Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2009 | Forum o ciąży

gosiawilsonka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dzięki kasiulek 🙂 To wy ranne ptaszki jeste scie. Moja wstała o 5:00 ja zwykle kupka, jedzonko i śpi teraz 🙂 A do fryzjera się wybieram na dniach , będę wracać do blond i już nie mogę się doczekać 🙂 Ale boję się trochę bo napewno zlejdzie ze 3 godz., ale laktator z allegro mi dziś przyjdzie więc będę odciągać mleczko 🙂

• Odpowiedzi 7,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej
mam pytanie... mamy z moją niunią problem z kupką 🤢 baczki puszcza ale kupki 3 dzien nie zrobiła 😞 co mamy z tym zrobic, macie jakies sposoby na kupke? niby na piersi tak moze byc ale bez przesady
i drugie... jak podajecie witamine d3? z czym? bo tam jest napisane ze trzeba podac z jakims płynem

• Mamusia
Witam
Monika my ostatnio mamy to samo. 2-3 dni nic i dopiero kupa. Ale za to w jakich ilościach trzeba od razu myć bo nawilżane chusteczki nie dadzą rady 🤪
Ale zauważyłam że pomaga herbatka HIPP dla mam karmiących. Niby to jest też na laktację ale nie mam po tym nawału pokarmu więc można pić. Ja piję tą zaparzaną w torebkach. I powiem tak że jak piję to jest wtedy lepiej kupy są codziennie. Jeśli dzidzia Twoja nie ma kolek i nie płacze z powodu bólu brzuszka to się nie martw. Gdzieś czytałam że nawet do 10 dni może nie robić kupy. Co dla mnie też oczywiście jest przesadą. Trzymam kciuki.

• Mamusia
Kasiulek - moja Lilka też na ćwiczenia niestety musi jeździć - ten sam problem - główka do tyłu i na prawy bok. No i nadmierne napięcie w nóżkach. Rzucają nią tam jak workiem ziemniaków!! MASAKRA. No ale to dla jej dobra.
Niestety też mamy problem z kupką. Znów 3 dni nic a nic 😞
No i ze spaniem nadal mamy problem, ale mama wytrzyma - huśta i huśta i huśta, ale czego się do swojego Skarba nie robi 🙂
W ubiegłym tygodniu ważyła już 4680 😉 czyli ponad kilogram do przodu w ciągu miesiąca:P Mój mały grubasek...

• Mamusia
Jak sobie przypomne ze jeszcze niedawno siedziałyśmy przed komputerami z wielkimi brzuchami i narzekałyśmy kiedy urodzimy...to śmiać mi się chce. Bo teraz to mało która z Nas znajduje czas by ponarzekać 🙂 Nasze dzieciaki pochłaniają Nam całe dnie i noce. I dobrze 🙂 Niech czują Naszą miłość:P

• Mamusia
hej hej
Dziewczyny moja mała też trochę do tyłu i na prawo główkę wykrzywia. W przyszłym tygodniu idziemy na szczepienie to zobaczymy co powie pani dr. A no i na to usg bioderek chyba trzeba już się zapisać.
A jeśli chodzi o wit. to dajecie D taką na receptę? bo mi pediatra powiedziała żeby na razie dawać tą bez recepty VitaD i VitaK. One są w kapsułkach do wyciskania od razu do buzi.
A i znowu położna chce mnie odwiedzić w następnym tygodniu już 3 raz no nic skoro musi 🙂

Co do spania w dzień wyczaiłam jezszcze jeden sposób ale nie jest on zbyt dobry. Kłade się z małą karmię ją na leżąco i razem zasypiamy :laugh: i tak 2-3 godzinki hehe