Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2009 | Forum o ciąży

gosiawilsonka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hej, Kasiulek zazdroszczę też bym się z miłą chęcią pobawiła, ale kuraki nikt nie chce sie żenić 🙂. Ja od rana biegam i sprzatam, plus jest taki że jeszcze tylko prasowanie, zaraz machne i luz 🙂. Obiadek mam wiec też super. Niunia poszła do łóżeczka wiec mozę chwile odetchne i porobie dalej chuste na szydełku 🙂

• Odpowiedzi 7,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej hej
U nas zmieniła się pogoda od wczoraj i ochłodziło się i pada deszcz. Więc ze spacerów nici. Moja siedzi ze mna od środy w domku do jutra bo musze jej dawać 3 razy dziennie maść do oczu z atropiną. Jutro będzie miała badanie wzroku i zobaczymy pewnie okularki.
My mieliśmy teraz jechac na wesele 10 września ale odmówiliśmy. Ja teraz prawie zaczynam 7 miesiąc więc ano zabawy ani z mała nie ma co zrobić.
Powoli przymierzamy się do przemeblowania pokoju dla małej. Ale jeszcze się trochę wstrzymujemy bo szkoda nam oddawac sypialnię 🙂 Rozglądamy się za łózkiem wykładziną jakimiś ozdobami na ścianę. I myślę na koniec września zaczniemy przmeblowywać.
A tak ogólnie to jest mi co raz ciężej i myślę że urodze wcześniej hehehhe. No i zaczęłam drugi rok w szkole zobaczymy jak pójdzie. Pocieszam się że szybko zleci.

• Mamusia
ziolka napisał(a):
hej hej
U nas zmieniła się pogoda od wczoraj i ochłodziło się i pada deszcz. Więc ze spacerów nici. Moja siedzi ze mna od środy w domku do jutra bo musze jej dawać 3 razy dziennie maść do oczu z atropiną. Jutro będzie miała badanie wzroku i zobaczymy pewnie okularki.
My mieliśmy teraz jechac na wesele 10 września ale odmówiliśmy. Ja teraz prawie zaczynam 7 miesiąc więc ano zabawy ani z mała nie ma co zrobić.
Powoli przymierzamy się do przemeblowania pokoju dla małej. Ale jeszcze się trochę wstrzymujemy bo szkoda nam oddawac sypialnię 🙂 Rozglądamy się za łózkiem wykładziną jakimiś ozdobami na ścianę. I myślę na koniec września zaczniemy przmeblowywać.
A tak ogólnie to jest mi co raz ciężej i myślę że urodze wcześniej hehehhe. No i zaczęłam drugi rok w szkole zobaczymy jak pójdzie. Pocieszam się że szybko zleci.

hej ziolka
przede mną też remonty i urządzanie domku bo pod koniec września przeprowadzamy się do nowego mieszkania, trochę malutkie ale własne 🙂 i powiem ci że za twoją rada poszłam i zaczęlam sadzać patryczka na nocnik i są pierwsze rezultaty, raz zrobił mi już kupkę i siku parę razy 🙂

• Mamusia
Hej
U nas całą noc lało wczoraj pokapywało cały dzień, a dziś od rana szaro i ponuro:/, aż nic się nie chce. I do tego zimno, kurcze chyba powoli jesień idzie. A moja niunia ostatnio sie cosik mi buntuje tzn. dotąd trzyma siku aż jej po nogach leci:/. NIe wiem czym to jest spowodowane. W nocy przez sen ją wysadzam no chyba ze za późno sie przebudze to miewamy jeszcze wpadki oj miewamy, ale jestem twarda i pieluchy nie zakładam.
My od dziś wojujemy same bo mąż w delegacje poleciał i tak do wtorku.
Kasiulek a mieszkanko w bloku???? ilu pokojowe????

• Mamusia
dzień dobry 🙂 u nas też od kilku dni zimno i deszczowo..dwa dni siedziałam u teściów, bo spółdzielnia zarządziła wymianę rur i nie było nikogo do przypilnowania chaty 🥴 a tak poza tym to nuda i rutyna.. 😜 siedzimy w domku, bo zimno..jedynie jak przestaje padać to wychodzimy na chwilkę na podwórko 🙂 a mój Julek zrobił 2 razy siku do nocnika i raz kupkę do kibelka 😜 taki był dumny z tej kupki,że cały dzień chodził i mówił wszystkim co zrobił 😜 ale sam nie zawoła.. dlatego jeszcze z pieluch nie rezygnuję..powoli będzie się uczył..najwyżej zajmie nam to trochę więcej czasu..

