Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2009 | Forum o ciąży

gosiawilsonka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej, my parę dni nie pisałyśmy nic, ponieważ korzystałyśmy z ładnej choć wietrznej i chłodnej pogody 🙂. A tak to u nas wszystko bez zmian, najczęściej teraz zbieramy kasztany, a potem walają sie po podłodze 😁.
Ja zaraz biore sie za sprzatanie, ale tak na chwilke weszłam sie przywitać 🙂
piszcie piszcie 🙂

• Odpowiedzi 7,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
oj też tu dawno nie zaglądałam..ale natłok obowiązków i pogoda robią swoje 🙂 dodatkowo u nas przez tydzień było Winobranie, wiec też troszkę się bawiliśmy 😜 a tak poza tym bez większych zmian..no może poza tym,że Julek coraz częściej załatwia się do nocniczka lub na kibelek...zależy na co ma, że tak się wyrażę, ochotę 😉 no i od kilku dni bez "nynusia" 😜 nie wiem czy Wasze jeszcze korzystają...ale ja staram się go oduczać i na razie - odpukać - idzie nam dobrze 🙂 aaaa na bilansie w końcu byliśmy 🙂 12 kg i 88 cm..Pani doktor twierdzi,ze troszkę za mało waży... nie powiem, bo niejadek z niego straszny...a Wasze maluszki jak tam z waga..? poza tym ok - ciśnienie ok, ząbki ok, stópki i chód też ok, no i katarynka z niego niesamowita - Pani doktor twierdzi, że to jak najbardziej ok 😁 i co jest najfajniejsze - ani razu się nie skrzywił nie mówiąc już o płaczu - bo zazwyczaj do tej pory wył jak bóbr u lekarza 😜 tylko z paznokciami u stóp mamy mały problem, bo płytka strasznie mu się rozdwaja i łamią mu się paznokcie 🤢 dlatego musimy do dermatologa się przejść... oki zmykam spać - obiecuję zaglądać częściej 😉 dobranoc 🙂

• Mamusia
Anusia86 napisał(a):
oj też tu dawno nie zaglądałam..ale natłok obowiązków i pogoda robią swoje 🙂 dodatkowo u nas przez tydzień było Winobranie, wiec też troszkę się bawiliśmy 😜 a tak poza tym bez większych zmian..no może poza tym,że Julek coraz częściej załatwia się do nocniczka lub na kibelek...zależy na co ma, że tak się wyrażę, ochotę 😉 no i od kilku dni bez "nynusia" 😜 nie wiem czy Wasze jeszcze korzystają...ale ja staram się go oduczać i na razie - odpukać - idzie nam dobrze 🙂 aaaa na bilansie w końcu byliśmy 🙂 12 kg i 88 cm..Pani doktor twierdzi,ze troszkę za mało waży... nie powiem, bo niejadek z niego straszny...a Wasze maluszki jak tam z waga..? poza tym ok - ciśnienie ok, ząbki ok, stópki i chód też ok, no i katarynka z niego niesamowita - Pani doktor twierdzi, że to jak najbardziej ok 😁 i co jest najfajniejsze - ani razu się nie skrzywił nie mówiąc już o płaczu - bo zazwyczaj do tej pory wył jak bóbr u lekarza 😜 tylko z paznokciami u stóp mamy mały problem, bo płytka strasznie mu się rozdwaja i łamią mu się paznokcie 🤢 dlatego musimy do dermatologa się przejść... oki zmykam spać - obiecuję zaglądać częściej 😉 dobranoc 🙂

no to mnie nastraszyłaś bo mojemu marcelkowi też się strasznie rozdwajają. my smoczka nie używamy od dawna marcel miał 8 miesięcy jak zgubił smoczek i od wtedy się już nie upominał.
co do wagi to Marcel też waży 12 kg a mierzy 90cm i też waży za mało bo wagowo jest na 25 centylu a wzrostem na 75 centylu

• Mamusia
hej kochane..ulżylo mi ,ze nie tylko mój Julek jest tak Mały...ma 12 i mierzy 92...na bilansie mowily,ze jest ok tylko do mniejszyh dzieci nalezy...ostatnio mielismy goraczke jednodniowa....dałam mu czopek,na drugi dzien zero zadnych objawowo i goraczki...jak myslicie co ??/
ja bylam w pracy u siebie 2 dni na zastepstwo....kolezanka mnie wziea ...Julek byl z Kuba a ja odpoczelam 🙂super bylo.a tak u nas ok,Julek tez do nocnika czesciej robi....

