Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2009 | Forum o ciąży

gosiawilsonka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 7,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
witam wieczorem 😉 ale jestem styrana... 🤢 Julek już wykąpany i śpi 🙃 usnął mi dzisiaj w dzień ok 11.00 (czyli normalnie) ale spał króciutko, bo tylko półtorej godzinki.. dlatego teraz padł jak kawka.. nawet mleka nie wypił do końca, ale to nic, bo wszamał na kolację kanapki, więc luzik 🙂 Milcia mój Julek też brał zyrtec jak mu tylko tę skazę białkową wykryli...ale głupotę zrobił lekarz (jak się później dowiedziałam od innego dermatologa), bo przepisał nam zyrtec i bebilon pepti, niby powinien jedno z dwóch.. bo nie wiadomo teraz od czego mu ta skaza minęła czy od leku czy od mleka. W każdym bądź razie zyrtec brał przez niecały miesiąc. Aniunia, też mieliśmy wiosną przeboje..cały maj mieliśmy zakatarzony 😲 i w przyszłym roku pewnie będzie powtórka z rozrywki 😮 A co do diet i ćwiczeń to ja was normalnie dziewczyny podziwiam ! Ja nie mam tak silnej woli ☺️ a czy na tej diecie to dużo się chudnie? ja w sumie musiałabym wziąć się bardziej za ćwiczenia, bo lekki brzuszek został no i poślady przydałoby się lekko poprawić 🤪 haha! 😁 Także Ziolka oklask dla Ciebie za odwagę i chęci! No i powodzenie życzę 😉 Gdyby już mnie nie było, to mówię wszystkim Mamusiom DOBRANOC 🙂 i maluszkom także 😘 baj 🙂

• Mamusia
a mój cholernik łobuzek malutki zamiast spac to sobie...łobuzuje!!!. tylko jak!!!! siedzi oparty o siatkę kojca i uderza w nią jak sie tylko da głową i plecami.... a kojec wędruje po całym pokoju!!! ma powera!:P kolorowych snów dziewczynki.ide dzieciaki połozyc spac.aha sola fajny ten domek... 🙂 jak mi sie marzy takie własnie 3 pokoje....ogródeczek....gril.a nie blok 😞..... dobra spadam papa

• Mamusia
odbiło się po tym przeciwymiotnym i zaczal troszkę wody pić.teraz spi.boję się nocy,będe spała z nim.Dziewczyny on zjadł wczoraj morelę.pewnie to od tego....mam nadzieje,ze jutro będzie lepiej.
oj nigdy nie sadzilam ,ze choroba dziecka to taki stres.nawet zwykly katar..
do tego sajgon z remontem.pan od płytek pochlał i się nie pojawil.w sobotę przyjdzie inny.a juz by było skonczone.burdel na maxa wszędzie.

• Mamusia
Nie zawracaj sobie kochana teraz głowy bałaganem.. Śpij z Juleczkiem, zobaczysz - będzie dobrze.. 😘 tylko, tak jak dziewczyny mówią, niech dużo pije..jeśli nawet po płynach zwraca to jedź do lekarza lub na pogotowie. A możliwe,że zaszkodziła morela... wiesz jeśli wcześniej tego nie jadł to organizm mógł tak zareagować.. a dużo jej zjadł? Bidulek nasz malutki 😞 Ściskamy Was mocno i spokojnej nocki życzymy 😘
Ja też już się kładę, obejrzałam seriale i mogę iść spać 🤪 Życzę dobrej i spokojnej nocy Mamusie 🙂

• Mamusia
Witam z rana 🙂 Właśnie, Aniu, jak Julek? Noc minęła spokojnie? Mam nadzieję,że już mu lepiej 🙂 My już na nogach.. Julas w stał jakoś przed 4 nad ranem, ale dałam mu butlę, wypiła całą i zasnął i obudził się dopiero o 8.00 🙂 miałam plan,żeby go na nocnik posadzić jak tylko wstanie, bo tak jak u Ziolki bodajże, mój mały też kupkę robi z rana, mniej więcej zaraz po przebudzeniu...ale zanim wyciągnęłam go z łóżeczka to pielucha była już pełna 😮
Kropeczek, nie stresuj się 🙂 faceci tacy są 😉 z zresztą człowiek czasami śmiechem reaguje na stres 🙂 Słuchajcie dziewczyny...w czym Wasze maluchy śpią..? tzn, w tradycyjnych, drewnianych łóżeczkach (czy macie w tym przypadku wyciągniętych kilka szczebelków?) czy w takich kojcach z otwieranym bokiem? Bo mój Julek jeszcze w normalnym łóżeczku sypia i nie wyciągnęłam mu jeszcze szczebelków, bo on się strasznie wierci w nocy i boję się,żeby przez sen nie wypadł.. 🤢 Kojec mam..ale nie mogę się jakoś do niego przekonać.. 😮 idę do małego, bo już wariuje 😁 zajrzę później 🙂

• Mamusia
hejo :d
Cieszę się że Juleczek już lepiej być może całkiem że to ta morela. Podobnie jak u nas nektaryna ehh masakra. No ale najważniejsze żeby już nie wymiotował. Daj mu może dzisiaj raczej coś lżejszego do jedzenia. Będzie dobrze 🙂

Zuzia też śpi w normalnym drewnianym łóżeczku tzn takim dzięciecym ale szczebelk nie wyciągnęłma bo mimo że mam opuszczone do samego dołu to jakoś wysoko mi się wydaje a ona jeszcze nie umie wchodzić wychodzićwolę nie ryzykować. Turystyczne mam też na wyjazdy. Ale moja znajoma sprzedała łóżeczko drewniane i rołożyła właśnie to turystyczne małemu i się sprawdza bok ma odpiętu to sobie wychodzi tyle że to tego łóżeczka przeniosła materac żeby było na plecki lepiej

Ja już byłam u lekarza. Masakra jakaś dlatego właśnie nie chodzę bo szkoda czasu. Kolejki nie było bo wszytsko na godziny ale mówię co i jak no to fajnie bo dostałam zkierowanie na zdjęcie rtg zatok i od razu zrobiłamtyle że lakrz mnie nawet nie zbadał ani w gardło nie popatrzył

• Mamusia
hej dziewczyny!
oj Aniu współczuję tego co działo się z Julkiem, wiem co przeżywałaś bo mój Marcyś miał też tak ale u niego przyczyną był rotawirus a do tego wgłobienie jelita co zakończyło się operacją!
ostatnio też wymiotował mi kilka razy ale to po winogronie(oczywiście bez skórki) i jego wydurnianiu się 🙂
jeżeli chodzi o łóżeczko to śpi w tym drewnianym. ma wyciągnięte szczebelki chociaż się wierci w lóżeczku i nie raz w nocy z niego wychodził i przychodził do mnie . wyjść umie ale wejś już trudniej mu 🙂

• Mamusia
Oj idzie jesień idzie wielkimi krokami...

Zuzi włączyła się ostatnio faza gasrto hehe wcina tak że normalnie szok. Dzisiaj zjadła dwie kanapki na śniadanie a potem dwa cale banany na raz. Pospała i zjadła zupę jarzynową z makaronek a to dopiero 13 a gdzie jeszcze do 21? 🤪