• Mamusia
hej hej
No to Kasiulek super że nauka z nocnikiem idzie 🙂
My dzisiaj jedziemy do okulisty. ZOabczymy czy trzeba będzie okularki dla małej zamawiać. Także będę się za pół godzinki zbierać i jak wrócimy to damy znać.
Co do imienia jesli faktycznie będzie dziewczynka to będzie Aleksandra <> Ola 🙂
A gdyby się jednak okazał chłopiec to na razie nie mamy imienia 🙂 Mam nadzieję że aż takiej niespodzianki nam dzidzia nie zrobi 🙂 Kurcze zostały mi 3 misiące 🙂 Powiem wam że troszkę się obawiam jak to będzie jak będą dwa dzieciaczki 🙂. No i jak poród. Bo tym razem najpewniej będę rodzić sama. Niestety nie mamy z kim zostawić Zuzi a dokładnej daty porodu nie da się wiadomo przewidzieć więc nie można zaplanowac zeby ktoś przyjechał a szkoda hehehhehehe chciałabym jednak z mężem rodzić. No chyba że urodze w dzień jakmała będzie w przedszkolu ale wiadomo gdybać sobie można a natura i tak zrobi swoje 🙂

• Mamusia
Anusia86 napisał(a):
dzień dobry 🙂 u nas też od kilku dni zimno i deszczowo..dwa dni siedziałam u teściów, bo spółdzielnia zarządziła wymianę rur i nie było nikogo do przypilnowania chaty 🥴 a tak poza tym to nuda i rutyna.. 😜 siedzimy w domku, bo zimno..jedynie jak przestaje padać to wychodzimy na chwilkę na podwórko 🙂 a mój Julek zrobił 2 razy siku do nocnika i raz kupkę do kibelka 😜 taki był dumny z tej kupki,że cały dzień chodził i mówił wszystkim co zrobił 😜 ale sam nie zawoła.. dlatego jeszcze z pieluch nie rezygnuję..powoli będzie się uczył..najwyżej zajmie nam to trochę więcej czasu..

oklask dla Juliana 🙂

• Mamusia
ziolka napisał(a):
hej hej
No to Kasiulek super że nauka z nocnikiem idzie 🙂
My dzisiaj jedziemy do okulisty. ZOabczymy czy trzeba będzie okularki dla małej zamawiać. Także będę się za pół godzinki zbierać i jak wrócimy to damy znać.
Co do imienia jesli faktycznie będzie dziewczynka to będzie Aleksandra <> Ola 🙂
A gdyby się jednak okazał chłopiec to na razie nie mamy imienia 🙂 Mam nadzieję że aż takiej niespodzianki nam dzidzia nie zrobi 🙂 Kurcze zostały mi 3 misiące 🙂 Powiem wam że troszkę się obawiam jak to będzie jak będą dwa dzieciaczki 🙂. No i jak poród. Bo tym razem najpewniej będę rodzić sama. Niestety nie mamy z kim zostawić Zuzi a dokładnej daty porodu nie da się wiadomo przewidzieć więc nie można zaplanowac zeby ktoś przyjechał a szkoda hehehhehehe chciałabym jednak z mężem rodzić. No chyba że urodze w dzień jakmała będzie w przedszkolu ale wiadomo gdybać sobie można a natura i tak zrobi swoje 🙂
też chciałam córce dać na imię ola ale brat mnie wyprzedził a później okazało się że to drugi syn 🙂i koniecznie daj znać co tam u okulisty. ja dwa razy rodziłam z mężem i to było wspaniałe 🙂 a drugi poród był dla mnie lżejszy choć Patryk ważył więcej niż Marcel (4320)woohoo:

• Mamusia
to Kasiu był duzy chlopczyk,gratuluje mieszkanka 🙂ja jednak przedłuzam urlop na rok...i tak nie mam z kom zostawic Julka wiec co tam...
my tez zaczelismy sadzac Małego,jak sadzamy robi ślicznie siusiu...ale kupki jeszcze nie...i tak niezle idzie,kilka dni sadzania i zalapal o co chodzi....

• Mamusia
Hej, u nas bez zmian.
Kasiulek to mieszkanko takie jak my mamy 🙂.
Ja ostatnio znów się wziełam za szydełko 🙂
Niunia rozrabia stawia sie jak nie wiem co.
Co do przedszkola my najprawdopodobniej od września 2012 puścimy ją a ja do końća września pociagne wychowqawczy, w tym czasie mam zamiar znaleść coś bliżej jeśłi chodzi o prace, a jak bedzie sie okaże

• Mamusia
aniunia811 napisał(a):
Hej, u nas bez zmian.
Co do przedszkola my najprawdopodobniej od września 2012 puścimy ją a ja do końća września pociagne wychowqawczy, w tym czasie mam zamiar znaleść coś bliżej jeśłi chodzi o prace, a jak bedzie sie okaże
a co z drugą dzidzią?

• Mamusia
kasiulek85 napisał(a):
aniunia811 napisał(a):
Hej, u nas bez zmian.
a co z drugą dzidzią?

Kasiulek co do dzidzi to my bardzo chcemy i cały czas się staramy tylko nic nam z tego nei wychodzi. Oczywiście jeśli by sie pojawiła dzidzia to pewnie niunia bedzie siedziała w domku albo mimo wszystko pójdzie do przedszkola, pewnie prywatnego bo do państwowego się dostać ciężko bardzo ale po nowym roku pewnie złoże dokumenty, zobaczymy jeszcze.
Teraz niedawno bo w tamtym tyg miałam wizyte u gin i teraz mam wziać leki i po @ pojechać na oblukanie cyklu mojego bo to już troszki długo trwa to staranie bezskuteczne:/