• Mamusia
hej kochane..ulżylo mi ,ze nie tylko mój Julek jest tak Mały...ma 12 i mierzy 92...na bilansie mowily,ze jest ok tylko do mniejszyh dzieci nalezy...ostatnio mielismy goraczke jednodniowa....dałam mu czopek,na drugi dzien zero zadnych objawowo i goraczki...jak myslicie co ??/
ja bylam w pracy u siebie 2 dni na zastepstwo....kolezanka mnie wziea ...Julek byl z Kuba a ja odpoczelam 🙂super bylo.a tak u nas ok,Julek tez do nocnika czesciej robi....

• Mamusia
Ania131206 napisał(a):
do mniejszych? moja lekarka powiedziała że marcel należy do wysokich a wzrostu ma 92 😮 🤪 🤢

• Mamusia
aniunia811 napisał(a):
Hej kochane, ja rzadziej pisze ponieważ idzie jesień coraz bardziej wiesz szydełkuje dla mojej królewny różne rzeczy. Przez ostatnie dni machnełam jej dwie czapy 🙂, ale zaglądam zaglądam żeby nie było. Tylko kurcze nie ma za bardzo co czytać.
śliczna ta czapeczka co zrobiłaś 🙂 masz talent kochana 🙂 oklask: 🙂

• Mamusia
kasiulek85 napisał(a):
aniunia811 napisał(a):
Hej kochane, ja rzadziej pisze ponieważ idzie jesień coraz bardziej wiesz szydełkuje dla mojej królewny różne rzeczy. Przez ostatnie dni machnełam jej dwie czapy 🙂, ale zaglądam zaglądam żeby nie było. Tylko kurcze nie ma za bardzo co czytać.
śliczna ta czapeczka co zrobiłaś 🙂 masz talent kochana 🙂 oklask: 🙂

Dziękuje kochana i odwdzięczam sie:d. My wróciłyśmy z popołudniowego spacerku, wiec niedługo kolacyjka 🙂. U nas miało być pięknie i słonecznie, a cały dzionek pochmurno i ponuro dobrze że chociaż było te 20 stopni 🙂

• Mamusia
To pewnie chłopaki zadowoleni 🙂. My co wtorek śmigamy do biblioteki bo są zajecia dla dzieci do lat 8 🙂 wspólne czytanie, malowanie, zagadki. Fajna sprawa 🙂 moja laleczka była zachwycona. Z resztą moja w ogóle lubi książeczki, ogląda książeczki, opowiada co jest na rysunkach i nawet jak coś zapamięta to wygląda jakby czytała. Komicznie 🙂

• Mamusia
Hej śpiochy 🙂. U nas od rana świeci słoneczko 🙂. Więc pewnie jak już wreszcie się ogarne śmigniemy na jakiś spacerek przed spankiem 🙂. MOja mała od wczoraj chyba na złość mi robi i zdarza jej sie siknąć w galotki:/. No mówie wam bywa że już jest cudnie, a przychodzą takie dni i o ręce mi opadają. Ale staram sie nie poddawać. A na pewno już jej nie zakładać pieluchy. Z resztą nawet nie wiem jak by sie teraz w niej zachowywała 🙂. Co do smoka, to nasza nadal ze smokiem usypia:/. Jak już zaśnie zabieram jej i zdarza sie że całe noce prześpi bez a bywa że sie budzi i musze jej go dać:/. Tak myśle że dam jej czas do końca tego roku. Może wtedy wyklaruje się sytuacja z sikaniem, bo w zime pewnie bedzie gorzej. Nie da sie wystawić tyłka 🙂. A od nowego roku definitywnie zabiore smoka, przynajmniej na razie tak myśle 🙂Ale sie rozpisałąm z rana 🙂

• Mamusia
Dzień dobry 🙂 Jakie śpiochy? 😉 wypraszam sobie 😜 my na nogach od 7.30 😜 hihi 😉 😉 😉 No muszę zgodzić się z Kasią,że idzie Ci Aniu to dzierganie 🙂 Super 🙂 Gdybym miała córę, to poprosiłabym Cię o jedną taką 😉 no ale cóż - nie sądzę,żeby mój Julian chciał nosić takie dziewczęce cudeńko 😁
Nom my smoka na dobre rzucamy 😁 nawet jak się upomina - najczęściej rano jak się obudzi, bo już ładnie zasypia bez niego - to go zagaduję,że "nyny" (tak Juli mówi na smoczek 😉 ) gdzieś poszedł i zaraz go poszukam...i zabawiam go a on zapomina 😉 więc luzik 🙂 a z sikaniem - tak jak pisałam - małymi kroczkami do celu 🙂 u nas dziś ma być ok 16 st. ale bez deszczu - więc zabieram się zaraz za obiad i na dwór 🙂 dobrze,że mamy podwórko, to zawsze Julek się wybiega i ja przy okazji coś zrobię - dziś mam w planach zgrabić liście, bo już okropnie wyglądają takie podgniłe 😠 tak więc do później dziewczynki - miłego dnia 🙂

