Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2009 | Forum o ciąży

gosiawilsonka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hej laseczki ja dzisiaj byłam u mojej rodzinnej i dostałam skierowanie do poradni wczesnego usprawniania ponieważ mój marcel układa się w łuk na prawą stronę. idę we wtorek to się dowiem czegoś więcej. dzięki mojej rodzinnej idę we wtorek bo tak to dopiero miejsca są na koniec września ale mi załatwiła jako pilne bo Marcel jest mały! albo pójdę na oddział albo będę musiała codziennie dochodzić na rehabilitację i jakieś zabiegi. na skierowaniu jest napisane kurcz szyjny!
pozdrawiam mamuśki

• Odpowiedzi 7,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ziolka super że mogłam pomóc. Sprzedaje te różne metody i doświadczenia z uśmiechem 🙂 Teraz liczę że coś mo doradzicie. Mianowicie chodzi mi o dobry i tani laktator.Chce wyjść w końcu do fryzjera ze spokojną głową więc muszę odciągnąć trochę pokarmu. Ręcznie też się da , ale taki laktator przyda się jak wrócę do pracy. Czytałam różne fora i wyszukałam 2. Medela i Gaia Tufi z dobrymi opniami. Może macie jakieś doświadczenia z nimi?Co do plamienia to u mnie już dawno ustąpiło. Czekam teraz kiedy nadejdzie okres. Jakoś nie mogę wybrać się na kontrolę do lekarza ale już sobie obiecuję 2 tyzień 🙂 Za to pierwszy sexik zaliczony:laugh: bosko!

• Mamusia
ja tez wkładke.ale dzis to mnie lekko zalało.i tez nie wiem co grane.Magdey współczuje braku pokarmu....Guśka ja stosowałam odciagacz tsaki zwykły,reczny i szklany.podobno lepszy jest ten reczny bo przez elektryczny produkuje sie wiecej mleczka....a czy tsak jest to nie wiem.Kasiulek daj znac co i jak.ale mój Wojtas dzis nie spokojny 😞biedaczek ....

• Mamusia
hej hej
Co do prezentów to na pewno coś wybiorę.
Jeśli chodzi o plamienie to ja już nie plamię na kolorowo tylko raczej tak jak między miesiączkami taki jakby śluz.Także nawet już nie zawsze potrzebuję wkładki ale raczej noszę bo się boję niespodzianek.
Moja Zuzia budzi się w nocy już tylko raz a potem już rano więc wysypiam się ejszcze lepiej hehe
Właśnie ją wykąpałam i za raz idę Ją ululać.
Upał taki że nawet wychodzić się nie da na spacery doperio późnym popołudniem 🙂
Pozrawiam Mamuśki 😘

• Mamusia
hej 🙂ale jestem przeziebiona!!! 😞strasznie mnie kaszle 😞nie ma jak byc chorym w srodku lata!i cos mi sie wydaje ze lipa z wyjazdu na wioche 😞mam nadzieje ze dzieciaczków tylko nie zaraze bo szkoda zeby oni nie jechali,a ja zostane najwyżej z Wojtusiem w krakowie 😞.co do nocek to mój synus budzi sie raz,góra dwa razy w nocy i około 5.00 rano wiec nie jest źle.no a co do moich krwawien to dziwna sprawa.bo czasem nic,nie potrzebuje wkładki czasem troszku no i zdazyły sie dwa silniejsze krwawienia ostatnio,nawet zastanawiałam sie czy to czasem nie okres!ale nie.jutro zadzwonie do gina ,moze juz przestał sie urlopowac.u nas tez dzis upał był!!!dobra ide sie połozyc bo strasznie sie czuje.buziaki mamki.cos tu pustawo ostatnio 😞.

• Mamusia
czesc mamki. myslalam ze bede miala dużo czytania a tu nic.. widze ze tez nie macie czasu
maja mała w nocy budzi sie przynajmniej dwa razy trzy i więcej też się czasem zdaża.. więc ja należę raczej do tych nie wyspanych 🙂
ale wczoraj byłam na ważeniu i przybrała równo kilogram od urodzenia przez miesiąc więc jest ok. wogóle już jest taka fajniejsza i już się tak ładnie patrzy na oczka.. też muszę kupić karuzelę 🙂
pozdrawiam

• Mamusia
Mojej małej na pleckach tworzy się naczyniak...ale sam powinien zniknąć do 2 lat. Tak powiedziała pani doktor. A tak pozatym u mnie ok i z małą też. Zaczeliśmy od tygodnia etap odwiedzin bo wcześniej nie pozwalaliśmy na odwiedziny rodziny i znajomych. Mała musiala sie zaklimatyzować. Tylko dziadkowie i rodzeństwo widziało małą 🙂

• Mamusia
kasiulek na czym polegaja te ćwiczenia? Moja mała czesto odwraca główkę na prawą stronę i też się martwie czy to aby nie za często. Sama tez odwraca głowe na lewo ale jednak prawa jej bardziej odpowiada. Poza tym po Esputikonie kolki jakby ustały. Ulewa sie jej dalej ale w normie. Jets juz fajniutka, silna trzyma juz główke sama , wyrywa się jej aaaaa....i powiedziała dziś mam hi,hi...Pięknie już sie do nas uśmiecha 🙂

• Mamusia
Guska muszę mu trzymać główkę w pionie a drugą ręką uciskać taki punkt na ciele który odpowiada temu żeby się nie wyginał. najlepiej to pokazać bo ciężko mi jest tak wytłumaczyć. jak naciskam mu ten punkt to wtedy płacze bo trzeba to robić mocno i jak główkę trzyma w pionie to też płacze bo jest przyzwyczjony że zawsze leży na prawym boku.
jak jesteś niepewna swojej małej to zgłoś to do rodzinnej i dostaniesz skierowanie na wczesne usprawnianie to tam się wszystkiego lepiej dowiesz!

• Mamusia
zaraz jadę na ważenie z małym do mojej położnej.
wczoraj byłam nareszcie u fryzjera i czuję się świetnie. siedziałam tam 4 godz. bo mam długie włosy i gęste a teraz wycieniowała mi i zrobiło się mniej. jak poszłam do fryzjera to spuściłam całą butelkę mleka ale po 4 godz jak przyjechałam to był głodny jak wilk hehe:laugh: