Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2009 | Forum o ciąży

gosiawilsonka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 7,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hejka
My byłysmy na spacerku ale od razu wróciłyśmy bo chwila biegania po trawie i buty i rajstopki przemoczone.

Oj z czyszczeniem nosa to u nas tragedia. Ja używam fridę i jak dobrze małą przytrzymam to dwa razy pociagnę i spokój na pół dnia. Oczywiście tak robilam jak był katar bo tak to patyczkiem do uszu czyszczę nosek. Mała się śmieje wtedy bo to ją łaskocze ale za to kichnie dwa razy ja wytre i już 🙂

• Mamusia
hej laseczki 🙂 mój Wojtus tez uwielbia lekarstwa ....od razu otwiera buźkę 🙂... a Kamil to by bez przerwy je brał....cały czas sie upomina 🙂.lekoman:P.... co do wydatku na lekarstwa Kamilka....to nie drogo mnie to kosztowało bo za 3 lekarstwa-sterydy 😞 zapłaciłam 3zł... ale we wczesniejszej aptece farmaceutka powiedziała ze 70zł....wiec mi sie udało....znaleźc taniej....o wiele taniej. wiecie tylko mnie przestraszyli w tej aptece....powiedzieli ze te sterydy daje sie do konca życia....i ze one by nie podawały dzieciom....no to co ja mam zrobic jak lekarka przepisała..... a Kamilek juz je brał jak był mały.... bierze: ventolin,flixotide,singulair

• Mamusia
aniunia811 napisał(a):
Ziołka nie chce cię straszyć, ale dziś w ddtvn rano mówili o twojej diecie ze szybko działa ale niezdrowa dla organoizmu, wypowiadali sie dioetetycy 😞
no ja tez słyszałam wiele opini na temat tej diety.... nawet czytałam artykuł gdzies na necie ze laska teraz po tej diecie leczy sie....bo takie miała skutki uboczne... ona jest fajna ale na krótki okres.... lecz co z niej wyniknie hm...

• Mamusia
Milcia te dwa ostatnie co podałaś przez pewien czas brał mój mąż jak miał na jesień napady uporczywego kaszlu i okazało sie że to kaszel astmatyczny 😞, ale po pewnym zcasie przeszedł. Choć szczerze ja nie wiem czy bym dała, no w końcu chyba lekarz wie lepiej niz farmaceutka
A moja leków nie chce 😞

• Mamusia
Milcia ciężko powiedzieć. Z jednej strony lekarz chyba wie co robi a z drugiej strony kurde ja bym serydów nie dawała :/ Ciężki wybór przed Tobą. Przypomnij mi tylko na co te sterydy bierze?
Aniunia wiem że każda dieta która szybko działa jest niezdrowa. Natomiast z tymi opiniami to jest różnie bo też czytałam o tym z kolei i wypiowiadało się dwóch dietetyków hehe każdy mówił co innego. Zreszta wiecie jak to jest. Ja jestem dietetykiem z wykszt. i wiem duzo na temat zywienia. Natomiast tak jak to bywa szewc bez butów chodzui. Każda dieta odchudzająca nie jest zdrowa. Najlepiej jest zmienić nawyki żywieniowe na całe życie. Wtedy i się schudnie i utrzyma wagę do tego oczywiście ruch. Ale efekty są znacznie wolniejsze hehe 🙂 Zdaję sobie sprawę z tego ale potrzebuje szybkich efektów więc kółko sie zamyka. 🙂

• Mamusia
Z drugiej zaś strony trochę nie wierzę w tą dietę. Bo najpierw opychasz sie mięsem a potem niby dodaje się inne rzeczy i się chudnie. Kurde na mnie chyba nie działa. Mówię wam ja tam żadnych efektów nie widzę. A 1kg i to nie cay można samemu zrzucić w ciągu tygonia. Wystarczy do swojej normalnej diety wprowadzić 2 litry wody dziennie 🙂

• Mamusia
dzieki Kasiu.... jest mi go tak szkoda....bo przedszkole mu odeszło... a w sumie nie jest jakos bardzo chory....tylko ten napad kaszlu 😞.... a co do Wojtka to jednak nie pojechalismy na to szczepienie.... dostał rozwolnienia.... i przytkany nosemk ma....zresztą wolałam wstrzymac to szczepienie....ze wzgledu na to ze Kamil i ja jestesmy chorzy .skubany nauczył sie wchodzic na łóźko i nie da sie go upilnowac haha...

• Mamusia
🙂 to super.... haha ale te nasze pociechy szybko rosna....nawet nie nie obejrzymy jak na studia pójdą 🙂 Kamil własnie porysował mi ławe czerwoną woskową kredką.... masakra,cały blat jest kolorowy 🙂.... zakrył kocykiem zeby nie było widac... zeby tata nie zobaczył haha .łobuz jeden.u nas ciepełko na polku....wiec bedziemy sie zbierac na spacerek.... nie bedziemy siedziec w domu i sie kisic w zarazkach. miłego dnia 🙂

• Mamusia
To pewnie alergiczne, pociesze Cię ze mojemu mężowi po tych lekach przeszło, wiec może warto dać niech się nie męczy , bo szkoda dziecka. Mjego męża tak męczył kaszel że potrafił zwracać, wiec wiem jak to wygląda i współczuje Kamilkowi, ucałuj go ode mnie i Julci 🙂 i oklask dla niego 🙂

• Mamusia
Milcia najlepiej wybierz się do alergologa. On Ci powienien powiedzieć o wszytskich możliwych sposobach leczenia alergii. Ja jestem uczulona na kwiaty i na bylice które pylą od połowy lipca do końca paxdziernika. Ale ja byłam odczulana i teraz jest dużo duzo lepiej. Bardzo łagodnie przechodzę ten okres. Nie wiem jak jest z dziećmi czy je tez można odczulać? Być może dopiero od jakiegos wieku bo szczepionki są dość silne. Odczulanie trwa od 3-5 lat. Bierze się szczepionki w ramię ale tylko kilka w roku po okresie pylenia. Niech Ci da lekarz skierowanie jak nie chcesz iśc prywatnie bo sam pediatra nic nie pomoże na alergie a szkoda by się dzieciaki męczyły. Wyciągnij skierowanie i się zarejestuj nawet jakbys miała czekac dwa miesiące na prawde warto bo alergolog powie Ci najlepiej co można a co nie. Buziak dla was.