• Mamusia
a ja pospałam 🙂dzien dobry 🙂
mój Julek nadal chodzi w pampersie ale coraz czesciej woła siusiu...boje sie zdjac mu pieluche,bo nie zawsze zawola,poza tym kupke tylko raz zrobil do nocnika,robi ja nadal w pieluche....a co do smoka to ja tylko na noc daje,w dzien juz jakies pol roku nie daje....a on nawet sie nie upomina...Aniu a ja czapeczki nie widzialam gdzie mogę zobaczyc??

• Mamusia
Ania131206 napisał(a):
a ja pospałam 🙂dzien dobry 🙂
mój Julek nadal chodzi w pampersie ale coraz czesciej woła siusiu...boje sie zdjac mu pieluche,bo nie zawsze zawola,poza tym kupke tylko raz zrobil do nocnika,robi ja nadal w pieluche....a co do smoka to ja tylko na noc daje,w dzien juz jakies pol roku nie daje....a on nawet sie nie upomina...Aniu a ja czapeczki nie widzialam gdzie mogę zobaczyc??

Moja smoka w dizęń nie używa ponad rok 🙂 miała jakieś 11 miechów jak w dzięń był zabrany 🙂
Aniu co do czapeczki to na nk wrzuciłam fote, bo tu nie wiem jak poza tym nie chce czegoś nowego instalować dla jednej foty 🙂
Więc jak coś to zapraszam na nk 🙂
Co do dziewczęcej czy chłopięcej to cięzko określić 🙂 Ja teraz bede robiła dla męża 🙂. Wzór jest mega uniwersalny 🙂

• Mamusia
A dzień dobry w sobotę 😉 jakiś dobry humor dzisiaj chyba mam 🤪 oby do wieczora 🙂 hihi 😉
u nas też z dnia na dzień jesień czuć - ale korzystamy na maxa! latem chyba tak się nie wietrzyliśmy jak teraz 🙂 a mój Julek zakatarzony ;p Ej wasze [pociechy też nie chcą pokazywać ząbków do mycia..? bo mój ma problem z górnymi i dolnymi z przodu... 🤨 lecę zabrać się za sprzątanko, bo szkoda dnia 🙂 do później 🙂 miłego dnia 🙂

• Mamusia
Dzień dobry z pięknego i słonecznego poniedziałku. Niestety ja humoru pomimo cudnej pogody nie mam, wstałam z bólem gardła:/.
Aniu co do mycia ząbków to moja ma fazy, że nie chce dać myć, a bywa że się sama upomina 🙂, z przewagą na upominanie się 🙂. Bardzo pomaga nam bajka Barney w jednym z odcinków dzieci po jedzeniu myją ząbki i moja jak ją ogląda to sama leci po szczoteczkę i myje dodatkowo 🙂
Kurcze mam kolejne wyzwanie:/ mąż zażyczył sobie rękawiczki na drutach takie jakie mają rowerzyści, nie lada wyzwanie dla mnie mówie wam 🙂. Ciekawe co z tego mi wyjdzie, hihihi 🙂Ale bede do was zagladać na pewno i dzielić sie postępami 🙂

• Mamusia
aniunia811 napisał(a):
Dzień dobry z pięknego i słonecznego poniedziałku. Niestety ja humoru pomimo cudnej pogody nie mam, wstałam z bólem gardła:/.
Aniu co do mycia ząbków to moja ma fazy, że nie chce dać myć, a bywa że się sama upomina 🙂, z przewagą na upominanie się 🙂. Bardzo pomaga nam bajka Barney w jednym z odcinków dzieci po jedzeniu myją ząbki i moja jak ją ogląda to sama leci po szczoteczkę i myje dodatkowo 🙂
Kurcze mam kolejne wyzwanie:/ mąż zażyczył sobie rękawiczki na drutach takie jakie mają rowerzyści, nie lada wyzwanie dla mnie mówie wam 🙂. Ciekawe co z tego mi wyjdzie, hihihi 🙂Ale bede do was zagladać na pewno i dzielić sie postępami 🙂
kto jak kto ale ty nie dasz rady? 🙂 🙂pewnie że dasz 🙂 😘oklaski dla ciebie