Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2009 | Forum o ciąży

gosiawilsonka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 7,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Sola najlepiej chyba będzie po prostu nie reagowac choć wiem że to ciężko tak. Ale olej babę i już. Pamiętam już wcześniej też były jakieś jazdy z tą ladygaga. Chyba każda z nas ma jakieś podejrzenia ehhh.
A Julica jak się urodziła z tymi włoskami to ja oszalałam pokazywałam nawet zdjęcie mojej mamie nie mogłyśmy się napatrzeć. Może faktycznie chodzi o jakąś zazdrość. Nie ważne najlepiej zlać i już. Niektórzy myślą że w internecie są anonimowi a to nie do końca tak jest 🙂

• Mamusia
A gdzie mierzycie temperaturę? w pupie? Bo ja gdzieś wyczytałam że trzeba 5 kresek odjąć jak się w pupie mierzy bo w pupie prawidłowa jest 37,1C

No Ania ja właśnie też karmiłam jeszcze nie dawno w dzień cycolem ale mała nie chciała przez to jeść nic innego dlatego najpierw zabrałam jej karmienie dzienne i zostawiłam rano, wieczorem i w nocy. No a potem zabrałam karmienie nocne. Teraz zostało już tylko poranne i powoli chcę odstawić. Ehhh troszkę szkoda no ale... no i pewnie okres przyjdzie jak skończę karmić bleeee wcale za nim nie tęsknię hehhe

• Mamusia
Hej mamusie, ale się rozpisałyście. Postaram sie po kolei nadrobic tematy:d. Ja również nie mam bladego pojęcia kto to ta laska. Jeśli chodzi o wage, to ja ostatnio przytyłąm 4 kg 🙂, ale to i tak nadal mniejsza waga niż z przed ciąży.
Jeśli chodzi o mleko to moja pije od urodzenia do 3 meichów była dokarmiana, a potem już nie chciała mojego - notabene neiwiele go było wiec troszeczke mlek żeśmy przeszły i borykałyśmy sie często z problemami z brzuszkiem dopiero jak podaliśmy enfamil to sie problemy skończyły i do tej pory dostaje jego 🙂. Ten 3 fantastycznie pachnie:d. A co ilości zjadanego to od jakiegoś już czasu je dwa razy dziennie rano 170 ml mleka i na wieczór przed snem tyle samo tylko zagęszczone kleikiem ryżowym.
Jak Julcia była mniejsza to mieżyliśmy w pupie, potem kupiliśmy taki co mierzy w uchu i na czole i teraz tym mierzymy.
Ja od wczoraj próbuje uporządkować zdjęcia niuni ale jakoś powoli mi to idzie zwłąszcza że każde oglądam i sobie przypominam kiedy to było 🙂
Moja Julcia ma nadal 3 zębale, ale wiecie co zauwazyłam że idą górene jedynki i dwójka prawa, bo lewą ma 😁 ma juz tak napuchniete dziasła, ze aż mi jej szkoda 😞.
Ale sie rozpisałam 🙂
A bo bym zapoimniała: SOLA OLEJ LALE, PEWNIE SAMA MA MNÓSTWO KOMPLEKSÓW I CZEPIA SIĘ INNYCH. TY MASZ SIĘ SOBIE PODOBAĆ I SWOIM NAJBLIŻSZYM. 🙂

• Mamusia
My już po porannym spacerku 🙂, jak wróciłyśmy to niunia zjadła troche bułki maślanej, poprawiła zapiekanką makaronową i poszła spać. Bo jeśli chodzi o jedzenie to nie dawałam jeszcze grzybów, mięsa jadła wszytskie łącznie z wątróbką 😁. Z warzyw je wszytsko poza burakiem, jakos jej nie leży, a tak to kapuste jak najbardziej też wcina, ogórki najlepiej kiszone 😁, a i nie dawałam kakao i orzechów bo się troche boje. Atak to reszte wymiata 😁

• Mamusia
Ja z jedzenia też nie dawałam grzybów no i nie mam zamiaru. Wartości to odżywczych nie ma tylko smak a po co ryzykować tym bardziej że nie wolno dzieciom ich podawać bo są zaciężkie aż chyba do 12 roku zycia nie powinny ich jeść. Zapewne znacie sprawę tego małego 6 latka Tomka co się zatruł masakra...

• Mamusia
ziolka napisał(a):
Ja z jedzenia też nie dawałam grzybów no i nie mam zamiaru. Wartości to odżywczych nie ma tylko smak a po co ryzykować tym bardziej że nie wolno dzieciom ich podawać bo są zaciężkie aż chyba do 12 roku zycia nie powinny ich jeść. Zapewne znacie sprawę tego małego 6 latka Tomka co się zatruł masakra...

Właśnie to samo chciałam napisać! biedny maluch! tylko 6 lat i już taka ingerencja w organizmie..powiem szczerze,że całej historii nie znam i nie wiem jak to się stało, że maluch zjadł te trujaki, ale jakby nie było to żal dziecka 😞 co do przeciwbólowców to ja daję też nurofen, ale już w "podbramkowych" sytuacjach 🙂 a temperaturę też mierzę pod paszką - a i z tym jest czasami ciężko 😉

• Mamusia
sola35 napisał(a):
ladygaga
(Użytkownik)
ladygaga

jesli ktos tu powinien przejsc na diete dukana to sola-bo ma dupe jak 3 drzwiowa szafa

Nie wiem kim jesteś i nie wiem jak wyglądasz i nie obchodzi mnie to, ale widzę, że zazdrościsz mi czegoś tylko nie wiem czego?? Może tego, że mam śliczne córki? Do Twojej wiadomości: nie zrobię Ci tej przyjemności i nie przejdę na dietę, bo mojemu mężowi i mnie podoba się mój tyłek. I powiem Ci jedno ODCZEP SIĘ ODE MNIE!!!!. Ja też podejrzewam, że to może być ktoś z lipcówek.Tylko zastanawiam się Co ja komu zrobiłam?

Kochana, nie ma się co przejmować jakąś pustą panną.. trzeba mieć tupet,żeby pisać takie rzeczy na forum! A Ty masz oklaska ode mnie i na pocieszenia i za to co napisałaś! Masz rację - podobać się mamy naszym facetom,a nie komuś, kto ma ze sobą jakiś problem... Ehh.. Szkoda słów i nerwów na takie osoby 😁 A chyba tylko ja nie mam zielonego pojęcia kim może byc ta cała "LadyZgaga" 🤪