ma twardy. kupkę zrobił rano a teraz cisza. dałam mu kropelki to zaczął bączki puszczać. teraz zasnął i śpi ale jeść nie chce. wypił tylko herbatkę z kopru włoskiego!

• Mamusia
Witajcie mamuśki.....

Moja Julka 2 dni tak dała mi popalić ciągle płakała...kołysanie ani cycek nie pomagał.....bąki puszcza to nie ma kolek.....te maluszki chyba tak mają......noc przesypia a w dzień szaleje.......dzisiaj odpukać jest spokój.... 🙂 ciekawe na jak długo???;-)